Ma ei rääkinud reisidest, vaid niisama kuskil käimistest, alati on mõni, kes ei maksa, aga kaasa tahab ikkagi tulla. Jah, eks õpetaja võiks muidugi öelda, et ära siis tule, aga eks paljudel läheb süda haledaks, maksavad ise. Igasugu vahendite ostmisest ma ei räägigi, alati pead arvestama, et osadel pole midagi. Mingist ühisest klassirahast ei võeta mingeid vaesemate laste reise, neid klasse on vähe, kus vanemad on nõus maksma oma lapse eest ja veel nende vaesemate laste eest ka. Pigem peab õpetaja ikka iga sendi eest aru andma, alati kui rahaküsimine on, keegi küsib, et alles maksime raha, kuhu see raha siis jäi. Lapsed alati õpetaja eest küll midagi ei maksa, osade asjade puhul saab saatja tasuta, aga suurem osa õpetajaid ei taha suure karjaga üksi minna, sest liiga suur vastutus, siis tuleb ikkagi lisaks maksta. Sellised väljasõidud pole õpetajale mingi puhkus ega boonus, vaid tasustamata tööpäev.Õpetajad ei maksa reise kinni omast taskust, vastupidi - klassireisi puhul maksavad lapsed õpetaja eest, tänu millele saab õpetaja sõita tasuta (ei vaidlusta seda kuidagi, lihtsalt tõe huvides mainin ära). Ning vaesemate laste puhul tehakse seda ühisest klassirahast. Sinu juttu, et õpetajad maksvat õpilaste reise omast taskust kinni, kuulen pikkade aastate jooksul küll täitsa esimest korda.
P.S. Olen õpetaja.
Läksin kooli tööle ja imestan, et seal üldse keegi on nõus töötama
-
Külaline
-
Külaline
Tõsiselt? Päris haige... Teades, milline stress ja vastutus on sellise karjaga üldse kuhugi koolist välja minna, olen ma lapsevanemana pigem tänulik, kui mõni õpetaja julgeb sellise käigu ette võtta.
Lapsevanematele soovitaks saatjaks kaasa minna, et nad saaksid ise veenduda, et etenduse või väljasõidu nautimisest on asi kaugel.
-
Külaline
Reisifirma teeb klassiekskursioone, pakkudes võimalust, et saatja saab reisida tasuta. Samas tähendab see, et õpilased maksavad oma saatja reisi kinni, ehk sellevõrra on laste tasu kallim. Oma lapse klassis oli kevadise klassiekskursiooni maksumus ühele lapsele 1390 eurot ja toit tuli juurde osta.
Sellist asja, et õpetaja kellegi eest omast taskust maksaks, mina näinud pole - ei enda kooliajal ega ka nüüd. Kohe algul valitakse vanemate seast n-ö raamatupidaja, kes tabeleid koostab ja jälgib, et kõik makstud oleks. Kui keegi unustab, siis saadetakse meeldetuletus, ja kui ikka ei vasta, siis kohe häbiposti.
Sellist asja, et õpetaja kellegi eest omast taskust maksaks, mina näinud pole - ei enda kooliajal ega ka nüüd. Kohe algul valitakse vanemate seast n-ö raamatupidaja, kes tabeleid koostab ja jälgib, et kõik makstud oleks. Kui keegi unustab, siis saadetakse meeldetuletus, ja kui ikka ei vasta, siis kohe häbiposti.
-
Külaline
Mina jälle olen mitu korda näinud, kuidas ükski vanem ei soovi rahakogumist enda peale võtta ja siis peab õpetaja sellega tegelema. Ja kedagi häbiposti tema ei pane. Mingeid kalleid reise ta muidugi kellelegi kinni ei hakka maksma, aga mingeid nelja-viie euroseid asju osadele küll, kelle vanemad lihtsalt ei maksa. Eks võib öelda, et mis see siis ikka ära ei ole, aga väikese palga puhul on seegi siiski väljaminek. Pikemate reiside puhul ei soovi ükski õpetaja üksi terve klassi eest vastutada, seega tuleb ka juurde maksta.Sellist asja, et õpetaja kellegi eest omast taskust maksaks, mina näinud pole - ei enda kooliajal ega ka nüüd. Kohe algul valitakse vanemate seast n-ö raamatupidaja, kes tabeleid koostab ja jälgib, et kõik makstud oleks. Kui keegi unustab, siis saadetakse meeldetuletus, ja kui ikka ei vasta, siis kohe häbiposti.
Mis sellega öelda tahad, et õpetaja peaks ise 1400 eurot + söök maksma, et saaks su lapsi kantseldada? Ime, et mõni üldse soovib mingeid reise korraldada.Samas tähendab see, et õpilased maksavad oma saatja reisi kinni, ehk sellevõrra on laste tasu kallim. Oma lapse klassis oli kevadise klassiekskursiooni maksumus ühele lapsele 1390 eurot ja toit tuli juurde osta.
-
Külaline
Aga reis ei maksakski sel juhul ju nii palju, eks? Tõin selle seiga sisse vastuseks sellele, kes üritas siin väita, justnagu plekiks tema oma pisikesest õpetajapalgast kinni terve klassitäie laste reisid.Maasikas kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:21Mis sellega öelda tahad, et õpetaja peaks ise 1400 eurot + söök maksma, et saaks su lapsi kantseldada? Ime, et mõni üldse soovib mingeid reise korraldada.Samas tähendab see, et õpilased maksavad oma saatja reisi kinni, ehk sellevõrra on laste tasu kallim. Oma lapse klassis oli kevadise klassiekskursiooni maksumus ühele lapsele 1390 eurot ja toit tuli juurde osta.
-
Külaline
Ära ometi nii totralt liialda. Mitte keegi pole seda väitnud "klassitäie" kohta, eriti veel kallite välisreiside kohta. Kui tahad usutav olla, pea piiri.
-
Külaline
Pea ise piiri. Unustajaid on alati ja igal pool, ka meie töökollektiivis unustavad inimesed tihti nt sünnipäevalillede raha üle kanda vms. Siis tulebki delegeerida see kellelegi konkreetsele isikule (koolis siis lapsevanemale), kes sellega tegelema hakkab ja meeldetuletusi saadab. Lihtne.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 22:21Ära ometi nii totralt liialda. Mitte keegi pole seda väitnud "klassitäie" kohta, eriti veel kallite välisreiside kohta. Kui tahad usutav olla, pea piiri.
-
Külaline
Kes ja kus seda väitis?
-
Külaline
Kui soovijaid pole, peab õpetaja ise sellega tegelema. Ei saa õpetaja kellelegi seda kohustust panna. Meie lapse klassis pole küll keegi sellega nõus, sest teada on, mis jama sellega kaasneb. Sa võib-olla pole ise sellega tegelenud ja pole kursis, et alati esineb põhimõttelisi mittemaksjaid.Siis tulebki delegeerida see kellelegi konkreetsele isikule (koolis siis lapsevanemale), kes sellega tegelema hakkab ja meeldetuletusi saadab. Lihtne.
-
Külaline
Näiteks siin:
Postitas Külaline » 14 Okt 2024 06:20
"Ilmselgelt sul pole lihtsalt aimu õpetaja tööst, siis arvad midagi. Kui kuskile minnakse, on alati mõne lapsevanem, kes selle eest ei maksa ja siis tõesti õpetajad maksavad oma taskust, et lapsed ei oleks kurvad."
-
Külaline
Siin pole küll juttu klassitäie laste reiside maksmisest omast taskust.Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2024 12:21Näiteks siin:
"Ilmselgelt sul pole lihtsalt aimu õpetaja tööst, siis arvad midagi. Kui kuskile minnakse, on alati mõne lapsevanem, kes selle eest ei maksa ja siis tõesti õpetajad maksavad oma taskust, et lapsed ei oleks kurvad."
Jah, vahel tasutakse mõne lapse eest bussiraha, kui on ühine väljasõit või makstakse teatripilet.
-
Külaline
Kas mainiti, et mingitest kallistest välisreisidest on jutt? Seda on vist isegi sinusugusel õpetajalt palju oodata. Huvitav, et selline mõte üldse pähe tuleb.Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2024 12:21Näiteks siin:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline