Ärevus

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Ärevus

Postitus Postitas Külaline »

Kas keegi, kellel on olnud ärevushäire, oskab pakkuda, millest see tuleb, kui ärevuse füüsilised sümptomid (iiveldustunne, sisemine värin, halb enesetunne, pearinglus) tekivad hommikul ja kestavad lounani, aga õhtupoole on täitsa normaalne olla? Järgmine päev hakkab koik samamoodi peale ja ohtuks vaibub. Mis loogika selles on?
Külaline

Hormonaalne loogika, aju ööpäevane virgatsainete ja teiste hormoonitootvate organite rütm. Depressiooni klassikaliseks tunnuseks on ka, et hommikud on hullemad kui õhtud. Ärevushäire vallandub sageli ka öösel magades, selles ei tundu samuti olevat mingit 'loogikat', kuid just see loogika seal ongi. Ega's ärevushäire pole haigus, kus ärevus tekib mingile kindla teguri tõttu, sel haigusel on oma rütm ja vallandab seda aju ise, mitte niivõrd konkreetsed välised tegurid.
Külaline

Ilmselt stressihormoon kortisool üleval. Alustuseks võiks kohvi täiesti välistada, samuti teised ergutavad joogid.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Okt 2024 08:02 Ilmselt stressihormoon kortisool üleval. Alustuseks võiks kohvi täiesti välistada, samuti teised ergutavad joogid.
Täitsa loogiline pakkumine. Ma vahetasin ka tavalised kohvioad kofeiinivabade vastu välja.
Külaline

Ei joo kohvi, kofeiinivaba kohvi ega teed. Ei tarbi alkoholi. Saan aru, et see on stressiga seotud, aga stressivaba elu ei ole ju olemas. Miks aju siis otsustab niimoodi reageerida, et käivitab minus selle võitle või põgene signaali näiliselt täiesti rahulikus tavalises olukorras. Miks mu aju arvab, et eesootav päev mulle ülejõukäivaks võib osutuda?
Külaline

https://www.viljakusmonitor.ee/stress-ja-kortisool/
Külaline

Kas see ärevus tööga või teiste inimestega suhtlemisega pole seotud? Minul ka eluaegne ärevus (võtan antidepressante) ja peale tööd alati rahulikum olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Okt 2024 12:43 Ei joo kohvi, kofeiinivaba kohvi ega teed. Ei tarbi alkoholi. Saan aru, et see on stressiga seotud, aga stressivaba elu ei ole ju olemas. Miks aju siis otsustab niimoodi reageerida, et käivitab minus selle võitle või põgene signaali näiliselt täiesti rahulikus tavalises olukorras. Miks mu aju arvab, et eesootav päev mulle ülejõukäivaks võib osutuda?
Sest stressihormooni toodetakse hommikul rohkem, sulle öeldi juba.
Külaline

äkki sellepärast, et esimene pool päevast on töö-suhtlemine-jne, aga õhtul on rahulik kodune olemine.
Aleksander Laane
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Aleksander Laane »

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 23:13 Kas keegi, kellel on olnud ärevushäire, oskab pakkuda, millest see tuleb, kui ärevuse füüsilised sümptomid (iiveldustunne, sisemine värin, halb enesetunne, pearinglus) tekivad hommikul ja kestavad lounani, aga õhtupoole on täitsa normaalne olla? Järgmine päev hakkab koik samamoodi peale ja ohtuks vaibub. Mis loogika selles on?
Ehk on mõne ravimi kõrvaltoime? Näiteks: https://terviseleht.eu/?p=1205
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 4 külalist