Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ma pigem mõtlen, et kuidas sai ema kindel olla, et last lihtsalt põllule jättes teda ei leita? Ok, pere põld ja eriti seal võõraid ei jõlgu. Aga siiski, varjas rasedust, koristas saunast kõik sünnitamise jäljed, ja siis selline hooletus? See nagu viitaks, et tegu ikka päris lõpuni läbi mõeldud ei olnud. Äkki tõesti sai rasedusest teada paari kuu eest, ei osanud ise hinnata, kaugel rasedus juba on ja sünnitus oligi ootamatu?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 19:41 Psühhopaat, arvan mina
Mingit sorti isiksusehäire võib olla küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 22:46 Kas motiiv ei võiks olla see, et kuna Kairi teadis, et ema andis ära oma esimese lapse, kes oli tehtud eelnevalt nooruses mingi mehega ja nüüdne peremeees ehk Kairi isa, ei aktsepteerinud seda last oma perre. Kairil oli postitus ka selle vanima lapsega, ehk Ramiliga ja ka väikevennast, kes hooldekodus ja puudega, et ikkagi hoolib vendadest. Ei tahtnud aga sama saatust oma lapsele, pigem arvas, et lihtsam ise teha lapsele lõpp, kui anda talle nö.kurb elu.
Sai aru, et oma vanemate vastu ei saa ja koduõues sünnitus ja surmamine on väiksem tõenäosus, et tuleb välja, kui see et oleks sünnitanud ja tapnud välismaal. Maal loomapidamisega kasvavad lapsed on ka julgemad ehk sellise teoga.

Otsustatud, etteplaneeritud mõrv.
Enne võisin täiesti sellega nõustuda. Aga pärast seda, kui ema Marokost leiti ja mis veidrat juttu ta on ajanud ja kuidas käitunud, siis ma arvan, et sellel inimesel puudub kaastunne. Lihtsalt üks laps ei sobinud tema Dubai #luxurylife elustiiliga kokku ja oli vaja lahti saada. Aborti enam teha ei saanud ja tuli välja mõelda plaan B.

Lapsega tuleb jah paratamatult kaasa ka isa teema - aga ma arvan, et ta mõtles ainult endale… et ta ei taha seda ust avada ja lähedastele selgitada. Mis tahes põhjusel siis.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 22:15 Ma pigem mõtlen, et kuidas sai ema kindel olla, et last lihtsalt põllule jättes teda ei leita? Ok, pere põld ja eriti seal võõraid ei jõlgu. Aga siiski, varjas rasedust, koristas saunast kõik sünnitamise jäljed, ja siis selline hooletus? See nagu viitaks, et tegu ikka päris lõpuni läbi mõeldud ei olnud. Äkki tõesti sai rasedusest teada paari kuu eest, ei osanud ise hinnata, kaugel rasedus juba on ja sünnitus oligi ootamatu?
Ma olen ka maalt pärit, aga kui sul on tegus isa ja vennad, kes selliste asjadega ilma üksikasju seletamata ära teevad, siis sa lihtsalt pole selle peale mõelnud, et talvel ei saa nii lihtsalt maha matta, kusjuures Eestis mõnikord on ka talvekuul pluss kraadid. Mees, kes teab neid asju paremini, rääkis: Elu jooksul on mitmeid koeri olnud. Kui mõni neist sureb talvel, näiteks veebruaris, siis loomulikult matad maha. Teed lõkke, et maapinda soojendada, et labidas peale hakkaks. Põletad ikka lõket palju tunde. Sa ei saa seda lõket hästi teha tihedasse võsasse ega paksu metsa, sest siis pead need tunnid kõrval seisma, et võsa ei süttiks. Muidu saaksid aegajalt käia toas veerandtunniks ehk jalgu soojendamas. Lõkke maapinna sulatamiseks pead tegema, et võsa jääks ülestuult, parem üldse lagedale pratsile. Kõigi silme alla. Vahepeal tuleb vähemalt üks naaber kilomeetri kauguselt küsima, et mis siin põleb, ega mingi jama pole. Siis on aeg hakata kaevama. Sülekoera suuruse haua jaoks läheb paar tundi labidatööd, kusjuures veebruaris peab olema ikka väga hea labidas. Ilmselt tuleb veel sinna augu põhja uus lõke teha, et sügavust saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 21:45
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 21:34
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 21:21

Ilmselgelt oli tal abordi tegemise võimalus möödas kui raseduse avastas. Kas sa ise teaks, milline oleks su reaktsioon, kui rasedus on räige vägistamise tagajärg või kui lapse isa hülgab su inetult kohe raseduse alguses? Kindel, et sul katus sõitma ei hakkaks?
Otseloomulikult. Räägiks kohe oma sõbrannadele ja perele, siin poleks küsimustki.
Kui vana sa oled?
Keskealine, mis siis?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 21:21

Ilmselgelt oli tal abordi tegemise võimalus möödas kui raseduse avastas. Kas sa ise teaks, milline oleks su reaktsioon, kui rasedus on räige vägistamise tagajärg või kui lapse isa hülgab su inetult kohe raseduse alguses? Kindel, et sul katus sõitma ei hakkaks?
Otseloomulikult. Räägiks kohe oma sõbrannadele ja perele, siin poleks küsimustki.
Kui vana sa oled?
Sa hoiaksid vägistamise või hülgamise enda teada? Mis sul viga on? Madal enesehinnang, mis paneb arvama, et oled ise süüdi?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 23:56
Kui vana sa oled?
Keskealine, mis siis?
Sa ei räägiks, kui see räige vägistamine toimuks asjaoludel, mis ei too sulle au. Nt kui on kokku lepitud "eskortteenus" ühele inimesele, aga sind petetakse ja grupivägistamine.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 00:03
Kui vana sa oled?
Keskealine, mis siis?
Sa ei räägiks, kui see räige vägistamine toimuks asjaoludel, mis ei too sulle au. Nt kui on kokku lepitud "eskortteenus" ühele inimesele, aga sind petetakse ja grupivägistamine.
Julged teha, julged tunnistada-elans elle järgi. Sellise õudusega ei pea ma mitte üksi silmitsi seisma. Süüdi on vägistaja, mitte mina. Esimene kõne oleks kohe, vägistamisejärgselt parimale sõbrannale.
Külaline

Kui vana sa oled?
Keskealine, mis siis?
Sealjuures, isegi kui teda hoiti kusagil Dubais mitu nädalat seksiorjuses (selle aja kohta puuduvad tal sotsiaalmeedias postituses), siis pole hiljem kuhugi kaevata. Dubai politsei naeraks välja, sest tegu oli ju kokkulepitud eskorteenusega. Ja mis Eesti politseigi selle teabega peale hakkaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 00:12
Keskealine, mis siis?
Sealjuures, isegi kui teda hoiti kusagil Dubais mitu nädalat seksiorjuses (selle aja kohta puuduvad tal sotsiaalmeedias postituses), siis pole hiljem kuhugi kaevata. Dubai politsei naeraks välja, sest tegu oli ju kokkulepitud eskorteenusega. Ja mis Eesti politseigi selle teabega peale hakkaks.
Räige teo olemasolu ei õigusta lapse tapmist, seega see ei ole relevantne.
Lapsest loobumist õigustaks, elavast lapsest, haiglas.
Külaline

Kuidas see vägistamine nüüd teemaks tuli?
Kas kaitsjapoolne variant või?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 23:52
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 22:15 Ma pigem mõtlen, et kuidas sai ema kindel olla, et last lihtsalt põllule jättes teda ei leita? Ok, pere põld ja eriti seal võõraid ei jõlgu. Aga siiski, varjas rasedust, koristas saunast kõik sünnitamise jäljed, ja siis selline hooletus? See nagu viitaks, et tegu ikka päris lõpuni läbi mõeldud ei olnud. Äkki tõesti sai rasedusest teada paari kuu eest, ei osanud ise hinnata, kaugel rasedus juba on ja sünnitus oligi ootamatu?
Ma olen ka maalt pärit, aga kui sul on tegus isa ja vennad, kes selliste asjadega ilma üksikasju seletamata ära teevad, siis sa lihtsalt pole selle peale mõelnud, et talvel ei saa nii lihtsalt maha matta, kusjuures Eestis mõnikord on ka talvekuul pluss kraadid. Mees, kes teab neid asju paremini, rääkis: Elu jooksul on mitmeid koeri olnud. Kui mõni neist sureb talvel, näiteks veebruaris, siis loomulikult matad maha. Teed lõkke, et maapinda soojendada, et labidas peale hakkaks. Põletad ikka lõket palju tunde. Sa ei saa seda lõket hästi teha tihedasse võsasse ega paksu metsa, sest siis pead need tunnid kõrval seisma, et võsa ei süttiks. Muidu saaksid aegajalt käia toas veerandtunniks ehk jalgu soojendamas. Lõkke maapinna sulatamiseks pead tegema, et võsa jääks ülestuult, parem üldse lagedale pratsile. Kõigi silme alla. Vahepeal tuleb vähemalt üks naaber kilomeetri kauguselt küsima, et mis siin põleb, ega mingi jama pole. Siis on aeg hakata kaevama. Sülekoera suuruse haua jaoks läheb paar tundi labidatööd, kusjuures veebruaris peab olema ikka väga hea labidas. Ilmselt tuleb veel sinna augu põhja uus lõke teha, et sügavust saada.
Talvisest augukaevamisest veel niipalju, et matmiskoht poole suveni selline, et ikka tuleb käia kive või mulda peale viskamas Kui ei vea ja oskusi napib, on juba hommikuks metsloomad surnud lemmiklooma juba välja kaevanud. Ma arvan, et Kairi lihtsalt ei tulnud selle peale, et see väikse beebi jaoks augukaevamine võib nii raske olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 21:08
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 10:55
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 02:35

Mustanahaliste pigment lööb beebis välja hiljem. Samas araablased pole mustanahalised.
Mul on suur tutvusringkond ja elan rahvusvahelises linnas, olen näinud valgeid, araabia ja segatud verega euroopa-araabia beebisid. Väga arusaadav vahe on sees, ka vastsündinutel. Araabia poolsaare inimeste geenides on väga tumedad ja karmid juuksed ning tumedam, oliivikarva nahk. Kui isa juhtub olema heleda naha ja juustega süürlane-liibanonlane siis võib tõesti ära petta.
Vaevalt sa oled näinud beebit, kes on sündinud paar tundi tagasi või samal päeval.
Inimesed jagavad ju pilte. Vanemad on kõrval ja nende välimust ju tunned ja oskad värvid kokku panna.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 23:52
Lihtsalt vahemärkuseks: mis lõke?? Olen ise pere lahkunud lemmikloomi veebruaris koduaeda matnud, kangiga lõhun maa pealt lahti ja umbes käelaba sügavusel on juba pehme muld. Augu kaevamine ei võta oluliselt rohkem aega kui suvel. Kui ei usu, siis mine kalmistule vaatama, kuhu aasta ringi auke kaevatakse - kuskohas seal surnuaias need lõkked sul pidevalt tossavad?
Külaline

Maarja kirjutas: 31 Okt 2024 19:26
Maarja kirjutas: 31 Okt 2024 18:56
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 16:56

Ikka peaks, muidu ei oleks see tapmine väljagi tulnud, kui koer poleks toonud naabrile.
Kevadel oleks Kairi, kes töötab traktoristina antud talus, lihtsalt laiba mulla alla kündnud.

Siingi mõtlema panev seik, et teadis täpselt mis teeb, plaanipäraselt.
Mõtlen ikka sellele, kuidas koeral - järgides lihtsalt oma instinkte - oli selles olukorras rohkem empaatiat ja südametunnistust, kui lapse enda emal…. 😔😔

… ja siis see “ema” astub nägu naerul kohtusaali - nagu oleks kohvikusse aega veetma läinud. Samal ajal pool Eestit valutab selle beebi pärast südant. Minu arust kasvõi erapooletu kuulajana oleks väga ebaeetiline ja kasvatamatu ühe surnud (ja tõenäoliselt tapetud) lapse istungil nägu naerul istuda …

Ja siis veel õigustab end, et politseil ei olnud õigust tema toas läbiotsimist teha, sest peaks kehtima “eraelu puutumatus”. Mulle tundub, et see mure oma lapse matmise pärast oli ka lihtsalt manipuleerimistaktika. Sellel inimesel puudub süda. Palju uurimismaterjali psühhiaatritele, ausalt …

Kas tõesti ta seda kuskil ütles, et politseil pole õigust tema tuba läbi otsida? See on ikka ülim jultumus.
Aga ülearu terav pliiats ta ilmselt polegi. Telefoni ajaloost jättis kustutamata kõik olulise, telefon oli ju tema käes päris tükk aega enne, kui kinni võeti.
Kui sellest võib veel aru saada, et tuppa jättis asitõendid, algul ilmselt ei tulnud selle peale, et laps leitakse, seejärel oli lahkumisega kiire, siis telefoni mittepuhastamisest ja ka FB piltide alles jätmisest eriti aru ei saa.
Ja ikkagi, väga osav näitleja, kui ta suutis jääda täiesti külmaks peale oma koletut tegu politseiga rääkides. Politsei vestles temaga kahel korral, kuidas ta suutis nii olla, et mitte miski ei reetnud teda.
Aga vanemad vist tõesti ei teadnud, hakka või uskuma, et pole seotud. Ma väga kaua seda ei uskunud.
Külaline

Ma pigem mõtlen, et kuidas sai ema kindel olla, et last lihtsalt põllule jättes teda ei leita? Ok, pere põld ja eriti seal võõraid ei jõlgu. Aga siiski, varjas rasedust, koristas saunast kõik sünnitamise jäljed, ja siis selline hooletus? See nagu viitaks, et tegu ikka päris lõpuni läbi mõeldud ei olnud. Äkki tõesti sai rasedusest teada paari kuu eest, ei osanud ise hinnata, kaugel rasedus juba on ja sünnitus oligi ootamatu?
Siis mindi tuppa kohvi jooma ja arutama edasist, et mida laibaga edasi teha. Matmine oleks olnud ohtlik, haud jääb ju alles.
Siis juhtus ettenägematu, nende oma kodukoer kukkus kaeblikult häälitsema. Naabrikoer tormas kohale ja viis õue pandud surnukeha minema.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 08:22
Maarja kirjutas: 31 Okt 2024 18:56
Mõtlen ikka sellele, kuidas koeral - järgides lihtsalt oma instinkte - oli selles olukorras rohkem empaatiat ja südametunnistust, kui lapse enda emal…. 😔😔

… ja siis see “ema” astub nägu naerul kohtusaali - nagu oleks kohvikusse aega veetma läinud. Samal ajal pool Eestit valutab selle beebi pärast südant. Minu arust kasvõi erapooletu kuulajana oleks väga ebaeetiline ja kasvatamatu ühe surnud (ja tõenäoliselt tapetud) lapse istungil nägu naerul istuda …

Ja siis veel õigustab end, et politseil ei olnud õigust tema toas läbiotsimist teha, sest peaks kehtima “eraelu puutumatus”. Mulle tundub, et see mure oma lapse matmise pärast oli ka lihtsalt manipuleerimistaktika. Sellel inimesel puudub süda. Palju uurimismaterjali psühhiaatritele, ausalt …

Kas tõesti ta seda kuskil ütles, et politseil pole õigust tema tuba läbi otsida? See on ikka ülim jultumus.
Aga ülearu terav pliiats ta ilmselt polegi. Telefoni ajaloost jättis kustutamata kõik olulise, telefon oli ju tema käes päris tükk aega enne, kui kinni võeti.
Kui sellest võib veel aru saada, et tuppa jättis asitõendid, algul ilmselt ei tulnud selle peale, et laps leitakse, seejärel oli lahkumisega kiire, siis telefoni mittepuhastamisest ja ka FB piltide alles jätmisest eriti aru ei saa.
Ja ikkagi, väga osav näitleja, kui ta suutis jääda täiesti külmaks peale oma koletut tegu politseiga rääkides. Politsei vestles temaga kahel korral, kuidas ta suutis nii olla, et mitte miski ei reetnud teda.
Aga vanemad vist tõesti ei teadnud, hakka või uskuma, et pole seotud. Ma väga kaua seda ei uskunud.
Kus see kirjas oli, et ajalugu kustutamata?
Kustatamisest hoolimata taastatakse ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 08:43
Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 08:22

Kus see kirjas oli, et ajalugu kustutamata?
Kustatamisest hoolimata taastatakse ära.
Vist polnudki kuskil kirjas, ma ise mõtlesin, et kui on kustutatud, siis enam ei ole võimalik taastada, aga ilmselt on.

See ei puutu küll üldse praegu teemasse, aga ma olen ikka väga veel imestunud, mis tasemel jälgimine on võimalik. Lugesin artiklit sellest kaitsemessist, mis on kahtlane ja mida korraldab kahtlase taustaga inimene. Ja KaPo soovitab tungivalt sinna mitte minna. Eriti kaitsevaldkonnaga seotud inimestel. Ja miks? Sest keegi ei tea, mis on ürituse eesmärk, arvatakse, et üks on info kogumine. Ja on võimalik saada sinu telefonist kätte kogu info (meilid, sõnumid jne), kui on mingid sensorid sisse lülitatud ning sa oled nende mõjuväljas. Päris ulmeline. Selles valguses vist tõesti ei ole ka kustutatud ajaloo taastamine mingi raketiteadus.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 23:59
Kui vana sa oled?
Sa hoiaksid vägistamise või hülgamise enda teada? Mis sul viga on? Madal enesehinnang, mis paneb arvama, et oled ise süüdi?
Palju põhjuseid, miks ei soovita sellest rääkida. Vanematega puudub lähedane suhe. Kardad hukkamõistu, mis sageli naisi sellise kuritöö puhul tabab ka lähedaste poolt. Vanematel muid muresid palju, kehv tervis ja see uudis võib nad suisa haiglasse saata. Oled kõigile kuulutanud ja näidanud, et elad ilusat, edukat elu, sind kadestatakse. Sulle on ammu moraali loetud, et elad oma elu valesti, aga tahad kangekaelselt näidata, et ütlejatel pole õigus. Sellisel tasemel sõbrannatamist ei "harrasta" väga paljud naised. Sa tundud olevat väga jutukas ja ekstravertne tüüp, mis Eestis pole levinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 00:14
Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 00:12
Räige teo olemasolu ei õigusta lapse tapmist, seega see ei ole relevantne.
Lapsest loobumist õigustaks, elavast lapsest, haiglas.
Keegi pole õigustanud lapse tapmist, vaid see võib olla põhjus, mis mõistus sassi kammib. Vaimse tervise probleemid tühja koha pealt ei teki, neil on alati põhjused. Naiste vaimne tervis raseduse ajal ja peale seda on sageli väga tundlik ja habras.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 11 külalist