Äkki hakkab kergem😞

seks, suhted ja pereteemad
M40+

Postitus Postitas M40+ »

Minu kaastunne TA-le. Mitte tema teema vaid selle foorumi vastuste pärast. Nagu näha ei aita kahjuks ka Turvasiili sekkumine. Kibestunud põhikirjutajaid, keda tõenäoliselt just palju pole, suudavad jätkuvalt suht teemavälist, kohati solvavat ja mõtettut teksti siia postitada.

Küsisid kogemusi või nõuandeid. Kogemuste osas niipalju, et eks enamikul meist ole olnud suhteid kas pikemaid või lühemaid, mis ei kesta. Ka sõprussuhted on tihti sellised milled katkemise põhjused jäävad selgusetuks ja torgivad veel pikalt hinge.

Et siin eetrit mitte pikemalt kinni panna, mõtlesin et äkki saad mõtteid ja nõuandeid alltoodud saadetest, mida ise kuulasin mõni aeg tagasi päris huviga. Lingid sain eelmisest kinnipandud foorumist ei mäletagi mis teemast, kuhu keegi need postitas. Neid saateid on seal veel teisigi. Leidsin Sulle sellise valiku:

https://jupiter.err.ee/816072/peresaade-suhteoskused
https://jupiter.err.ee/1608433571/peres ... su-suhteid
https://jupiter.err.ee/816253/peresaade ... eksuaalsus

Saadetes arutavad ja selgitavad oma kogemuste põhjal suhteteemasid pereterapeudud ja psühholoogid. Ja teevad seda kordades kvaliteetsemalt kui mõned siinkirjutajad. Tõsi, jut käib peamiselt siiiski juba pikemate suhete teemal, aga mõtteid leiad sealt kindlasti. Saateid on seal veel päris palju.

Teine soovitus kõlab küll veidike ebaromantiliselt , aga proovi panna paberile või arvutisse või seinale kleepsudega,( kuidas Sul endal mugavam), mingigi analüüs ja skeem oma suhete kohta. Millest täpsemalt, saad ehk vastuseid saadetest. Tee kas tabel, joonista ringe või mida iganes, kuidas tahad ja meeldib. Kuna kirjutad et “see toimus jälle”, on tegemist äkki korduva mustriga. Ehk analüüsi oma suhteid mingis süsteemiga. Kui Sa oma suhteid suudaksid analüüsida ja sellest mingi kokkuvõtva pildi kokku panna, mida ka vaadata kannatab, leiad äkki need kohad üles mida muuta või teisiti teha . Asi nimelt selles, et oma peas sellist analüüsi reeglina enamik meist kokku panna ei saa. Mõtted lähevad sassi. Tulemuseks on mingi painav probleemipundar mis kogu aeg peas keerleb. Seepärast tuleb see kugugi paberile panna ja süstematiseerida.

Sinu vanust vaadates ei oska muud soovitada kui tsitaadi Alice imedemaalt raamatust ehk “ selleks et paigal seista tuleb hästi kiiresti joosta”. Ehk tegutse. Arvesta et mehekandidaadid on Sul juba 30+ ehk enamik samuti mingist suhtest pihta saanud ning nendega läheb kindlasti mitte nii kiiresti. Analüüsi rahulikult ja kui võimalik ilma emotsioonideta oma suhteid ning proovi järgmises etapis tõenäolisi karisid vältida. Ning ole avatud ja toimeta ringi kohtades kus võiksid kedagi sobivat kohata. Ja ära kiirusta. Ning soovitusi et oledki üksikuks loodud, ära palun tõsiselt võta. Keegi meist pole üksikuks loodud. Osad on lihtsalt jäänud.

Nõuannetest käis eelpool ka juba läbi et ole endaga rohkem rahul ja enesekindlam. Liigne pealetükkivus, allaheitlikkus ning “igal juhul paarilise leidmise” eesmärk paistab reeglina kohe välja. Ja mehed tunnetavad seda kohe ära ning kipuvad ära kasutama. Suhe peab tekkima kahepoolselt . Ja selle napi kirjelduse põhjal tundub et Sa ei ole päris tavaline tüdruk - juba sellepärast et siia kirjutasid. Seetõttu tundub et võiksid proovida eelnevat arvestades selgeks teha mis need eelmiste suhete lõppemise tegelikud põhjused võiksid olla.

Kuna siin teemas detailidesse ei ole mindud, ei oska hetkel enamat arutada – kirjutada ja soovin edu edaspidiseks. Et põhipostitajatel veidi tuure maha võtta ja "vastikuks vanameheks" sõimamist vältida , siis abielu on mul 25+ koos toredate laste ja maailma parima naisega ( minu arvates)
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

M40+: Sinu postitus on ka kummaline, kui inimene ongi rahulolematu, siis ei suudagi keegi talle oma armastust tõestada. Eestlased pole mingid tundlejad nagu itaallased kes tõesti suudavad 5 tundi jahuda armastusest ja tunnetest. Kui eestlane ütleb, sinuga on tore, sa meeldid mulle, siis see tähendabki armastust. Mida sügavamat veel siis ütlema peaks? Kui inimene vaatab igapäev romantilisi TV seeriaale, äkki ta arvabki nagu päriselu on ka selline? Sinu soovitus leida see õige ei muudaks ju asja, sest ka tema ei suudaks oma armastust tõestada nii nagu teemaalgatajale meeldiks. Sest teised ju on suhtes ja õnnelikud, tema ei ole. Aga teised ei võta ka nii traagiliselt nagu tema. Kui inimene elab omaenda loodud kujutluspildis, siis seda ei muuda mingi pereteraapia.
Külaline

Kui inimene on 25+ elust olnud suhtes, siis mis suhtenõu ta suudabki anda, kogemusi ju praktiliselt polegi. See on ainult ühe suhte kogemus. Aga inimesed on kõik erinevad. Kui inimesel oleks 10 erinevat suhet elu jooksul olnud, tema oskaks juba mingit nõu anda, sest tal on tekkinud statistika mis suhetes töötab ja mis mitte. Minu meelest pole mõtet rõhutada kui kaua keegi suhtes on olnud, mida kauem, seda väiksem elukogemus. Sama nagu keegi töötab terve elu ühes ametis ja ühes ettevõttes.
M40+

Postitus Postitas M40+ »

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 11:10 M40+: Sinu postitus on ka kummaline, kui inimene ongi rahulolematu, siis ei suudagi keegi talle oma armastust tõestada. Eestlased pole mingid tundlejad nagu itaallased kes tõesti suudavad 5 tundi jahuda armastusest ja tunnetest. Kui eestlane ütleb, sinuga on tore, sa meeldid mulle, siis see tähendabki armastust. Mida sügavamat veel siis ütlema peaks? Kui inimene vaatab igapäev romantilisi TV seeriaale, äkki ta arvabki nagu päriselu on ka selline? Sinu soovitus leida see õige ei muudaks ju asja, sest ka tema ei suudaks oma armastust tõestada nii nagu teemaalgatajale meeldiks. Sest teised ju on suhtes ja õnnelikud, tema ei ole. Aga teised ei võta ka nii traagiliselt nagu tema. Kui inimene elab omaenda loodud kujutluspildis, siis seda ei muuda mingi pereteraapia.
Kustkohast Sa seda juttu kõik välja imed? Oma peast ja oma kogemusest ? Mille järgi otsustad et ta on rahulolematu ja keegi ei suuda talle armastust tõestada? Mitmes teemas on korduvalt kirjutatud et püsige teemas ja jätke teemade solkimine.

TA kirjutas täiesti konkreetselt et tal on juba mitmes suhe millest midagi ei tule ja ta küsis nõu. Vastu saab siit aga mingit mõttetut süüdistamist- targutamist väljamõeldud argumentidega. Sellest lühikesest tekstist ei ole võimalik midagi sellist välja lugeda ja pole ka vaja.
M40+

Postitus Postitas M40+ »

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 11:16 Kui inimene on 25+ elust olnud suhtes, siis mis suhtenõu ta suudabki anda, kogemusi ju praktiliselt polegi. See on ainult ühe suhte kogemus. Aga inimesed on kõik erinevad. Kui inimesel oleks 10 erinevat suhet elu jooksul olnud, tema oskaks juba mingit nõu anda, sest tal on tekkinud statistika mis suhetes töötab ja mis mitte. Minu meelest pole mõtet rõhutada kui kaua keegi suhtes on olnud, mida kauem, seda väiksem elukogemus. Sama nagu keegi töötab terve elu ühes ametis ja ühes ettevõttes.
`

Nonii. Sai vist stammkommentaatoritele nüüd varba peale astutud:) Oi hullu - keegi kirjutas ka pikemalt ja sisukamalt. Ja nagu Ikka - see on vaja kohe maatasa teha. Te nagu ei saa muidu. Tõesti midagi muud teha ei ole kui teemasid solkida? Turvasiil jukirjutas et püsige teemas - siin aga jälle ärapanemine. Kui te tahate et keegi siia midagi mõistlikku kirjutaks, lõpetage see materdamine ära.

Millest arvad et pole suhteid olnud kogemusi pole? On küll olnud ja päris mitu. Pluss lähituttavate/sõprade ringid. Miks arvad et ainult isiklik kogemus on määrav? Ja pikk normaalne suhe näitab seda et seda suhet osatakse hoida ja austada. Mis nõu oskab anda see kellel ükski suhe ei püsi ? Tema ju järelikult ei tea ja ei oskagi püsisuhet hoida, veel vähem nõu anda. Mis kokkamise nõuandja on kokk kellel toit kogu aeg põhja kõrbeb???

Ning need üksikud kes samas ettevõttes pikalt on töötanud on samuti kiitmist väärt ning ka neid austatakse. Miks sa neid maha teed?
Külaline

M40+ kirjutas: 28 Sept 2024 12:17
Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 11:10 M40+: Sinu postitus on ka kummaline, kui inimene ongi rahulolematu, siis ei suudagi keegi talle oma armastust tõestada. Eestlased pole mingid tundlejad nagu itaallased kes tõesti suudavad 5 tundi jahuda armastusest ja tunnetest. Kui eestlane ütleb, sinuga on tore, sa meeldid mulle, siis see tähendabki armastust. Mida sügavamat veel siis ütlema peaks? Kui inimene vaatab igapäev romantilisi TV seeriaale, äkki ta arvabki nagu päriselu on ka selline? Sinu soovitus leida see õige ei muudaks ju asja, sest ka tema ei suudaks oma armastust tõestada nii nagu teemaalgatajale meeldiks. Sest teised ju on suhtes ja õnnelikud, tema ei ole. Aga teised ei võta ka nii traagiliselt nagu tema. Kui inimene elab omaenda loodud kujutluspildis, siis seda ei muuda mingi pereteraapia.
Kustkohast Sa seda juttu kõik välja imed? Oma peast ja oma kogemusest ? Mille järgi otsustad et ta on rahulolematu ja keegi ei suuda talle armastust tõestada? Mitmes teemas on korduvalt kirjutatud et püsige teemas ja jätke teemade solkimine.

TA kirjutas täiesti konkreetselt et tal on juba mitmes suhe millest midagi ei tule ja ta küsis nõu. Vastu saab siit aga mingit mõttetut süüdistamist- targutamist väljamõeldud argumentidega. Sellest lühikesest tekstist ei ole võimalik midagi sellist välja lugeda ja pole ka vaja.
Sa teemat siis üldse ei lugenud, loe siis uuesti. Peab sulle siis kõik uuesti kopima. Lihtsalt kirjutasid mingi omaloomingu kokku mis pole ju teemaga seotudki. Sa ise ju solgid teemat.

Loeme siis:

Nii raske ja kurb olla, jälle peale 2-3-kuulist perioodi mees ütles, et kõik on hästi, aga midagi jääb puudu ja sain aru, et mõtleb seda armumise tunnet. Ja selline olukord juba mitmes kord😭 Ei saa aru, kas mul mingi needus peal, et keegi ei armu minusse ega tunne mingeid sügavamaid tundeid peale meeldimise ja selle, et minuga on tore. Praegune oli nii paljulubav kõik oli super ja siis öeldaks nii. Peaks täiesti lahti laskma sellest ideest, et ma üldse kunagi kedagi leian ja leppima, et forever alone😭 see on nii raske, sest kogu aeg unistanud sellest, et leian hea suhte. Kõik sõbrannad ammu suhetes, abielus ja elavad koos. Olen 28. See rohkem selline off my chest teema, aga äkki kellelgi mingi hea kogemus või nõuanne.

Mees ütles, kõik on hästi, aga midagi jääb pudu ja siis juba teemaalgataja mõtles seda armumise tunnet. Mis mehel puudu jäi, seda ta ju ei tea vaid kujutas endale ette. See olukord on teemaalgatajal mitmes kord, keegi ei armu temasse. Sügavamaid tundeid peale meeldimise ei teki tema vastu.

See kõik on ju tema enda ettekujutus, mitte teiste väljaöeldud sõnad. Sina kirjutad mingi romaani kokku mis pole ju teemaga seotud ja solvud? Mille peale?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 16:13 Nii raske ja kurb olla, jälle peale 2-3-kuulist perioodi mees ütles, et kõik on hästi, aga midagi jääb puudu ja sain aru, et mõtleb seda armumise tunnet. Ja selline olukord juba mitmes kord😭 Ei saa aru, kas mul mingi needus peal, et keegi ei armu minusse ega tunne mingeid sügavamaid tundeid peale meeldimise ja selle, et minuga on tore. Praegune oli nii paljulubav kõik oli super ja siis öeldaks nii. Peaks täiesti lahti laskma sellest ideest, et ma üldse kunagi kedagi leian ja leppima, et forever alone😭 see on nii raske, sest kogu aeg unistanud sellest, et leian hea suhte. Kõik sõbrannad ammu suhetes, abielus ja elavad koos. Olen 28. See rohkem selline off my chest teema, aga äkki kellelgi mingi hea kogemus või nõuanne.
Kindlasti ei pea loobuma kaaslase otsimisest, aga üks asi on armastus ja teine on mehest emotsionaalne sõltumine. Vahel tekib teisel inimesel lämbumise tunne, kui tema külge kinnitutakse nagu nähtamatute kombitsatega. Siin on mingi muster, aga selle suudad välja mõelda ainult sina ise oma suhetele tagasi vaadates, oma vanemate suhet analüüsides. Ole koos mehega, aga säilita vaimne vabadus, ela oma elu ka. Mehed väga klammerdumist ei talu, pigem neile meeldib, kui naine on pisut nagu kättesaamatu.

Muide 28 on ikkagi veel väga noor, nö vanuse pärast ei ole vaja muretseda. Mida sõbrad-tuttavad teevad ja kuidas elavad, sellest ei saa lähtuda, igaühel on oma elutee käia.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 22:03
Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 01:27
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 16:13 Nii raske ja kurb olla, jälle peale 2-3-kuulist perioodi mees ütles, et kõik on hästi, aga midagi jääb puudu ja sain aru, et mõtleb seda armumise tunnet. Ja selline olukord juba mitmes kord😭 Ei saa aru, kas mul mingi needus peal, et keegi ei armu minusse ega tunne mingeid sügavamaid tundeid peale meeldimise ja selle, et minuga on tore. Praegune oli nii paljulubav kõik oli super ja siis öeldaks nii. Peaks täiesti lahti laskma sellest ideest, et ma üldse kunagi kedagi leian ja leppima, et forever alone😭 see on nii raske, sest kogu aeg unistanud sellest, et leian hea suhte. Kõik sõbrannad ammu suhetes, abielus ja elavad koos. Olen 28. See rohkem selline off my chest teema, aga äkki kellelgi mingi hea kogemus või nõuanne.
Postitus on kustutatud
Kas su meelest teemaalgataja peab olema rahul ja õnnelik, et mees, kellega ta koos elab ütleb, et pole armunud? Nagu päriselt mõtled või niisama trollid?
Vaevalt, et paarikuise tutvuse järel juba koos elatakse, ilmselt jutt ikka niisama kohtingufaasist alles. Või kui tõesti juba kooselu, siis tulebki asju hakata rahulikumalt võtma ja mitte suhtesse tormata.

Ise kaldun ka natukene klammerdumisele ja olen niimoodi mõne mehe eemale peletanud (tahan tihemini suhelda ja kohtuda kui nemad). Kuna mõni mees on olnud aus ja sellele ka vihjanud, siis olen sellega teadlikumalt tegelema hakanud, et kohtingukaaslane ei oleks kogu mu elu. Elan ka oma elu, tegelen edasi hobidega (kui neid ei ole, siis otsi!), suhtlen ka teiste inimestega, sugulaste, kolleegide ja sõpradega. Ei hoia igat õhtut mehe jaoks vabaks, ei alusta kogu aeg ise suhtlemist jne. Raske on algul, aga teen selles edusamme vaikselt juba.

Minu silmad avas see, kui puutusin ise kokku väga lämmatava mehega, kes igast oma sammust mulle aru andis ja kellel oma elu täielikult puudus (ainult töö ja kodu) ja oli pärast 1. kohtingut valgmis oma elu mulle pühendama. Jube. Ja siis mõtlesin, kas mina mõjun teistele samamoodi.
M40+

Postitus Postitas M40+ »

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 12:33
M40+ kirjutas: 28 Sept 2024 12:17

Sa teemat siis üldse ei lugenud, loe siis uuesti. Peab sulle siis kõik uuesti kopima. Lihtsalt kirjutasid mingi omaloomingu kokku mis pole ju teemaga seotudki. Sa ise ju solgid teemat.

Loeme siis:

Nii raske ja kurb olla, jälle peale 2-3-kuulist perioodi mees ütles, et kõik on hästi, aga midagi jääb puudu ja sain aru, et mõtleb seda armumise tunnet. Ja selline olukord juba mitmes kord😭 Ei saa aru, kas mul mingi needus peal, et keegi ei armu minusse ega tunne mingeid sügavamaid tundeid peale meeldimise ja selle, et minuga on tore. Praegune oli nii paljulubav kõik oli super ja siis öeldaks nii. Peaks täiesti lahti laskma sellest ideest, et ma üldse kunagi kedagi leian ja leppima, et forever alone😭 see on nii raske, sest kogu aeg unistanud sellest, et leian hea suhte. Kõik sõbrannad ammu suhetes, abielus ja elavad koos. Olen 28. See rohkem selline off my chest teema, aga äkki kellelgi mingi hea kogemus või nõuanne.

Mees ütles, kõik on hästi, aga midagi jääb pudu ja siis juba teemaalgataja mõtles seda armumise tunnet. Mis mehel puudu jäi, seda ta ju ei tea vaid kujutas endale ette. See olukord on teemaalgatajal mitmes kord, keegi ei armu temasse. Sügavamaid tundeid peale meeldimise ei teki tema vastu.

See kõik on ju tema enda ettekujutus, mitte teiste väljaöeldud sõnad. Sina kirjutad mingi romaani kokku mis pole ju teemaga seotud ja solvud? Mille peale?
Selgitan veelkord - tegemist ei ole romaaniga vaid vastusega TA palvele nõu anda. Nagu lugeda võid puuduvad seal igasugused hinnangud.

TA osas kujutad ise paljut ette. TA ju kirjutab et järjekordne suhe lõppes ja midagi jääb puudu. Ei ole kirjas et tema pärast ning ka armastuse osa on seal vaid TA oletus. Me ei tea ja samuti ei tea TA täpselt mis nende suhtes puudu jäi. Sellest ka soovitus TA-le teemat analüüsida ning kuulata terapeutide arvamusi. Ehk saab siis veidi selgemaks mida edaspidi parandada. Kusjuures sama kirjutab ka 13:19 külaline.

Solvumisest niipalju et pigem olen nõutu, et vaatamata korduvatele üleskutsetele ja palvetele on tüüpe kes kirjutavad mõttetuid omalgatuslikke arvamusi millega TA-la pole midagi peale hakata. Sildistamine ja mingis osas halvustamine.

Kas tõesti on siis nii raske näppe klaviatuurilt eemal hoida kui midagi öelda pole? Peale selle et kedagi sildistada või ridade vahelt mingit arvamust välja urgitseda.

Äkki püsiks teemas ja prooviks midagi sellist kirjutada, millest ka TA-l abi oleks. Või ka teistel kel sama probleem ja seda foorumit loevad. Vahepeale tuli ka üks täiesti ok postitus.

Siis jälle nende põhikommijate looming kes ei suuda vait olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 14:50
Minu silmad avas see, kui puutusin ise kokku väga lämmatava mehega, kes igast oma sammust mulle aru andis ja kellel oma elu täielikult puudus (ainult töö ja kodu) ja oli pärast 1. kohtingut valgmis oma elu mulle pühendama. Jube. Ja siis mõtlesin, kas mina mõjun teistele samamoodi.
See ongi nii huvitav. Kui mees tahab rohkem suhelda, siis naine tunneb lämmatamist ja kui mees on vähese suhtlemisega, siis on naisel häda miks mees ei taha suhelda. Nagu seda tasakaalu rahulolu ei tekigi naisel. Kas pole ju tore koguaeg suhelda, kui selleks ju suhtes ollaksegi? Miks siis suhtes elades peaks järsku hakkama mõtlema selle individualistlikule "oma elu peale"? Mul peab oma elu ka olema...
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 14:57
Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 14:50
See ongi nii huvitav. Kui mees tahab rohkem suhelda, siis naine tunneb lämmatamist ja kui mees on vähese suhtlemisega, siis on naisel häda miks mees ei taha suhelda. Nagu seda tasakaalu rahulolu ei tekigi naisel. Kas pole ju tore koguaeg suhelda, kui selleks ju suhtes ollaksegi? Miks siis suhtes elades peaks järsku hakkama mõtlema selle individualistlikule "oma elu peale"? Mul peab oma elu ka olema...
Väga lihtne-sest kaaslane on lisand oma elule, mitte elu sisu.
Külaline

Siis ei ole armastust, sest armastus ongi vajadus olla koos, teha kõike koos ja elada üksteise nimel.
Külaline

Näed see on huvitav lähenemine https://naine.postimees.ee/7248242/psuh ... sse-jaavad
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 15:18 Siis ei ole armastust, sest armastus ongi vajadus olla koos, teha kõike koos ja elada üksteise nimel.
Oo õudust, tüüpiline lämmataja ja stalkeri jutt. Kindlasti mitte. Sa ei tea vist armastusest midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 15:33
Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 15:18 Siis ei ole armastust, sest armastus ongi vajadus olla koos, teha kõike koos ja elada üksteise nimel.
Oo õudust, tüüpiline lämmataja ja stalkeri jutt. Kindlasti mitte. Sa ei tea vist armastusest midagi.
Aga tark inimene kirjutab sulle oma artiklis sedasi:

Ludden aga märgib ka, et tänapäeva uurijad on aina rohkem hakanud mõistma, millist rolli mängivad siin isiklikud standardid. Näiteks lääne ühiskonnas tahame me, et meie partnerid oleksid ka meie hingesugulased, kes on väga meie vajadustele häälestunud. «Me tahame, et meie partner oleks meie armuke ja parim sõber. Teistes kultuurides, kus abielusid korraldavad vanemad, võibki abielu olla majanduslik liit, kus seda südameasjana ei vaadata.»
Külaline

Vastupidi. Armastus on tõesti see, kus sinu ja teise inimese vahe kaob justkui ära. Et moodustategi koos terviku nagu vanad tekstid räägivad. Aga tundub, et see on väga harv juhus. See, et elame koos,aga kumbki oma elu on praktiline ja võib täitsa hästi toimida kui on respekt teise inimese vastu. Aga sügavamast sidemest on see korraldus ikka väga kaugel.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 15:53
Vastupidi. Armastus on tõesti see, kus sinu ja teise inimese vahe kaob justkui ära. Et moodustategi koos terviku nagu vanad tekstid räägivad. Aga tundub, et see on väga harv juhus. See, et elame koos,aga kumbki oma elu on praktiline ja võib täitsa hästi toimida kui on respekt teise inimese vastu. Aga sügavamast sidemest on see korraldus ikka väga kaugel.
Armastus on vabadus ja õnnetunne. Sa ei istu teisel peas, sa annad ta vabaks ja oled ise ka. Olete koos, sest on hea ning teine inimene rikastab. See ei ole teise külge klammerdumine.
Külaline

Sinusuguse mõtteviisiga klammerduvad inimesed ei suudagi halvast suhtest väljuda. Kaotavad aastatega ära oma mina ning pole meheta mitte keegi. Kui lähevad lahku, siis uluvad 5 aastat.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 16:03
Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 15:53

Armastus on vabadus ja õnnetunne. Sa ei istu teisel peas, sa annad ta vabaks ja oled ise ka. Olete koos, sest on hea ning teine inimene rikastab. See ei ole teise külge klammerdumine.
Mulle vastad. Jah, selle kirjeldusega olen nõus. Ainult see , et “vabaks andmine” ja “teine inimene rikastab” - ma olen nõus mõlema väitega, aga armastuse kirjeldamisel on need nagu.. no umbes et, kui sündmus on, et inimene uppus ära, siis sina kirjeldad, et “sai märjaks”. Faktiliselt õige, aga ei kirjelda siiski olukorra sügavust.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2024 16:04
Sinusuguse mõtteviisiga klammerduvad inimesed ei suudagi halvast suhtest väljuda. Kaotavad aastatega ära oma mina ning pole meheta mitte keegi. Kui lähevad lahku, siis uluvad 5 aastat.
Ilma selleta inimesed ei suuda jällegi armastada. Armastades pead suutma ennast ära anda ja sündida uue ja paremana. Raske kirjledada inimesele, kes pole kogenud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist