Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?

vana hea klassika
Vasta
Katu
Kontakt:

Postitus Postitas Katu »

Ei maksa ka erilist üldist aksepteeritud loogilisust isikus otsida, pigem ikka Kairi isiksusest tingitud loogilisust tema aju järgi.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 18:22
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 18:10
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 16:56

Ikka peaks, muidu ei oleks see tapmine väljagi tulnud, kui koer poleks toonud naabrile.
Kevadel oleks Kairi, kes töötab traktoristina antud talus, lihtsalt laiba mulla alla kündnud.

Siingi mõtlema panev seik, et teadis täpselt mis teeb, plaanipäraselt.
Pole küll asjatundja antud asjas, aga kujutan ette, et lihtsaim viis oleks olnud põletada, neil on seal ju kuivatid ja ilmselt ka mingid ahjud. Ei mingeid jälgi, mullast oleks tulnud välja veel aastate pärast luid-konte ja neid ju teadupärast on võimalik uurida ja tuvastada.
Aga jah, tundub väga seda moodi, et ülimalt ettekavatsetud tegu, naabri koer rikkus asja ära. Kuid kui sünnitus oleks hakanud päeval, mismoodi ta seda eelnevat ette võis kujutada, mida siis teeb, olles perega koos nt kuskil tööd tegemas.
Siim pädeb see minu pakutud teooria ülevalpool, et ta kutsus selle ise äkki esile. Otsingus oli ju raseduse katkestamise infot uuritud.
Lootis ehk et sünnib surnuna. Kõht ju ka väike oli. Ju siis suurust ei teadnud täpselt.
Minu arust lahkamine näitas, et oli ajaline vastsündinu.
Maarja

Postitus Postitas Maarja »

Werf kirjutas: 31 Okt 2024 16:03 Praeguse kohtuseisuga tundub, et lugu lõpeb vanglaga. Vaevalt, et Sarv midagi süüdistust ümberlükkavat leiab. Huvitav, et kas imiku leidnud koer ja ja perenaine leiavad eraldi äramärkimist.
Ikka peaks, muidu ei oleks see tapmine väljagi tulnud, kui koer poleks toonud naabrile.
Kevadel oleks Kairi, kes töötab traktoristina antud talus, lihtsalt laiba mulla alla kündnud.

Mõtlen ikka sellele, kuidas koeral - järgides lihtsalt oma instinkte - oli selles olukorras rohkem empaatiat ja südametunnistust, kui lapse enda emal…. 😔😔
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 18:48
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 18:22
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 18:10

Pole küll asjatundja antud asjas, aga kujutan ette, et lihtsaim viis oleks olnud põletada, neil on seal ju kuivatid ja ilmselt ka mingid ahjud. Ei mingeid jälgi, mullast oleks tulnud välja veel aastate pärast luid-konte ja neid ju teadupärast on võimalik uurida ja tuvastada.
Aga jah, tundub väga seda moodi, et ülimalt ettekavatsetud tegu, naabri koer rikkus asja ära. Kuid kui sünnitus oleks hakanud päeval, mismoodi ta seda eelnevat ette võis kujutada, mida siis teeb, olles perega koos nt kuskil tööd tegemas.
Siim pädeb see minu pakutud teooria ülevalpool, et ta kutsus selle ise äkki esile. Otsingus oli ju raseduse katkestamise infot uuritud.
Lootis ehk et sünnib surnuna. Kõht ju ka väike oli. Ju siis suurust ei teadnud täpselt.
Minu arust lahkamine näitas, et oli ajaline vastsündinu.
No oligi. Aga ilmselt nii väikese kõhu puhul ta ise eeldaski, et rasedus alles algusjärgus. Vb siis enne ei saanudki muhvigi aru, kui kõhu ette viskas. Lootis et on sügavalt enneaegne ja ellu ei jää. Aga vot hoopis terve ja täis kantud laps oli.

Osadel tõesti käivad päevad poole peale välja ka edasi
Külaline

Anonymous kirjutas: 31 Okt 2024 18:56Mõtlen ikka sellele, kuidas koeral - järgides lihtsalt oma instinkte - oli selles olukorras rohkem empaatiat ja südametunnistust, kui lapse enda emal…. 😔😔
Jah, hea märkus
Maarja

Postitus Postitas Maarja »

Maarja kirjutas: 31 Okt 2024 18:56
Werf kirjutas: 31 Okt 2024 16:03 Praeguse kohtuseisuga tundub, et lugu lõpeb vanglaga. Vaevalt, et Sarv midagi süüdistust ümberlükkavat leiab. Huvitav, et kas imiku leidnud koer ja ja perenaine leiavad eraldi äramärkimist.

Mõtlen ikka sellele, kuidas koeral - järgides lihtsalt oma instinkte - oli selles olukorras rohkem empaatiat ja südametunnistust, kui lapse enda emal…. 😔😔

… ja siis see “ema” astub nägu naerul kohtusaali - nagu oleks kohvikusse aega veetma läinud. Samal ajal pool Eestit valutab selle beebi pärast südant. Minu arust kasvõi erapooletu kuulajana oleks väga ebaeetiline ja kasvatamatu ühe surnud (ja tõenäoliselt tapetud) lapse istungil nägu naerul istuda …

Ja siis veel õigustab end, et politseil ei olnud õigust tema toas läbiotsimist teha, sest peaks kehtima “eraelu puutumatus”. Mulle tundub, et see mure oma lapse matmise pärast oli ka lihtsalt manipuleerimistaktika. Sellel inimesel puudub süda. Palju uurimismaterjali psühhiaatritele, ausalt …
Külaline

Maarja kirjutas: 31 Okt 2024 19:26

… ja siis see “ema” astub nägu naerul kohtusaali - nagu oleks kohvikusse aega veetma läinud. Samal ajal pool Eestit valutab selle beebi pärast südant. Minu arust kasvõi erapooletu kuulajana oleks väga ebaeetiline ja kasvatamatu ühe surnud (ja tõenäoliselt tapetud) lapse istungil nägu naerul istuda …

Ja siis veel õigustab end, et politseil ei olnud õigust tema toas läbiotsimist teha, sest peaks kehtima “eraelu puutumatus”. Mulle tundub, et see mure oma lapse matmise pärast oli ka lihtsalt manipuleerimistaktika. Sellel inimesel puudub süda. Palju uurimismaterjali psühhiaatritele, ausalt …
Psühhopaat, arvan mina
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 19:41
Maarja kirjutas: 31 Okt 2024 19:26

Psühhopaat, arvan mina
Äkki ka nartsissist - suur eneseimetleja ja “kõik teised on süüdi” suhtumisega + võib ilma igasuguse häbita kasvõi musta valgeks rääkida
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 20:51 Ma arvan, et lapse isa isik võib olla siin see võtmeküsimus. Me ei tea mil moel laps tuli. See võis armastus olla, see võis kuriteo tagajärg olla, see võis raju pidu olla jne... Kui lapse isa on vastumeelne, siis võib see suhtumine kanduda üle ka rasedusele.
Ja siis mõtles, et ma ei tee aborti, vaid tapan lapse ära? Et paras sellele tõprale (lapse isale siis). Või mida sa öelda tahad?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 23:02
Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 21:26
Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 20:25 Minu jaoks on ainus küsimus - miks? Mis sundis enam mitte nii noort naist oma last tapma? See, et inimene lapsi ei soovi saada, on normaalne. Lihtsalt soovimatu raseduse lõpetamiseks on mõistlikumaid viise.
Oli ehk peres sel teemal juttu? Hurjutas ehk pere, et soidad siin Dubai ja jumal teab mis kohtade vahet, pärast kes teab, kuskohast saad tite taha ja siia ära seda võõrast rassist last too? Avastas ehk tõesti alles siis, kui enam aborti teha ei saanud? Mingi muu asi? Aju tõrgub uskumast, et ta loobus legaalsest võimalusest teha aborti ja otsustas selle asemel teadlikult ja ette planeeritult lapse sünnituse järgselt tappa ning surnukeha nö kaotada nagu poleks mitte midagi olnud.
Sünnituse ja raseduse kohta telefonis otsingud algasid alles detsembris, vähemalt nii ma sain artiklist aru. Sh oli googeldanud nii raseduse katkestamist kui elu peale sünnitust ja Pelgulinna sünnitusmaja. Võibolla ta siis tõesti ei saanud varem aru, et rase on. Veebruari või jaanuari piltidel või kus see kõht näha oli, ei tundunud see tegelikult eriti suur raseduse lõpu kohta, vb siis alguses ei paistnudki välja. Äkki siis läks midagi valesti peale sünnitamist ja mingi hetk vaatas, et laps surnud ja läks paanikasse?
Aidake mul palun mõista, kuidas see rasedusest teadmine või mitteteadmine üldse tegelikult asjasse puutub? Saan aru, et see on üks osa kaitsetaktikast, aga mida see teadmine lõppkokkuvõttes muudab ja kuidas see õigustab lapse surma? Süüdistus ju on beebi mõrvas ja laiba rüvetamises.

Nagu ennegi siin kirjas: isegi kui rasedusest ei tea ja seda last ei soovi, siis on teisigi viise temast loobumiseks.
Ettekavatsetud tapmine on mõrv. Hetkeajel tapmine on tapmine. Kogemata tapmine on vist tapmine ettevaatamatusest vms (umbes nagu see basseini lükkamine). Mis lõpuks jääb, selle järgi tuleb ka karistus.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 10:55
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 02:35
Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 22:13

Postitus on kustutatud
Mustanahaliste pigment lööb beebis välja hiljem. Samas araablased pole mustanahalised.
Mul on suur tutvusringkond ja elan rahvusvahelises linnas, olen näinud valgeid, araabia ja segatud verega euroopa-araabia beebisid. Väga arusaadav vahe on sees, ka vastsündinutel. Araabia poolsaare inimeste geenides on väga tumedad ja karmid juuksed ning tumedam, oliivikarva nahk. Kui isa juhtub olema heleda naha ja juustega süürlane-liibanonlane siis võib tõesti ära petta.
Vaevalt sa oled näinud beebit, kes on sündinud paar tundi tagasi või samal päeval.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 20:45
Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 20:51 Ma arvan, et lapse isa isik võib olla siin see võtmeküsimus. Me ei tea mil moel laps tuli. See võis armastus olla, see võis kuriteo tagajärg olla, see võis raju pidu olla jne... Kui lapse isa on vastumeelne, siis võib see suhtumine kanduda üle ka rasedusele.
Ja siis mõtles, et ma ei tee aborti, vaid tapan lapse ära? Et paras sellele tõprale (lapse isale siis). Või mida sa öelda tahad?
Ilmselgelt oli tal abordi tegemise võimalus möödas kui raseduse avastas. Kas sa ise teaks, milline oleks su reaktsioon, kui rasedus on räige vägistamise tagajärg või kui lapse isa hülgab su inetult kohe raseduse alguses? Kindel, et sul katus sõitma ei hakkaks?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 21:21
Ilmselgelt oli tal abordi tegemise võimalus möödas kui raseduse avastas. Kas sa ise teaks, milline oleks su reaktsioon, kui rasedus on räige vägistamise tagajärg või kui lapse isa hülgab su inetult kohe raseduse alguses? Kindel, et sul katus sõitma ei hakkaks?
Otseloomulikult. Räägiks kohe oma sõbrannadele ja perele, siin poleks küsimustki.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 21:34

Otseloomulikult. Räägiks kohe oma sõbrannadele ja perele, siin poleks küsimustki.
Tormaks ka siis rääkima, kui käisid rajul peol ja tegid lolle tükke suures kambas?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 21:34

Kui vana sa oled?
Külaline

Kogu sellel “Dubai modellindusel” on tegelikult ka väga halb ja kahtlane maik küljes - lihtsalt guugeldage. Sots.meedia järgi oli Kairi maikuus Dubais kusjuures.
Külaline

Anonymous kirjutas: 31 Okt 2024 21:21Kas sa ise teaks, milline oleks su reaktsioon, kui rasedus on räige vägistamise tagajärg või kui lapse isa hülgab su inetult kohe raseduse alguses? Kindel, et sul katus sõitma ei hakkaks?
Mind jättis mees raseduse alguses maha 7.ndal nädalal. Nädal peale raseduse teada saamist. Sünnitasin ja abort oli välistatud. Olen nüüd kahe lapse üksikema ilma tugivõrgustikuta(vanemad surnud ja õde elab eestis ise elan välismaal). Küll rahaliselt on raske aga lapse tapminevõi muud moodi vabanemine poleks elusees mõttesse ka tulnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 21:47
Anonymous kirjutas: 31 Okt 2024 21:21Kas sa ise teaks, milline oleks su reaktsioon, kui rasedus on räige vägistamise tagajärg või kui lapse isa hülgab su inetult kohe raseduse alguses? Kindel, et sul katus sõitma ei hakkaks?
Mind jättis mees raseduse alguses maha 7.ndal nädalal. Nädal peale raseduse teada saamist. Sünnitasin ja abort oli välistatud. Olen nüüd kahe lapse üksikema ilma tugivõrgustikuta(vanemad surnud ja õde elab eestis ise elan välismaal). Küll rahaliselt on raske aga lapse tapminevõi muud moodi vabanemine poleks elusees mõttesse ka tulnud.
Miks sa alimente välja ei nõua?
Külaline

Terve mõistuse juures muidugi mitte, aga paraku käivad inimeseks olemise juurde ka haigused ja sealjuures vaimse tervise häired. Kusjuures on terve rida riike, kus kuni a la kuni 6-kuuse lapse tapmist karistatakse veidi pehmema paragrahviga, sest naise vaimset seisundit loetakse sel ajal mitte päris tavapäraseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 21:51
Miks sa alimente välja ei nõua?
On tehtud. Muidu oleks veel raskem. Siin, kus elan ei ole sellist vanemahüvitise süsteemi nagu Eestis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Tolmukübe ja 4 külalist