Küünte "õitsemine"
-
Külaline
Küünte "õitsemine"
10 aastasel lapsel on mõnel küünel väike valge täpike.
Google andis vastuse, et siis vist nagu on tsingi ja A-vitamiini puudus.
Tõsi, kala, maksa ta praktiliselt ei söö. Viimasel ajal on ka väsimus suurenenud.
Kui enne purgist seda võtma hakkata, äkki tasuks ikka lasta teha neile konkreetsetele vitamiinide testid?
D-vit saab aastaringselt ja muud üldised näitajad on ka korras olnud(raud, d-vit, hemoglobiin). Käime kord aastas verd andmas ühe teise asja pärast.
Tõsi, kala, maksa ta praktiliselt ei söö. Viimasel ajal on ka väsimus suurenenud.
Kui enne purgist seda võtma hakkata, äkki tasuks ikka lasta teha neile konkreetsetele vitamiinide testid?
D-vit saab aastaringselt ja muud üldised näitajad on ka korras olnud(raud, d-vit, hemoglobiin). Käime kord aastas verd andmas ühe teise asja pärast.
Kaasaegse ühiskonna peamine probleem ongi "vitamiini puudus".Ehk siis inimesed koguaeg kujutavad endale ette et neil on vitamiini puudus.Ja kui tekibki minimaalne(sisuliselt olematu) tervise häda,jookstakse koheselt apteeki vitamiine ostma.Külaline kirjutas: ↑02 Okt 2024 20:37 10 aastasel lapsel on mõnel küünel väike valge täpike.
See et teie laps ei söö kala ega maksa on süüdi siiski lapsevanem.Te pole seda lapsele lihtsalt õpetanud.Kala ja maks on lapsele siiski hädavajalik toit.
Lapsele aastaringselt D vitamiini anda on paraku vale.D vitamiini peaks laps võtma alles siis kui lapsel on diagnoositud D vitamiini puudus.Ja D vitamiini puuduse korral tohib D vitamiini võtta ainult 2 kuud.Vastasel korral võib D vitamiini üleküllusest tekkida neerukahjustus.
Viimati muutis cat, 03 Okt 2024 21:42, muudetud 1 kord kokku.
-
Külaline
Vale. Meie kliimas, kus päikest praktiliselt pole, on d-vit igati omal kohal. Oluline on ka märkida, et söök, mida sööme, pole enam kaugeltki nii vitamiine ja mineraalaineid täis, nagu see oli varasemalt. Muld on vaesunud, porgand on palju vähem porgand kui 20 aastat tagasi. Nii et paratamatult on meil puudus ühest ja teisest vajalikust ainest.cat kirjutas: ↑02 Okt 2024 22:26Kaasaegse ühiskonna peamine probleem ongi "vitamiini puudus".Inimesed koguaeg kujutavad endale ette et neil on vitamiini puudus.Ja kui tekibki minimaalne(sisuliselt olematu) tervise häda,jookstakse koheselt apteeki vitamiine ostma.Külaline kirjutas: ↑02 Okt 2024 20:37 10 aastasel lapsel on mõnel küünel väike valge täpike.
See et teie laps ei söö kala ega maksa on süüdi siiski lapsevanem.Te pole seda lapsele lihtsalt õpetanud.Kala ja maks on lapsele siiski hädavajalik toit.
Lapsele aastaringselt D vitamiini anda on paraku vale.D vitamiini peaks laps võtma alles siis kui lapsel on diagnoositud D vitamiini puudus.Ja D vitamiini puuduse korral tohib D vitamiini võtta ainult 2 kuud.Vastasel korral võib D vitamiini üleküllusest tekkida neerukahjustus.
Siin on kahes eraldi loos pikalt kirjutatud kuidas pidev D vitamiini võtmine lõppes halvasti:
https://tervis.postimees.ee/3172561/d-v ... kahjustuse
https://elu24.postimees.ee/7561446/opet ... -haiglasse
-
Külaline
Olen TAcat kirjutas: ↑02 Okt 2024 22:53 Siin on kahes eraldi loos pikalt kirjutatud kuidas pidev D vitamiini võtmine lõppes halvasti:
Ma ei süsti oma lapsele D vitamiini.
Sa panid siia BRASIILIAS tehtud uuringu aktikkli, kus päikest on küll ja veel!
Laps saab lastele mõeldud 10mikrogrammi, ütleme, et üle päeva. Ei seisa mul ka iga jumala päev meeles seda anda.
Muid lisandeid ei saa.
Jaa, maksa osas on sul õigus. Kala minu lapsepõlves lubada ei saanud(va praetud silk või kilu - ma sõin ise vaid krõbedaid kalasabasid, ei muud). Maksa ema tegi aga ma ei suuda seda senimaani süüa. Seega maksa ma teha ei oska ega ise ka söö. Kala oskan ja teen, aga laps ei taha. Lõhe, ahven, forell(äi on kalamees ja on vabalt käes). Salvesti purgi maksakastmest vaevalt midagi saab.
Meie arst soovitab isegi suvel anda tavapärase koguse, sest meie kliimavõõtmea ei piisa isegi suvisest päikesest.
Ja kuna mina ka ise lapsepõlves elasin vaid kuivade võileibade peal, ei liha, ei kala, ei isegi juurvilju, siis mul ei ole kunagi küüned "õitsenud".
No vb peaks ära mainima ka selle, et lapsel on diabeet. Meil varsti endokaga visiit, ju ma siis küsin kas sellega võib seost olla.
Aga mu laps sööb väga palju juurvilju koguaeg. Porgand, paprika, kurk, õun jne on igapäevaselt menüüs.
-
Külaline
Mõni aasta tagasi avaldati artikleid kuidas D-vit saamiseks piisab 15 min päikese käes olemisest. Ainult tükikesele kehale. Eestis!
-
Külaline
Ainult Eestis pole keegi selliseid uuringuid teinud.Külaline kirjutas: ↑03 Okt 2024 00:03 Mõni aasta tagasi avaldati artikleid kuidas D-vit saamiseks piisab 15 min päikese käes olemisest. Ainult tükikesele kehale. Eestis!
Praegu peetakse piisavaks, kui vähemalt tund keset päeva päikese käes olla. Mida rohkem on keha kaetud, seda kauem peab olema.
-
Külaline
[/quote]
Vale. Meie kliimas, kus päikest praktiliselt pole, on d-vit igati omal kohal. Oluline on ka märkida, et söök, mida sööme, pole enam kaugeltki nii vitamiine ja mineraalaineid täis, nagu see oli varasemalt. Muld on vaesunud, porgand on palju vähem porgand kui 20 aastat tagasi. Nii et paratamatult on meil puudus ühest ja teisest vajalikust ainest.
[/quote]
Mus imekohas sa elad, kus " päikest praktiliselt pole" ?
Vale. Meie kliimas, kus päikest praktiliselt pole, on d-vit igati omal kohal. Oluline on ka märkida, et söök, mida sööme, pole enam kaugeltki nii vitamiine ja mineraalaineid täis, nagu see oli varasemalt. Muld on vaesunud, porgand on palju vähem porgand kui 20 aastat tagasi. Nii et paratamatult on meil puudus ühest ja teisest vajalikust ainest.
[/quote]
-
Külaline
Vale. Meie kliimas, kus päikest praktiliselt pole, on d-vit igati omal kohal. Oluline on ka märkida, et söök, mida sööme, pole enam kaugeltki nii vitamiine ja mineraalaineid täis, nagu see oli varasemalt. Muld on vaesunud, porgand on palju vähem porgand kui 20 aastat tagasi. Nii et paratamatult on meil puudus ühest ja teisest vajalikust ainest.Külaline kirjutas: ↑03 Okt 2024 09:18
[/quote]
[/quote]
See imekoht on Eesti. Tüüpilise eestlase nahatüübi juures on vaja üsna kõrget UV indeksit D-vitamiini fotolüüsimiseks. Sügisest kevadeni on päikest võrdlemisi vähe, UV indeks madal ning lisaks on keha kaetud rõivastega. See 15-minuti jutt päikese käes on tore aga sellisel juhul peaks päikese käes viibima alasti ning UV kiirgus peaks olema mõõdukas või kõrge. Naturaalselt ei ole võimalik saada D-vitamiini üledoosi ning toidulisanditega on see võimalik ainult pikaajalisel üledoseerimisel. 10mcg lapsele sügisest kevadeni või ka aastaringselt väikelastele, kellel kasutatakse päikesekaitsevahendeid (kreemid-riided-mütsid jm), on täiesti normaalne, sellest üleannustamist ei teki seega siin TA midagi valesti ei tee.
Tulles tagasi algse teema juurde, siis kui lapsega on arstile asja, siis võib igaksjuhuks esmalt arst üle vaadata. Valged täpid/laigud küüntel võib olla teatud vitamiinide-mineraalainete puudusest aga võib ka olla füüsiline kahjustus või näiteks ka nakkushaigus (seen). Suure tõenäosusega on siiski tegu esimese variandiga, kui muid sümptomeid ei esine. Loomulikult on esimene soovitus korrigeerida toidulauda kuid võib võtta ka vajadusel toidulisandeid, teha näiteks ühe kuuri 2-3 kuud. Tavapärase annustamise juures ei ole üleannustamine võimalik ning ainuke asi mis juhtuda saab, on lihtsalt see, et need ei aita, seega proovida ju võib.
D-vitamiini tilkadega olge väga ettevaaatlik. Üleannustamise korral võib tervise kihva keerata. Ja nn. õitsevad küüned on lapsel (liikuval inimesel üldse) enamasti kergetest vigastustest ja mitte mineraalipuudusest.
-
Vita
Olen nõus, et Eestis ollakse D-vitamiini suhtes liiga agarad. Ma elan Saksamaal ja siin räägivad kõik lastearstid ja apteekrid, et lastele üle 500 iu D-vitamiini päevas anda ei tohi. Päikese osas nii erilist vahet Eestiga midagi. Lisaks on enamus riiki sisemaa ja pole sellist mere ääres kõrge UV kiirgusega rannas käimise võimalust kõigil nagu Eestis. Eestis nt Yomi D-vitamiini karukestes on 400iu, pakendil on kirjas, et alates 7. eluaastast anda 2 tk päevas! Täiesti uskumatu, et selline asi lubatud on, igaüks võib lihtsalt käsimüügist osta ja kasutusjuhendi järgi rõõmsalt lapsele üledoosi sisse sööta.
-
Külaline
D vit toksikoosi hakatakse saama, kui võetakse kuude viisi üle 60 000 iu päevas.Vita kirjutas: ↑03 Okt 2024 11:25 Olen nõus, et Eestis ollakse D-vitamiini suhtes liiga agarad. Ma elan Saksamaal ja siin räägivad kõik lastearstid ja apteekrid, et lastele üle 500 iu D-vitamiini päevas anda ei tohi. Päikese osas nii erilist vahet Eestiga midagi. Lisaks on enamus riiki sisemaa ja pole sellist mere ääres kõrge UV kiirgusega rannas käimise võimalust kõigil nagu Eestis. Eestis nt Yomi D-vitamiini karukestes on 400iu, pakendil on kirjas, et alates 7. eluaastast anda 2 tk päevas! Täiesti uskumatu, et selline asi lubatud on, igaüks võib lihtsalt käsimüügist osta ja kasutusjuhendi järgi rõõmsalt lapsele üledoosi sisse sööta.
Sa karjud 2x400 üle. Naljanina.
Mul oli totaalne vaegus, kui 1500 päevas võtsin. Sain alanormi, kui läksin tagasi 4000 iu peale päevas.
Arvestades, et tänapäevl kõik kardavad nahavähki ja värsket õhku ja on aastaringselt päikeseblokiga kaetud, peaks vit d nagu hull juurde sööma.
-
Vita
Hästi kirjutad 7-a lapse kohta.Külaline kirjutas: ↑03 Okt 2024 11:39D vit toksikoosi hakatakse saama, kui võetakse kuude viisi üle 60 000 iu päevas.Vita kirjutas: ↑03 Okt 2024 11:25 Olen nõus, et Eestis ollakse D-vitamiini suhtes liiga agarad. Ma elan Saksamaal ja siin räägivad kõik lastearstid ja apteekrid, et lastele üle 500 iu D-vitamiini päevas anda ei tohi. Päikese osas nii erilist vahet Eestiga midagi. Lisaks on enamus riiki sisemaa ja pole sellist mere ääres kõrge UV kiirgusega rannas käimise võimalust kõigil nagu Eestis. Eestis nt Yomi D-vitamiini karukestes on 400iu, pakendil on kirjas, et alates 7. eluaastast anda 2 tk päevas! Täiesti uskumatu, et selline asi lubatud on, igaüks võib lihtsalt käsimüügist osta ja kasutusjuhendi järgi rõõmsalt lapsele üledoosi sisse sööta.
Sa karjud 2x400 üle. Naljanina.
Mul oli totaalne vaegus, kui 1500 päevas võtsin. Sain alanormi, kui läksin tagasi 4000 iu peale päevas.
Arvestades, et tänapäevl kõik kardavad nahavähki ja värsket õhku ja on aastaringselt päikeseblokiga kaetud, peaks vit d nagu hull juurde sööma.
-
Külaline
Jah, ei maksa üledramatiseerida. Lisaks D-vitamiini määramine on täna väga lihtsaks tehtud. Kui keegi kardab toidulisanditest üleannustamist saada, siis mingu ometi mõõtma.
TA tsitaat:
Aga mu laps sööb väga palju juurvilju koguaeg. Porgand, paprika, kurk, õun jne on igapäevaselt menüüs.
Nagu ma aru saan on laps vegan ja kala,maks ja liha lapsele "lihtsalt ei maitse" ? Paraku vanemate poolt peale surutud veganlus võib lapsele lõppeda väga kurvalt.Täiskasvanud inimene võib süüa mida tahab aga mitte laps.
Nagu ma aru saan on laps vegan ja kala,maks ja liha lapsele "lihtsalt ei maitse" ? Paraku vanemate poolt peale surutud veganlus võib lapsele lõppeda väga kurvalt.Täiskasvanud inimene võib süüa mida tahab aga mitte laps.
-
Külaline
Ei ole vegancat kirjutas: ↑03 Okt 2024 22:22 TA tsitaat:
-
Külaline
Eriti imelik järeldus. Aga vanemate poolt pealesurutud maks on muidu ok?cat kirjutas: ↑03 Okt 2024 22:22 TA tsitaat:
-
Külaline
Milleks selliseid artikleid siia toppida, kas sa üldse neid ise lugesid ka või lugesid ainult pealkirju? Üks tüüp võttis/süstis 50000 TÜ päevas ja teine 50000 TÜ 3x päevas. Ka puhtast allikaveest võib ennast surnuks juua, see ei ole praegu ju teema ometi.cat kirjutas: ↑02 Okt 2024 22:53 Siin on kahes eraldi loos pikalt kirjutatud kuidas pidev D vitamiini võtmine lõppes halvasti:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline