Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 09:47
Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 22:54
Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 22:33
Ah, no mida te jõurate, mis tõde siin üldse veel teada on?
Nii on, aga see kõik tuleb kohtus ära tõestada. Kui seda ei suudeta, on K vaba kui lind.
Mis sul veel tõestamata on? Kas on tema laps? Kas helistas hädanumbril? Kas informeeris küsitlema tulnud politseid, et tema laps? Kas lendas välismaale? Kas tuli Markokost vabatahtlikult ütlusi andma? Kas need on kõik tõestamata info?
noh, politsei ei saanud aru, et inimene nende ees valetab. Ju siis väga hästi valetab, kui suudab vähetult pärast sünnitust ära petta politseid, kel tegelevad pidevalt valede ja mittevalede eristamisega.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 12:00 No ikka väga raske on selle juhtumi puhul seda mitte teadlikkust tõestada. Sa sünnitad lapse, kes sureb ja sa ei helista abi järele? Kuidas laps õue sattus? Sa sööd rahulikult kooki ajal, mil laps leitakse. Vaks vahet niisama välismaale reisimisel või lähed välismaale, mils tead, et parajasti uuritakse su lapse surma juhtumit.
Süüdistataval on õigus ütlustest keelduda. Süüdistaja ülesanne on esitada kohtule sellised tõendid, mida kaitse ei suuda ümber lükata. Inimlikus plaanis me saame loomulikult kõik aru, millele need kaudsed tõendid viitavad, aga ma räägin, kuidas süsteem reaalselt toimib.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 12:16 Sel juhul oleks meil vanglas ainult üksikud inimesed, kui sinu arvates peaks kõik alati olema tõendatud kaamerate ja salvestistega. Vähesed kuriteod jäävad lindile ja seal osaleb enamasti kaks inimest. Kui üks neist teise käe läbi sureb, siis ei saakski praktiliselt mitte kunagi teist süüdi mõista, sest tõendid on kaudsed.
Vastupidi, enamasti leitakse siiski ümberlükkamatud tõendid, nt süüdistatava DNA relval või muul vahendil mida kasutati. Või ostis süüdistatav nt eelmisel päeval poest mingid vahendid, mis on leitud ja millel on tapetu DNA jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 12:53
Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 12:16 Sel juhul oleks meil vanglas ainult üksikud inimesed, kui sinu arvates peaks kõik alati olema tõendatud kaamerate ja salvestistega. Vähesed kuriteod jäävad lindile ja seal osaleb enamasti kaks inimest. Kui üks neist teise käe läbi sureb, siis ei saakski praktiliselt mitte kunagi teist süüdi mõista, sest tõendid on kaudsed.
Vastupidi, enamasti leitakse siiski ümberlükkamatud tõendid, nt süüdistatava DNA relval või muul vahendil mida kasutati. Või ostis süüdistatav nt eelmisel päeval poest mingid vahendid, mis on leitud ja millel on tapetu DNA jne.
Ühel esemel võib olla palju näpujälgi ja paljude inimeste DNA-d. Mina küll ei usu, et enamasti leitakse taparelv, sest enamus kurjategijaid on hästi kursis, et seda ei tohi kuritööpaika jätta. Sellegipoolest mõistetakse paljud kurjategijad süüdi, kuigi taparelva mitte kunagi ei leita. Nii palju kui ma päriselu krimilugusid telekanalitest vaadanud.

Antud juhul on need DNA tõendid samuti olemas, aga kes iganes siin väitis, et võib käed taskus süütuna vanglast välja jalutada, sest kõik on sinu arvates ikka nii kaudne. Jääb mulje, et tema arvates saab tahtlikus teos süüdi mõista vaid neil juhtudel, kus kuritöö sooritaja teeb seda kaamera ees valju häälega igat mõtet ja sammu kommenteerides.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 15:07
Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 12:53
Ühel esemel võib olla palju näpujälgi ja paljude inimeste DNA-d. Mina küll ei usu, et enamasti leitakse taparelv, sest enamus kurjategijaid on hästi kursis, et seda ei tohi kuritööpaika jätta. Sellegipoolest mõistetakse paljud kurjategijad süüdi, kuigi taparelva mitte kunagi ei leita. Nii palju kui ma päriselu krimilugusid telekanalitest vaadanud.

Antud juhul on need DNA tõendid samuti olemas, aga kes iganes siin väitis, et võib käed taskus süütuna vanglast välja jalutada, sest kõik on sinu arvates ikka nii kaudne. Jääb mulje, et tema arvates saab tahtlikus teos süüdi mõista vaid neil juhtudel, kus kuritöö sooritaja teeb seda kaamera ees valju häälega igat mõtet ja sammu kommenteerides.
Tegelikult vahet pole, need karistused on nii nii väikesed. No saab 5 aastat, mis siis. Istub 2,5 aastat ära ja kogu lugu, saab oma eluga edasi minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 12:49
Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 12:00 No ikka väga raske on selle juhtumi puhul seda mitte teadlikkust tõestada. Sa sünnitad lapse, kes sureb ja sa ei helista abi järele? Kuidas laps õue sattus? Sa sööd rahulikult kooki ajal, mil laps leitakse. Vaks vahet niisama välismaale reisimisel või lähed välismaale, mils tead, et parajasti uuritakse su lapse surma juhtumit.
Süüdistataval on õigus ütlustest keelduda. Süüdistaja ülesanne on esitada kohtule sellised tõendid, mida kaitse ei suuda ümber lükata. Inimlikus plaanis me saame loomulikult kõik aru, millele need kaudsed tõendid viitavad, aga ma räägin, kuidas süsteem reaalselt toimib.
Ma olen päris palju tõsielu juhtumeid erinevalt kanalitelt vaadanud ja tean, et päris sageli kurjategijad valivad vaikimise, hämamise, et las uurijad sebivad ja rabelevad. Ja päris sageli need isikud ikkagi süüdi mõistetakse, kuigi nad ise midagi üles ei tunnista ja kõik tõendid on nö kaudsed.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 15:19 Ma olen päris palju tõsielu juhtumeid erinevalt kanalitelt vaadanud ja tean, et päris sageli kurjategijad valivad vaikimise, hämamise, et las uurijad sebivad ja rabelevad. Ja päris sageli need isikud ikkagi süüdi mõistetakse, kuigi nad ise midagi üles ei tunnista ja kõik tõendid on nö kaudsed.
Seda juhtub ainult USA-s, kus vandemehed hääletavad ja otsus langetatakse selle põhjal. Meil otsustab kohtunik. Ja sageli ei tähenda õigeksmõistmine mitte seda, et inimene on süütu, vaid seda, et ei olnud võimalik olemasolevate tõendite põhjal 100% väita, et oli süüdi.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 18:36
Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 15:19 Ma olen päris palju tõsielu juhtumeid erinevalt kanalitelt vaadanud ja tean, et päris sageli kurjategijad valivad vaikimise, hämamise, et las uurijad sebivad ja rabelevad. Ja päris sageli need isikud ikkagi süüdi mõistetakse, kuigi nad ise midagi üles ei tunnista ja kõik tõendid on nö kaudsed.
Seda juhtub ainult USA-s, kus vandemehed hääletavad ja otsus langetatakse selle põhjal. Meil otsustab kohtunik. Ja sageli ei tähenda õigeksmõistmine mitte seda, et inimene on süütu, vaid seda, et ei olnud võimalik olemasolevate tõendite põhjal 100% väita, et oli süüdi.
Paljuks meil juhtumeid, kus seda saab 100% väita? See ju eeldabki, et kuritegu sooritatakse kaamera ees ja teo sooritaja kommenteerib kõva häälega. Vastasel juhul on jube raske tõestada, mida üks inimene oma peas mõtles. Nii lolle kurjategijaid on harva, kes juba enne teo sooritamist päevikut peavad ja selle vedelema jätavad.
Külaline

Asi läheb uuele uurimisele. Tõendusmaterjal on ebapiisav.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2024 15:02 Asi läheb uuele uurimisele. Tõendusmaterjal on ebapiisav.
Ei ole küll kuskilt sellesisulist uudist lugenud. Kus see kirjas on?
Katu
Kontakt:

Postitus Postitas Katu »

Mida jurist Sarv seal BSH podcastis siis uut ka rääkis?
Külaline

Täna oli uus kohtupäev.
Külaline

Aina veidramaks läheb https://www.ohtuleht.ee/1120218/suure-l ... est-minema
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Dets 2024 23:26 Aina veidramaks läheb https://www.ohtuleht.ee/1120218/suure-l ... est-minema
Tavaline külalugu...
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Dets 2024 23:36
Külaline kirjutas: 09 Dets 2024 23:26 Aina veidramaks läheb https://www.ohtuleht.ee/1120218/suure-l ... est-minema
Tavaline külalugu...
Mis mõttes? Minu meelest ei selgunud mitte midagi uut. Korrutati seda, mis oli juba varem teada. Jah, mõned vähetähtsad detailid K vestluse kohta perega, muud eriti midagi.
Külaline

Tavaline külalugu...
No päris tavaline ikka ei ole. Sellist asja juhtub vast kord paarikümne aasta jooksul Eestis. Loen Delfist ja saan aru, et enamus perekonnast teadis ikkagi ja lihtsalt külma kõhuga ajasid suust kelbast välja (loe valetasid). kaupo, karin, teet. Kõik olid mingil määral kursis asjaga. Õõvastav tegelikult.
Külaline

Kairi lisas, et plaanib öelda, et naaber Laanemaa koer ründas teda pärast sünnitust ja seejärel kaotas ta pea. Enesekindlus, millega ta seda esitles, viitab sellele, et ka sünnitusele järgnenud enesetapukatsed ja meeleheide olid plaani osa.

„Karin, ma olen Laanemaa vastu, ma süüdistan Laanemaad oma lapse röövis, mis arvad?“ uuris ta telefoni teel Karinilt, justkui oleks tegu ajurünnakuga.

Nonii, kaasatundjad.
https://www.delfi.ee/artikkel/120342473 ... n-kuusemaa
Külaline

Kairi: Mõrva ei võta. Ma tahan, et terve riik tunneks mulle kaasa!

Sry Kairi, see plaan läks küll lappama

Karju appi ausalt :x
Külaline

Tavaline külalugu...
Mismõttes tavaline? Tekib küsimus, et kus külas sa küll elad, kus külas selline lugu tavaline on? Nõdrameelne oled või?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 20:20 Kairi lisas, et plaanib öelda, et naaber Laanemaa koer ründas teda pärast sünnitust ja seejärel kaotas ta pea. Enesekindlus, millega ta seda esitles, viitab sellele, et ka sünnitusele järgnenud enesetapukatsed ja meeleheide olid plaani osa.

„Karin, ma olen Laanemaa vastu, ma süüdistan Laanemaad oma lapse röövis, mis arvad?“ uuris ta telefoni teel Karinilt, justkui oleks tegu ajurünnakuga.

Nonii, kaasatundjad.
Jube elukas!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 7 külalist