25% täiskasvanutest kahtlustab, et neil on hüperaktiivsus
-
Aleksander Laane
- Teerajaja
- Kontakt:
25% täiskasvanutest kahtlustab, et neil on hüperaktiivsus
Üha rohkem täiskasvanuid arvab, et nende võitlus tähelepanu hajumise, keskendumisraskuste ja rahutusega võib olla diagnoosimata aktiivsus- ja tähelepanuhäire.
Miljoneid vaatamisi koguvad sotsiaalmeedia videod on suurendanud teadlikkust täiskasvanute aktiivsus- ja tähelepanuhäirest (ATH ehk ADHD), kuid eksperdid hoiatavad enesediagnostika ja vale ravi eest. Aga kuipalju on ATH lastel ja täiskasvanutel tegelikult? Loe https://terviseleht.eu/?p=1089
Miljoneid vaatamisi koguvad sotsiaalmeedia videod on suurendanud teadlikkust täiskasvanute aktiivsus- ja tähelepanuhäirest (ATH ehk ADHD), kuid eksperdid hoiatavad enesediagnostika ja vale ravi eest. Aga kuipalju on ATH lastel ja täiskasvanutel tegelikult? Loe https://terviseleht.eu/?p=1089
-
Külaline
Tiktokis on palju neid nn või päris kogemusnõuatajaid. Selgitavad neid sümptomeid. Ja tõesti kui nendega tutvuda, võib öelda- mina.
-
õpetaja
Mina soovitan konstellatsiooni. 300-400 € eest saate ennast korda. Kõik on kinni teie esivanemate mustrites ja see on vaja ära lõhkuda. 350-400 € pole ju palju, et saate endale ja oma lastele õnneliku tuleviku. Maksate ainult üks kord ja terve teie suguselts päästetud.
Päikest ja olge hoitud kaasteelised.
-
Külaline
Tohohh! Et siis maksad 300-400 eurot ja üks vuuduutaja ravib lapse ATH-st või autismist terveks. No, mis nii viga!õpetaja kirjutas: ↑20 Okt 2024 22:13 Mina soovitan konstellatsiooni. 300-400 € eest saate ennast korda. Kõik on kinni teie esivanemate mustrites ja see on vaja ära lõhkuda. 350-400 € pole ju palju, et saate endale ja oma lastele õnneliku tuleviku. Maksate ainult üks kord ja terve teie suguselts päästetud.
-
Külaline
Liigne nutisõltuvus soodustab päris kindlasti keskendumisraskuste levikut. Samas huvitav on see, kuidas inimene, kes raamatu lugemisel juba ühe-kahe lehekülje järel ära tüdineb, on suuteline nutitelefonis skrollima 5-6 tundi järjest. Raamatu või loodusvaatluse või lapsega tegelemise jaoks tal keskendumisvõime puudub, ent nutitelefoni kätte võttes kasvab keskendumisvõime äkitselt taevasse?
Teiseks on hüperaktiivsust kogu aeg olemas olnud, ka ammu enne nutikaid. Mul oli üks pereliige, kes praeguseks juba vanadusse surnud, ja ta oli raudselt hüperaktiivne. Niikaua kuni teda mäletan, ohkasid teised ikka, et "Mari, see on meil nii püsimatu!" Kogu aeg oli tal tuli takus, küsis näiteks, et kuidas lastel läheb - aga vastust ei kuulanud ta mitte iialgi, vaid hakkas juba oma juttu rääkima. Ei suutnud isegi jõululauas rahulikult paari minutit istuda, juba ta kargas püsti, et oi, ma pean minema kohvi keetma/toitu juurde tooma/kööki koristama/vaatama, kas õues ei ole kedagi/kas ajalehed ikka said postkastist ära toodud. Eluaeg selline.
Teiseks on hüperaktiivsust kogu aeg olemas olnud, ka ammu enne nutikaid. Mul oli üks pereliige, kes praeguseks juba vanadusse surnud, ja ta oli raudselt hüperaktiivne. Niikaua kuni teda mäletan, ohkasid teised ikka, et "Mari, see on meil nii püsimatu!" Kogu aeg oli tal tuli takus, küsis näiteks, et kuidas lastel läheb - aga vastust ei kuulanud ta mitte iialgi, vaid hakkas juba oma juttu rääkima. Ei suutnud isegi jõululauas rahulikult paari minutit istuda, juba ta kargas püsti, et oi, ma pean minema kohvi keetma/toitu juurde tooma/kööki koristama/vaatama, kas õues ei ole kedagi/kas ajalehed ikka said postkastist ära toodud. Eluaeg selline.
-
Külaline
Siis, vanasti, öeldi selliste kohta, et ei oska käed rüpes istuda.
Kuna neil polnud nutiseadet ja kogu aeg oli "ora pees", oli neil ka kõik asjad tehtud. Nüüdne ath aga näitab sümptomina seda et võtab telefoni kätte, unustab end tundideks sinna ja jääbki kõik tegemata.
Kuna neil polnud nutiseadet ja kogu aeg oli "ora pees", oli neil ka kõik asjad tehtud. Nüüdne ath aga näitab sümptomina seda et võtab telefoni kätte, unustab end tundideks sinna ja jääbki kõik tegemata.
-
Külaline
Mis hüperaktiivsus? Laiskus ja sõltuvus on, mitte aktiivsus.
-
Külaline
Kas sinu tutvusringkonnas polegi mõnda vaimset teekonda käuvat isikut? Tunned ära selle järgi, et raha enam kunagi pole. Aega ka mitte. Kõun kohad kristalle ja viiruki haisu täis. Selgitab sulle äraseletautudnäoga, et ta väörib paremat ja tuleb lahutama hakata. Anda endale võimalus.Külaline kirjutas: ↑20 Okt 2024 23:10Tohohh! Et siis maksad 300-400 eurot ja üks vuuduutaja ravib lapse ATH-st või autismist terveks. No, mis nii viga!õpetaja kirjutas: ↑20 Okt 2024 22:13 Mina soovitan konstellatsiooni. 300-400 € eest saate ennast korda. Kõik on kinni teie esivanemate mustrites ja see on vaja ära lõhkuda. 350-400 € pole ju palju, et saate endale ja oma lastele õnneliku tuleviku. Maksate ainult üks kord ja terve teie suguselts päästetud.
-
Külaline
Aga ei huvitagi tänaseid inimesi enam raamatud, asi ei ole tähelepanus vaid vajaduses iga hetke näha midagi uut ja kohe. Raamatus tuleb loo teada saamiseks terve raamat läbi lugeda, tik-tokis kulub 30 sekundit ja juba said killule pihta - st üha rohkem soovitakse kiiret preemiat.Külaline kirjutas: ↑21 Okt 2024 08:15 Liigne nutisõltuvus soodustab päris kindlasti keskendumisraskuste levikut. Samas huvitav on see, kuidas inimene, kes raamatu lugemisel juba ühe-kahe lehekülje järel ära tüdineb, on suuteline nutitelefonis skrollima 5-6 tundi järjest. Raamatu või loodusvaatluse või lapsega tegelemise jaoks tal keskendumisvõime puudub, ent nutitelefoni kätte võttes kasvab keskendumisvõime äkitselt taevasse?
-
Külaline
Revolver õppis uue sõna!õpetaja kirjutas: ↑20 Okt 2024 22:13 Mina soovitan konstellatsiooni. 300-400 € eest saate ennast korda. Kõik on kinni teie esivanemate mustrites ja see on vaja ära lõhkuda. 350-400 € pole ju palju, et saate endale ja oma lastele õnneliku tuleviku. Maksate ainult üks kord ja terve teie suguselts päästetud.
-
Külaline
Just. Ekraan on liikuv värviline pilt.Külaline kirjutas: ↑21 Okt 2024 13:18Aga ei huvitagi tänaseid inimesi enam raamatud, asi ei ole tähelepanus vaid vajaduses iga hetke näha midagi uut ja kohe. Raamatus tuleb loo teada saamiseks terve raamat läbi lugeda, tik-tokis kulub 30 sekundit ja juba said killule pihta - st üha rohkem soovitakse kiiret preemiat.Külaline kirjutas: ↑21 Okt 2024 08:15 Liigne nutisõltuvus soodustab päris kindlasti keskendumisraskuste levikut. Samas huvitav on see, kuidas inimene, kes raamatu lugemisel juba ühe-kahe lehekülje järel ära tüdineb, on suuteline nutitelefonis skrollima 5-6 tundi järjest. Raamatu või loodusvaatluse või lapsega tegelemise jaoks tal keskendumisvõime puudub, ent nutitelefoni kätte võttes kasvab keskendumisvõime äkitselt taevasse?
Raamat aga igav mustvalge leht. Sellepärast on ka keskendumine raske sellele igavale lehele.
-
Külaline
ATH inimesed suudavad väga hästi raamatuid lugeda, see pole suurem asi näide. Raamatut, mis ei huvita, et viitsi ilmselt lugeda ükski inimene.
-
Külaline
Kas see ath muutub elujooksul? Kui võtta minu jamu mehe lapsepõlv, siis mehel oli ilmselt väiksena ath. Ei saanud koolis hakkama, tegi palju pahandust. Kuidagi see kooli elu ei sujunud. Hulkus ringi. Unustas.
Mina aga õppisin ja tegin nagu kästi. Ma kunagi ei unustanud midagi.
Ja nüüd oleks nagu vastupidi.
Mees on rahulik ja hea mäluga, suudab hästi keskenduda. Minul on nagu tuul peas. Aga ideid on palju. Mina leiutan peedist selle trumli. Õppida, Meelde jätta on raske.
Mees on rahulik ja hea mäluga, suudab hästi keskenduda. Minul on nagu tuul peas. Aga ideid on palju. Mina leiutan peedist selle trumli. Õppida, Meelde jätta on raske.
-
Külaline
Minul polnud lapsena häda midagi, olin suht OK õpilane, ei mina ega ema ei mäleta mingeid erilisi tähelepanuhäireid. ATH diagnoosi sain 47 aastaselt 10 aastat tagasi, ajas läheb asi üha hullemaks.Külaline kirjutas: ↑24 Okt 2024 14:42 Kas see ath muutub elujooksul? Kui võtta minu jamu mehe lapsepõlv, siis mehel oli ilmselt väiksena ath. Ei saanud koolis hakkama, tegi palju pahandust. Kuidagi see kooli elu ei sujunud. Hulkus ringi. Unustas.
-
Külaline
Aktiivsus-tähelepanuhäire oluliseks tunnuseks on, et stimulandid rahustavad, mitte ei erguta. Sellel põhinevadki ATH ravimid. Kui olete inimene, keda rahustab kohvi joomine ja alkohol, siis võib kahtlustada aktiivsus-tähelepanuhäiret.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: xqwerty ja 2 külalist