Hpv vaktsiin 12.aastasele
-
Külaline
Hpv vaktsiin 12.aastasele
Tüdruk sai just 12.aastaseks. Koolist sai koju kaasa kirja, kas olen nõus, et last vaktsineeritakse HPV vastu. Ma olen kahevahel ja eitea mida teha. Viimati sai vaktsiini siis kui kooli läks ja oli 3 kuud sügelevaid kuppe täis. Ükski kreem ja ravi ei aidanud . Lõpuks kadusid punnid ise ära. Nüüd kardan mis kõrvalmõju sellel vaktsiinil olla võib .
Kas 12.aastane liiga noor pole selleks vaktsiiniks? Olete lasknud oma lastele teha ? Palun nõu. Googlest nagu mingit infot ei saa teiste käest tagasisidena.
Kas 12.aastane liiga noor pole selleks vaktsiiniks? Olete lasknud oma lastele teha ? Palun nõu. Googlest nagu mingit infot ei saa teiste käest tagasisidena.
-
Külaline
-
Külaline
Kas tal on mõni põhjus ka selleks?Külaline kirjutas: ↑08 Okt 2024 23:05 Tuttava tütre ema kahetseb, et teha lasi.
-
Külaline
Minu jaoks on küsimus üsna lihtne, kui oled vaktsiinivastane siis keeldu. Kui usud teadusesse ja tõenduspõhisesse meditsiini, siis vaktsineeri (12 aastase käest peaks muidugi üle küsima,mis tema asjast arvab, vajadusel enda seisukohti põhjendama, selles vanuses laopsed on enamasti üsna hästi informeeritud).
Seda vaktsiini võib lasta hiljem ka teha, oluline on et oleks tehtud enne suguelu algust. Kas hiljem ka riigi poolt tasuta on ei oska kommenteerida, , enda laps sai selle vaktsiini 16 aasta vanuselt kui riiklik vaktsineerimnine algas, siis pidin selle ise kinni maksma sest oli sihtgrupist vanem. Mina olen seisukohal, et vaktsineerimise kõrvalmõjud on alati väiksemad kui läbi põdemise tagajärjed, seega kui esineb reaalne oht nakatuda siis valin vaktineerimise ja soovitan seda ka oma pereliikmetele.
Muidugi võib ka karjaimmuunsusele loota, aga HPV suhtes see vist niipea veel ei teki. Oluline oleks ka poiste vaktsineerimine ja sa kunagi ei tea, kelle su laps oma partneriks valib, ehk on see kolmandatest riikidest pärit noor, kus vaktsineerimist praktiliselt pole või hoopis keegi sinu põlvkonnast.
Seda vaktsiini võib lasta hiljem ka teha, oluline on et oleks tehtud enne suguelu algust. Kas hiljem ka riigi poolt tasuta on ei oska kommenteerida, , enda laps sai selle vaktsiini 16 aasta vanuselt kui riiklik vaktsineerimnine algas, siis pidin selle ise kinni maksma sest oli sihtgrupist vanem. Mina olen seisukohal, et vaktsineerimise kõrvalmõjud on alati väiksemad kui läbi põdemise tagajärjed, seega kui esineb reaalne oht nakatuda siis valin vaktineerimise ja soovitan seda ka oma pereliikmetele.
Muidugi võib ka karjaimmuunsusele loota, aga HPV suhtes see vist niipea veel ei teki. Oluline oleks ka poiste vaktsineerimine ja sa kunagi ei tea, kelle su laps oma partneriks valib, ehk on see kolmandatest riikidest pärit noor, kus vaktsineerimist praktiliselt pole või hoopis keegi sinu põlvkonnast.
-
Külaline
Ma lihtsalt täpsustan, et teaduse üks põhipostulaate on "kahtlemine". Religiooni põhialus on uskumine. Ärme neid kahte segi aja eks. Kui pakub rohkem huvi, loe Popperit näiteks (kui juba teaduse teemal sõna võtad...).Külaline kirjutas: ↑08 Okt 2024 23:53 Minu jaoks on küsimus üsna lihtne, kui oled vaktsiinivastane siis keeldu. Kui usud teadusesse ja tõenduspõhisesse meditsiini, siis vaktsineeri (12 aastase käest peaks muidugi üle küsima,mis tema asjast arvab, vajadusel enda seisukohti põhjendama, selles vanuses laopsed on enamasti üsna hästi informeeritud).
-
Külaline
Kui palju keegi tõsiseid teadusuuringuid loeb ja kes ebateadusele keskendub, on tema oma asi.
Pärast puukentsefaliidi vastast vaktsiini olin ma 2 päeva tõsiselt haige ja marutaudivastane vaktsiin mõjus veel hullemalt. Väike kannatus võrreldes võimalusega surra või invaliidistuda.
Ei räägi üldse lastehalvatusest või difteeriast.
Ma mitte ei usu vaktsiinidesse vaid tean, kuidas nad töötavad ja mis kehas toimub.
Aga eks igaüks või ka jumalasse ja palvetamisse uskuda, vast aitab.
-
Külaline
Vähi vastu on vaktsiin ja teie keeldute oma lapsele tegemast?
-
Külaline
Nii ongi. Teadus on oma olemuselt kahtlev ja uuriv. Meil on teaduspõhised tõestused, kuni tõestatakse midagi muud. Mina ei usu teadusesse, ma loodan teadusele. Kui keegi lajatab, et on teaduse usku, ei saa teda eriti tõsiselt võtta, sest ta ei tea, mis teadus on.
Kuna kellegi usu kritiseerimine on inimesele turvaliste alustalade kõigutamime, tuleb mind nüüd uskujate poolt ümber veenda või naeruvääristada.
*Kõik lapsed on meil vaktsineeritud, ka HPV vastu sest teadaolevalt on vaktsiin tõhus.
-
Külaline
Lasin teha nii tüdrukutele kui ka poistele, seda veel siis kui see vaktsiin ei olnud riiklikus vaktsineerimiskavas. Ei kahetse, kui on võimalus kaitsta oma lapsi tõsise haiguse eest, siis seda ka teen. Praeguseks on nad täiskasvanud.
-
Külaline
Minu lapsed (poiss ja tüdruk) ka vaktsineeritud. Ei teki küsimust ka, kui endale selgeks teha, mille vastu see vaktsiin on. Mingeid kõrvalmõjusid ei olnud.
-
Külaline
Ei lasknud oma tütardele teha. Uurisin eelnevalt üsna palju selle kohta ja töötlesin infot läbi. Ning sellest infost jäi kõlama, et too vaktsiin kaitseb ainult üsna väikese osa eest emakakaelaga seotud vähitüvede koguhulgast - mu mälu järgi oli see vaid neli protsenti. Ülejäänute eest see ei kaitse. Teiseks toodi välja, et kaitse kaob täiskasvanuks saades - ehk just siis, mil inimene alustab regulaarset suguelu. Osas riikides on Cardasil kõrvaltoimete pärast keelatud, ja need riigid pole sugugi vaid "kolmanda maailma" riigid.
Muidu on mu lapsed vaktsineeritud (difteeria, läkaköha, lastehalvatus, mumps, hepatiit jts).
Muidu on mu lapsed vaktsineeritud (difteeria, läkaköha, lastehalvatus, mumps, hepatiit jts).
-
Külaline
Nii see info levib...
Esiteks pole veel teada, kaua kaitse püsib, sest vaktsineerimine käib üsna lühikest aega. Pakutakse 10 a vähemalt, aga eks iga aastaga saab rohkem infot. Lapsukesed elavad suguelu juba 13.aastaselt, nii et see 12-22 on just õige aega, et katsetamiste ja erinrvate partnerite aejal oleks mingi väike kaitse.
Ärakeelanud riigid, mina leidsin Jaapani ja USA. Jaapan ei hooligi naiste tervisest ja USAs, nagu ikka, kohe kohtukaasused.
Esiteks pole veel teada, kaua kaitse püsib, sest vaktsineerimine käib üsna lühikest aega. Pakutakse 10 a vähemalt, aga eks iga aastaga saab rohkem infot. Lapsukesed elavad suguelu juba 13.aastaselt, nii et see 12-22 on just õige aega, et katsetamiste ja erinrvate partnerite aejal oleks mingi väike kaitse.
Ärakeelanud riigid, mina leidsin Jaapani ja USA. Jaapan ei hooligi naiste tervisest ja USAs, nagu ikka, kohe kohtukaasused.
-
Külaline
Ema lasi mulle teha 20 aastat tagasi. Ei olnud kõrvalmõjusid ja ei kahetse. Kõik pap testid negatiivsed tagasi tulnud.
-
Külaline
Mina olen nakatunud HPV-ga, positiivse tulemuse andsid 2 ohtlikku HPV tüüpi, st. üsna tihedalt regulaarsed kontrollid on nüüd minu igapäev kuni elu lõpuni. Seejuures mainin ära, et olen elanud väga tagasihoidlikku suguelu. Mul on 2 tütart ning neid vaktsineerin kindlasti. Kui on olemas vaktsiinvälditavaid haigusi, siis minumeelest on rumalus jätta vaktsineerimata.
-
Külaline
Old sa kindel, et oma uuringutest õigesti aru said? HPV tüvesid on väga väga palju, aga nendest omakorda ainult mõned tüved (äkki see loetud 4%) põhjustavad emakakaelavähki. Mul on veel lapsed noored, vaktsineerimiseni on veel mõned aastad aega, ning ma ei ole selle vaktsiini teemasse põhjalikulöt süvenenud, aga mina olen aru saanud, et see vaktsiin hoiab ära just neid ohtlikke tüvesid, mitte kõiki tüvesid.Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2024 11:02 Ei lasknud oma tütardele teha. Uurisin eelnevalt üsna palju selle kohta ja töötlesin infot läbi. Ning sellest infost jäi kõlama, et too vaktsiin kaitseb ainult üsna väikese osa eest emakakaelaga seotud vähitüvede koguhulgast - mu mälu järgi oli see vaid neli protsenti. Ülejäänute eest see ei kaitse. Teiseks toodi välja, et kaitse kaob täiskasvanuks saades - ehk just siis, mil inimene alustab regulaarset suguelu. Osas riikides on Cardasil kõrvaltoimete pärast keelatud, ja need riigid pole sugugi vaid "kolmanda maailma" riigid.
-
Külaline
Uurisid kust... telegramist? Isegi vaktsiini nimi pole suudetud õigesti kirjutada.Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2024 11:02 Ei lasknud oma tütardele teha. Uurisin eelnevalt üsna palju selle kohta ja töötlesin infot läbi. Ning sellest infost jäi kõlama, et too vaktsiin kaitseb ainult üsna väikese osa eest emakakaelaga seotud vähitüvede koguhulgast - mu mälu järgi oli see vaid neli protsenti. Ülejäänute eest see ei kaitse. Teiseks toodi välja, et kaitse kaob täiskasvanuks saades - ehk just siis, mil inimene alustab regulaarset suguelu. Osas riikides on Cardasil kõrvaltoimete pärast keelatud, ja need riigid pole sugugi vaid "kolmanda maailma" riigid.
-
Aleksander Laane
- Teerajaja
- Kontakt:
Väide kaitse kestvuse kohta: ka vähemalt 12 aasta pärast pole märki kaitse vähenemisest...Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2024 12:13 Nii see info levib...
Väide Jaapani ja USA kohta ei vasta tõele: https://obgyn.onlinelibrary.wiley.com/d ... /jog.16020 ja https://www.cdc.gov/hpv/vaccines/index.html
-
Aleksander Laane
- Teerajaja
- Kontakt:
Ükski neist väidetest ei päde. Kaitset pakub see vähemalt 70% vähijuhtumite eest - HPV vaccination can prevent 90% of these cancers by preventing the infections that cause them. Kaitse pole 12 aasta jooksul vähenenud. Ei Jaapanis ega USAs pole HPV vaktsiin keelatud olnud ...Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2024 14:34Uurisid kust... telegramist? Isegi vaktsiini nimi pole suudetud õigesti kirjutada.Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2024 11:02 Ning sellest infost jäi kõlama, et too vaktsiin kaitseb ainult üsna väikese osa eest emakakaelaga seotud vähitüvede koguhulgast - mu mälu järgi oli see vaid neli protsenti. Ülejäänute eest see ei kaitse. Teiseks toodi välja, et kaitse kaob täiskasvanuks saades - ehk just siis, mil inimene alustab regulaarset suguelu. Osas riikides on Cardasil kõrvaltoimete pärast keelatud, ja need riigid pole sugugi vaid "kolmanda maailma" riigid.
-
Külaline
Minu tütar sai aasta tagasi, peale valutava käe mingeid tüsistusi ei olnud. Poeg sai kevadel ja sama. Olin ka kahtlev, aga lõpuks otsustasin, et kui mul on võimalik mingi vähivorm nende jaoks ennetada, siis seda ka teen.
-
Külaline
Meil tuli koolist korraga kolmikvaktsiini ja HPV nõustumisleht. Arutasime koos, lugesime võimalikult palju infot ja jätsin 16a lapsele enda otsustada. Kolmikvaktsiini tegi, HPV mitte.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist