Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Anonymous kirjutas: 01 Nov 2024 09:22Keegi pole õigustanud lapse tapmist, vaid see võib olla põhjus, mis mõistus sassi kammib. Vaimse tervise probleemid tühja koha pealt ei teki, neil on alati põhjused. Naiste vaimne tervis raseduse ajal ja peale seda on sageli väga tundlik ja habras.
Ja sellepärast võtavadki rasedad end arsti juures arvele, et vajalikku ravi saada.
Või selleks oli vaimne tervis liiga "tundlik ja habras"? Aga muu elu sai ilma igasuguse probleemideta toimetatud.
Külaline

Anonymous kirjutas: 01 Nov 2024 09:22Keegi pole õigustanud lapse tapmist, vaid see võib olla põhjus, mis mõistus sassi kammib. Vaimse tervise probleemid tühja koha pealt ei teki, neil on alati põhjused. Naiste vaimne tervis raseduse ajal ja peale seda on sageli väga tundlik ja habras.
Ei kammi see mõistus midagi kuudeks sassi, nii et keegi aru ei saanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 10:00
Ei kammi see mõistus midagi kuudeks sassi, nii et keegi aru ei saanud.
Pere ju mainis, et ajas imelikku juttu, kui oli Eestist ära läinud ja polnud tema ise.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 09:59
Ja sellepärast võtavadki rasedad end arsti juures arvele, et vajalikku ravi saada.
Või selleks oli vaimne tervis liiga "tundlik ja habras"? Aga muu elu sai ilma igasuguse probleemideta toimetatud.
Sa ikka ei saa aru, mida tähendab vaimuhaigus. See inimene ei mõtle nagu terve inimene.
Külaline

Anonymous kirjutas: 01 Nov 2024 10:03Sa ikka ei saa aru, mida tähendab vaimuhaigus. See inimene ei mõtle nagu terve inimene.
Ilmselt ei saa ka kohtupsühhiaatrid sellest aru, kuna kohtu all on ta täiesti süüdivana ju. Aga keep going.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 10:10 Ilmselt ei saa ka kohtupsühhiaatrid sellest aru, kuna kohtu all on ta täiesti süüdivana ju. Aga keep going.
Praegu on süüdiv, aga sel ajal, kui lapsega toimetas, ei pruukinud süüdiv olla. Vaimne tervis muutub ajas, ka psühhoos taandub ja ei ole alati püsiv nähtus.
Külaline

Pere ju mainis, et ajas imelikku juttu, kui oli Eestist ära läinud ja polnud tema ise.
Pere ajab veel imelikumat juttu.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 09:19 Palju põhjuseid, miks ei soovita sellest rääkida. Vanematega puudub lähedane suhe. Kardad hukkamõistu, mis sageli naisi sellise kuritöö puhul tabab ka lähedaste poolt. Vanematel muid muresid palju, kehv tervis ja see uudis võib nad suisa haiglasse saata. Oled kõigile kuulutanud ja näidanud, et elad ilusat, edukat elu, sind kadestatakse. Sulle on ammu moraali loetud, et elad oma elu valesti, aga tahad kangekaelselt näidata, et ütlejatel pole õigus. Sellisel tasemel sõbrannatamist ei "harrasta" väga paljud naised. Sa tundud olevat väga jutukas ja ekstravertne tüüp, mis Eestis pole levinud.
Minu meelest on väga mõistlik omada sõbrannade ja pere näol tugivõrgustikku, eriti, kui reisitakase üksi ja palju. Iial ei tea, mis juhtumisi sul teel ette võib tulla ja siis on hea, kui saad kellelegi infot anda või asju arutada.

Mina olen kahjuks selline introverntne ja oma elu palju ei jaga, aga kadestan sõpru-tuttavaid, kellel on toimiv suhtlusvõrgustik ning alati võimalus oma muret jagada. Ma kahtlustan, et see K.K. oli tegelikul hinges väga üksildane.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 22:15 Ma pigem mõtlen, et kuidas sai ema kindel olla, et last lihtsalt põllule jättes teda ei leita? Ok, pere põld ja eriti seal võõraid ei jõlgu. Aga siiski, varjas rasedust, koristas saunast kõik sünnitamise jäljed, ja siis selline hooletus? See nagu viitaks, et tegu ikka päris lõpuni läbi mõeldud ei olnud. Äkki tõesti sai rasedusest teada paari kuu eest, ei osanud ise hinnata, kaugel rasedus juba on ja sünnitus oligi ootamatu?
Ma arvan, et tal jäi plaanitud tegevus mingil põhjusel pooleli ja kavatses sinna tagasi minna, aga enne tuli koer...
Külaline

Anonymous kirjutas: 01 Nov 2024 11:06Ma arvan, et tal jäi plaanitud tegevus mingil põhjusel pooleli ja kavatses sinna tagasi minna, aga enne tuli koer...
Just, plaanitud tegevus jäi pooleli, sest avastas et maa on külmunud, labidast pole tolku ja vaja on kangi. Samas...kohtueelne uurimine tuvastas, et ta viis lapse kilekotiga põllule, meie teame aga, et ta koeri mööda põldu taga ajas. Seega pole üldse kindel, et koer lapse põllult leidis, see võis olla kus tahes.
Kohtulik asja uurimine toob selguse mis seal toimus.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 11:13
Anonymous kirjutas: 01 Nov 2024 11:06Ma arvan, et tal jäi plaanitud tegevus mingil põhjusel pooleli ja kavatses sinna tagasi minna, aga enne tuli koer...
Just, plaanitud tegevus jäi pooleli, sest avastas et maa on külmunud, labidast pole tolku ja vaja on kangi. Samas...kohtueelne uurimine tuvastas, et ta viis lapse kilekotiga põllule, meie teame aga, et ta koeri mööda põldu taga ajas. Seega pole üldse kindel, et koer lapse põllult leidis, see võis olla kus tahes.
Kohtulik asja uurimine toob selguse mis seal toimus.
Jah, alguses kohe ju oli see info, et politsei üritas aru saada, kust võis koer lapse leida, kuna jälgi ei olnud. Nad jälgisid koera liikumistrajektoori ja käike, kuid toona nad targemaks vist ei saanud. See põllule viimise jutt tuli palju hiljem. Võib-olla oli see kott kuskil maja lähedal, kuskil maas, ootas äraviimist, aga koer sai jaole. Siis ajas koera taga, aga kätte ei saanud.
See, et ta maad kaevas, see on tulnud siin juttude käigus, seda pole kuskil ametlikult öeldud. Ma hästi ei usu, et ta maad läks kaevama, see oleks kohe tähelepanu äratanud, kui ta kuskil keset põldu oleks labidaga vehkinud. Pigem lootis selle koti kuhugi ära panna, aga koerad tulid vahele. Uskumatu ebaõnn muidugi tema vaatevinklist vaadates.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 08:59
Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 08:43
Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 08:22
Vist polnudki kuskil kirjas, ma ise mõtlesin, et kui on kustutatud, siis enam ei ole võimalik taastada, aga ilmselt on.

See ei puutu küll üldse praegu teemasse, aga ma olen ikka väga veel imestunud, mis tasemel jälgimine on võimalik. Lugesin artiklit sellest kaitsemessist, mis on kahtlane ja mida korraldab kahtlase taustaga inimene. Ja KaPo soovitab tungivalt sinna mitte minna. Eriti kaitsevaldkonnaga seotud inimestel. Ja miks? Sest keegi ei tea, mis on ürituse eesmärk, arvatakse, et üks on info kogumine. Ja on võimalik saada sinu telefonist kätte kogu info (meilid, sõnumid jne), kui on mingid sensorid sisse lülitatud ning sa oled nende mõjuväljas. Päris ulmeline. Selles valguses vist tõesti ei ole ka kustutatud ajaloo taastamine mingi raketiteadus.
Sinu väljatoodule vastates: ei tundu jah ulme, arvestades, et seadmed, millega tõmmatakse inimese tagataskus olevalt pangakaardilt andmed ja raha ära, on juba ammugi olemas ja kasutuses. Ning samuti soovitatakse kaugjuhtimisega autovõti panna kodus plekkpurki või Faraday kotti, vältimaks eemalt tänavalt sinna häkkimist ja auto ärandamist. Selle taustal ei tundu vastava seadme abil distantsilt su nutikas olevaid meile lugeda enam sugugi võimatuna.

Samas, kui päriselt on inimese, isegi lapse, elu ohus, siis ei kuule politseilt mitte midagi muud kui vaid juttu "konfidentsiaalsusest". Tuttaval oli depressioonis teismeline paar päeva kadunud, vanemad hullumas, rippusid telefoni otsas ja nõudsid, et politsei otsiks, aga nood ütlesid vaid, et kui teismeline on oma mobiili välja lülitanud, siis ei saa nemad mitte kui midagi teha. Et siis - ühest küljest justkui suudetaks tänapäeva tehnikaga teha kõike, aga teisest küljest (eriti kui inimelu päästmiseks vaja on) suurt ei midagi.
Külaline

Kes usub, Kairi pere midagi ei teadnud ega midagi kahtlast märganud? Kairil on esialgu suu lukus.
Külaline

Anonymous kirjutas: 01 Nov 2024 11:23See, et ta maad kaevas, see on tulnud siin juttude käigus, seda pole kuskil ametlikult öeldud. Ma hästi ei usu, et ta maad läks kaevama, see oleks kohe tähelepanu äratanud, kui ta kuskil keset põldu oleks labidaga vehkinud. Pigem lootis selle koti kuhugi ära panna, aga koerad tulid vahele. Uskumatu ebaõnn muidugi tema vaatevinklist vaadates.
Nii on. Aga hetkel midagi välistada ei saa, infot vähevõitu. Äkki siiski viis, on seal mõni hea koht nt, kivihunnik põllu servas? Või mõni eraldatud truup?
Samas usun ma, et koer vedas kilekoti kuskilt abihoone nt. traktorikuuri nurgast minema.
Koerale peab ikka kõvasti kiitust avaldama, tema tegi kõik mis suutis ja oskas inimelu päästmiseks.
Hea kasvatusega, heast perest pärit koer.
Külaline

Laanemaale meenus, et 5. veebruaril, 10–15 minutit enne imiku talu juurde toomist nägi ta köögiaknast Fritzu suure kiirusega mööda jooksmas. «Ta läks hirmsa jooksuga, nii et jalad ei puudutanud peaaegu maadki. Tavaliselt jooksebki ta nii just siis, kui on märganud eemal mõnd sõidukit, mida ta taga ajama läheb,» rääkis Laanemaa.

10–15 minutit pärast seda oli koer taas taluõuel, kaasas imiku surnukeha.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 11:35 Kes usub, Kairi pere midagi ei teadnud ega midagi kahtlast märganud? Kairil on esialgu suu lukus.
Enam ei teagi, mida uskuda. Ma alguses ei uskunud üldse, et pere ei teadnud. Nende endi jutte kuulates ei saa midagi aru, nad niimoodi keerutavad ja ajavad jama. Kohtusaalis oli ja ka olnud Anita tunnistuste andmine üle kivide ja kändude läinud, ta oli rääkinud endale vastu ja mingeid imelikke lauseid öelnud, aga otseselt sellist muljet ei jäänud, et oleks valetanud (nii oli kuidagi ajakirjanduses kirjas).
Kui lugeda neid ettevalmistusi, mida Kairi tegi ja mida vastas küsimustele paksuksminemise kohta, siis ma juba isegi hakkan uskuma, et pere ei teadnud.
Kuidas ta aga sünnitusega ja koristamisega ise hakkama sai, see on muidugi täiesti arusaamatu. Seda mõeldes jälle ei usu, et keegi ei teadnud. Üks õde ja vend pole ju veel tunnistaja pingid olnudki, isa ka, võib-olla neist keegi ikka midagi teadis.
Ma ei kujuta üldse ette seda kõike, pime külm veebruariöö, üksi, sünnitus algab, laps sünnib, siis üritad tappa või äkki üritas hoopis ellu jätta (vaevalt vist). Siis ajad end üles, hakkad koristama, laps on juba surnud, otsid kilekotti, pesed end, lähed välja....vahepeal varastatakse koerte poolt lapsega kott, siis ajad neid taga, siis sööd rõõmsalt perega koos. Mismoodi????
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 11:59
Laanemaale meenus, et 5. veebruaril, 10–15 minutit enne imiku talu juurde toomist nägi ta köögiaknast Fritzu suure kiirusega mööda jooksmas. «Ta läks hirmsa jooksuga, nii et jalad ei puudutanud peaaegu maadki. Tavaliselt jooksebki ta nii just siis, kui on märganud eemal mõnd sõidukit, mida ta taga ajama läheb,» rääkis Laanemaa.

10–15 minutit pärast seda oli koer taas taluõuel, kaasas imiku surnukeha.
Ega keegi ju täpselt ei teagi, kumb koer esimesena lapse leidis. Võis olla oma pere koer, aga kuna naabri Fritz käis sageli seal, siis mingis koerte keeles võib-olla oma koer andis teada, et hädaolukord! Selle peale tormaski peaaegu lennates kohale ja tõi lapse oma perenaisele.
Külaline

Anonymous kirjutas: 01 Nov 2024 12:03Ega keegi ju täpselt ei teagi, kumb koer esimesena lapse leidis. Võis olla oma pere koer, aga kuna naabri Fritz käis sageli seal, siis mingis koerte keeles võib-olla oma koer andis teada, et hädaolukord! Selle peale tormaski peaaegu lennates kohale ja tõi lapse oma perenaisele.
Jah!
Et kurjategija talus olid kõik seotud, tuli laps viia just nimelt heade inimeste hoole alla, äkki saab veel midagi päästa.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 12:13
Anonymous kirjutas: 01 Nov 2024 12:03Ega keegi ju täpselt ei teagi, kumb koer esimesena lapse leidis. Võis olla oma pere koer, aga kuna naabri Fritz käis sageli seal, siis mingis koerte keeles võib-olla oma koer andis teada, et hädaolukord! Selle peale tormaski peaaegu lennates kohale ja tõi lapse oma perenaisele.
Jah!
Et kurjategija talus olid kõik seotud, tuli laps viia just nimelt heade inimeste hoole alla, äkki saab veel midagi päästa.
Ma tõin lihtsalt näite. Koerte keeles võis olla ka lihtsalt põnev leid
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 11:35 Kes usub, Kairi pere midagi ei teadnud ega midagi kahtlast märganud? Kairil on esialgu suu lukus.
No politsei kuulas ka üle ja kuidagi ei osanud nad aru saada, et naine valetab ja on äsja sünnitanud. Mõned lihtsalt on head valetajad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Google [Bot], xqwerty ja 7 külalist