Kust sina tead mis suur julmus seal aset leidis, seda selgitab uurimine, praegu on tekkinud mitmeid ülesköetud fantaasiakirjanikke ja teoreetikuid. Fesaris lugemas käimine tähendab seda kui uudisnupuke ajajoonel kerides ette ilmub?Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 22:52Läheb ju sullegi korda kui seal fesaris lugemas käid.
Ma ei ole seal lugenud aga mulle võõrale läheb see lugu väga korda. Sellise südametu julmuse pärast juba.
Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?
-
Külaline
-
Külaline
Kui teda jalavõruga vabadusse ei lastud, siis on selles mõttes asi tõsine, et süüdi ta mõistetakse ja vanglakaristuse saab. Aga teine asi on see kui kaua võtab aega kohtuprotsess, kui lõpuks see on läbi, siis ongi vanglas oldud ajaga juba karistus ära istutud ja saab vabaks. Teistpidi on ta vist ikkagi vaimselt ebastabiilne, kas sunnitakse mingit ravi läbima, sest ta võib ju uuesti lapse saada.
-
Külaline
See "kellegi keha sees", kus laps enne sündimist elab, on emakas, mis, muide, ongi naisel täpselt AINULT selle eesmärgi jaoks - et laps saaks turvaliselt elada ja kasvada.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 12:57Ma ei ela magamise ajal kellegi keha sees põhjustades komplikatsioone, kehva enesetunnet, rikkudest tervist ja keha ja ohustades kandja tervist sündides. Selline väike vahe.Külaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 18:35Kui palju Sa mäletad ajast, mil Sa näiteks eile öösel magasid?Külaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 15:32
Nii ja palju sa siis mäletad sellest ajast, mil sinust said viljastatud rakk? Kas inimene on tähtsam kui taimed, loomad, putukad? Ilma inimeseta ei juhtuks Maal mitte mingit katastroofi, vastupidi loodus lokkaks ja õlmitseks. Küll aga puuduks Maal elu, kui siin poleks loomi, taimi, putukaid.
Kui keegi Su sel ajal tapnud oleks, kas see oleks siis õigustatud sellega, et Sa niikuinii sellest ajast mitte midagi ei mäleta?
-
Külaline
Võib ka nii minna, et ilmnevad uued asjaolud ja on vajalik uus uurimine.
-
Külaline
Mis need uued asjaolud siis oleks? See on ikka väga mustvalge lugu. Laps sündis elusalt, leiti hüljatult ja surnult. Kiirabi ei kutsutud, ema valetas ja põgenes. Mis see kõike totaalselt muuteb asjaolu oleks siis nagu?Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:28 Võib ka nii minna, et ilmnevad uued asjaolud ja on vajalik uus uurimine.
-
Külaline
Pere roll, kes midagi ei "teadnud". See lugu pole nii must-valge.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:45Mis need uued asjaolud siis oleks? See on ikka väga mustvalge lugu. Laps sündis elusalt, leiti hüljatult ja surnult. Kiirabi ei kutsutud, ema valetas ja põgenes. Mis see kõike totaalselt muuteb asjaolu oleks siis nagu?Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:28 Võib ka nii minna, et ilmnevad uued asjaolud ja on vajalik uus uurimine.
-
Külaline
Kas perekond teadis või mitte, on konkreetse naise juhtumi osas kõrvalise tähtsusega. Tegu ei ole alaealisega ju.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 07:48Pere roll, kes midagi ei "teadnud". See lugu pole nii must-valge.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:45Mis need uued asjaolud siis oleks? See on ikka väga mustvalge lugu. Laps sündis elusalt, leiti hüljatult ja surnult. Kiirabi ei kutsutud, ema valetas ja põgenes. Mis see kõike totaalselt muuteb asjaolu oleks siis nagu?Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:28 Võib ka nii minna, et ilmnevad uued asjaolud ja on vajalik uus uurimine.
-
Külaline
Aga äkki on perekond hoopiski süüdi?! Võib-olla nad uimastasid naise ja tapsid lapse või mõjutasid teda mingil moel seda ise tegema? Ajakirjanduses esinevad nad üsna veidralt.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 11:36Kas perekond teadis või mitte, on konkreetse naise juhtumi osas kõrvalise tähtsusega. Tegu ei ole alaealisega ju.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 07:48Pere roll, kes midagi ei "teadnud". See lugu pole nii must-valge.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:45
Mis need uued asjaolud siis oleks? See on ikka väga mustvalge lugu. Laps sündis elusalt, leiti hüljatult ja surnult. Kiirabi ei kutsutud, ema valetas ja põgenes. Mis see kõike totaalselt muuteb asjaolu oleks siis nagu?
-
Külaline
su jutu iva? Küsiti miks abort on “õigem” kui kellegi magades maha nottimine. Vahe on selles, et magaja ei maga kellegi emakas. Kui ma peaksin kogemata rasestuma ja ma tunnen et ma ei taha seda last kanda ja sünnitada siis ma teeksin abordi. Magaja vaevalt kahjustab teist magajat oma magamisega.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 17:02See "kellegi keha sees", kus laps enne sündimist elab, on emakas, mis, muide, ongi naisel täpselt AINULT selle eesmärgi jaoks - et laps saaks turvaliselt elada ja kasvada.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 12:57Ma ei ela magamise ajal kellegi keha sees põhjustades komplikatsioone, kehva enesetunnet, rikkudest tervist ja keha ja ohustades kandja tervist sündides. Selline väike vahe.Külaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 18:35
Kui palju Sa mäletad ajast, mil Sa näiteks eile öösel magasid?
Kui keegi Su sel ajal tapnud oleks, kas see oleks siis õigustatud sellega, et Sa niikuinii sellest ajast mitte midagi ei mäleta?
-
Külaline
Pere suhtes on kahtlused. Pereema tõenäoliselt osales sünnituse vastu võtmisel. Pere pidi ka lapse laiba kõrvaldama. Aga see kuradima naabrikoer rikkus kõik ära.Aga äkki on perekond hoopiski süüdi?! Võib-olla nad uimastasid naise ja tapsid lapse või mõjutasid teda mingil moel seda ise tegema? Ajakirjanduses esinevad nad üsna veidralt.
-
Külaline
Ei tohiks olla kõrvalise tähtsusega. Kui nad oli teadlikud, olid nad sama palju süüdi ja kaasosalised tapmises ja varjamises.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 11:36Kas perekond teadis või mitte, on konkreetse naise juhtumi osas kõrvalise tähtsusega. Tegu ei ole alaealisega ju.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 07:48Pere roll, kes midagi ei "teadnud". See lugu pole nii must-valge.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 20:45
Mis need uued asjaolud siis oleks? See on ikka väga mustvalge lugu. Laps sündis elusalt, leiti hüljatult ja surnult. Kiirabi ei kutsutud, ema valetas ja põgenes. Mis see kõike totaalselt muuteb asjaolu oleks siis nagu?
-
Külaline
Kui Kairi kohtus tunnistab, et teda survestati selliselt käituma, siis on perel jama lahti. Kairi kaitsja ei saa korraga Kairit ja perehuvisid kaitsta.
-
Külaline
Kui sa peaksid kogemata kellegi teise voodis magama jääma (tuleb kellelgi külas olles haigushoog või juhtub keegi korgijoogiga uimastama vmt, elus võib igasugu asju juhtuda) ja see voodi omanikku räigelt häirib, siis võib ta su maha lüüa.?Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 12:37su jutu iva? Küsiti miks abort on “õigem” kui kellegi magades maha nottimine. Vahe on selles, et magaja ei maga kellegi emakas. Kui ma peaksin kogemata rasestuma ja ma tunnen et ma ei taha seda last kanda ja sünnitada siis ma teeksin abordi. Magaja vaevalt kahjustab teist magajat oma magamisega.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 17:02See "kellegi keha sees", kus laps enne sündimist elab, on emakas, mis, muide, ongi naisel täpselt AINULT selle eesmärgi jaoks - et laps saaks turvaliselt elada ja kasvada.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 12:57
Ma ei ela magamise ajal kellegi keha sees põhjustades komplikatsioone, kehva enesetunnet, rikkudest tervist ja keha ja ohustades kandja tervist sündides. Selline väike vahe.
Magaja võib magades teisi oma norskamisega või peeretamisega häirida, kas näiteks sel juhul oleks normaalne mõelda, et ta tapmine on õigustatud? Aga abitu lapse tapmine, kes magab/elab pealegi veel selleks ette nähtud kohas?
Lihtsalt ärge mitte mingil juhul tehke siis neid lapsi, lapsed ei teki kogemata! Moraalselt ei ole abort mitte millegi poolest õigem kui tülika magaja tapmine. Praegu kehtivate seaduste järgi on. Need on kaks erinevat asja.
-
Külaline
Totakas võrdlus. Üks on juba siia ilma sündinud, elanud, näinud maailma, ta on mõistus, kogemused, tal on pere, sugulased, sõbrad, kolleegid jne.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 21:52Kui sa peaksid kogemata kellegi teise voodis magama jääma (tuleb kellelgi külas olles haigushoog või juhtub keegi korgijoogiga uimastama vmt, elus võib igasugu asju juhtuda) ja see voodi omanikku räigelt häirib, siis võib ta su maha lüüa.?Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 12:37su jutu iva? Küsiti miks abort on “õigem” kui kellegi magades maha nottimine. Vahe on selles, et magaja ei maga kellegi emakas. Kui ma peaksin kogemata rasestuma ja ma tunnen et ma ei taha seda last kanda ja sünnitada siis ma teeksin abordi. Magaja vaevalt kahjustab teist magajat oma magamisega.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 17:02
See "kellegi keha sees", kus laps enne sündimist elab, on emakas, mis, muide, ongi naisel täpselt AINULT selle eesmärgi jaoks - et laps saaks turvaliselt elada ja kasvada.
Magaja võib magades teisi oma norskamisega või peeretamisega häirida, kas näiteks sel juhul oleks normaalne mõelda, et ta tapmine on õigustatud? Aga abitu lapse tapmine, kes magab/elab pealegi veel selleks ette nähtud kohas?
Lihtsalt ärge mitte mingil juhul tehke siis neid lapsi, lapsed ei teki kogemata! Moraalselt ei ole abort mitte millegi poolest õigem kui tülika magaja tapmine. Praegu kehtivate seaduste järgi on. Need on kaks erinevat asja.
-
Külaline
Küllaltki rumalad kahtlustused sul siin õhku loobitud. See ei ole usutav, et pere teadis. Pigem nad praegu oma teadmatuses üritavad asju lappida nii kuidas vähegi suudavad, sest mul on tunne, et K pole siiani neile ära rääkinud, kuidas asi tegelikult oli.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 12:43Pere suhtes on kahtlused. Pereema tõenäoliselt osales sünnituse vastu võtmisel. Pere pidi ka lapse laiba kõrvaldama. Aga see kuradima naabrikoer rikkus kõik ära.Aga äkki on perekond hoopiski süüdi?! Võib-olla nad uimastasid naise ja tapsid lapse või mõjutasid teda mingil moel seda ise tegema? Ajakirjanduses esinevad nad üsna veidralt.
-
Külaline
Mõlemal juhul on inimene juba OLEMAS.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 22:00Totakas võrdlus. Üks on juba siia ilma sündinud, elanud, näinud maailma, ta on mõistus, kogemused, tal on pere, sugulased, sõbrad, kolleegid jne.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 21:52Kui sa peaksid kogemata kellegi teise voodis magama jääma (tuleb kellelgi külas olles haigushoog või juhtub keegi korgijoogiga uimastama vmt, elus võib igasugu asju juhtuda) ja see voodi omanikku räigelt häirib, siis võib ta su maha lüüa.?Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 12:37
su jutu iva? Küsiti miks abort on “õigem” kui kellegi magades maha nottimine. Vahe on selles, et magaja ei maga kellegi emakas. Kui ma peaksin kogemata rasestuma ja ma tunnen et ma ei taha seda last kanda ja sünnitada siis ma teeksin abordi. Magaja vaevalt kahjustab teist magajat oma magamisega.
Päris paljudel juba sündinud inimestel ei ole mälu, mõistust, meeli maailma kogemiseks, sõpru, kolleege jne. Me ei ütleks ju, et neid on õigus tappa (või ütleksime? Millistel juhtudel?)
-
Külaline
Kohtus ilmselt nii väidetaksegi. Ainult Kairi on süüdlane! Kas Kairi sellega nõustub?Küllaltki rumalad kahtlustused sul siin õhku loobitud. See ei ole usutav, et pere teadis. Pigem nad praegu oma teadmatuses üritavad asju lappida nii kuidas vähegi suudavad, sest mul on tunne, et K pole siiani neile ära rääkinud, kuidas asi tegelikult oli.
-
Külaline
See on kokkuleppeline asi olnud, kuhu piir tõmmatakse. Ajaloost teame, et väikseid lapsi hakati väärtustama kristluse levimisel, sest Jeesuse beebi oli oluline. Enne seda oli Vana-Roomas tavaline, et mitte soovitud ja liigne laps visatigi nagu prügi minema. See oli nende tavapärane igapäevane elu. Ka neil agadel, mil meditsiinile abort on lubatud olnud, on see piir päris palju kõikunud, kui kaugele kantud rasedusele lubatakse aborti teha. Vanem sugulane rääkis, et sügaval nõukaajal üks naine saadeti peale aborti lapsele surmadokumenti vormistama, sest ta hingas mõnda aega. Kuniks polnud rasestumisvastaseid vahendeid oli ka suhtumine aborti vähem emotsionaalsem. Elu oli selline.Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2024 11:34Mõlemal juhul on inimene juba OLEMAS.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 22:00Totakas võrdlus. Üks on juba siia ilma sündinud, elanud, näinud maailma, ta on mõistus, kogemused, tal on pere, sugulased, sõbrad, kolleegid jne.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 21:52
Kui sa peaksid kogemata kellegi teise voodis magama jääma (tuleb kellelgi külas olles haigushoog või juhtub keegi korgijoogiga uimastama vmt, elus võib igasugu asju juhtuda) ja see voodi omanikku räigelt häirib, siis võib ta su maha lüüa.?
Päris paljudel juba sündinud inimestel ei ole mälu, mõistust, meeli maailma kogemiseks, sõpru, kolleege jne. Me ei ütleks ju, et neid on õigus tappa (või ütleksime? Millistel juhtudel?)
-
Külaline
Samasugune küsimus, et kui kaua ühte inimest elusana hoida. Kui ta on elus ainult tänu masinatele, aga tema ajus teadvust ei ole. Raske defineerida mis olek see üldse on, elav surnu või surnud elus. Kellel on õigus masin välja lülitada ja kas üldse kellegi peaks see õigus olema.
-
Külaline
Ikka vanematel on see õigus. Sest vanemad vastutavad seaduse järgi.Külaline kirjutas: ↑20 Okt 2024 12:24 Samasugune küsimus, et kui kaua ühte inimest elusana hoida. Kui ta on elus ainult tänu masinatele, aga tema ajus teadvust ei ole. Raske defineerida mis olek see üldse on, elav surnu või surnud elus. Kellel on õigus masin välja lülitada ja kas üldse kellegi peaks see õigus olema.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kiisu, käguan, Semrush [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 4 külalist