Mis on top3 tegevused, mis teid liikluses häirivad?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 20 Okt 2024 08:25
Seda õpetatakse tõesti ka autokoolis ja see on väga suur viga. See, kes tuleb samal ajal vasakult ning sooritab parempööret, tema tee sa lõikad ju sedasi ära.
Mis mõttes? Räägime ilmselgelt erinevatest asjadest. Mina räägin olukorarst, kus mina pean paremalt tulijad nagunii läbi laksma, midagi ma ei lõika kellelegi ära. Mingit pööret tema ei soorita.
Mina rääkisin sellest, mida algselt mõeldi ja siis tsiteeriti ehk siis sina räägid teisest olukorrast.
Külaline

Teeaugud.
Inimesed, keda teised liiklejad närvi ajavad.
Inimesed, kes ülekäiguraja otsas seistes lehvitavad peatuvale autole, et see edasi sõidaks.
Külaline

Inimesed, keda teised liiklejad närvi ajavad.
Mina leian, et igasugu ülbikud võivad närvi ajada küll. Ja need, kes teevad ettearvamatuid trikke kogu aeg. Mulle ei meeldi näiteks sellised, kes tulevad mulle sappa, et suruda kiiremini sõitma. Aga mina ei saa kiiremini sõita, sest minu ees on ju keegi teine, kes sõidab aeglaselt. Mis seal minu tagumikus istumine siin aitab. Siis ajavad närvi sellised, kes ei liiguta ennast näiteks foori tagant sõites. Tema sai teest üle ja hakkab siis uimerdama. Kui on normaalsed sõitjad, saab tsüklikga üle näiteks 10 autot, aga kui selline on seas, siis ainult 2-3. Väga suur vahe on sees.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Okt 2024 19:06 Mul on hea meel, et mul autot ei ole.
Mul on hea meel, et mul auto on. Lisaväärtus elule on kordi suurem kui mingi liikluses korraks vihastamine.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Mulle ei meeldi, kui ootan kaua aega pöörde tegemise võimalust peateele, ja seal sõitev auto ei näita suunatuld, ent viimasel hetkel keerab minu teele. Kui ta oleks teada andnud, et kavatseb pöörata, siis oleksin jõudnud minagi peateele välja sõita, nüüd aga pean autode voolu ees edasi ootama.

Teine teema on rammivad bussijuhid. Pean end viisakaks liiklejaks ja annan ühissõidukitele hea meelega teed. Kuid nii mõnigi kord lülitab peatuses seisev buss liikuma hakkamist märkiva suunatule sisse viimasel hetkel, mil olen juba bussiga küljetsi, ja lihtsalt hakkab tugevama jõuga rammides peatusest välja keerama. Paar korda on bussijuht tekitanud nii ohtliku situatsiooni, et olen pidanud tegema avarii vältimiseks järsu kõrvalepõike vasakusse ratta. Oli vaid õnnelik juhus, et seal parasjagu teist autot ees ei olnud, muidu oleksin sellele omakorda küljele sisse ramminud.
Külaline

Katerin kirjutas: 20 Okt 2024 18:51 Mulle ei meeldi, kui ootan kaua aega pöörde tegemise võimalust peateele, ja seal sõitev auto ei näita suunatuld, ent viimasel hetkel keerab minu teele. Kui ta oleks teada andnud, et kavatseb pöörata, siis oleksin jõudnud minagi peateele välja sõita, nüüd aga pean autode voolu ees edasi ootama.

Teine teema on rammivad bussijuhid. Pean end viisakaks liiklejaks ja annan ühissõidukitele hea meelega teed. Kuid nii mõnigi kord lülitab peatuses seisev buss liikuma hakkamist märkiva suunatule sisse viimasel hetkel, mil olen juba bussiga küljetsi, ja lihtsalt hakkab tugevama jõuga rammides peatusest välja keerama. Paar korda on bussijuht tekitanud nii ohtliku situatsiooni, et olen pidanud tegema avarii vältimiseks järsu kõrvalepõike vasakusse ratta. Oli vaid õnnelik juhus, et seal parasjagu teist autot ees ei olnud, muidu oleksin sellele omakorda küljele sisse ramminud.
Bussijuht lihtsalt ei näe sind. See on see pimenurk. See tekib juba paari sekundiga.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Okt 2024 21:40
Katerin kirjutas: 20 Okt 2024 18:51 Mulle ei meeldi, kui ootan kaua aega pöörde tegemise võimalust peateele, ja seal sõitev auto ei näita suunatuld, ent viimasel hetkel keerab minu teele. Kui ta oleks teada andnud, et kavatseb pöörata, siis oleksin jõudnud minagi peateele välja sõita, nüüd aga pean autode voolu ees edasi ootama.

Bussijuht lihtsalt ei näe sind. See on see pimenurk. See tekib juba paari sekundiga.
Ei vasta tõele. Enamus bussijuhte on lihtalt ülbikud. Näevad küll ja kuidas veel. Neil sellised peeglid, et näevad isegi oma mune kui vaja on.
Külaline

Mulle ei meeldi need munejad kes nina vastu esiklaasi pimedal maanteel kulgevad 60-na. Need tropid on ju potentsiaalsed mõrtsukad, sest inimesed hakkavad neist mööda suruma. Kui raske on korraks tee äärde tõmmata. Sry , aga enamus neist on naised.
Külaline

Sry , aga enamus neist on naised.
Mina olen vaadanud, et need on rohkem vanad mehed. Vanemad mutid väga ei sõida autoga ja nooremad julgevad sõita küll.
Külaline

Ma pean ennast üsna tolerantseks juhiks, võin maanteel vabalt ka 80-85ga venida eessõitja taga, linnas lasen reastujad ja peateele pöörajad enamasti vahele, bussi alati peatusest välja pöörata kui tal suund sees on.
Häirivad kihutajad, kes peale möödasõitu kiiruskaamerat nähes kiiruse 10+ kmh allapoole nõutut tõmbavad (viimased aastad peale adaptiivse kiirusehoidaga sõitmist tegelikult enam mitte eriti, varem pidin nende pärast pidurdama).
Linnas ummikutes vahele trügijad, siis ma olen tavaliselt tõesti see tropp, kes võimalusel vahele ei lase. Ma arvan et neid kes on võõras kohas ja kogemata vales reas on üsna väike protsent, miks mina peaks selles ummikus poole kauem tiksuma kui nemad teadlikult vales reas sõidavad nii kaugele kui võimalik?
Ignorantne tegevus häirib, mis teiste liiklejatega ei arvesta. Õnneks neid häirivaid tegevusi tuleb ette harva, enamasti ma siiski mõtlen et ehk on tal see või teine põhjus niiviisi käituda (eriti puudutab see piirkiirusest tunduvalt aeglasemat sõitu
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Okt 2024 22:02

Ei vasta tõele. Enamus bussijuhte on lihtalt ülbikud. Näevad küll ja kuidas veel. Neil sellised peeglid, et näevad isegi oma mune kui vaja on.
Oojaa, bussijuhid on kõige hullemad. Mul käis laps umbes 5 aastat tagasi Spot of Tallinnas trennis, sõitsin sinna kesklinnast väga kindlatel aegadel edasi-tagasi. Ja ühel nädalapäeval tagasi linna poole sõites sattusin 70 % ajast kokku mingi ralli-psühhopaat-bussijuhiga, kes tegi arulagedaid möödasōite ja äkkpidurdusi. Olen täiesti kindel, et see oli meelega, sest polnud isegi tihe liiklus sellel ajal. Helesinine buss oli. Segaseid bussijuhte olen kohanud palju, aga see oli selline regulaarne hull.
No ja Bolti juhid on ka väga hullud liiklejad. Väga tihti kui kedagi autoroolis p*rse saadan, siis vaatan - aaa no selge Bolt.
Külaline

Oh sa lilleke. Sa ikka tead, et bussile peabki teed andma? Kui sa sõidad peatuses bussile külje alla, peadki olema valmis pidurid blokki panema ja bussi ette laskma.
Külaline

No kui buss on peatuses, siis ta varsti sealt ka välja sõidab, sinna kõrvale sõites on tervisele kasulik sellega arvestada. Ja bussil on peatusest väljasõites eesõigus! Bussi kõrvale sõidan julgelt ainult siis, kui inimesed alles maha tulevad, siis bussiuksed on lahti ja ta ei liigu kindlasti, muidu on ikka oma viga, kui bussile ette sõita.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Okt 2024 07:51

Oh sa lilleke. Sa ikka tead, et bussile peabki teed andma? Kui sa sõidad peatuses bussile külje alla, peadki olema valmis pidurid blokki panema ja bussi ette laskma.
Ole vait. Kloun. Et olen siis bussi kürval. Bussijuhi akna juures ja buss keerab mulle selga. Süüdi mina. Bussijuht peab veenduma manöövri ohutuses. Olles peaaegu bussi eesotsas küljel ei näe ma ka suunatulesid
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Okt 2024 11:20
Külaline kirjutas: 21 Okt 2024 07:51

Ole vait. Kloun. Et olen siis bussi kürval. Bussijuhi akna juures ja buss keerab mulle selga. Süüdi mina. Bussijuht peab veenduma manöövri ohutuses. Olles peaaegu bussi eesotsas küljel ei näe ma ka suunatulesid
Ja juba raevud.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Häirivad ettearvamatud nõelujad, rahmeldajad ja kihutajad. Muudavad liikluse närviliseks. Ja mis mõte on kihutada ja nõeluda kui järgmise foori juures saadakse taas kokku...
Teadjanaine

Postitus Postitas Teadjanaine »

Tervitused autoomanikele! Ma kopeerisin selle kommentaari ühest Redditi teemast, kirjeldus, kuidas tavalisest inimesest sai autoinimene. Päris naljakas on ja tundub, et paljudel tõesti närvikava ei pea autondusele vastu.

Meil on peresõber, kes pole küll 60, aga 45. Tal ei olnud kaua luba, paar aastat tagasi tegi. Ja hakkas peale.

Kuule, ma jään hiljaks, ei leia parkimiskohta. Ei, ma ei saa tulla, seal pole autot kuskile jätta. See on hea restoran küll, aga valime mõne, kus saab lähedal parkida. Kas seal on turvaline parkida? F*** GPS juhatas valesti. Seekord oli remont rämedalt kallis. Ei, ma siis pole vaba, olen ülevaatusel autoga. Täna lähen varem töölt ära, rehvivahetus. Mis see jooks rehve maksabki ja kaua aega võtab? Ah vaba aeg alles neljapäeval. Mingi lind on auto ära määrinud. Miski plõksub auto all, lähen teenindusse. Õhtul saan tulla pärast autopesu, tellisin seestpesu ka. Appi, nende poriste jalgadega autosse? Tahaks küll veini võtta, aga pagan, ei saa, ma ju autoga. Kuidas see loll siin parkinud on, kuidas autosse pääsen? Nii, mul auto vist parkimiskorrusel 3A. Või oli see eile ja täna on 2B? Klaasipesuvedelik jälle otsas, muidugi tänase ilmaga. Pagan, see tohman on nii lähedale parkinud, et ma ei saa tagumist ust lahti. Et ma benssu ei unustaks võtta... oh taevas, ma pean krediitkaarti ronima. Mis see siin ees nii aeglaselt koperdab? Vaata nüüd seda meest, mida sa koperdad sebral? Kas sa seisad seal tänavanurgal niisama ilu pärast või tahad üle tee minna, otsusta ära, jobu! Kuule, ma ei saa tulla, auto on remondis. Kes siia mingi triibu kapotile on tõmmanud, tõbras? Peaks õli vahetama, oota, ma uurin, kas saan ise või palun kedagi. Ma ei taha siia parkida, siin niidetakse muru ja kivid võivad lennata. Kas lähemale parkida ei saa? Täna-33ga auto ei käivitunud. No mida hekki, öö jooksul palju lund sadanud ja sahamees mu auto taha valli lükanud, ei saa välja!

Seda kõike linnas elades.
Jne jne jne.
Külaline

Teadjanaine kirjutas: 21 Okt 2024 12:42
Tervitused autoomanikele! Ma kopeerisin selle kommentaari ühest Redditi teemast, kirjeldus, kuidas tavalisest inimesest sai autoinimene. Päris naljakas on ja tundub, et paljudel tõesti närvikava ei pea autondusele vastu.

Meil on peresõber, kes pole küll 60, aga 45. Tal ei olnud kaua luba, paar aastat tagasi tegi. Ja hakkas peale.

Kuule, ma jään hiljaks, ei leia parkimiskohta. Ei, ma ei saa tulla, seal pole autot kuskile jätta. See on hea restoran küll, aga valime mõne, kus saab lähedal parkida. Kas seal on turvaline parkida? F*** GPS juhatas valesti. Seekord oli remont rämedalt kallis. Ei, ma siis pole vaba, olen ülevaatusel autoga. Täna lähen varem töölt ära, rehvivahetus. Mis see jooks rehve maksabki ja kaua aega võtab? Ah vaba aeg alles neljapäeval. Mingi lind on auto ära määrinud. Miski plõksub auto all, lähen teenindusse. Õhtul saan tulla pärast autopesu, tellisin seestpesu ka. Appi, nende poriste jalgadega autosse? Tahaks küll veini võtta, aga pagan, ei saa, ma ju autoga. Kuidas see loll siin parkinud on, kuidas autosse pääsen? Nii, mul auto vist parkimiskorrusel 3A. Või oli see eile ja täna on 2B? Klaasipesuvedelik jälle otsas, muidugi tänase ilmaga. Pagan, see tohman on nii lähedale parkinud, et ma ei saa tagumist ust lahti. Et ma benssu ei unustaks võtta... oh taevas, ma pean krediitkaarti ronima. Mis see siin ees nii aeglaselt koperdab? Vaata nüüd seda meest, mida sa koperdad sebral? Kas sa seisad seal tänavanurgal niisama ilu pärast või tahad üle tee minna, otsusta ära, jobu! Kuule, ma ei saa tulla, auto on remondis. Kes siia mingi triibu kapotile on tõmmanud, tõbras? Peaks õli vahetama, oota, ma uurin, kas saan ise või palun kedagi. Ma ei taha siia parkida, siin niidetakse muru ja kivid võivad lennata. Kas lähemale parkida ei saa? Täna-33ga auto ei käivitunud. No mida hekki, öö jooksul palju lund sadanud ja sahamees mu auto taha valli lükanud, ei saa välja!

Seda kõike linnas elades.
Jne jne jne.
Arvad, et keegi viitsib su nõmedat gooogle translate teksti lugeda?
Teadjanaine

Postitus Postitas Teadjanaine »

Anonymous kirjutas: 21 Okt 2024 13:15Arvad, et keegi viitsib su nõmedat gooogle translate teksti lugeda?
Mida sa täpselt silmas pead? See tekst on pärit r/eesti foorumist ja selle autor kirjutas selle eesti keeles. Palun, link:
https://www.reddit.com/r/Eesti/comments ... t/lga4jkk/
Külaline

Teadjanaine kirjutas: 21 Okt 2024 13:26
Anonymous kirjutas: 21 Okt 2024 13:15Arvad, et keegi viitsib su nõmedat gooogle translate teksti lugeda?
Mida sa täpselt silmas pead? See tekst on pärit r/eesti foorumist ja selle autor kirjutas selle eesti keeles. Palun, link:
https://www.reddit.com/r/Eesti/comments ... t/lga4jkk/
oh taevas, ma pean krediitkaarti ronima

???
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 6 külalist