Mis alal pole karta tööpuudust?
-
Külaline
Logopeed. Nõudlus on suur, aga töö on meeldiv. Näiteks lasteaias tegeled ükshaaval lastega, kel raskusi mingi häälikuga vm.
-
Külaline
Kas foorumi adminid pole tähele pannud, et siin foorumis domineerib laste vihkamine? Kas need on ühed ja samad isikud...
-
Külaline
Mina jälle olen täheldanud siin foorumis lastetute vastu suunatud vihkamist.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 17:19 Kas foorumi adminid pole tähele pannud, et siin foorumis domineerib laste vihkamine?
-
Külaline
Laste ja naiste vihkamine, ühed ja samad isikud muidugi.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 17:19Kas foorumi adminid pole tähele pannud, et siin foorumis domineerib laste vihkamine? Kas need on ühed ja samad isikud...
-
Külaline
Kas nende lastetute, kes erinevates teemades kirjutavad, kuidas nad "mõtetu tite" peale oma aega ei raiskaks ja kuidas laste kasvatamine üldse on masendav, kuigi keegi pole neilt isegi küsinud, kuidas nad lastesse ja lastekasvatusse suhtuvad?
-
Külaline
Tagasi teemasse:
igasugused (loov-, muusika-, tegelus-)terapeudid on tänapäeval ja tulevikus ka nõutud (aga selleks ei pea vist nii lahtine pea olema, pigem läheb vaja tahet inimestega tegeleda ja neid aidata).
Loomaarst, mida juba välja pakuti, pidavat olema eriala, millel on praegu liiga vähe inimesi.
igasugused (loov-, muusika-, tegelus-)terapeudid on tänapäeval ja tulevikus ka nõutud (aga selleks ei pea vist nii lahtine pea olema, pigem läheb vaja tahet inimestega tegeleda ja neid aidata).
Loomaarst, mida juba välja pakuti, pidavat olema eriala, millel on praegu liiga vähe inimesi.
-
Külaline
Sõltub inimesest. Sotsiaalsele inimesele, kes eelistab pigem suhelda, rääkida ja juhendada, kui päevläbi kabinetis arvuti taga istuda, võib õpetaja või eripedagoogi amet olla see, mis talle sobib.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 16:48Kipub ka kiirelt läbi põlema. Kõik kolm ametit väga närvesöövad, kõigis kolmes ametis on ka väga suur stress teiste töötajatega.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 16:31 arst, õpetaja, eripedagoog - pole tööpuudust karta. palk on nii ja naa. oleneb, millele spetsialiseerud ja kui kallilt oma oskuseid müüd.
Ja vastupidi, kes tahaks omaette nokitseda/süveneda, võib õpetaja amet olla liiga rahutu ja väsitav.
-
Külaline
-
Külaline
Kui ma olin väike, nii 45 aastat tagasi, räägiti, et kingsepal ja kellassepal on alati tööd, sest jalanõusid peab inimene ikka kandma ja õiget aega ka teadma. Ei osanud siis keegi aimatagi, et tulevikus ei parandata jalanõusid, vaid ostetakse uued ja nii käe- kui äratuskella asemele tuleb mobiiltelefon. Huvitav, kas ka siin täna välja pakutud tööde hulgas teeb aeg korrektiive?
-
Külaline
Mõtlesin just sama. Küsitakse, hästitasustatud ametit ja siis pakutakse selliseid asjuKülaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 18:27 Õpetaja ja eripedagoog ikka ei teeni eriti palju.
-
Külaline
Sest teksti mõistmist õpetavad alamakstud õpetajad.
-
Külaline
Tõsi. Mu sõber oli selle tööga 40-selt finantsvaba, 47-selt peaaegu miljonär.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 13:25Surnumatja.
-
Külaline
Inseneriks õppides pole tööpuudust karta ja palgatase on vastav meestetöödele. Igasuguste uute hoonete eriosade projekteerijaid on järjest rohkem vaja, sest hooned lähevad järjest keerulisemaks. Tahetakse jahutust, energiatõhusust, päiksepaneele katusele ja välisseina, elektriautole laadimiskohta jne jne.
Arvutiga töötamine, väiksed meeskonnad, võimalik teha ka kaugtööna. Ideaalne töö.
Haridusvaldkonda ei soovita. Töötunde tuleb õpetajatel palju rohkem kui need tunnid, mille eest makstakse.
Tervishoiu valdkonda õpiks ainult siis, kui on plaanis peale õpinguid Eestist lahkuda ja põhjamaades töötada. Eestis on kollegide suhtumine, ülemuste jupijumalus ja süsteemis nii palju muid mädasid kohti (nt teatud erialadel residentuuri kandideerimisel eelistatakse teatud sugu, mitte teadmisi või oskusi). Toksiline keskkond lihtsalt.
Arvutiga töötamine, väiksed meeskonnad, võimalik teha ka kaugtööna. Ideaalne töö.
Haridusvaldkonda ei soovita. Töötunde tuleb õpetajatel palju rohkem kui need tunnid, mille eest makstakse.
Tervishoiu valdkonda õpiks ainult siis, kui on plaanis peale õpinguid Eestist lahkuda ja põhjamaades töötada. Eestis on kollegide suhtumine, ülemuste jupijumalus ja süsteemis nii palju muid mädasid kohti (nt teatud erialadel residentuuri kandideerimisel eelistatakse teatud sugu, mitte teadmisi või oskusi). Toksiline keskkond lihtsalt.
-
Külaline
Hambaarsti toolil lamades ma alati mõtlen, et neil vaesekestel pole üldse privaatust ega uinamuinatamise võimalust. Kogu aeg keegi võõras sul kabinetis. Lobiseks abilisega seebikast, lastest, mehest, aga noh kus sa saad, kui võõrad kõrvad seal lebavad. Ei saa töö kõrvale ühe käega küpsist pugida, veits telefoni skrollida. Vahi kogu kellegi võõraid hambaid.
-
Külaline
Logopeedid teenivad väga hästi. Ei ole eripedagoogid väikse palgaga.
-
Külaline
Vähesed. Paljudes koolides pole mitte ühtegi, minu kodulinna kool vist juba 20 aastat otsib. Nad on koondunud suurematesse linnadesse ja seega on konkurss ka neil seal omavahel päris tihe. See palk, mida need tavalised koolis pakuvad, ei see pole midagi erilist, aga rohkem pakkuda nad lihtsalt ei saa.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 19:57 Logopeedid teenivad väga hästi. Ei ole eripedagoogid väikse palgaga.
-
Külaline
No ei tea, mul just viimasel hambaarsti külastusel arst ja assistent rääkisid, mis võtteid nad kasutavad, et ülakehas sundasendist tulenevaid vaevusi leevendada. Eriti jutukas oli assistent ja saime teada, et tema nimelt õhtuti kodus ripub.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 19:56 Hambaarsti toolil lamades ma alati mõtlen, et neil vaesekestel pole üldse privaatust ega uinamuinatamise võimalust. Kogu aeg keegi võõras sul kabinetis. Lobiseks abilisega seebikast, lastest, mehest, aga noh kus sa saad, kui võõrad kõrvad seal lebavad. Ei saa töö kõrvale ühe käega küpsist pugida, veits telefoni skrollida. Vahi kogu kellegi võõraid hambaid.
Kümmekond aastat tagasi oli mul suvisel ajal keisrilõige ja siis minuga tegelev personal rääkis aialilledest. See oli kusjuures väga tore kuulamine, võttis kõvasti pinget maha minu jaoks.
-
Külaline
On ikka küll. Mõni on kuskil eravastuvõtus või rabab mitmel kohal, siis on teenistus normaalne, aga suuremal osal on õpetajapalk, mis on ikkagi vilets.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 19:57 Logopeedid teenivad väga hästi. Ei ole eripedagoogid väikse palgaga.
-
Külaline
Nojah, eks ma olen ka pidanud kuulama nende omavahelist eravestlust ja tunnen end nagu kolmas sõbranna ja tahaks ka sõna sekka öelda, aga suu on vatti täis. Eks nad ise vist ole harjunud, aga ma ise ei kujuta ette, kuidas ma siis vestlen kolleegiga ja keegi tundmatu tummahammas passib ka meie vahel.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:07No ei tea, mul just viimasel hambaarsti külastusel arst ja assistent rääkisid, mis võtteid nad kasutavad, et ülakehas sundasendist tulenevaid vaevusi leevendada. Eriti jutukas oli assistent ja saime teada, et tema nimelt õhtuti kodus ripub.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 19:56 Hambaarsti toolil lamades ma alati mõtlen, et neil vaesekestel pole üldse privaatust ega uinamuinatamise võimalust. Kogu aeg keegi võõras sul kabinetis. Lobiseks abilisega seebikast, lastest, mehest, aga noh kus sa saad, kui võõrad kõrvad seal lebavad. Ei saa töö kõrvale ühe käega küpsist pugida, veits telefoni skrollida. Vahi kogu kellegi võõraid hambaid.
Kümmekond aastat tagasi oli mul suvisel ajal keisrilõige ja siis minuga tegelev personal rääkis aialilledest. See oli kusjuures väga tore kuulamine, võttis kõvasti pinget maha minu jaoks.
-
Külaline
Ema läks ära pensile, ei viitsinud enam, raske töö. Tohutult nõutud ja anuti-paluti mitte minna ja võiks arvata, et siis pakutakse magusta palka ka. Aga ei, teps mitte.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 19:57 Logopeedid teenivad väga hästi. Ei ole eripedagoogid väikse palgaga.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 6 külalist