Torm 01.11.24
-
Külaline
Torm 01.11.24
Tere
Tänane hoiatus https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12033 ... kuni-35-ms
Kas teil on varutud toitu, tikke, küünlaid?
-
Külaline
Alati on kapis varuks kuivaineid ja purgisuppe. Küünlad, tikud, välgumihklid jne samuti. Autos on alati soe fliis, kummikud ja muud tarvikud juhuks, kui peaks autoga teele jääma.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 10:25 Tere
-
Külaline
No kui elektrit pole, siis pole. Mis ma nende kuivainte ja purgisupiga pihta hakkan?
-
külaline
Pliidi alla tuli. Või õue grill, lõke. No lühema katkestuse ajal keegi ei viitsi nii mässata, aga pikema katkestuse korral juba küll. Meenub pilt ajakirjandusest, kus mingi kortermaja elanikud tegid kambakesi maja ees grillil süüa.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 11:31 No kui elektrit pole, siis pole. Mis ma nende kuivainte ja purgisupiga pihta hakkan?
-
Külaline
Meil on keldris nn tormiköök, see, mida matkajad kasutavad. Väga tõhus ja võtab vähe ruumi. Lisaks on paljudes majapidamistes olemas gaasipliit.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 11:31 No kui elektrit pole, siis pole. Mis ma nende kuivainte ja purgisupiga pihta hakkan?
-
Külaline
Ma elan Tallinna kesklinnas, siin ei lähe kunagi elekter ära. Ja kui läheb, siis tellin Bolti.
-
Külaline
Kui õues on nii suur torm, et puud liinidele murduvad, siis su purgisupi keetmise priimus lendab ka minema.külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 11:45Pliidi alla tuli. Või õue grill, lõke. No lühema katkestuse ajal keegi ei viitsi nii mässata, aga pikema katkestuse korral juba küll. Meenub pilt ajakirjandusest, kus mingi kortermaja elanikud tegid kambakesi maja ees grillil süüa.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 11:31 No kui elektrit pole, siis pole. Mis ma nende kuivainte ja purgisupiga pihta hakkan?
-
Külaline
No täpselt.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 13:19Kui õues on nii suur torm, et puud liinidele murduvad, siis su purgisupi keetmise priimus lendab ka minema.külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 11:45Pliidi alla tuli. Või õue grill, lõke. No lühema katkestuse ajal keegi ei viitsi nii mässata, aga pikema katkestuse korral juba küll. Meenub pilt ajakirjandusest, kus mingi kortermaja elanikud tegid kambakesi maja ees grillil süüa.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 11:31 No kui elektrit pole, siis pole. Mis ma nende kuivainte ja purgisupiga pihta hakkan?
Ja kui palju meil neid pliitasid kortermajades ka on. Et kui, siis varuge võileivamaterjali, tehke soe tee ja puljong termosesse valmis.
-
Külaline
Suurem osa inimestest elab kortermajades ja uutele majadele tänapäeval ei ehitata ei keldrit ega puupliiti.
-
Külaline
Mugid purgist nagu putru, ega seal midagi toorest ole.
-
Külaline
on varutud vett ja täis laetud taskulambid. Elan piirkonnas kus üle 1h pole seni elekter ära olnud, selle ajaga ei sure keegi nälga.
-
Külaline
Toiduvarud sh joogivesi on korralikud kogu aeg. Kõik akud laadisin ära, küünlaid ja patareisid on ka piisavalt, et kui tõesti peaks elekter pikemaks kaduma. On olemas ka gaasiga matkapliit, mida saab vajadusel kasvõi rõdul kasutada.
Praeguseks on meie kandis sadu kohal ja tuul väga tugevaks tõusnud, õnneks sellisest kaarest, et katuse kallale vast ei kipu.
Praeguseks on meie kandis sadu kohal ja tuul väga tugevaks tõusnud, õnneks sellisest kaarest, et katuse kallale vast ei kipu.
-
Külaline
Kus see meie-kant on? Olen Tallinnas, Nõmmel, tundub, et akna taga midagi toimub, aga midagi väga hullu vist veel ei ole.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 18:41 Toiduvarud sh joogivesi on korralikud kogu aeg. Kõik akud laadisin ära, küünlaid ja patareisid on ka piisavalt, et kui tõesti peaks elekter pikemaks kaduma. On olemas ka gaasiga matkapliit, mida saab vajadusel kasvõi rõdul kasutada.
-
Külaline
Nii hilja ütlesid. Termost ei ole. Järgmiseks tormiks ostan.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 14:18No täpselt.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 13:19Kui õues on nii suur torm, et puud liinidele murduvad, siis su purgisupi keetmise priimus lendab ka minema.külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 11:45
Pliidi alla tuli. Või õue grill, lõke. No lühema katkestuse ajal keegi ei viitsi nii mässata, aga pikema katkestuse korral juba küll. Meenub pilt ajakirjandusest, kus mingi kortermaja elanikud tegid kambakesi maja ees grillil süüa.
Ja kui palju meil neid pliitasid kortermajades ka on. Et kui, siis varuge võileivamaterjali, tehke soe tee ja puljong termosesse valmis.
-
Külaline
-
Külaline
Nähh, teisele poole maja mine.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 19:01Kus see meie-kant on? Olen Tallinnas, Nõmmel, tundub, et akna taga midagi toimub, aga midagi väga hullu vist veel ei ole.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 18:41 Toiduvarud sh joogivesi on korralikud kogu aeg. Kõik akud laadisin ära, küünlaid ja patareisid on ka piisavalt, et kui tõesti peaks elekter pikemaks kaduma. On olemas ka gaasiga matkapliit, mida saab vajadusel kasvõi rõdul kasutada.
Kesklinnas on iiliti päris tugev tuul.
-
Külaline
Võib ka rattal möödalendavat Egalitaari nähaKülaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 19:30Nähh, teisele poole maja mine.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 19:01Kus see meie-kant on? Olen Tallinnas, Nõmmel, tundub, et akna taga midagi toimub, aga midagi väga hullu vist veel ei ole.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 18:41 Toiduvarud sh joogivesi on korralikud kogu aeg. Kõik akud laadisin ära, küünlaid ja patareisid on ka piisavalt, et kui tõesti peaks elekter pikemaks kaduma. On olemas ka gaasiga matkapliit, mida saab vajadusel kasvõi rõdul kasutada.
Kesklinnas on iiliti päris tugev tuul.
On pliit ja ahi, grill ka, kõik söögid saaks tehtud ka elektrita. Aga kuna koos elektriga kaob ka vesi, siis ei taha ostetud vett eriti juurikate ja nõude pesemisele kulutada.
Oleme kõige kauem olnud elektrita 60 h, tegime lihtsaid toite, mida sai papptaldrikutelt süüa ja pärast panni paberiga puhtaks tõmmata. Nagu matkal oleks olnud.
Oleme kõige kauem olnud elektrita 60 h, tegime lihtsaid toite, mida sai papptaldrikutelt süüa ja pärast panni paberiga puhtaks tõmmata. Nagu matkal oleks olnud.
-
Külaline
Vähe, mul maakodus on kuus päeva järjest elekter ära olnud.Kõuts kirjutas: ↑01 Nov 2024 19:48 On pliit ja ahi, grill ka, kõik söögid saaks tehtud ka elektrita. Aga kuna koos elektriga kaob ka vesi, siis ei taha ostetud vett eriti juurikate ja nõude pesemisele kulutada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Mauno ja 7 külalist