Kuhu iialgi ei reisiks?

käsitöö, kunst, raamatud jm
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Minu arvamus on, et kõik maailma paigad väärivad külastamist ja üsna palju on meeldimises enda kahe kõrva vahel.

Mul on üks sugulane, kes põhimõtteliselt põlastab kõiki suuremaid ja levinumaid reisisihtkohti (nt Pariis, London, Kopenhaagen, Milano, samuti Egiptus, Kanaarid jt). Tema jaoks on "õige" reisida ainult sinna, kus turiste käib võimalikult vähe. Mina sellisest n-ö reisirassismist väga aru ei saa :lol: Iga reisi saab muuta enda jaoks elamuseks või siis rikkuda selle ära.

Huvitaval kombel, olen märganud, sõltub palju isegi sellest, kellega koos reisid. Vinguva kaaslase kõrval võib ka lahedaim reisisihtkoht tunduda nõme. Kui pidevalt pead reisi ajal klaarima teiste konflikte, siis väsid ja igatsed juba koju. Ehkki need mäed on viimase peal ja loodus võimas.

Kui finantsid on piiratud, siis tuleb langetada muidugi valik ja mõelda, mida täpselt tahad. Kui sooviks on lihtsalt keskkonnavahetus ja kliimavahetus (nt jaanuaris hangede keskelt päevitama ja ujuma pääseda), siis sobib Egiptus ju suurepäraselt.
KuriBlondiin

Postitus Postitas KuriBlondiin »

Ei reisiks Lõuna Korea naabrite juurde, Tijuana, Acapulco jne Mehhiko ebaturvalisemad linnad, Venemaa ja sarnased riigid kuhu ei soovitata hetkel minna. Middle east on ka mulle ebaturvalise mulje jätnud
kopamees

Postitus Postitas kopamees »

Soomesse
Kägu3699

Postitus Postitas Kägu3699 »

Venemaa on loomulikult pikaks ajaks out. Muidu Peterburi oli küll tore koht varem.
Põhja-Korea, Liibüa, kõiksugu sarnased kurjuse telje riigid. On rida riike, mis lihtsalt ei tõmba - enamik saksa- ja hispaaniakeelseid maid. Need Araabia poolsaare paigad, kus kõik on nii tehis ja feik (nt Dubai).
Musta Aafrikat pelgan, kui siis vast Namiibia või LAV.
Hiina huvitaks, aga ei soovi nende ebademokraatlikku rõhuvat süsteemi toetada. Alist ka ei osta ning made in China't väldin.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mina ei taha välismaale reisida. Kohe hirm tekib, kui selle peale mõelda. 1990ndate algul sai käidud sõbranna õhutusel paketireisil Saksamaal, kümmekond aastat tagasi Helsingis elavat sõpra külastamas. Rohkem huvi ei ole. Lihtsalt ei meeldi võõrkeelne keskkond.
Külaline

Mul on Lääne-Euroopa riikides tuttavaid, kes pole praktiliselt üldse reisinud. Ei peagi kõigile meeldima ja ka põdema. Reisimine pole kõigile sobilik hobi. Üha rohkem on Euroopas neid, kes ei reisi, sest nende arvates on see keskkonnavaenulik tegevus.
Külaline

Miskipärast ei ole kunagi mitte üks slaavikeelne riik tõmmanud. Ju sain lapsepõlves nõukaaja üledoosi. Ei taha näha midagi, mis seda aega meenutaks.
külaline

Postitus Postitas külaline »

Niiduk kirjutas: 02 Juun 2024 12:35 Miks ei läheks Araabia poolsaare riikidesse? Eriti näiteks AÜE - Dubai, Abu Dhabi ju täitsa normaalsed kohad, näiteks. Ja mis Madagaskaril viga on??
Mina ei reisiks räpastesse riikidesse, Indiasse, näiteks. Loomulikult ei reisiks ma ka ohtlikesse (poliitiliselt) riikidesse. Ja siis ei reisiks ma Austraaliasse, liiga palju mürgiseid elukaid, lihtsalt kardan neid, isegi kui ei kohta ühtegi.
Ta ju just kirjutas, et Madagaskarissse läheks, loe hoolikamalt.
Külaline

Mina enam ei reisiks ühtegi sellisesse paika, kuhu
peab üle 6 tunni lennukis istuma. No nii vastik. Olen palju selliseid reise teinud, et kõigepealt 2.5 h Tallinna, siis laevaga 2 h Soome, seejärel 12+ tundi lennukis. Või Tallinnast 4 h Istanbuli ja sealt 12 tundi edasi. Mulle aitab. Viimatine 7 h Tenerifele sai määravaks, ei iial enam. Kui saaks korraldada nt Uus-Meremaale reisi niisuguste vahepeatuste ja riikide külastustega, et lennuaeg oleks lühike, siis läheksin.
Aga muidu sellist riiki vist polegi, kuhu minna ei tahaks. Venemaal olen ka palju käinud, praegu muidugi ei läheks, aga väljaspool Euroopa kanti oli seal väga huvitav ja inimesed väga toredad. Siber on
täiesti imeline paik.
Külaline

Ma olen enamuses Euroopa riikides käinud ja sellist riiki kuhu otseselt tagasi ei läheks nagu polegi. Kui siis Serbia ehk, sinna vast enam minna ei viitsiks. Kommenteerima ajendas mind eelmine kommentaar. Ka mina olen selline inimene, kes ei soovi pikalt lennukis olla ja seetõttu ei ole ma üle 5 tunnistel reisidel käinud. Euroopas saab pikima lennureisi ilmselt Portugali (kui kanaaris välja jätta). Nüüd vanuse kasvades suureneb tõenäosus veelgi, et mina ilmselt Euroopast kaugemale elus ei reisi. Abikaasa on mind aeg ajalt ärgitanud, aga ma ei taha vedu võtta. Ei tõmba mind kohe see pikk lennusõit.
Külaline

Praegusel ajal kahjuks ei saa reisida Venemaale, aga hea meelega oleks läinud Peterburgi. Ja Siberi avarustes tahaks ringi vaadata, aga ilmselt tuleb see kaugemasse tulevikku edasi lükata.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 21:27 Praegusel ajal kahjuks ei saa reisida Venemaale, aga hea meelega oleks läinud Peterburgi. Ja Siberi avarustes tahaks ringi vaadata, aga ilmselt tuleb see kaugemasse tulevikku edasi lükata.
Kes sind keelab? Venemaale reisimine pole keelatud. Kuidas see Siberi avarustes ringi vaatama käib? Neid reisisaateid olnud piisvalt, kus autodega mööda Siberit ringi kärutatakse. Mida eriliselt seal ikka on. Palju loodust, viletsad teed ja osmikud. Tallinnast välja sõites on sul samahästi kilomeetrite kaupa asustamata loodusmaastikku. Jube põnev?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 21:27 Praegusel ajal kahjuks ei saa reisida Venemaale, aga hea meelega oleks läinud Peterburgi. Ja Siberi avarustes tahaks ringi vaadata, aga ilmselt tuleb see kaugemasse tulevikku edasi lükata.
Huvitav, et nüüd äkitsi tekkis suur huvi. Miks sa siis juba palju aastaid varem Peterburis ei ole käinud? Vaevalt sa 18-aastane oled, et varem ei saanud vanemateta reisida. Rohkem mingi laiskuse teema. Tahaks, läheks, teeks, aga oeh ja aeh... Nüüd hea praalida ja vabandus varnast võtta, oi küll läheks, aga näed ei saa. Ei läheks sa kuhugi Siberisse, isegi kui sõda poleks.
Külaline

Pikka lendu ei kannata ma mina enam välja. Tundub nii pointless ja kurnav. Lisaks mul hakkavad jalad rahutuks minema lennukis, rabelen siis seal istmel ja siiberdan edasi-tagasi mööda vahekäiku. Aitab, kui võtan unerohu sisse, aga ei taha enam pikka lendu. Lisaks kui lastega reisida, siis ikka pead ju kohale jõudes kraps olema, ei saa uimasena liikuda, auto vaja võtta, või takso leida vms. Ei reisiks ka Dubaisse, olen kaalunud, aga ei huvita. Mees tahab minna, kuna talle meeldib kuumus ja snorgeldamine. Indiasse ja Taisse ka ei kisu. Ilus loodus küll, aga ma ei taha puhkuse ajal näha vaesust, prügi, kannatavaid lapsi ja loomi, kerjuseid. Ma tean, et kõik need asjad on olemas, aga ma ei pea neid vahetu kogemuse põhjal läbi elama. Ja kuskil turvalises viietärnihotellides, olles suletud alal, ma ju tegelikult sellest riigist midagi ei näe. Mulle aga meeldib ise ringi sõta ja kohalikega suhelda. Euroopas ja Lõuna-Ameerikas palju käidud. Kuhu tahaks minna - Jaapan, Lõuna-Korea. Aga jälle - ümberistumisega Hiinas, tundub väga tüütu.
Külaline

Iisrael jääb minu poolt külastamata. Igaveseks.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Sõdivatesse riikidesse, tulistesse Lähis-Ida riikidesse ja ebastabiilsetesse Aafrika pilipaliriikidesse, neisse kindlasti ei reisiks. Lõuna-Ameerika narkopaabelitesse ka ei läheks. P-Koreasse läheks küll, sest seal saaks tunda ennast nagu lääne turist tundis ennast NLiidus :lol: :P Põhimõtteliselt on see turvaline, vähemalt nii kaua kuni sa lollusi ei tee ja nö. rajalt kõrvale ei astu...
Mammut
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mammut »

Ei meeldi väga palavad, räpased ja pealetükkivate elanikega maad. Introverdina on igasugused karnevalid, suured peod ja masskogunemised samuti täielik horror minu jaoks. Mingeid põhimõttelisi riike, mida välistama peaks, mul eriti pole - reisiks nii Iisraeli, Palestiinasse, Põhja-Koreasse, Hiinasse kui ka Venemaale, kui keegi kutsuks. Siis ei tohiks ju ühtegi suurriiki külastada, sest neil kõigil on ajaloos (või isegi praegu) väga kaheldava väärtusega tegusid.
Leevike
Teerajaja

Postitus Postitas Leevike »

Külaline kirjutas: 15 Juun 2024 22:15 Iisrael jääb minu poolt külastamata. Igaveseks.
Sama siin.
Liblikas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Liblikas »

Mammut kirjutas: 18 Juun 2024 10:39 Siis ei tohiks ju ühtegi suurriiki külastada, sest neil kõigil on ajaloos (või isegi praegu) väga kaheldava väärtusega tegusid.
Hispaanlased on ajaloos igasuguseid kaheldava väärtusega tegusid teinud, aga ikkagi on Hispaania väga atraktiivne turismisihtkoht.

Ise olen mõelnud seda, et India oleks see koht, mille ma külastamata jätaksin või kui tekiks soov sinna minna, siis teeksin enne väga palju kodutööd, kuhu on mõistlik minna ja kuhu mitte.

Türgi, Egiptus, Kanaarid jms puhkuse sihtkohana ja lihtsalt hotellis olemine, basseinis ujumine, rannas vedelemine ja päikese nautimine ei tundu ka atraktiivne.
Samas Türgi riigina on kindlasti väga põnev ja ringreis Türgis, kus ajaloolisi paiku tutvustatakse ja ajaloost räägitakse, oleks kindlasti minu jaoks huvitav. Egiptusega on samamoodi, et ajalugu on seal palju ja oleks kindlasti väga põnev sellega tutvuda
Lendorav
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Lendorav »

Iisrael, AÜE, Saudi Araabia, Afganistan, Koread, Hiina, Iraak, Iraan, Liibüa, Jeemen
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline