Migreenikud, kuidas läheb?

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
vihmapiisk

Migreenikud, kuidas läheb?

Postitus Postitas vihmapiisk »

Kuidas te tulete toime praeguse palava ajaga, ma ei saagi muud teha, kui külmakott peas voodis valukaid krõbistada. Vahepeal kannatab silmi isegi lahti hoida mõnda aega aga päris hull on.
Jõudu meile kõigile!
tuutu-luutu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas tuutu-luutu »

Kas sa neuroloogi juures migreeni ennetavat püsiravi pole saanud? Kui sa krõbistad valuvaigisteid, siis jääb mulje et ibukat või parakat!? Kui nii, siis ole kena ja proovi triptaane.
vihmapiisk

Ei väljendanud end kõige paremini siin jah. Võtan ennetava ravimina igapäev topiramaati ja hoo korral valuvaigistina sumotriptaani. Tänane hommik algas jälle selle viimasega siis, hetkel kannatab natuke ringi liikuda. Lähen võtan külma dušši. Ausalt öeldes ei jõua ära oodata, millal ilmad jahedamaks lähevad, tahaks mõnda migreenivaba päeva :(
tuutu-luutu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas tuutu-luutu »

Väga kahju :( Vabandan, et võib-olla järsult vastasin. Lihtsalt olen nii palju kuulunud kuidas inimesed piinlevad migreenis ja ei teagi, et neuroloog on olemas ja vastavad ravimid on olemas.

Kui oskaks muudmoodi kuidagi aidata ja lohutada :( mind aitab kui rohu võtmise ajal kõhu hästi täis söön. Siis mõjub rohi nagu paremini. Palavaga muidugi keeruline. Aga seljanka on ka millegi pärast aidanud. Samuti aitab mind veidi piparmünditee. Ja muidugi külm dušš. Samuti mõjub hästi regulaarselt massaažis käimine.
vihmapiisk

Ma ise olen teismeeast saati peavalude käes vaevelnud, perearstile ei tulnud kordagi pähe ka, et see võiks migreen olla. Samuti olen teismeast saati ühe teise neuroloogilise haiguse tõttu regulaarselt neuroloogi juures käinud ja alles siis, kus umbes 10 aastat tagasi neuroloogi vahetasin, oli tema esimene hüüatus, et appi, teil on ju migreen. See teekond sinna teadasaamise juurde võib ikka väga raske olla ja teavitustööd peaks tegema sel alal kõvasti.
Aga toitudest rääkides. Väga tore, et olete enda jaoks leidnud midagi, mis leevendada aitab. Mul aitab külm mineraalvesi natuke. Toitudest, mis mul triggeriteks on, on suhkur, igasugused tooted, mis sisaldavad kahtlaseid lisaaineid. Üritan süüa võimalikult puhtalt ja ise toidu algusest peale valmistada. See kõlab nagu ma oleks mingi ideaalne koduperenaine kes shoppab ainult turul ja ökopoodides ja veedab terved päevad köögis :lol: Tegelikult vaatan midagi tavapoest, mis oleks see enam-vähem tooraine, millest midagi lihtsat ja kodust valmistada saaks. Aga suhkrut üritan maksimaalselt vältida.
Massaaž on samuti väga hea abivahend, peakski üle pika aja jälle minema. Ootan need jahedamad ilmad enne ära.
Jõudu sulle :)
Külaliine

Postitus Postitas Külaliine »

Mul pole kuumaga seost, aga see on küll õudne elu! Mul on migreenid tsükliga seotud, ikka suurte hormoonikõikumiste (enne ov ja päevi) ajal. Istun külmakott peas (amazonis on üks jube hea "külmamõts, kui otsid, vast annab migraine hat vms vaste, maitea, kas siia linkida võiks, ei taha kohe pahasse kirja sattuda :) mõts on geelist ja hoid külmkapis. See obn mul asendanud külmutatud herneste koti! :D Triptaanid aitasid ainult ca pooltel juhtudel, ibukas+solpadeine on tõhusam.
Külaliine

Postitus Postitas Külaliine »

Võiks proovida ka ingverit, kui kannatab kohe viilukaupa süüa või teed teha.
vihmapiisk

Külaliine kirjutas: 03 Juun 2024 18:51 Mul pole kuumaga seost, aga see on küll õudne elu! Mul on migreenid tsükliga seotud, ikka suurte hormoonikõikumiste (enne ov ja päevi) ajal. Istun külmakott peas (amazonis on üks jube hea "külmamõts, kui otsid, vast annab migraine hat vms vaste, maitea, kas siia linkida võiks, ei taha kohe pahasse kirja sattuda :) mõts on geelist ja hoid külmkapis. See obn mul asendanud külmutatud herneste koti! :D Triptaanid aitasid ainult ca pooltel juhtudel, ibukas+solpadeine on tõhusam.
Tean küll, mis mütsist räägid, olen mõelnud selle tellimisele :) Olen ise seni kasutanud apteegis saadaolevaid külmakotte, enne seda tegin suurema käterätiku kõige külmema veega märjaks, väänasin välja ja mässisin turbaniks ümber pea, nii, et jäi silmade peale ka.
Triptaanid on seni edukad olnud, kuid ei taha ära sõnuda. Ükskord avastasin nädalavahetusel, et varud otsas ja retsepti ka polnud, siis kombineerisin Dolmeni kotikeses ja Voltaren Akti tablette, no elasin ka üle. Valu ära ei võtnud aga nii hull polnud, kui täitsa ilma valuvaigistiteta oleks olnud.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Kui dieedil olin ja paastusin, siis käisid migreeniaurad päris tihti, eriti õhtuti. Valu õnneks eriti pole. Alguses selline häiriv sillerdus silme ees, mis suureneb ja vaikselt hajub, siis tean, et mõne aja pärast hakkab peas tuikama.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist