Praegu on kohutavalt raske öelda, sest AI tungib igasse valdkonda ja umbes nii viie aasta pärast ei tunne me tööturgu enam ära. Täna õppimist alustanu võib lõpetades seista lõhkise küna ees. Kindlasti ei soovitaks juurat, raamatupidamist, kunstiõpet, kompositsiooni, programmeerimist jne. jne. kuhu AI jõuliselt tungima hakkab.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 11:51 Mida soovitaksite lahtise peaga tüdrukul peale gümnaasiumi edasi õppima minna? Mis alal pole karta tööpuudust ja kus on hea palk? Muidugi on tal oma mõtted ka, aga äkki saab siit samuti mõne idee, mille peale ise pole tulnudki.
Mis alal pole karta tööpuudust?
-
Külaline
Tööpakkumisi vaadates ei ole näha mitte mingisugust inseneride vajadust. Kaugtöö ei ole ju mingi töö, sest jääd ju kõigest kõrvale mis toimub kontoris. Esimene kes lahti lastakse on kodukontori töötaja, ta on ka viimane keda edutatakse.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 19:50 Inseneriks õppides pole tööpuudust karta ja palgatase on vastav meestetöödele. Igasuguste uute hoonete eriosade projekteerijaid on järjest rohkem vaja, sest hooned lähevad järjest keerulisemaks. Tahetakse jahutust, energiatõhusust, päiksepaneele katusele ja välisseina, elektriautole laadimiskohta jne jne.
Arvutiga töötamine, väiksed meeskonnad, võimalik teha ka kaugtööna. Ideaalne töö.
Haridusvaldkonda ei soovita. Töötunde tuleb õpetajatel palju rohkem kui need tunnid, mille eest makstakse.
Tervishoiu valdkonda õpiks ainult siis, kui on plaanis peale õpinguid Eestist lahkuda ja põhjamaades töötada. Eestis on kollegide suhtumine, ülemuste jupijumalus ja süsteemis nii palju muid mädasid kohti (nt teatud erialadel residentuuri kandideerimisel eelistatakse teatud sugu, mitte teadmisi või oskusi). Toksiline keskkond lihtsalt.
Haha, olin jalaopil, ei midagi tõsist, kirurg ja assistendid rääkisid suva asju ja lõkerdasid naerda. Õnneks mitte lõikamise ja õmblemise ajal.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:07No ei tea, mul just viimasel hambaarsti külastusel arst ja assistent rääkisid, mis võtteid nad kasutavad, et ülakehas sundasendist tulenevaid vaevusi leevendada. Eriti jutukas oli assistent ja saime teada, et tema nimelt õhtuti kodus ripub.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 19:56 Hambaarsti toolil lamades ma alati mõtlen, et neil vaesekestel pole üldse privaatust ega uinamuinatamise võimalust. Kogu aeg keegi võõras sul kabinetis. Lobiseks abilisega seebikast, lastest, mehest, aga noh kus sa saad, kui võõrad kõrvad seal lebavad. Ei saa töö kõrvale ühe käega küpsist pugida, veits telefoni skrollida. Vahi kogu kellegi võõraid hambaid.
Kümmekond aastat tagasi oli mul suvisel ajal keisrilõige ja siis minuga tegelev personal rääkis aialilledest. See oli kusjuures väga tore kuulamine, võttis kõvasti pinget maha minu jaoks.
-
Külaline
No vot siis! Kui mulle hiljaaegu hambaarsti juures implantaati paigaldati, olin hirmus närvis ja palusin arsti, et rääkigu midagi protseduuri ajal, siis ma keskendun jutule, rahunen natuke maha ega mõtle nii pingsalt toimuva peale. Aga tema ütles, et ei saa rääkida, sest ei saa siis ise keskenduda. Ja olidki õega kahekesi vait nagu kaks tummahammast.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:07
No ei tea, mul just viimasel hambaarsti külastusel arst ja assistent rääkisid, mis võtteid nad kasutavad, et ülakehas sundasendist tulenevaid vaevusi leevendada. Eriti jutukas oli assistent ja saime teada, et tema nimelt õhtuti kodus ripub.
Kümmekond aastat tagasi oli mul suvisel ajal keisrilõige ja siis minuga tegelev personal rääkis aialilledest. See oli kusjuures väga tore kuulamine, võttis kõvasti pinget maha minu jaoks.
Kuidas sa küll elus hakkama saad, kui sa nii negatiivne oled
-
Külaline
nt meditsiinitehnika insenere lõpetab ülikoolides igal aastal ca 8-10, aga eesti haiglates on neid ametkohti kogu eesti peale ca 10kond. ülejäänud on töötud või vahetavad ametit. seega meditsiin küll, kui tööd ei anna.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 13:05 Millised need meditsiinivaldkonna tehnilise poole alad üldse on? Arsti, õde ja hambaarsti teavad kõik, aga need need teised ametid ei olegi nii hästi teada.
-
Külaline
lasteaias on ette nähtud ca 0,1-0,2 logopeedi kohta. suures koolis max 0,5 kohta. selleks, et palk kokku tuleks, peab olema hulgi eri tööandjaid, nt iga päev nädalas ise asutuses tööl.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 16:54 Logopeed. Nõudlus on suur, aga töö on meeldiv. Näiteks lasteaias tegeled ükshaaval lastega, kel raskusi mingi häälikuga vm.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:35 No vot siis! Kui mulle hiljaaegu hambaarsti juures implantaati paigaldati, olin hirmus närvis ja palusin arsti, et rääkigu midagi protseduuri ajal, siis ma keskendun jutule, rahunen natuke maha ega mõtle nii pingsalt toimuva peale. Aga tema ütles, et ei saa rääkida, sest ei saa siis ise keskenduda. Ja olidki õega kahekesi vait nagu kaks tummahammast.
-
Külaline
Iseenesest iluvaldkond on selline, mis otsa ei saa ja palk ka vist hea.
Koristustöö ka kunagi ei lõppe aga seal palk jälle väike.
Ma panustaks ka tervisevaldkonda.
Mul sugulane on õppinud füsioterapeudiks aga hetkel töötab mingis rahvusvahelises ravimiettevõttes ja teenib umbes 3000 eur kuus.
Mul sugulane on õppinud füsioterapeudiks aga hetkel töötab mingis rahvusvahelises ravimiettevõttes ja teenib umbes 3000 eur kuus.
-
Külaline
Minu arust oli see tõesti naljakas kommentaar. Oleks tahtnud naerunäo panna, aga ei saanud kahjuks. Ei pea kõike nii tõsiselt ka võtma. No kirjutas tatikas...mis siis.
-
Külaline
Kui pakud koristust oma ettevõtte alt ja võtad lisaks ühe või 2 inimest tööle, võid endale rahulikult igas kuus 2000-3000 neto välja maksta.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 21:38 Iseenesest iluvaldkond on selline, mis otsa ei saa ja palk ka vist hea.
-
Külaline
Ja palju maksad nendele kahele inimesele, kes tööd teevad?Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 21:57
Kui pakud koristust oma ettevõtte alt ja võtad lisaks ühe või 2 inimest tööle, võid endale rahulikult igas kuus 2000-3000 neto välja maksta.
-
Külaline
Ei vasta tõele. Iga aasta lõpetab 3-4, vastu võetakse küll tunduvalt rohkem. Ja Eesti peale on neid ikka mitusada, PERH-s on meditsiinitehnika osakond, seal on juba mitukümmend neid tööl. Teistes haiglates töötab neid ka ja on puudu. Samas võetakse ka lihtsalt tehnilise haridusega inimesi tööle ja õpetatatakse kohapeal. Meditsiinitehnika insenerid on tööl ka meditsiinitehnika müügifirmades, müüvad ja remondivad neid seadmeid. Samas rohkem on hinnatud need meditsiinitehnika insenerid, kes ka füüsikast midagi jagavad, neid on tõeliselt vähe.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 21:27nt meditsiinitehnika insenere lõpetab ülikoolides igal aastal ca 8-10, aga eesti haiglates on neid ametkohti kogu eesti peale ca 10kond. ülejäänud on töötud või vahetavad ametit. seega meditsiin küll, kui tööd ei anna.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 13:05 Millised need meditsiinivaldkonna tehnilise poole alad üldse on? Arsti, õde ja hambaarsti teavad kõik, aga need need teised ametid ei olegi nii hästi teada.
-
Külaline
arvad? mina olen eripedagoog ja teenin ikka päris palju. aga igas ametis võib vähe teenida ja läbi põleda. oleneb inimesest.
-
Külaline
1700 netoKülaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 21:57Kui pakud koristust oma ettevõtte alt ja võtad lisaks ühe või 2 inimest tööle, võid endale rahulikult igas kuus 2000-3000 neto välja maksta.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 21:38 Iseenesest iluvaldkond on selline, mis otsa ei saa ja palk ka vist hea.
-
Külaline
1700 neto.
Koristustöö hulk hakkab vähenema, sest botid suudavad teha lihtsamad tööd. Näiteks WC'd koristada jmt. Praegu on need müügis, aga kallid ja mitte väga levinud, kuid viie aasta pärast ma arvan, et arenenud riikide hotelle ja kaubanduskeskusi koristavad masinad, voodilinu ja muud vahetavad masinad. Põrandapinda koristab ja peseb robot juba praegu meie kaubanduskeskustes!Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 21:38 Iseenesest iluvaldkond on selline, mis otsa ei saa ja palk ka vist hea.
AI arengut alahinnatakse. Ärge alahinnake!
-
Külaline
Kui palju siis küsid teenustasu neilt kellelt koristad? 10 000 eurot kuus? Sul ei tule see palgafond kuidagi kokku ja keegi ei maksa sulle 10 000. Kuidas nii jaburalt valetada saab?Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 22:321700 netoKülaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 21:57Kui pakud koristust oma ettevõtte alt ja võtad lisaks ühe või 2 inimest tööle, võid endale rahulikult igas kuus 2000-3000 neto välja maksta.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 21:38 Iseenesest iluvaldkond on selline, mis otsa ei saa ja palk ka vist hea.
-
Külaline
Ilmselgelt on osa mustalt, ala selline. Ise maksan koristajale neto 20-25 eur tunnist kui 5-7h tööd, sulas. 4h akende pesu eest 150.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 22:45Kui palju siis küsid teenustasu neilt kellelt koristad? 10 000 eurot kuus? Sul ei tule see palgafond kuidagi kokku ja keegi ei maksa sulle 10 000. Kuidas nii jaburalt valetada saab?
Ja mida siis inimesed tegema hakkavad? Inimesi pole enam järelikult vaja.Egalitaar kirjutas: ↑15 Okt 2024 22:38Koristustöö hulk hakkab vähenema, sest botid suudavad teha lihtsamad tööd. Näiteks WC'd koristada jmt. Praegu on need müügis, aga kallid ja mitte väga levinud, kuid viie aasta pärast ma arvan, et arenenud riikide hotelle ja kaubanduskeskusi koristavad masinad, voodilinu ja muud vahetavad masinad. Põrandapinda koristab ja peseb robot juba praegu meie kaubanduskeskustes!Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 21:38 Iseenesest iluvaldkond on selline, mis otsa ei saa ja palk ka vist hea.
AI arengut alahinnatakse. Ärge alahinnake!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], kaegu, Semrush [Bot], taivopalm, xqwerty ja 8 külalist