Mida te siis täpsemalt ootate?Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 21:58 jõulud on meie peres alati oodatud aeg, ja ausalt öeldes, natuke ootan juba küll! Kingitustele olen sel aastal isegi varem mõtlema hakanud – on ju tore leida midagi erilist, mis rõõmu valmistab. Lastele ja abikaasale on mõned ideed juba välja mõeldud, kuid ikka vaatan ja otsin midagi, mis südant soojendaks.
Kodukaunistamise osas oleme traditsioonilised – alustame esimesel advendil. Kuuse toome detsembri alguses, aga akendele paneme valgusketid ja mõned väikesed dekoratsioonid juba advendiajaks. Kogu see pühadehõng kodus teeb südame soojaks ja loob mõnusa ootuse.
Jõulud
-
Külaline
-
Külaline
Kahte vaba päeva, vist. Tvaline nädalavahetus.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 11:21Mida te siis täpsemalt ootate?Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 21:58 jõulud on meie peres alati oodatud aeg, ja ausalt öeldes, natuke ootan juba küll! Kingitustele olen sel aastal isegi varem mõtlema hakanud – on ju tore leida midagi erilist, mis rõõmu valmistab. Lastele ja abikaasale on mõned ideed juba välja mõeldud, kuid ikka vaatan ja otsin midagi, mis südant soojendaks.
Kodukaunistamise osas oleme traditsioonilised – alustame esimesel advendil. Kuuse toome detsembri alguses, aga akendele paneme valgusketid ja mõned väikesed dekoratsioonid juba advendiajaks. Kogu see pühadehõng kodus teeb südame soojaks ja loob mõnusa ootuse.
-
Külaline
Äärmiselt ebameeldiv, kui teema juba oktoobris üles võetakse. Mida pikemaks millegi tähistamine venitatakse (jõulu üle nüüd siis juba kolm-neli kuud soiutakse), seda tüütumaks asi muutub.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 11:04 Kas ootate juba jõule? Olete juba kingitustele mõelnud?
Kuidas kodu kaunistamisega lood on, kas teete seda esimesel advendil?
Mulle jõulud meeldivad ja mind ei häiri, kui neist omavahel (või foorumis) räägitakse mis tahes aastaajal, aga poodides ja linnaruumis ei sooviks kaunistusi enne novembri lõppu näha. Mu meelest see lahjendab jõuluessentsi ikka väga magedaks, kui juba oktoobris kalendrid-tuled-viled väljas. Sügis on ka ilus aeg ja kaubandus võiks vabalt seda lüpsta igasuguste pseudo-hygge-pudinatega ja detsembris mindagu siis jõuluteemaga nii üle võlli kui soovitakse.
Aga sel aastal ma jõule ei oota (tavaliselt novembris juba südames ootan küll), sest on mitmel põhjusel teistmoodi jõulud tulemas ja mulle pühade puhul meeldivad traditsioonid.
Aga sel aastal ma jõule ei oota (tavaliselt novembris juba südames ootan küll), sest on mitmel põhjusel teistmoodi jõulud tulemas ja mulle pühade puhul meeldivad traditsioonid.
-
Külaline
Minule küll meeldib varakult jõulukaup koju varuda. Kord kaks oktoobris käia, mõned korrad novembris. Ei teki detsembripaanikat, kus leian tuled, kuuse, jõuluehted?! Kuss ma selle aja detsembris võttan? Vägagi hea kui alustavad varakult, stressi tunduvalt vähem! mulle meeldib mõned nädalad enne jõule kodu ehtida ja sügavalt kahtlen kas ma jõuan teha läbimõeldud ostud detsembri alguses mõne päeva jooksul.iiR kirjutas: ↑02 Nov 2024 12:44 Mulle jõulud meeldivad ja mind ei häiri, kui neist omavahel (või foorumis) räägitakse mis tahes aastaajal, aga poodides ja linnaruumis ei sooviks kaunistusi enne novembri lõppu näha. Mu meelest see lahjendab jõuluessentsi ikka väga magedaks, kui juba oktoobris kalendrid-tuled-viled väljas. Sügis on ka ilus aeg ja kaubandus võiks vabalt seda lüpsta igasuguste pseudo-hygge-pudinatega ja detsembris mindagu siis jõuluteemaga nii üle võlli kui soovitakse.
-
Külaline
Mind ei häiri oktoobris juba antud teemal arutlemine, jõuluasjade letile tulek jne. Miks peaks häirima? Kui oled otsustanud, et hakkad jõule nn tähistama või ülistama detsembris, siis nii on. Ei pea oktoobris siis arutlema sellel teemal või jõulu stuffi piiluma varakult
Mulle meeldib novembris juba see mõnus jõulude eelne ootus. Aga eks meil on peres alati jõulud olnud positiivne ja helge sündmus. Seda sama plaanin ja loodan edasi anda ka oma lastele.
Mulle meeldib novembris juba see mõnus jõulude eelne ootus. Aga eks meil on peres alati jõulud olnud positiivne ja helge sündmus. Seda sama plaanin ja loodan edasi anda ka oma lastele.
Olen kade! Retro ehteid tahaks isegi. Aga teemasse - olen jõulufänn, aga ei meeldi, et juba septembris on poed jõulunänni täis. Kodu kaunistan detsembri algul, kuusk tuleb mõni päev enne pühi. Kinke teeme ainult lastele, ei harrasta enam aastaid seda mõttetut kingirallit. Külla läheme söödava hea-paremaga.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 13:30 Igal aastal ostate uued kuuseehted või?
Meil on veel nõukaaja eelseidki ehteid kastitäis.
-
Külaline
Kuna mul pole kuuske, ehteid ega tulesid, pole mul ka detsemripaanikat. Aga miks sa iga aasta uued tuled ja ehted ostad?Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 12:53Minule küll meeldib varakult jõulukaup koju varuda. Kord kaks oktoobris käia, mõned korrad novembris. Ei teki detsembripaanikat, kus leian tuled, kuuse, jõuluehted?! Kuss ma selle aja detsembris võttan? Vägagi hea kui alustavad varakult, stressi tunduvalt vähem! mulle meeldib mõned nädalad enne jõule kodu ehtida ja sügavalt kahtlen kas ma jõuan teha läbimõeldud ostud detsembri alguses mõne päeva jooksul.iiR kirjutas: ↑02 Nov 2024 12:44 Mulle jõulud meeldivad ja mind ei häiri, kui neist omavahel (või foorumis) räägitakse mis tahes aastaajal, aga poodides ja linnaruumis ei sooviks kaunistusi enne novembri lõppu näha. Mu meelest see lahjendab jõuluessentsi ikka väga magedaks, kui juba oktoobris kalendrid-tuled-viled väljas. Sügis on ka ilus aeg ja kaubandus võiks vabalt seda lüpsta igasuguste pseudo-hygge-pudinatega ja detsembris mindagu siis jõuluteemaga nii üle võlli kui soovitakse.
-
Külaline
Lapsed olla oma kodu peegel. Kui sinu kodus jõule ei peetud ja sa ei ole selle teemaga koos üles kasvanud, siis võibki olla keeruline seda aduda. Aga minu meelest aeg ei mänginud siin küll mingit rolli, mina olen sündinud 1973 ja meie kodus peeti alati jõule, peeti ka pärast sõda. Nääre ei pidanud ei meie pere tutvusringkonnas minu teada keegi, see oli nn riiklik propaganda. Ikka oma perega olid vaiksed-pühalikud jõulud ja siis külalisterohked aastavahetuse peod.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 10:00 Kasvanud olen ajal ja kodus, kus peeti nääre ning sama jätkan ka mina, kuid..ikka täiesti emotsioonitult.
-
Külaline
Jajah, kõik pidasid jõule, muidugi.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 21:20Lapsed olla oma kodu peegel. Kui sinu kodus jõule ei peetud ja sa ei ole selle teemaga koos üles kasvanud, siis võibki olla keeruline seda aduda. Aga minu meelest aeg ei mänginud siin küll mingit rolli, mina olen sündinud 1973 ja meie kodus peeti alati jõule, peeti ka pärast sõda. Nääre ei pidanud ei meie pere tutvusringkonnas minu teada keegi, see oli nn riiklik propaganda. Ikka oma perega olid vaiksed-pühalikud jõulud ja siis külalisterohked aastavahetuse peod.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 10:00 Kasvanud olen ajal ja kodus, kus peeti nääre ning sama jätkan ka mina, kuid..ikka täiesti emotsioonitult.
-
Külaline
Mis need näärid siis sinu meelest on?!Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 21:20
Nääre ei pidanud ei meie pere tutvusringkonnas minu teada keegi, see oli nn riiklik propaganda. Ikka oma perega olid vaiksed-pühalikud jõulud ja siis külalisterohked aastavahetuse peod.
-
Külaline
No googelda, kui ei tea. Ega iga pidusöök nüüd jõulud pole. Näärid ei ole jõuluajal, vaid aastavahetusel.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 22:08Mis need näärid siis sinu meelest on?!Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 21:20
Nääre ei pidanud ei meie pere tutvusringkonnas minu teada keegi, see oli nn riiklik propaganda. Ikka oma perega olid vaiksed-pühalikud jõulud ja siis külalisterohked aastavahetuse peod.
-
Külaline
Seda sulle ju püütaksegi öelda, et näärid ongi aastavahetus! Ja kui teil olid kodus "külalisterohked aastavahetuse peod", siis kuidas sa saad väita, et te kunagi nääre ei tähistanud?Külaline kirjutas: ↑03 Nov 2024 00:46
No googelda, kui ei tea. Ega iga pidusöök nüüd jõulud pole. Näärid ei ole jõuluajal, vaid aastavahetusel.
-
Külaline
Ja ilmselgelt pidid inimesed ka nõuka ajal 24-26.12 midagi sööma. A tema peab seda "vaikseks perekondlikuks jõulutähistsmiseks". Inimene on enda peas ikka kompoti kokku mõelnud.Külaline kirjutas: ↑03 Nov 2024 07:41Seda sulle ju püütaksegi öelda, et näärid ongi aastavahetus! Ja kui teil olid kodus "külalisterohked aastavahetuse peod", siis kuidas sa saad väita, et te kunagi nääre ei tähistanud?Külaline kirjutas: ↑03 Nov 2024 00:46
No googelda, kui ei tea. Ega iga pidusöök nüüd jõulud pole. Näärid ei ole jõuluajal, vaid aastavahetusel.
-
Külaline
Kuidas nii vana inimene nii rumal saab olla?!Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 21:20
Lapsed olla oma kodu peegel. Kui sinu kodus jõule ei peetud ja sa ei ole selle teemaga koos üles kasvanud, siis võibki olla keeruline seda aduda. Aga minu meelest aeg ei mänginud siin küll mingit rolli, mina olen sündinud 1973 ja meie kodus peeti alati jõule, peeti ka pärast sõda. Nääre ei pidanud ei meie pere tutvusringkonnas minu teada keegi, see oli nn riiklik propaganda. Ikka oma perega olid vaiksed-pühalikud jõulud ja siis külalisterohked aastavahetuse peod.
"Näärid on Eestis aastavahetuse aeg, mida tähistatakse vähemalt keskajast."
-
Külaline
Ei mõtle ja ei oota. Reaalselt vihkan jõule. Kuna on 3 last, siis peame pidama ja ka kaunistama tuba jms, aga kui lapsi poleks, siis ei teeks väljagi.
-
Külaline
Kus te siis elasite, et peale 1973. a veel sõda oli?Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 21:20Aga minu meelest aeg ei mänginud siin küll mingit rolli, mina olen sündinud 1973 ja meie kodus peeti alati jõule, peeti ka pärast sõda.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 10:00 Kasvanud olen ajal ja kodus, kus peeti nääre ning sama jätkan ka mina, kuid..ikka täiesti emotsioonitult.
-
Külaline
Lähete laste ja lastelastega kuhugi soojale maale? Kuhu? Mõnus.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 00:42 Väga ootan jõule, saame olla kogu perega koos puhkusereisil. Muul ajal helistame-kohtume keskmise pere kohta ehk isegi liiga sageli, aga ühist jõudeaega napib. Kuusk, kingihullus ja seapraad kahvatuvad võimaluse ees minna sooja ja helgesse koos lähedastega.
-
Külaline
Armas. Kas poeg tuleb alati naise, laste, sõprade ja sugulastega?Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 09:56 vaikselt ikka juba mõtlen. meil on just enne reisile minekut jõulude ajal nädala puhkust.
jõuludeks sõidame oma paksus inimtühjas metsas asuvasse metsamajja. klopime lumes ära kõik vaibad ja kütame maja soojaks. teeme ahjupraadi, krõbekartuleid ja hapukapsast. kõike ikka puupliidi ahjus. toome kuuse tuppa ja ehime vanaema pärandatud ehetega. siis on aeg pojale rongi vastu minna. tal on jõululaupäeval sünnipäev ja ta veedab selle alati meiega. tagasi jõudes süütame küünlad ja istume lauda. jutustame ja naudime head sööki. siis läheme ja viime metsloomadele süüa, põletame lumes küünlaid ja joome termosega kaasa võetud jõuluglögi. kui energiat üle on, paneme uisud jalga ja teeme tiigil mõned tiirud.
-
Külaline
8 eurot ehe, ühele kuusele 15-20tk. Kokku vaja ehtida 10-20 kuuske. Nii sa rääkisid. Nüüd ütled, et meie oleme lollid?Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 17:23Iga vähegi ajudega inimene, no isegi 5 aastane oleks aru saanud et jutt käib ikkagi jõuluehetest. Või kus sa neid 8 euroseid kuuski saad ja miks peaks kellelgi neid 15-20 vaja olema? Krdi mõttetu närimine, lasteaed.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 16:51Mina ka sain aru, et pead ehtima 10-20 kuuske ja ma pole see, kellele vastasid. Äkki on probleem hoopis sinu väljendusoskuses?Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2024 16:30
No mis teha, kui loengust aru ei saa. Vähese lugemuse ja kitsa silmaringi teema.
"Üks ehe maksab 8€. Mul on vaja 15-20".
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist