Kui palju suhkrut sisaldab te tehtud kook?
-
Külaline
Mina teen kooke retsepti järgi, seega on seal täpselt nii palju suhkrut kui retsept ette näeb. Koogi eesmärk ei ole olla tervislik. Koogi eesmärk on olla kook.
-
Külaline
Täpselt. Ja rasv ei ole see, mida peab meeletult kartma lisaks suhkrule - jahu on see. Need Kaalujälgijate ideed on ju kuskil 1960ndatest. Rahuldage oma magusaisu normaalse magustoiduga ära (mõõdukas koguses muidugi), mitte nii nagu Kaalujälgijad soovitavad, et kui šokolaadiisu, siis võtta tükk 90%-list tumedat šokolaadi - no kus k*radist sellest kibedast tükist suhkrulaksu saab! Ja me kõik vajame vahetevahel seda suhkrulaksu.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 08:10 Mina teen kooke retsepti järgi, seega on seal täpselt nii palju suhkrut kui retsept ette näeb. Koogi eesmärk ei ole olla tervislik. Koogi eesmärk on olla kook.
-
Külaline
Kas siis pole õigem juba võtta tükk suhkrut? Ei rasva, ei jahu lisaks. Või nagu kommides on lisaks veel muud ebatervislikku. Transrasvu. Tõstes kolesterooli.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 08:37Täpselt. Ja rasv ei ole see, mida peab meeletult kartma lisaks suhkrule - jahu on see. Need Kaalujälgijate ideed on ju kuskil 1960ndatest. Rahuldage oma magusaisu normaalse magustoiduga ära (mõõdukas koguses muidugi), mitte nii nagu Kaalujälgijad soovitavad, et kui šokolaadiisu, siis võtta tükk 90%-list tumedat šokolaadi - no kus k*radist sellest kibedast tükist suhkrulaksu saab! Ja me kõik vajame vahetevahel seda suhkrulaksu.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 08:10 Mina teen kooke retsepti järgi, seega on seal täpselt nii palju suhkrut kui retsept ette näeb. Koogi eesmärk ei ole olla tervislik. Koogi eesmärk on olla kook.
-
Külaline
Miks mitte. Või juua tassike suhkruga teed.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 09:01Kas siis pole õigem juba võtta tükk suhkrut? Ei rasva, ei jahu lisaks. Või nagu kommides on lisaks veel muud ebatervislikku. Transrasvu. Tõstes kolesterooli.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 08:37Täpselt. Ja rasv ei ole see, mida peab meeletult kartma lisaks suhkrule - jahu on see. Need Kaalujälgijate ideed on ju kuskil 1960ndatest. Rahuldage oma magusaisu normaalse magustoiduga ära (mõõdukas koguses muidugi), mitte nii nagu Kaalujälgijad soovitavad, et kui šokolaadiisu, siis võtta tükk 90%-list tumedat šokolaadi - no kus k*radist sellest kibedast tükist suhkrulaksu saab! Ja me kõik vajame vahetevahel seda suhkrulaksu.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 08:10 Mina teen kooke retsepti järgi, seega on seal täpselt nii palju suhkrut kui retsept ette näeb. Koogi eesmärk ei ole olla tervislik. Koogi eesmärk on olla kook.
-
Külaline
Minu meelest on lihtsam teha vähe tervislikum kook, siis saab seda ka rohkem süüa. Ei tahaks koogisöömise järel pärast tükk aega aknega maadelda, mis liigsest suhkrust alati välja lööb.
-
Külaline
Panen palju vähem suhkrut, kui retseptis kirjas. Näiteks kui retseptis on 2 dl suhkrut, siis mina panen 2 supilusikatäit. Magusamad on vastikud, suhkur tapab igasuguse maitse ära. Pannkooke teen üldse ilma suhkruta.
-
Külaline
Panen niipalju, et kook oleks magus. Milleks muidu üldse kooki teha ja süüa. Ei karda ei suhkrut ega rasva ja elan õnnelikult.
-
Külaline
Meie kokk teeb ka suhkruta kooke ja keegi neid osta ei taha.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 14:19 Panen palju vähem suhkrut, kui retseptis kirjas. Näiteks kui retseptis on 2 dl suhkrut, siis mina panen 2 supilusikatäit. Magusamad on vastikud, suhkur tapab igasuguse maitse ära. Pannkooke teen üldse ilma suhkruta.
Vabandused juba ette, inimeste maitsemeeled ongi kahtlemata erinevad, aga kui keegi päriselt paneb pea kõigisse kookidesse retseptist poole vähem suhkrut, siis mina ikkagi kahtlustan, et niiväga maitsvad ta koogid ei ole. Lihtsalt keegi ei hakka ju sellist asja küpsetajale näkku ütlema.
Ma panen ka võib-olla veidike vähem suhkrut, kui retseptides on, aga kindlasti mitte kordades vähem siiski. Kook on kook, ebatervislik ja paksukstegev niikuinii. Ja ma siis pigem juba ei küpseta üldse, kui et teen mingi kõigevaba koogilaadse asjanduse.
Ma panen ka võib-olla veidike vähem suhkrut, kui retseptides on, aga kindlasti mitte kordades vähem siiski. Kook on kook, ebatervislik ja paksukstegev niikuinii. Ja ma siis pigem juba ei küpseta üldse, kui et teen mingi kõigevaba koogilaadse asjanduse.
-
Külaline
Meil ka on juhtunud, et keegi toob tööle kontorisse mingi über-tervisliku suhkru-jahu-kõigevaba küpsetise ja ise hullult kiidab, teised siis viisakalt mäluvad ühe tüki ja keegi ei hakka midagi ütlema, sest tooja ise on oma toodust nii tohutus vaimustuses. Ja maitsed ongi ju erinevad ja keegi ei kahtlegi, et talle endale tõesti võibolla väga maitseb...iiR kirjutas: ↑30 Okt 2024 15:27 Vabandused juba ette, inimeste maitsemeeled ongi kahtlemata erinevad, aga kui keegi päriselt paneb pea kõigisse kookidesse retseptist poole vähem suhkrut, siis mina ikkagi kahtlustan, et niiväga maitsvad ta koogid ei ole. Lihtsalt keegi ei hakka ju sellist asja küpsetajale näkku ütlema.
-
Külaline
Maitsemeel tõesti tuimestub, kui pikka aega kõigevaba maitsetuid asju süüa. Siis võibki üks suhkru- ja rasvavaba plönn hiiglama heana tunduda, sest maitset nagunii enam ei tunne. On vaid teadmine, et sööd "kooki".Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 15:48Meil ka on juhtunud, et keegi toob tööle kontorisse mingi über-tervisliku suhkru-jahu-kõigevaba küpsetise ja ise hullult kiidab, teised siis viisakalt mäluvad ühe tüki ja keegi ei hakka midagi ütlema, sest tooja ise on oma toodust nii tohutus vaimustuses. Ja maitsed ongi ju erinevad ja keegi ei kahtlegi, et talle endale tõesti võibolla väga maitseb...iiR kirjutas: ↑30 Okt 2024 15:27 Vabandused juba ette, inimeste maitsemeeled ongi kahtlemata erinevad, aga kui keegi päriselt paneb pea kõigisse kookidesse retseptist poole vähem suhkrut, siis mina ikkagi kahtlustan, et niiväga maitsvad ta koogid ei ole. Lihtsalt keegi ei hakka ju sellist asja küpsetajale näkku ütlema.
-
Külaline
Mäletan juba lapsepõlvest, et minu vanemate ülim kiitus koogi kohta oli, et see on hea, pole liiga magus. Kui kook ei maitsenud, siis öeldi, et halb, nii magus, et hakkab vastu, läila. Olen sama suhtumise pärinud: ühest-kahest supilusikatäiest suhkrust piisab, et tavalises suuruses kook piisavalt magus oleks. Retseptid, kus on 3 dl jahu kohta 2 dl suhkrut või midagi sarnast, ajavad iiveldama.
-
Külaline
Kelle maitsemeel on pideva vähese suhkruga harjunud, sellele tundub ka 2 lusikatäit suhkrut suure koogi peale piisav. Kes on magusaga harjunud, see sellist poolpidust kooki ei taha. Nii ongi.
-
Külaline
Suhkrut võib olla palju, kui mõni hape seda tasakaalustab. Muidu ongi läila. Nt väga magusa besee- või sefiirikihi all/vahel peab olema üks mõnusalt hapukas kiht.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 21:24 Mäletan juba lapsepõlvest, et minu vanemate ülim kiitus koogi kohta oli, et see on hea, pole liiga magus. Kui kook ei maitsenud, siis öeldi, et halb, nii magus, et hakkab vastu, läila.
Nt Britta maitse sõltub palju marjadest. Hapukatega on kaugelt parem. Olen seda söönud kultuurmustikatega - oli väga läila. Olen söönud ka rabarberikreemi, maasikate ja vaarikatega. Needki on erinevad olnud sõltuvalt marjade hapususest.
Aga kui ka ülejäänud koogis on suhkrut ülivähe, siis enam hea ei ole hapude marjadega. Tasakaal peab olema.
-
Külaline
Sama siin. Ei kannata neid tulimagusaid kooke ega mõista, mis naudingut neist saab. Üks ampski on ebameeldiv.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 21:24 Mäletan juba lapsepõlvest, et minu vanemate ülim kiitus koogi kohta oli, et see on hea, pole liiga magus. Kui kook ei maitsenud, siis öeldi, et halb, nii magus, et hakkab vastu, läila. Olen sama suhtumise pärinud: ühest-kahest supilusikatäiest suhkrust piisab, et tavalises suuruses kook piisavalt magus oleks. Retseptid, kus on 3 dl jahu kohta 2 dl suhkrut või midagi sarnast, ajavad iiveldama.
-
Külaline
Ega keegi ei kannata puhast suhkrut süüa. Hea küpsetaja hoiab maitsed tasakaalus.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 22:46Sama siin. Ei kannata neid tulimagusaid kooke ega mõista, mis naudingut neist saab. Üks ampski on ebameeldiv.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 21:24 Mäletan juba lapsepõlvest, et minu vanemate ülim kiitus koogi kohta oli, et see on hea, pole liiga magus. Kui kook ei maitsenud, siis öeldi, et halb, nii magus, et hakkab vastu, läila. Olen sama suhtumise pärinud: ühest-kahest supilusikatäiest suhkrust piisab, et tavalises suuruses kook piisavalt magus oleks. Retseptid, kus on 3 dl jahu kohta 2 dl suhkrut või midagi sarnast, ajavad iiveldama.
-
Külaline
Puhas suhkur on täitsa OK, ma võin tükksuhkrut küll närida kui magusa isu tuleb. Tulimagusad on need suhkuruasendajad ja kahjuks ka nedega tehtud koogid-magustoidud. Neid tõesti ei kannata süüa, toidupoodidest kahjks riti muud ei leiagi.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 23:09Ega keegi ei kannata puhast suhkrut süüa. Hea küpsetaja hoiab maitsed tasakaalus.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 22:46Sama siin. Ei kannata neid tulimagusaid kooke ega mõista, mis naudingut neist saab. Üks ampski on ebameeldiv.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 21:24 Mäletan juba lapsepõlvest, et minu vanemate ülim kiitus koogi kohta oli, et see on hea, pole liiga magus. Kui kook ei maitsenud, siis öeldi, et halb, nii magus, et hakkab vastu, läila. Olen sama suhtumise pärinud: ühest-kahest supilusikatäiest suhkrust piisab, et tavalises suuruses kook piisavalt magus oleks. Retseptid, kus on 3 dl jahu kohta 2 dl suhkrut või midagi sarnast, ajavad iiveldama.
Ise kooki tehes panen tavaliselt tunde järgi vähem suhkrut kui retseptisenamuses on seda kahjuks liiga palju isegi minusuguse magusaarmastaja jaoks.
-
Külaline
Ma ei tea, palju neid kookides on päris suhkrut ja palju mõnd asendajat, aga igal juhul on seda alati liiast. Mõru kohviga veel häda pärast loputab kuidagi alla, niisama käib aga suus ringi. Õnneks nii palju, kui sünnipäeval kooke-torte olen söönud, mis kuskilt tellitud on, siis nendes on suhkrut tagasihoidlikult. Ilmselt on aru saadud, et inimesed ei taha omale pööraselt suhkrut sisse vohmida.Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2024 00:37Puhas suhkur on täitsa OK, ma võin tükksuhkrut küll närida kui magusa isu tuleb. Tulimagusad on need suhkuruasendajad ja kahjuks ka nedega tehtud koogid-magustoidud. Neid tõesti ei kannata süüa, toidupoodidest kahjks riti muud ei leiagi.
Ise kooki tehes panen tavaliselt tunde järgi vähem suhkrut kui retseptisenamuses on seda kahjuks liiga palju isegi minusuguse magusaarmastaja jaoks.
-
Külaline
on nii palju kui retsept ette näeb. Mõni magusam, mõni natuke vähem, aga kook peab ikkagi maitsema hästi.
Need kõigevabad koogid ei kõlba kuhugi, parem söön saia meega. Vegan-toorkooki olen saanud, võttis ikka pikaks ajaks üldse koogiisu ära.
Need kõigevabad koogid ei kõlba kuhugi, parem söön saia meega. Vegan-toorkooki olen saanud, võttis ikka pikaks ajaks üldse koogiisu ära.
-
Külaline
Tegelikult on vastupidi. Kui pidevalt toidud üle maitsestada, siis maitsemeel tuimestub ja toidu naturaalset maitset enam hinnata ei oska, ei tunnegi seda. Ega ilmaasjata kiirtoidud kõikvõimalikke maitsetugevdajaid täis ei ole - ikka selleks, et inimene selle tugeva maitse ootuses seda toitu taas ja taas uuesti ostaks.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 18:15
Maitsemeel tõesti tuimestub, kui pikka aega kõigevaba maitsetuid asju süüa. Siis võibki üks suhkru- ja rasvavaba plönn hiiglama heana tunduda, sest maitset nagunii enam ei tunne. On vaid teadmine, et sööd "kooki".
Mina ei küpseta kooke eriti, aga armastan just vähem magusaid kooke. No näiteks šokolaadi toorjuustu koogis, kus retseptis on 200 grammi valget šokolaadi ja 100 grammi piimašokolaadi, panen mina pooleks piimašokolaadi ja vähemalt 80% tumedat šokolaadi. Tuleb hulga parem minu maitsemeele jaoks. Kakaod ma armastan, magusat väga mitte.
Soolastele toitudega samamoodi - no ei maitse mulle need poe ülematsestatud grillihad näiteks. Teen ise marinaadi, mis ei tapa liha maitset, vaid täiendab liha maitset. aga pidevalt tugevate maitseainetega harjunud iniene ilmselt ei eristagi seda liha maitset enam, sest tema maitsemeel on tuimestunud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist