Kui palju tarbite alkoholi?
-
Külaline
Minul täiesti oleneb perioodist. Kui juhtub olema tihedam sündmuste graafik ja puhkuseperiood, siis on olnud nädalaid, kus ma olengi praktiliselt iga päev alkoholi tarbinud, kogused pigem tagasihoidlikud või keskmised. Kui olen väga töö jm toimetuste lainel, siis ei tarbi üldse, näiteks see kuu ei mäletagi, et oleks alkoholi joonud. Kanget alkoholi ei tarbi.
-
Külaline
Peaaegu üldse ei tarbi. Joon pokaali vaid siis, kui keerulisem on on sellest loobuda, kui see pokaal vastu võtta. Teate ju küll, kuidas mõnele lihtsalt ei mahu pähe, et on inimesi, kes alkoholist ei hooli ja hakkavad nuiama, et no võta see üks pokaal ja lööme lihtsalt kokku jne.
-
Külaline
Minuga juhtus imelik lugu. Nimelt olen pea 20 aastat iga päev joonud. Alguses veini, aga viimased aastad ikka midagi kanget, peamiselt viskit.
Ja järsku, rohkem kui 3 kuud tagasi, jätsin päevapealt joomise. Ei-ei, see ei olnud mingi teadlik tegevus ega kava ega midagi seesugust. Lihtsalt enam ei ostnud alkoholi, isegi ei mõelnud sellele. Mingi õhtu tabasin end mõttelt, et oot-oot, ma polegi vist tükk aega alkoholi ostnud. Otsisin kõik tšekid üles ja tõepoolest - viimane ost oli 3 kuud tagasi.
Elan nüüd edasi alkovabalt, aga ei saa aru mis juhtus. Kardan, et probleem tuleb tagasi. Või annab mu keha millestki märku?
Ja järsku, rohkem kui 3 kuud tagasi, jätsin päevapealt joomise. Ei-ei, see ei olnud mingi teadlik tegevus ega kava ega midagi seesugust. Lihtsalt enam ei ostnud alkoholi, isegi ei mõelnud sellele. Mingi õhtu tabasin end mõttelt, et oot-oot, ma polegi vist tükk aega alkoholi ostnud. Otsisin kõik tšekid üles ja tõepoolest - viimane ost oli 3 kuud tagasi.
Elan nüüd edasi alkovabalt, aga ei saa aru mis juhtus. Kardan, et probleem tuleb tagasi. Või annab mu keha millestki märku?
-
Külaline
Kas joomine ja mittejoomine on kaalule ka mõjunud?Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 08:44 Minuga juhtus imelik lugu. Nimelt olen pea 20 aastat iga päev joonud. Alguses veini, aga viimased aastad ikka midagi kanget, peamiselt viskit.
-
Külaline
Kui kuskil käin, on üritus, reisil, siis tarbin. Aga ma pole viitsinud kaua aega kuhugi minna välja, ega pole olnud ka sünnipäevi. Nii et vist 3 kuud tagasi võtsin.
-
Külaline
Pole end kaalunud. Aga ei, ei ole suurt, st riided ei ole ei eriti kitsamaks ega laiemaks jäänud. Magusaisu tundub, et on suurenenud. Varem ei tarbinud pea üldse, aga nüüd isutab küll magusa järele.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 08:45Kas joomine ja mittejoomine on kaalule ka mõjunud?Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 08:44 Minuga juhtus imelik lugu. Nimelt olen pea 20 aastat iga päev joonud. Alguses veini, aga viimased aastad ikka midagi kanget, peamiselt viskit.
-
Külaline
Üsna tihti, aga vähe. Teine pits saadab mu juba emosse. Statistika mõistes pakuks, et kord nädalas a la väike õlu.
-
Külaline
Vedas sul ma ütlen.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 08:44 Minuga juhtus imelik lugu. Nimelt olen pea 20 aastat iga päev joonud. Alguses veini, aga viimased aastad ikka midagi kanget, peamiselt viskit.
Aga võib tagasi tulla. Nagu sa ise ju kirjutasid, siis mingi hetk märkasid, et pole ostnud. Ju siis alateadlikult ikka mõtled mingil määral. Muidu poleks seda üldse märganudki.
-
Külaline
Ei tarbi üldse, pole kunagi tarbima hakanudki. Sõbrad ka ei tarbi, alles pidasime sünnipäevapidu, ei tulnud isegi pähe, et pudel võiks laual olla. 18aastasel pojal on ka kõik sõbrad sellised, kes ei tarbi, meie kodus alkoholi ei ole olemaski.
-
Külaline
Null, noorena ikka proovisin aga ei maitsenud ja head mõju ka ei tundnud. 30+ vanuses järeltulijad ka ei tarbi.
-
Külaline
Tarbin vähem kui aasta tagasi. Mingil ajal kippus juba probleemiks kujunema, veinitasin vähemalt 2-3 korda nädalas, aga siis hakkasin asjaga tegelema, käisin isegi ühes teraapiagrupis. Mõistsin seal viibides, et minu probleem ikka nii suur pole, aga siiski sain oma tekkima hakkavale sõltuvusele pidurid peale pandud. Mõtlesin läbi, mis minu elus oli sellist, et hakkasin alkoholiga pingeid maandama ja muutsin oma mustreid. Kui oma elu muuta, siis kaob huvi alkoholi vastu. Igasugused sõltuvusained täidavad elus mingi tühimiku ja kui endale selgeks teha, mis on põhjuseks, saab asju ka muuta. Praegu pole täiskarsklane ja ka otseselt ei püüdle karskuse poole, aga väga palju vähendanud nii kogust kui tarbimiskordi olen küll. Alkohol ei tõmba enam.
-
Külaline
Tarbin vaid tähtpäevadel, jaanipäev, jõulud, aastavahetus, sõbrannadega peoõhtul. Vahel harva klaas veini või õlu.
-
Külaline
Milleks selline ärritunud kriisatus? Minu jaoks on karsklus tavaline elu, mitte asi, mille üle uhke olla. Poeg koos oma sõpradega ei tarbi narkot, nad on kristlased ja aktiivsed koguduseliikmed. Mida vähem on inimesel igasuguseid tunge, vajadusi ja sõltuvusi, seda õnnelikum ta on.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 11:44Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 11:18 Ei tarbi üldse, pole kunagi tarbima hakanudki. Sõbrad ka ei tarbi, alles pidasime sünnipäevapidu, ei tulnud isegi pähe, et pudel võiks laual olla. 18aastasel pojal on ka kõik sõbrad sellised, kes ei tarbi, meie kodus alkoholi ei ole olemaski.
-
Külaline
Üldse ei tarbi, keha ei talu enam. Ei ole kristlane, ei ole põhimõtte pärast seda otsust teinud, vaid enesetunde pärast. Puudust ka ei tunne.
Olen edasi see igav või kuidas siin eespool nimetatigi, igal juhul on mul kainena palju mõnusam elu.
Olen edasi see igav või kuidas siin eespool nimetatigi, igal juhul on mul kainena palju mõnusam elu.
-
Külaline
Narkot tehes pole isu.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 12:11Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 11:44Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 11:18 Ei tarbi üldse, pole kunagi tarbima hakanudki. Sõbrad ka ei tarbi, alles pidasime sünnipäevapidu, ei tulnud isegi pähe, et pudel võiks laual olla. 18aastasel pojal on ka kõik sõbrad sellised, kes ei tarbi, meie kodus alkoholi ei ole olemaski.
-
Külaline
Sa ise? Selliseid teemasid vorpides võiksid sa viisakusest ise esimesena vastata.Külaline kirjutas: ↑29 Okt 2024 08:07 Kui palju tarbite alkoholi?
-
Külaline
Mulle iseenesest juua meeldib, aga järgmine päev on surm. Ainult öögin ja oksendan, viimati jõin suvel, reisil 2 kokteili ja siiani hakkab paha, kui seda meenutan. Tundub, et minu pohmellid on hullemad kui teistel mingil põhjusel, seega ei julge eriti juua.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist