Torm 01.11.24

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 23:16
Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 23:10
Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 15:07
Kui laiaulatuslikumalt elekter ära on, ei saa sa ju Bolti tellida :D
Internet puudub siis ka!
Nojah, need influentsereid jälgivad tibid nagunii ei saa sellest aru. Pole elektrit, siis ei saa ka sooja vanni minna ja mikrouuni käivitada. Telefoni laadimisest rääkimata.
Mommy issues et naisi vihkad? Nagu sina millestki aru saaksid
Mis issue sul selle naistevihkamisega on? Igas teemas pasunad sellest.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 21:32
Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 13:13 Ma elan Soomes. Siin oli kõva tuul ehk paar tundi.

Aga kui ma nüüd mõtlema hakkasin, siis hakkama saaks vast ikka, kui elekter ööpäevaks ära läheks. Mul pisike söegrill ufo. Koryermajast veidi eemale jalutades saaks häda pärast seda kasutada toidu tegemiseks. Sügavkülmas on ka miskit.

Vesi ju kraanist ära ei kao elektrikatkestuse pärast (Harige lolli). Külm joogivesi ikka on? Ok, mu loogika ütleb, et kui linna veejaam rivist väljas, siis ehk?!
Sügavkülma miskit ma võimalusel ei tarvitaks, kui elekter ära on ja ei ole teada, millal tagasi tuleb. Kui süvkülma ust üldse mitte avada, püsib külm seal päris kaua sees. Kui seda avada ja sealt seda miskit otisda, siis läheb sooja sisse ja asjad hakkavad sulama.
Tõsi. Söögiga saaks vast sügavkülmata ka hakkama ja telefoni saaks autos laadida.
Kui süvatalvel elekter ära läheks, siis oleks ainuke probleem külm tuba(väikelaps on, keda vati see pikalt paigal ei hoia. Kubujussina oleks ajaks teda närvi aga elaks vist üle, sest villaseid sokke ja soobe riideid on).
Külaline

Kõige ebameeldivam ja otsene majanduslik kahju on, kui suvel korjatud aiasaadused sügavkülmas kõik ühekorraga raisku lähevad.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2024 11:01 Kõige ebameeldivam ja otsene majanduslik kahju on, kui suvel korjatud aiasaadused sügavkülmas kõik ühekorraga raisku lähevad.
Seda küll, jah. Eriti veel, et puuduva elektri tõttu ei saa neid ülessulanud marju kohe moosiks ka keeta.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2024 11:01 Kõige ebameeldivam ja otsene majanduslik kahju on, kui suvel korjatud aiasaadused sügavkülmas kõik ühekorraga raisku lähevad.
Siis pead moosi purki tegema. Tuleb odavam ka kui aastaläbi sügavkülmas midagi hoida.
Külaline

Täna hakkasin seises selle Lähis-Ida teemaga mõtlema, et kas ma oleks valmis mingiks kriisiks ja tõdesin, et ei. Mul on kodus kuivaineid, tikke, küünlaid ja petrooleumi. Mõned pealambid ja taskulambid ka. Mis veel peaks kodus olema?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2026 23:10 Täna hakkasin seises selle Lähis-Ida teemaga mõtlema, et kas ma oleks valmis mingiks kriisiks ja tõdesin, et ei. Mul on kodus kuivaineid, tikke, küünlaid ja petrooleumi. Mõned pealambid ja taskulambid ka. Mis veel peaks kodus olema?
https://www.olevalmis.ee/kodused-varud
Külaline

Ukr sõja alguses ostsin purgioite, nüüd nende kõlblikkusaeg läbi (jah, ma ei taha neid süüa, vastikud), hakka jälle järgmisi ostma.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mär 2026 12:50 Ukr sõja alguses ostsin purgioite, nüüd nende kõlblikkusaeg läbi (jah, ma ei taha neid süüa, vastikud), hakka jälle järgmisi ostma.
Miks sa vastikuid asju ostad? Mina ostan vaid neid, mis maitsevad ja mida söön ka niisama.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mär 2026 14:46Miks sa vastikuid asju ostad? Mina ostan vaid neid, mis maitsevad ja mida söön ka niisama.
Kas sa tead mõnd maitsvat purgitoitu?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mär 2026 19:45
Külaline kirjutas: 06 Mär 2026 14:46Miks sa vastikuid asju ostad? Mina ostan vaid neid, mis maitsevad ja mida söön ka niisama.
Hernesupp
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mär 2026 19:45
Ma teem ise boršipõhja purki. Täitsa maitev on(muodu ju ei teeks) ja ei pea ostma ka. Aga poe oma ka kõlbab ja samuti seljanka supipõhi.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mär 2026 19:45Kas sa tead mõnd maitsvat purgitoitu?
Mulle meeldib Lidli chili con carne, kuhu ise veel konservubasid lisan.
Mõnikord harva Lidlis müpdav hartšoo on maitsev. Seda on küll kilepakis, mitte konservipurgis.
Dolmad on väga maitsvad - neid olen ka Lidlist saanud.
Tuumikala on mul alati mitu karpi varuks.
Konservläätsedest saab maitsvat salatit.
Varuks ja toidutegemiseks on mul tavaliselt veel konserveeritud aasiapäeaseid woki-köögivilju, purustatud tomateid omas mahlas, tomatipastat.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mär 2026 20:07
Hernesupp
Mehhiko pada meeldib, mulgi- ja praekapsastel pole viga, hapukapsasupp lihaga tahab veidi lisamaitseainet. Seljanka on täitsa ok.
Aga on võimalik osta purgis toorainet, millest saab kiiresti midagi teha - purustatud tomatid, tomatipasta, herned, oad erinevas kastmes jms. Riisi, tatra või makaronidega. Pudrukraami igal kujul.
Kui on häda käes, ei peagi gurmeetoitu saama.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist