No mis vahet sellel enam on, kes süüdi on. Oleme eraldi ja kordades õnnelikumad kui koos elades.Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 12:41 Postitus on kustutatud
Lihtsalt liiga erinevad inimesed ei sobi kokku elama.
No mis vahet sellel enam on, kes süüdi on. Oleme eraldi ja kordades õnnelikumad kui koos elades.Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 12:41 Postitus on kustutatud
Täiesti nõus.iiR kirjutas: ↑29 Sept 2024 10:29kui peres pole suuri tülisid ja isa on samuti pereelus osalev vanem, siis enamasti ikkagi lapsed eelistaksid elada sellesama perena koos, isegi kui vanemad omavahel enam intiimselt-romantiliselt seotud pole. Turvatunne ja stabiilsus on lastele lihtsalt pea kõige olulisemad asjad üldse. Kui vanemate vahel pole mingeid olemuslikke tülisid nagu petmine, füüsiline/vaimne vägivald, pidevalt halvastiütlemised või muud inetud suhte"mängud", siis ma arvan, et 9 last 10-st valiks ikkagi vanemate koos elamise, mitte ei tunneks end paremini, kui vanemad lahutavad ja uued partnerid leiavad.
Kahjuks inimesed lihtsalt ei tea, kes on trollid. Ega muidu nad provokatsiooni peale nagu kärbsed liimile ei läheks.
Ei arva jah, nagu sulle meeldiks, et me arvaks. Ära tüütab see kõik naised on perelõhkujad ja mees ei saa võimalustki jne jauramine. Võta ette endaga midagi, naised pole süüdi, et sa selline tohlakas oled, kes peret hoida ei oska. Jumalateotus, kui naine tahab oma ainsas elus õnnelik olla, eksole.
Selle mehikese arvates võib vist jagada täiskasvanud naised kahte patta:
Leidub ikka õnnelike peresuhteid. Aga need inimesed ei valeta, õelutse ja ei loobi verbaalset sõnnikut mööda netti laiali. Siin selliseid õnnelike paraku pole.Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2024 17:15Selle mehikese arvates võib vist jagada täiskasvanud naised kahte patta:
1) Käest lastud, lodevad, mahajäetud ahastuse äärel olevad nelja-viiekümbised mutid, kes temasugust või üleüldse mistahes parasjagu saadaval olevat meesterahvast kui kätel kannavad. Nendel naistel endal mehi pole ja seetõttu kõlbab neile mistahes mees.
2) Need naised, kes on suhtes, siis nende abikaasad või elukaaslased raudselt pidevalt petavad neid seljataga, samal ajal kui need naised oma näilises õnnes ja õndsas teadmatuses julgevad siin foorumis tema vahutamistele vastu hakata. On vaid aja küsimus, millal nende mehed nad maha jätavad. Samas kui need naised ise peaksid suhtest otsustama lahkuda, siis on nad kohe perelõhkujates kaabakad, kes ei andnud vaesele petvale mehele võimalustki.
Selle klassifikatsiooniga täiskasvanud naissugu selle tüübi arvates piirdubki. Eluterveid ja toimivad õnnelikke peresuhteid ilmselt Eestis ei eksisteerigi.
Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 00:39 Teemaalgataja olen.
Jah, nagu ütlesin, siis omavahel on suhtlus üles alla pidevalt. Mees on suhtlemises hästi impulsiivne ja ütleb enne,kui mõtleb. Ka halvasti. Pärast vabandab ja ma saan vb mõistusega aru, et ta päriselt seda ei mõelnud, aga iga korraga tekitab see südamesse ikka aina rohkem trotsi. Ma ei taha ju tglt olla kellegi emotsioonide prügikast. Ta on algusest peale olnud selline tulesäde, aga olime mõlemad noored. Ma tunnen, et me oleme viimastel aastatel nagu erinevatel eluteedel arenenud, pidevalt kaugenenud. Jah, ma ei ole ka viimasel ajal enam väga püüdnud, sest see trots on aina kasvanud sisemiselt. Intiimsust on vähe ja ega väga enam nagu ei tahagi, temaga.
Nii et jah, vähemalt 13 aastat peaks ikka veel vastu pidama. Iga õhtu mõtlen sellele, et miks ma end piinan ja samas ka meest. Ju me lihtsalt ei sobi enam omavahel, arusaamad on erinevad. Kellegi teisega oleks tal ehk parem. Aga siis mõtlen ikka lastele. Isa võib ju hea olla, aga nt 2 nädala kaupa vanemate vahetuse elukorraldus on ikkagi üsna raske lastele, kes on isasse hästi kiindunud.
Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 13:22Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑28 Sept 2024 11:08 Kas keegi on võtnud vastu teadliku otsuse olla mehega koos vaid laste pärast ja see suhe on ka toiminud? Kas leppisite selle omavahel kokku või lihtsalt ise olete/olite selle mõttega suhtes edasi?
Mul on väga raske otsust teha. Me ei saa mehega omavahel üldse enam hakkama. Oleme 30ndate keskel, kahe lapsega. Muidu hästi hakkama saav pere. Me oleme teineteisest kaugenenud, suhtlemine ja läbisaamine on nagu ameerika mägedel. Eks ma ise ka ei näita enam väga suurt hoolivust välja, aga ma tunnen lihtsalt et kõik minevikus juhtunud asjad on nii suure koorma tekitanud, et see on armastuse ja hoolivuse lämmatanud. Ei, mees ei ole vägivaldne, ei ole petnud, ei ole alkohoolik, aga ta on üsna impulsiivse käitumise ja suhtlemisega. Mõnikord on väga hooliv, ja siis järsku järgmine hetk võib väga valusalt öelda. Ta on ath, pooled asjad on kodus lõpetamata ja tema tegutsemine on nagu raamatust - nädal kaks on aktiivsuse tõus ja siis nädal kaks on selline langus täiesti. On siis laisk ja ainult vedeleks. See on nii ära väsitanud.
Samas lastega on ta väga hea isa. On alati kasvatamises kaasunud, annab mulle vabu hetki ja päevi ning lapsed alati ootavad, millal issi koju tuleb. Kuna ta on ettevõtja, siis saab oma aega ise sättida ja lastele varem lasteaeda järgi minna jms.
Nüüd olengi dilemma ees. Ma olen ise ilma isata kasvanud ja ei tahaks üldse seda oma lastele. Seega tundubki mõte, et pingutaks lihtsalt selle aja ära, kuni lapsed saavad suureks. Samas tahaksin ise väga 3ndat last saada, aga praeguse mehega see ei tundu reaalne enam. Mõnikord tekivad ikka nääklemised ka laste ees ja siis ma tunnen end nii süüdi jälle. Ei teagi, mis teha. Tahaks lastele stabiilset pere pakkuda, aga kas seda teha siis enda õnne nimelt jah?
On keegi niimoodi teinud?
Ja minu arust täiesti normaalne, et selline muutus on toimunud.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 16:45 Abielu seos armastusega on alles viimase aja nähe. Ajalooliselt on inimesed aastasadu koos elanud ikka selleks, et koos oleks kergem ellu jääda ja täita vajalikke ülesandeid (järglaste saamine ja üleskasvatamine, elamispaiga ehitamine ja selle eest hoolitsemine, toidu jm ressursside hankimine jms). Kui mõni tänapäeva inimene satuks minevikku ja teadustaks seal, et kõige tähtsam on paarisuhtes armastus, siis oleks ta valju häälega välja naerdud. Ja tõtt-öelda ütleks ka ise, et suurest Armastusest veelgi olulisem on lihtne koostööoskus. Et te suudaksite koos toimida, kokkuleppeid sõlmida jne. Kui te selliste asjadega enam-vähem hakkama saate, siis on teil lootust.
Aga olukorras, kus vähemalt üks pool kohe üldse ei vaevu panustama, pole tõesti midagi teha.
Laste pärast koos elamine võibki hästi toimida siis, kui laste pärast koos elamine on inimese vaba ja rahulik valik. Kui inimene tunneb, et tema jaoks "nagu sugulasega" koos elada ei ole õuduste õudus, ta ei tunne, tal ei ole kaaslase suhtes mingeid tugevaid ebameeldivustundeid ("ma ei suuda selle inimesega enam ühes ruumiski viibida" vms.), ta ei tunne, et ta ennast kohutavalt ohverdaks või et kuskil mujal elamine ta kindlasti palju õnnelikumaks teeks. Selline inimene ei hakka ka iial lastele nina alla hõõruma, et näete, teie pärast elasin nii, vaid suhtub sellesse kui OMA valikusse: mul oli valida, kas lahku minna või jätkata "sugulastena" ja kuna see viimane tundus mulle mõnes mõttes parem (ei pea hakkama majapidamist lõhkuma, lapsi isa/emakodu vahel pendeldama jms.) , siis ma valisin selle teise ja kõik.Külaline kirjutas: ↑02 Okt 2024 09:53 Meie elame mehega laste pärast koos, aga me ei ole koos paarina. Nii oleme toimetanud viimased 4 aastat. Mulle sobib see väga ja ka mees tundub rahul olevat. Ma tean, et mehel on olnud ka kallimaid selle 4 aasta jooksul, aga ju siis pole ükski neist selline suhe olnud, et ta oleks tahtnud lahku kolida. Ma saan aru, et selline kooseluvorm ei sobi igaühele ja selleks, et see toimiks, ei tohi enam olla mingeid romantilisi tundeid ja omandiinstinkti teise poole suhtes. Lapsi me sellest teavitanud pole, et meie paarisuhe on läbi ja ise nad seda vist ka taibanud pole, sest saame mehega väga hästi läbi.
Mulle tundub, et selliseid peresid nagu teil on rohkem kui arvatagi oskame. Päris palju on paare, kes omavahel ei seksi (mis iganes põhjustel, k.a tervislikel), aga elavad aastaid ja aastakümneid sõbralikult ja rahulikult koos, toetuvad teineteisele ja kasvatavad ühiseid lapsi.Külaline kirjutas: ↑02 Okt 2024 09:53 Meie elame mehega laste pärast koos, aga me ei ole koos paarina. Nii oleme toimetanud viimased 4 aastat. Mulle sobib see väga ja ka mees tundub rahul olevat. Ma tean, et mehel on olnud ka kallimaid selle 4 aasta jooksul, aga ju siis pole ükski neist selline suhe olnud, et ta oleks tahtnud lahku kolida. Ma saan aru, et selline kooseluvorm ei sobi igaühele ja selleks, et see toimiks, ei tohi enam olla mingeid romantilisi tundeid ja omandiinstinkti teise poole suhtes. Lapsi me sellest teavitanud pole, et meie paarisuhe on läbi ja ise nad seda vist ka taibanud pole, sest saame mehega väga hästi läbi.
Selline suhe võib toimida seni, kuni üks või teine armub. Ja see juhtub üsna kindlasti. Siis lennatakse pauguga laiali, täis tüli ja viha.Külaline kirjutas: ↑02 Okt 2024 16:18Mulle tundub, et selliseid peresid nagu teil on rohkem kui arvatagi oskame. Päris palju on paare, kes omavahel ei seksi (mis iganes põhjustel, k.a tervislikel), aga elavad aastaid ja aastakümneid sõbralikult ja rahulikult koos, toetuvad teineteisele ja kasvatavad ühiseid lapsi.Külaline kirjutas: ↑02 Okt 2024 09:53 Meie elame mehega laste pärast koos, aga me ei ole koos paarina. Nii oleme toimetanud viimased 4 aastat. Mulle sobib see väga ja ka mees tundub rahul olevat. Ma tean, et mehel on olnud ka kallimaid selle 4 aasta jooksul, aga ju siis pole ükski neist selline suhe olnud, et ta oleks tahtnud lahku kolida. Ma saan aru, et selline kooseluvorm ei sobi igaühele ja selleks, et see toimiks, ei tohi enam olla mingeid romantilisi tundeid ja omandiinstinkti teise poole suhtes. Lapsi me sellest teavitanud pole, et meie paarisuhe on läbi ja ise nad seda vist ka taibanud pole, sest saame mehega väga hästi läbi.
Vahel muutub häguseks see piir, mille põhjal siis otsustada, kas on "paarisuhe" olemas või ei ole, või milliste kriteeriumide järgi seda määratleda saaks? Mõni määratleb seksi järgi, teine ütleb, et paarisuhe on kadunud, kui talle enam lilli ei tooda või romantilist nädalalõppu veetma ei viida.
Ei rpuugi. Meil ka ammu armastus möödas, aga elame koos. Alguses vaatasime teisi ka, aga nüüd eriti ei viitsi sedagi. Vahel seksime omavahel ka. 10+ aastat juba nii. Alguses mees oli küll nagu laps kommipoes, et kas tõesti võib nüüd seksida kellega tahad, aga tüdines sellest.Ja see juhtub üsna kindlasti.
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Tolmukübe ja 5 külalist