Higipulga kasutus harjumused

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ikka lasen nahal vahepeal puhata ja hingata. Higipulka panen hommikul peale pesu ja muul ajal siis kui peale pesemist välja lähen. Magamiseks kindlasti ei kasuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 16:42
Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 08:44
Higipulk on sõnast stick.
Mina ütlengi stick. Pole kuulnudki, et keegi mingit teist sõna selle kohta kasutaks. Deodorant on nagu mingi lõhnastaja ja sellest antiperspirandi sõnast pole üldse aru saanud, mis kontekstis just seda võiks kasutada. Higipulk kõlab koledalt, ma pole ka kuulnud, et keegi seda kasutaks, kõlab nagu määriks higi endale kaenla alla. :D
Higipulk on täiesti tavaline sõna. Kes mõtleb selle all lõhnastajat, kes higi teket pärssivat vahendit, erilist vahet ju pole. Üritan mitte risustada keelt mingi "stickiga".
Aga õhtul pärast pesu kasutamine sõltub. Vahel ikka kasutan ka siis.
Külaline

Kasutan higipulka siis kui pean vajalikuks, kui vaja, siis ka õhtul. Milline pseudoteema.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 22:21 Higipulk on täiesti tavaline sõna. Kes mõtleb selle all lõhnastajat, kes higi teket pärssivat vahendit, erilist vahet ju pole. Üritan mitte risustada keelt mingi "stickiga".
Eks erinevates piirkondades ja subkultuurides ongi erinevad sõnad ja väljendid kasutusel. Kes ütleb higipulk, kes deodorant, kes antiperspirant, kes stick. Mina kasutan ka viimast, sest see on lühike ja lihtne.
Külaline

Mina ütlengi stick. Pole kuulnudki, et keegi mingit teist sõna selle kohta kasutaks. Deodorant on nagu mingi lõhnastaja ja sellest antiperspirandi sõnast pole üldse aru saanud, mis kontekstis just seda võiks kasutada. Higipulk kõlab koledalt, ma pole ka kuulnud, et keegi seda kasutaks, kõlab nagu määriks higi endale kaenla alla. :D
Ja mina jälle kuulen esmakordselt, et keegi igapäevaselt sõna stick kasutaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 07:30
Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 19:57 Kas kasutate higipulka absoluutselt iga kord peale pesemist?
Kas tõesti keegi nimetab seda higipulgaks?
Aastakümneid on seda nii kutsutud. Isegi 80-tel juba ja käibel siiani. Kus kivi all sa elanud oled.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Okt 2024 10:29
Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 22:21 Higipulk on täiesti tavaline sõna. Kes mõtleb selle all lõhnastajat, kes higi teket pärssivat vahendit, erilist vahet ju pole. Üritan mitte risustada keelt mingi "stickiga".
Eks erinevates piirkondades ja subkultuurides ongi erinevad sõnad ja väljendid kasutusel. Kes ütleb higipulk, kes deodorant, kes antiperspirant, kes stick. Mina kasutan ka viimast, sest see on lühike ja lihtne.
Ma ei kasuta "stick"i, sest ma ei kasuta seda. See on tavaline deodorant tahkel kujul.
külaline

Postitus Postitas külaline »

Deodorant: "de" (eesliide, mis tähendab eemaldamist, eraldamist, äramuutmist) ja "odeur" (lõhn prantsuse k) võib tõlkida kui "lõhnaeemaldaja". Antiperspirant: "anti" (vastu) ja "perspiration" (higistamine), võib tõlkida kui "higistamisvastane" (vahend). Ehk siis nii deodorant kui antiperspirandi puhul on rõhk just millegi (higi, higilõhna) vastasel toimel. Deodorandid/antiperspirandid võivad olla ka lõhnastatud, aga tingimata ei pea - on olemas ka lõhnastamata deodorandid/antiperspirandid.

Ise olen jäänud ütlema deodorant, sest seda on kuidagi mugavam öelda kui antiperspirant.

Stick on imelik öelda, sest rullikuga deodorant (rulldeodorant), mida ma kasutan, pole ju mingi pulk ehk stick.

Aga kui tahta võõrsõnu vältida, siis paremat sõna kui "higipulk" eesti keeles tõesti nagu polegi.
Külaline

Õige oleks higivastanepulk, aga nii pikalt ei viitsiks öelda.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 14:03 Õige oleks higivastanepulk, aga nii pikalt ei viitsiks öelda.
Deodorant ei ole higivastane, see lihtsalt lõhnab higist üle.
külaline

Postitus Postitas külaline »

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 14:05
Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 14:03 Õige oleks higivastanepulk, aga nii pikalt ei viitsiks öelda.
Deodorant ei ole higivastane, see lihtsalt lõhnab higist üle.
See võis algusaegadel, kui deodorandi sõna kasutusele tuli, nii olla küll. Aga tänapäeval, kui toodet nimetatakse deodorandiks, on koostises mingidki higivastased koostisosad olemas: tüüpiliselt alumiiniumkloorhüdraat või Al-vabades/looduskosmeetikas muud koostisosad, mis peaks seda asendama.

Lihtsalt lõhnastajat nimetatakse parfüümiks, tualettveeks, lõhnaveeks.
Külaline

Osad on ju täitsa "pulga" kujul olemas, ei ole kõik rullikuga vedelad.
Külaline

ma loodan, et suured higipulgafännid loevad ka kõnealuse toote koostist ja ei rulli ennast alumiiniumsooladega ööseks sisse....
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 08:05
Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 07:30
Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 19:57 Kas kasutate higipulka absoluutselt iga kord peale pesemist?
Kas tõesti keegi nimetab seda higipulgaks?
Aastakümneid on seda nii kutsutud. Isegi 80-tel juba ja käibel siiani. Kus kivi all sa elanud oled.
Selle kivi all, kus seda stickiks kutsutakse, duh!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile, Triibu ja 10 külalist