Kui palju suhkrut sisaldab te tehtud kook?
-
Külaline
Kui palju suhkrut sisaldab te tehtud kook?
Kas mõtlete kooki tehes selle tervislikkusele või on tähtsam " vanaema maitse"?
-
Külaline
Sisaldab täpselt nii palju nagu retseptis ette nähtud.
-
Külaline
Sama, sisaldab täpselt nii palju kui retseptis ette nähtud. Ei otsi spetsiaalselt "eriti tervislikku".
-
Külaline
Kui mina teen kooki, peavad koostisosad olema küll võimalikult tervislikud. Muidu söön üksi. Aga ma ka ei taha 300g suhkrut u kolme päevaga ära süüa. Ja ega ma sel põhjusel kooki tee ka enam.
-
Külaline
-
Külaline
Täna just tegin õunaplaadikooki. Kogu koogi peale läks 3spl suhkurt, mis tähendab, et ühes koogitükis (lõikasin koogi 25 tükiks) on suhkurt vähem kui pool teelusikatäit. seega kaalujälgimiseks täiesti kohane kook 
-
Külaline
Retseptides on mõnikord suhkrukogused üüratud. Kui muidu järgin teatud kookide puhul retsepti, siis suhkrukogust võib sageli vabalt kasvõi poole võrra vähendada ja ei ole veel keegi kurtnud, et kook liiga vähe magus oleks. Ja meil peres kõik maiasmokad.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 14:56 Sama, sisaldab täpselt nii palju kui retseptis ette nähtud. Ei otsi spetsiaalselt "eriti tervislikku".
-
Külaline
Suhkrut mitte suhkurt. Ja kook pole mingi tervislik asi nii või naa. Jahu, võid vms sa ikka pead ju sinna panema.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 15:34 Täna just tegin õunaplaadikooki. Kogu koogi peale läks 3spl suhkurt, mis tähendab, et ühes koogitükis (lõikasin koogi 25 tükiks) on suhkurt vähem kui pool teelusikatäit. seega kaalujälgimiseks täiesti kohane kook![]()
-
Külaline
munad, suhkur, jahu, keefir, küpsetuspulber. ja palju õunu. ei grammigi mingit rasvainet. ka nii saab.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 16:40Suhkrut mitte suhkurt. Ja kook pole mingi tervislik asi nii või naa. Jahu, võid vms sa ikka pead ju sinna panema.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 15:34 Täna just tegin õunaplaadikooki. Kogu koogi peale läks 3spl suhkurt, mis tähendab, et ühes koogitükis (lõikasin koogi 25 tükiks) on suhkurt vähem kui pool teelusikatäit. seega kaalujälgimiseks täiesti kohane kook![]()
retsept pärit 1990ndate lõpus väljaantud kaalujälgijate retseptivihikust. originaalis on küll suhku asemel suhkruasendaja, aga suhkruga on parem.
-
Külaline
Mulle meeldib, kui kook on magus, nii et tavaline on 2-3 dl suhkrut sõltuvalt retseptist.
-
Külaline
Mitte eriti, sest ma küpsetan kooki väga harva ja ise söön ka kooki(üldse magusat) väga vähe.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 14:50 Kas mõtlete kooki tehes selle tervislikkusele või on tähtsam " vanaema maitse"?
Lapsele ikka vahel küpsetan ja siis on tõesti tavapärane, et retseptides on ca 2 dl suhkrut.
-
Külaline
Küpsetan kooke suhteliselt tihti, sest mul kodus on jube näljane rahvas, mees ja lapsed käivad pidevalt peadpidi külmikus sealt midagi otsimas. Lihtsad koogid lihtsate toorainetega, isegi hoolimata suhkru kasutamisest, on hulga kasulikum alternatiiv poenäksidele, mis on täis maisisiirupit ja palmisuhkrut ja e-aineid. Parem teen õunakooki või kaeraküpsiseid siis juba.
Miks teha selliseid teemasid, kus ilmselgelt põhjust pole ja vaja reklaami vaatajate klikke saada?
Homme vist tuleb uus teema: palju teie sardell soola sisaldab?
Homme vist tuleb uus teema: palju teie sardell soola sisaldab?
-
Külaline
Küpsetan kooki 1-2x aastas, seega normaalsetest kogustest ei tea midagi. Võtan aga uuesti mingi retsepti ette ja kui silmaga tundub, et mõõdetud suhkrut on paljuvõitu, siis kallan vähem. Ei meeldi liiga magusad koogid. Osa kooke söön jäätisega ja siis tuleb arvestada sellega, et juba sealt tuleb magusust, seega ei saa kook üksi mingi suhkrupomm olla.
-
Külaline
Ja miks sa sellises teemas siis võtad vaevaks üldse midagi kirjutada?
Mis klikke? Enamusel on adblock peal ja reklaamid absoluutselt ei puutu teemasse.
-
Külaline
Ma küpsetan harva aga kui seda teen, siis ikka magusaid kooke. Suhkrut panen nii nagu retseptis või siis natuke isegi rohkem, sest meie peres peab magustoit olema magus. Kaalu- ega terviseprobleeme kellelgi pole seega ei koonerda.
-
Külaline
Palun jaga seda retsepti! Mul oli see kunagi kasutusrl. Olen tulutult otsinud.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 16:52munad, suhkur, jahu, keefir, küpsetuspulber. ja palju õunu. ei grammigi mingit rasvainet. ka nii saab.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 16:40Suhkrut mitte suhkurt. Ja kook pole mingi tervislik asi nii või naa. Jahu, võid vms sa ikka pead ju sinna panema.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 15:34 Täna just tegin õunaplaadikooki. Kogu koogi peale läks 3spl suhkurt, mis tähendab, et ühes koogitükis (lõikasin koogi 25 tükiks) on suhkurt vähem kui pool teelusikatäit. seega kaalujälgimiseks täiesti kohane kook![]()
retsept pärit 1990ndate lõpus väljaantud kaalujälgijate retseptivihikust. originaalis on küll suhku asemel suhkruasendaja, aga suhkruga on parem.
-
Külaline
https://figuurisobrad.ee/figuurisoprade ... a-ounakook
Mina olen seda teinud ka keefiriga, kuna hapukoort lihtsalt parajasti polnud.
Tegelikult meeldivad mulle rohkem siiski võiga tehtud tainad.
Teeme kooke, kui meid on koos vähemalt 4 täiskasvanut ja paar last, aga üle 100 ml suhkrut enamasti ei kulu, koogi mass pole ju suur.
Paljud koogiretseptid on kaheksale ja kümnele või veel rohkematele, taandan väiksemaks koguseks.
Mina olen seda teinud ka keefiriga, kuna hapukoort lihtsalt parajasti polnud.
Tegelikult meeldivad mulle rohkem siiski võiga tehtud tainad.
Teeme kooke, kui meid on koos vähemalt 4 täiskasvanut ja paar last, aga üle 100 ml suhkrut enamasti ei kulu, koogi mass pole ju suur.
Paljud koogiretseptid on kaheksale ja kümnele või veel rohkematele, taandan väiksemaks koguseks.
-
Külaline
On ikka vahe, kas 250g suhkrut läheb keeksivormi/leivavormi koogile või ahjuplaadi suurusele koogile.
-
Külaline
Figuurisõbrad on retsepti veidi muutnud, minu meenutuste kohaselt oli Kaalujälgijate retseptis väiksemad kogused ja petiga, et oleks võimalikult rasvavaba. Tegin seda kooki päris mitu korda ja väga maitsev oli. Püüan mälu järgi taastada.
Õunakook:
1 muna
1 sl suhkrut (võis olla ka suhkruasendaja, täpselt enam ei mäleta)
1 dl petti
2 sl jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
2 õuna
kaneeli
Vahusta muna suhkruga, lisa pett, küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega ühtlaseks. Vala mittenakkuvasse väikesesse küpsetusvormi. Peale viilutatud õunad ja puista üle kaneeliga. Küpseta keskmises kuumuses, kuni õunaviilud pehmenenud ja kook valminud.
Õunakook:
1 muna
1 sl suhkrut (võis olla ka suhkruasendaja, täpselt enam ei mäleta)
1 dl petti
2 sl jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
2 õuna
kaneeli
Vahusta muna suhkruga, lisa pett, küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega ühtlaseks. Vala mittenakkuvasse väikesesse küpsetusvormi. Peale viilutatud õunad ja puista üle kaneeliga. Küpseta keskmises kuumuses, kuni õunaviilud pehmenenud ja kook valminud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist