Millest ebasportikul inimesel aeglane pulss?
-
Külaline
Millest ebasportikul inimesel aeglane pulss?
Rahuolupulss kipub kogu aeg alla 60, kuskile 54-57 kanti. Ometi olen ma ebasportlik ja kehvas füüsilises vormis, nii et ka treenitusega ei saa olukorda põhjendada. Ülekaalu ei ole, vererõhk on ka võrdlemisi madal. Kardioloogilised uuringud südameprobleeme ei tuvastanud, süda on ultraheli järgi terve. Ka koormustest oli igati ok. Ometi on vastik, kui õhtuti diivanil istudes või pikutades pulss madalaks kisub. Rahuolupulss jääb normi piiridesse vaid siis, kui olen päeval hästi aktiivne olnud, kui aga on olnud selline puhkamise ja molutamise päev, mil ma pole väga palju liikunud, on õhtul jälle pulss alla 60. Vahel tahaks ju lihtsalt puhata ka, ei jaksa iga päev nagu orav rattas ringi lasta.
-
Külaline
Kilpnääret on kontrollitud? Selle alatalituse korral on pulss aeglane. Kaltsiumi, magneesiumi ja potassiumi puudusel samuti. Need siis sümptomaatilise poole pealt. Kui see pulss aga on sul kogu aeg olnudki nii aeglane on selle seisundi nimi eesti keeles bradükardia. Kaebuste ilmnemisel (väsimus, minestushood, õhupuudus jt) tasuks südamearstiga konsulteerida. Vanemas eas võib osutuda vajalikuks südamestimulaator.
Kas alla 60 on tõesti madal pulss?
Minu rahulolekupulss on 51-52. Pole iial selle peale tulnud, et seda madalaks pidada, Oura peab isegi vahel nagu kõrgeks seda.
Minu rahulolekupulss on 51-52. Pole iial selle peale tulnud, et seda madalaks pidada, Oura peab isegi vahel nagu kõrgeks seda.
-
Külaline
Ma ei teagi oma rahuloleku pulssi
TA on ju ebasportlik. Miks siis üldse seda mõõta ja jälgida?
Ilmselt tänapäeva nutiajastu nuhtlus, kus kell seda mõõdab...
-
Külaline
Selle pärast hakkasin jälgima, et õhtuti diivanil lebades on uimane olla.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 20:22Ma ei teagi oma rahuloleku pulssijube lihtne niimoodi elada, kui selliseid asju ei jälgi.
-
Külaline
Kui ennast kehvasti tunned, siis tahad ikka teada miks. Tal ju südameuuringud ja koormustestidki tehtud, ega neid päris suvalt ja igasuguste kaebusteta tehta. Ning kui seat on tulnud vastus, et teatud nähud enesetundes on tingitud madalast pulsist, siis mõistlik inimene tõesti kontrollib ja jälgib.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 20:22
Ma ei teagi oma rahuloleku pulssijube lihtne niimoodi elada, kui selliseid asju ei jälgi.
Mõõdaksid ja jälgiksid ise ka kui miski tervisealane asi muret teeb
-
Külaline
Ei ole, vastupidi, süda üritab meeleheitlikult tööd teha ja pulss läheb kiireks.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 19:34 Kilpnääret on kontrollitud? Selle alatalituse korral on pulss aeglane. Kaltsiumi, magneesiumi ja potassiumi puudusel samuti. Need siis sümptomaatilise poole pealt. Kui see pulss aga on sul kogu aeg olnudki nii aeglane on selle seisundi nimi eesti keeles bradükardia. Kaebuste ilmnemisel (väsimus, minestushood, õhupuudus jt) tasuks südamearstiga konsulteerida. Vanemas eas võib osutuda vajalikuks südamestimulaator.
-
Külaline
Kas eelmisest teemast ei saanud piisavalt kinnitust, et pulss on erinev ja mõnel ongi madalam. Kui ennast see number nii häirib, siis tee tass kohvi.
-
Külaline
Ei ole minu teema, aga tänan tähelepanu juhtimast, loen läbi. Kohv mul kusjuures pulssi ei tõsta, proovitud.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 21:38 Kas eelmisest teemast ei saanud piisavalt kinnitust, et pulss on erinev ja mõnel ongi madalam. Kui ennast see number nii häirib, siis tee tass kohvi.
-
Külaline
Diivanil lebades on uimane olla...Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 20:37
Selle pärast hakkasin jälgima, et õhtuti diivanil lebades on uimane olla.
-
Külaline
See on siiski kaalium (K).Anonymous kirjutas: ↑28 Okt 2024 19:34Kilpnääret on kontrollitud? Selle alatalituse korral on pulss aeglane. Kaltsiumi, magneesiumi ja potassiumi puudusel samuti. Need siis sümptomaatilise poole pealt. Kui see pulss aga on sul kogu aeg olnudki nii aeglane on selle seisundi nimi eesti keeles bradükardia. Kaebuste ilmnemisel (väsimus, minestushood, õhupuudus jt) tasuks südamearstiga konsulteerida. Vanemas eas võib osutuda vajalikuks südamestimulaator.
-
Külaline
Vaevalt et ta päev otsa diivanil lebab. Pärast pikka päeva koju jõudes tahaks ju ikka puhata, sa ei taha?
-
Külaline
Puhkamine ei pea olema pikali asendis.Külaline kirjutas: ↑05 Nov 2024 12:24
Vaevalt et ta päev otsa diivanil lebab. Pärast pikka päeva koju jõudes tahaks ju ikka puhata, sa ei taha?
-
Külaline
Mu puhkeolekupulss on 50 ümber, vahel natuke alla, vahel peale. Aga ilma nutikellata ei teaksk seda, kaebusi pole, super sportlik ka ei ole, 2-3-4 korda nädalas trenni, vahel jääb mõni nädal vahele või ainult üks trenn. EKG korras, vererõhk ka, ükski arst pole midagi küsinud ega öelnud selle kohta, nii et ei oskagi muretseda või peaksP
-
Külaline
Kui kaebusi ei ole, ei pea kindlasti kohe muretsema.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2024 15:21 Mu puhkeolekupulss on 50 ümber, vahel natuke alla, vahel peale. Aga ilma nutikellata ei teaksk seda, kaebusi pole, super sportlik ka ei ole, 2-3-4 korda nädalas trenni, vahel jääb mõni nädal vahele või ainult üks trenn. EKG korras, vererõhk ka, ükski arst pole midagi küsinud ega öelnud selle kohta, nii et ei oskagi muretseda või peaksP
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist