Hortensia istutamine

käsitöö, kunst, raamatud jm
Vasta
Külaline

Hortensia istutamine

Postitus Postitas Külaline »

Mulle kingiti potis hortensia. Kas selle võib kohe maha istutada või on mõttekam jätta potti, et külma aja saabudes talvituma panna?
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Vaja oleks teada, mis sorti ta on. Potis on tavaliselt laialehised, mis meie kliimas elavad küll talve üle, kui maha istutada, aga õitsema ei lähe. Seega õigem oleks jätta potti ja talvel koos potiga siseruumi talvituma tõsta, kui selline sobiv ruum olemas on. Aga potis kasvatades peab korralikult kastma ja väetama, hortensiatele meeldib natule hapu vesi.
Küalline

Postitus Postitas Küalline »

Võib kohe maha istutada. Need kõige tavalisemad potiga müüdavad aedhortensiad peaks talved üle elama, aga korralikult juurdunud on ta siis talveks.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Oleneb hortensia sordist. Kui on Eestis levinud külmakindel sort, siis istuta maha.

Viimasel ajal müüakse palju ka sorte, mis mõeldud soojema kliima jaoks. Meil võivad nad talve küll üle elada, kuid järgmisel aastal õitsema ei lähe. Endal kiratses üks siniseõieline sort sedasi mitu aastat, kuni kaevasin ta viimasel sügisel maa seest välja ja panin potiga pimedasse keldrisse talvituma. Märtsis tõstsin tuppa taimelambi alla ja hakkasin väetama. Nüüd on juba päris lopsakas teine ja loodetavasti näitab peagi õisi ka.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ma selle sorti ei tea, sildil polnud ka kirjas. Niisama pilti siia lisada ei oska, proovin lingiga, ehk toimib. Hetkel on ta mul potis veel.
https://www.imghippo.com/i/wMkmW1718603304.jpg
Seebitükike
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Seebitükike »

Mina panin valge hortensia maha, müügikohas kinnitati, et kui korralikult hoida säilib ka edaspidi. Sügisel siis vaatan mis juhtub.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist