Soodne ja hea tolmuimeja?

köök, kodu korrashoid ja aed
libakägu
Teerajaja
Kontakt:

Soodne ja hea tolmuimeja?

Postitus Postitas libakägu »

Senine tolmuimeja on 12a kasutuses olnud ja viimasel ajal näitab üles aeg-ajalt koostöövõimetust. See on Samsung Easy Canister tolmuimeja, millel lisaks tavalisele tolmukonteinerile on varre küljes läbipaistev kanister, kuhu koguneb tolm. Nii ei ole kasutamisaja jooksul olnud vaja masinas olevat tolmukotti kasutada ega vahetada.
Otsin sarnast lihtsat tolmuimejat, tolmukottidega möllata ei taha. Laadida ka ei viitsi, nii et juhe ja elektriühendus on vajalikud. Oluline on see, et põranda puhtaks imeb ja kaua kestab. Laste, karvaste koduloomade ega soditekitavate hobidega ei ole vaja arvestada. Kaasaegsed multifunktsionaalsed omadused (aur jms) ei ole olulised. Palun kasutamiskogemusel põhinevaid soovitusi.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Euronicsis on väike Philips mingi 123 eurot, väga kerge kuid võimas, kaasas vaid parketihari ja see kitsas nn praootsik. Absoluutne lemmik. Tolmupurgiga. Kui rohkemate harjadega tahad, siis on natuke suurem Philips mingi 40-50 eurot kallim, ka hea, aga veidike raskem. Suvekodus on mul see ja mõlemad on super. Aga see kergem meeldib rohkem.
libakägu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas libakägu »

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 22:48 Euronicsis on väike Philips mingi 123 eurot, väga kerge kuid võimas, kaasas vaid parketihari ja see kitsas nn praootsik. Absoluutne lemmik. Tolmupurgiga. Kui rohkemate harjadega tahad, siis on natuke suurem Philips mingi 40-50 eurot kallim, ka hea, aga veidike raskem. Suvekodus on mul see ja mõlemad on super. Aga see kergem meeldib rohkem.
Suur tänu! Astun lähiajal kindlasti Euronicsist läbi ja katsun mõlema kerguse üle.
Külaline

Tolmukottidega tolmuimejat ei tasuks osta (juhul kui pole univeraalset tolmukotti mida saab ise tühjendada), väga ruttu maksad tolmukottide pealt uue tolmuimeja kinni.
Külaline

Kunagi ammu oli mul masin millel oli sees tolmukott nagu kauss, sai lihtsalt prügikonteinerisse tühjaks raputada.
Selliseid vist enam ei teha?
Ostsin selle
https://www.1a.ee/p/veefiltriga-tolmuim ... 1600-w/ae1
õhk jääb puhas jah, aga selle masina enda puhastamine on suuuuuur töö. :x
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 22:48 Euronicsis on väike Philips mingi 123 eurot, väga kerge kuid võimas, kaasas vaid parketihari ja see kitsas nn praootsik. Absoluutne lemmik. Tolmupurgiga. Kui rohkemate harjadega tahad, siis on natuke suurem Philips mingi 40-50 eurot kallim, ka hea, aga veidike raskem. Suvekodus on mul see ja mõlemad on super. Aga see kergem meeldib rohkem.
Ei taha vaidlust et kellel õigus või mitte, lihtsalt jagan enda kogemust selle väikse Philipsiga, kerge ja tolmupurgiga - mul seisab kasutult. Vahepeal mõtlen er võtaks ja prooviks aga siis viin tagasi trepi alla. Kõige mõtetum asi üldse. Tantsin ka odavamat väikest ja võimsat. Lõppkokkuvõttes ostsin kaks - ühe sellise philipsi ja peale seda dyson v8 (vanem mudel, oli ka hea hinnaga). Ei taha päevagi ilma dysonita elada enam. Juba mitu aastat.
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Okt 2024 19:29dyson v8 (vanem mudel, oli ka hea hinnaga). Ei taha päevagi ilma dysonita elada enam. Juba mitu aastat.
Kuidas selle tühjendamine käib, kas lihtne, puhas tegevus?
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Soodsat ja head asja pole olemas.
dysoni inimene peaks vaimse tervisega tegelema.
Külaline

Ma enam soodsat tolmuimejat ei ostaks, vaid ikka enda vajadustele vastava. Tolmukottide vahetamine mind ei häiri, ega neid nüüd nii palju ka ei kulu, üks pakk aastas vast. Rohkem huvitab mind, et juhe oleks piisavalt pikk, harjad mugavad jms. Maakodus oli meul üks vana tolmuimeja (tegelikult on siiani), mille tolmukotti pidi tühjaks raputama. Liea koht kuhu see raputada, siis klopi veel veidi, vaata et tolmurulle õue peale ei jääks, no ei ole mugav, ehk teemaalgataja kogumiskanister on mugav kasutada. Lisaks polnud otsikul harjaseid, lihtsalt kõrgem või madalam positsioon vastavalt parketi või vaiba jaoks, kraapis kuidagi ebameeldivalt põrandat.
Ostsin siis uue, mõtlesin et maale kallist ei ei soovi, lõpuks sai valitud mingi 100+ eurot väike Philips nende umbes samas hinnaklassis nonamede seast. Imeb küll ja väike ning kerge on ka, aga otsikul pole samuti harjaseid. Põrandat just ei kraabi nagu vana, aga tahaks et hari liiguks pehmelt mööda põrandat, oleks otsikud seinaäärte jms puhastamiseks. Ma tegelikult käisin enne paaris poes vaatamas ka ja ühes ütles müüja mulle peale väikest kirumist, et ta peab pakendi lahti tegema kui soovisin näha millised otskud on, et odav asi on odav asi, aga siis sain aru et seda ma tõesti osta ei soovi.
Selles poes kust ma Philipsi ostsin müüjat saalis polnud ja noname firma ka polnud, ilmselt jääb selliseks ajutiseks lahenduseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 20:27 Tolmukottidega tolmuimejat ei tasuks osta (juhul kui pole univeraalset tolmukotti mida saab ise tühjendada), väga ruttu maksad tolmukottide pealt uue tolmuimeja kinni.
Päris naljakas jutt. Mul on Miele, 4 tolmukotti maksavad 19 eurot ja läheb paar kotti aastas 300 m2 maja peale.
Külaline

Anonymous kirjutas: 07 Okt 2024 00:15Päris naljakas jutt. Mul on Miele, 4 tolmukotti maksavad 19 eurot ja läheb paar kotti aastas 300 m2 maja peale.
Oled kindel, et see masin sul üldse imeb?
Külaline

Tolmukotid on praegu üsna universaalsed ja suht odavad, ei kulu mingit erilist summat neile. Mulle meeldib - võtad koti välja ja viskad ära, mitte ei hakka mingit kanistrit tühjendama ja puhastama. Robotiga teen seda küll, aga tavalise imejaga eelistan siiski lihtsalt kotiga majandamist. Pole väga kallis midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 00:22
Anonymous kirjutas: 07 Okt 2024 00:15Päris naljakas jutt. Mul on Miele, 4 tolmukotti maksavad 19 eurot ja läheb paar kotti aastas 300 m2 maja peale.
Jap, 1600 kw tõmbab küll. Kui palju sinu arust 1 inimene seda tolmu ja mustust siis tootma peaks ka?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 08:39
Jap, 1600 kw tõmbab küll. Kui palju sinu arust 1 inimene seda tolmu ja mustust siis tootma peaks ka?
1600 w ei ole piisavalt öko. Keskkonnanõuded. Enam juba ammu ei tohi müüa tolmuimejaid, mille võimsus on üle 900 W.
https://moodnekodu.delfi.ee/artikkel/79 ... uud-valida
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 08:49
Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 08:39
1600 w ei ole piisavalt öko. Keskkonnanõuded. Enam juba ammu ei tohi müüa tolmuimejaid, mille võimsus on üle 900 W.
https://moodnekodu.delfi.ee/artikkel/79 ... uud-valida
Seetõttu seda ostma tormasingi, enne kui keelustati. Väga õige tegu.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 00:15
Külaline kirjutas: 04 Okt 2024 20:27 Tolmukottidega tolmuimejat ei tasuks osta (juhul kui pole univeraalset tolmukotti mida saab ise tühjendada), väga ruttu maksad tolmukottide pealt uue tolmuimeja kinni.
Päris naljakas jutt. Mul on Miele, 4 tolmukotti maksavad 19 eurot ja läheb paar kotti aastas 300 m2 maja peale.
Miks ajad jama? Ju sa siis tolmu ei imegi, see pisike kott saab juba kuu kahega täis. Kui 4 kotti maksab 19 eurot, siis 10 pakki maksab juba 190 eurot mis ongi uue tolmuimeja hind.
Külaline

Universaalne tolmukott käib alt lahti, raputad prügikasti tühjaks ja paned masinasse tagasi, pole vaja tolmukotte osta. Kõikidel masinatel sellist taaskasutatavat tolmukotti polegi, see teeb tolmuimeja pidamise pikemas plaanis väga kalliks. Nagu tänapäeva printerid, printer ise ei maksa midagi aga tooner maksab sama palju kui printer ise.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 20:02
Anonymous kirjutas: 06 Okt 2024 19:29dyson v8 (vanem mudel, oli ka hea hinnaga). Ei taha päevagi ilma dysonita elada enam. Juba mitu aastat.
Kuidas selle tühjendamine käib, kas lihtne, puhas tegevus?
Absoluutselt lihtne ja kiire.
Külaline

Ants kirjutas: 06 Okt 2024 20:27 Soodsat ja head asja pole olemas.
dysoni inimene peaks vaimse tervisega tegelema.
Mis mõttes vaimse tervisega - mis sellel vaimsel tervisel siis viga on? Ütlesin ju sama, et kõigepealt ostsin soodsa ja siis hea. Dysoni hind oli dysoni kohta mitte halb. Ning tõesti, kui on lapsed, koer ja kass ja suur elamine, siis mina isiklikult enam ei kujuta ette juhtmega tolmuimejaga askeldamist igapäevaselt.
Jeleenale

Postitus Postitas Jeleenale »

Pane see ka kirja mis infot su väikesed tätoveeritud sõbrad sulle andsid kui nad minu korteris nuhkimas käisid?
Selleks sa ju teema tegid?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist