Mida peate raha raiskamiseks?
-
Külaline
Ma olen see, kes tõi sisse takso teema.
Täna meenus ühes suures kaubanduskeskuses käies, et mitte kunagi ei maksa ma ka parkimise eest. Kuidagi sätin nii, et ei peaks maksma.
No, mis mõttes nagu... lähed Mustamäe keskusesse poodi, ja siis lihtsalt nagu maksad - EI! Hea, et vähemalt mõni tund on tasuta.
Olgu, üks kord elus olen maksnud kuskil Pärnus, kui läksin Steffani pitsasse. Mõttetu raha raisk nii parkimise kui ka söögi peale. Mis selles Steffanis midagi nii erilist peaks olema?
Täna meenus ühes suures kaubanduskeskuses käies, et mitte kunagi ei maksa ma ka parkimise eest. Kuidagi sätin nii, et ei peaks maksma.
No, mis mõttes nagu... lähed Mustamäe keskusesse poodi, ja siis lihtsalt nagu maksad - EI! Hea, et vähemalt mõni tund on tasuta.
Olgu, üks kord elus olen maksnud kuskil Pärnus, kui läksin Steffani pitsasse. Mõttetu raha raisk nii parkimise kui ka söögi peale. Mis selles Steffanis midagi nii erilist peaks olema?
-
Külaline
Reegel, kes ees see maksab.Külaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 20:20 Postitus on kustutatud
Kui kõik taha istuvad, siis kes maksab?
-
Külaline
Kui juuksur, maniküür, pediküür, mis on enamike naiste elementaarsed igakuised kulutused, asuvad tasulise parkimise tsoonis, siis pargid auto linna serva ja sõidad sinna ühistranspordiga? Really? Et see 2 eurot kuus kokku hoida?Külaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 19:47 Ma olen see, kes tõi sisse takso teema.
-
Külaline
Ei usu, et see on enamike kulutus, vaid pigem ikka osade harrastus. Mingu selle 2000 euroga, mis nad aastas kokku hoiavad, parem ühele reisile või pangu see pensionisambasse või tehku ükskõik mida muud mõistlikkumat, keegi neid teiste varbaid ja küüsi ei vahi ju kunagi.Külaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 21:19Kui juuksur, maniküür, pediküür, mis on enamike naiste elementaarsed igakuised kulutused, asuvad tasulise parkimise tsoonis, siis pargid auto linna serva ja sõidad sinna ühistranspordiga? Really? Et see 2 eurot kuus kokku hoida?Külaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 19:47 Ma olen see, kes tõi sisse takso teema.
-
Külaline
Kust mina seda teadma peaks? Selliseid ei tunne ega tea.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 00:20Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 22:49Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 22:31
Ei usu, et see on enamike kulutus, vaid pigem ikka osade harrastus. Mingu selle 2000 euroga, mis nad aastas kokku hoiavad, parem ühele reisile või pangu see pensionisambasse või tehku ükskõik mida muud mõistlikkumat, keegi neid teiste varbaid ja küüsi ei vahi ju kunagi.
-
Külaline
Mis see Opel sul jalgu jääb?Külaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 22:38Postitus on kustutatud
Normaalne auto. Mingi kompleksi inimene jälle siin.
Kas peab keegi märkama? Suva ju keegi teine.
Miski naabrist parem kompleks?
Elad teistele näitamiseks?
Alaväärsus?
-
Külaline
Ole hea ja kirjuta kuidas parkimise eest maksmine, kui seda on võimalus vältida, muudab kedagi rikkaks. Oled parkla omanikKülaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 21:18Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 19:47 Ma olen see, kes tõi sisse takso teema.
-
Külaline
Suurem osa inimesi on võimelised ise oma küüsi viilima. See ei ole nii keeruline.Külaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 22:31Ei usu, et see on enamike kulutus, vaid pigem ikka osade harrastus. Mingu selle 2000 euroga, mis nad aastas kokku hoiavad, parem ühele reisile või pangu see pensionisambasse või tehku ükskõik mida muud mõistlikkumat, keegi neid teiste varbaid ja küüsi ei vahi ju kunagi.Külaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 21:19Kui juuksur, maniküür, pediküür, mis on enamike naiste elementaarsed igakuised kulutused, asuvad tasulise parkimise tsoonis, siis pargid auto linna serva ja sõidad sinna ühistranspordiga? Really? Et see 2 eurot kuus kokku hoida?Külaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 19:47 Ma olen see, kes tõi sisse takso teema.
-
Külaline
Valisin juuksuri selle järgi, kus on tasuta parkimine. Maniküüris ja pediküüris ei käi. Mõttetu kulutus! Ma oskan ise ka endal küüsi lõigata.Külaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 21:19Kui juuksur, maniküür, pediküür, mis on enamike naiste elementaarsed igakuised kulutused, asuvad tasulise parkimise tsoonis, siis pargid auto linna serva ja sõidad sinna ühistranspordiga? Really? Et see 2 eurot kuus kokku hoida?Külaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 19:47 Ma olen see, kes tõi sisse takso teema.
-
Külaline
Mina pole see, kellega väitled, võtan üldse esimest korda siin teemas sõna. Minu arvates on tal õigus - see on vaese inimese mentaliteet, kui paaniliselt tasulist parkimist vältida ja sellest enadale mingi eraldi elufilosoofia kujundada. Ma küll tõesti ei usu, et parkimistasu põhimõtteliselt vältiv inimene midagi kuhugi investeerib.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 07:04Ole hea ja kirjuta kuidas parkimise eest maksmine, kui seda on võimalus vältida, muudab kedagi rikkaks. Oled parkla omanikKülaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 21:18Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 19:47 Ma olen see, kes tõi sisse takso teema.
Olgu, üks kord elus olen maksnud kuskil Pärnus, kui läksin Steffani pitsasse. Mõttetu raha raisk nii parkimise kui ka söögi peale. Mis selles Steffanis midagi nii erilist peaks olema?? Tead ma säästan oma vaese mõtteviisiga aastas üsnagi kopsaka summa mida investeerimisse suunata
.
-
Külaline
Mina siis see nn "vaene" inimene. Tõttöelda, arukas inimene mõtleb oma kulutused hoolega läbi. Ja täpselt nii ongi, et hoiad mõne euro parkimise pealt kokku, mõne euro selle pealt, et taksot ei kasuta, lisaks veel jäta ära kulutused maniküüri ja pediküüri peale (mida asja on IGA KUU! käia pediküüris - uskumatu! Kas keegi tõesti käib kord kuus pediküüris?) ja lõpuks oled kokku hoidnud arvestatava summa. Jah, minul on küll nii aktsiaportfell, III sammas kui ka hoiused. Välisreisidel käin kaks korda aastas...Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 09:50Mina pole see, kellega väitled, võtan üldse esimest korda siin teemas sõna. Minu arvates on tal õigus - see on vaese inimese mentaliteet, kui paaniliselt tasulist parkimist vältida ja sellest enadale mingi eraldi elufilosoofia kujundada. Ma küll tõesti ei usu, et parkimistasu põhimõtteliselt vältiv inimene midagi kuhugi investeerib.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 07:04Ole hea ja kirjuta kuidas parkimise eest maksmine, kui seda on võimalus vältida, muudab kedagi rikkaks. Oled parkla omanik? Tead ma säästan oma vaese mõtteviisiga aastas üsnagi kopsaka summa mida investeerimisse suunata
.
Eks ma võin sinu jaoks siis vaene inimene olla, aga usun, et oma rahakasutuse-kulutuse hoolega läbimõtlemisega hoiab pikemas perspektiivis korralikud summad kokku.
-
Külaline
Mina elan ühe keskuse juures, kus on põhimõtteliselt vaid eraarstid, kliinikud, ilukliinikud. Nüüd tehti ka viimane parkla tasuliseks. Ja kõik need inimesed, kes käivad plastikalõikustel, otsivad paaniliselt tasuta parkimist. Haljashalad, kõnniteed vms, kõik pargitakse täis, kui ei vaid vältida 1,5 euro maksmist.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 09:50Mina pole see, kellega väitled, võtan üldse esimest korda siin teemas sõna. Minu arvates on tal õigus - see on vaese inimese mentaliteet, kui paaniliselt tasulist parkimist vältida ja sellest enadale mingi eraldi elufilosoofia kujundada. Ma küll tõesti ei usu, et parkimistasu põhimõtteliselt vältiv inimene midagi kuhugi investeerib.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 07:04Ole hea ja kirjuta kuidas parkimise eest maksmine, kui seda on võimalus vältida, muudab kedagi rikkaks. Oled parkla omanik? Tead ma säästan oma vaese mõtteviisiga aastas üsnagi kopsaka summa mida investeerimisse suunata
.
-
Külaline
Loomulikult käiakse iga kuu maniküüris ja pediküüris, lakk kasvab ju välja.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 09:57Mina siis see nn "vaene" inimene. Tõttöelda, arukas inimene mõtleb oma kulutused hoolega läbi. Ja täpselt nii ongi, et hoiad mõne euro parkimise pealt kokku, mõne euro selle pealt, et taksot ei kasuta, lisaks veel jäta ära kulutused maniküüri ja pediküüri peale (mida asja on IGA KUU! käia pediküüris - uskumatu! Kas keegi tõesti käib kord kuus pediküüris?) ja lõpuks oled kokku hoidnud arvestatava summa. Jah, minul on küll nii aktsiaportfell, III sammas kui ka hoiused. Välisreisidel käin kaks korda aastas...Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 09:50Mina pole see, kellega väitled, võtan üldse esimest korda siin teemas sõna. Minu arvates on tal õigus - see on vaese inimese mentaliteet, kui paaniliselt tasulist parkimist vältida ja sellest enadale mingi eraldi elufilosoofia kujundada. Ma küll tõesti ei usu, et parkimistasu põhimõtteliselt vältiv inimene midagi kuhugi investeerib.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 07:04
Ole hea ja kirjuta kuidas parkimise eest maksmine, kui seda on võimalus vältida, muudab kedagi rikkaks. Oled parkla omanik? Tead ma säästan oma vaese mõtteviisiga aastas üsnagi kopsaka summa mida investeerimisse suunata
.
Eks ma võin sinu jaoks siis vaene inimene olla, aga usun, et oma rahakasutuse-kulutuse hoolega läbimõtlemisega hoiab pikemas perspektiivis korralikud summad kokku.
-
Külaline
Sa ise ei oska lõigata ja lakkida?Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 10:42Loomulikult käiakse iga kuu maniküüris ja pediküüris, lakk kasvab ju välja.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 09:57Mina siis see nn "vaene" inimene. Tõttöelda, arukas inimene mõtleb oma kulutused hoolega läbi. Ja täpselt nii ongi, et hoiad mõne euro parkimise pealt kokku, mõne euro selle pealt, et taksot ei kasuta, lisaks veel jäta ära kulutused maniküüri ja pediküüri peale (mida asja on IGA KUU! käia pediküüris - uskumatu! Kas keegi tõesti käib kord kuus pediküüris?) ja lõpuks oled kokku hoidnud arvestatava summa. Jah, minul on küll nii aktsiaportfell, III sammas kui ka hoiused. Välisreisidel käin kaks korda aastas...Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 09:50
Mina pole see, kellega väitled, võtan üldse esimest korda siin teemas sõna. Minu arvates on tal õigus - see on vaese inimese mentaliteet, kui paaniliselt tasulist parkimist vältida ja sellest enadale mingi eraldi elufilosoofia kujundada. Ma küll tõesti ei usu, et parkimistasu põhimõtteliselt vältiv inimene midagi kuhugi investeerib.
Ma näiteks varbaküüsi lõikan kord kolme kuu tagant. Lihtsalt ei kasva kiiremini.
-
Külaline
Ma ei ole küll see, kellele vastad, aga mina samuti käin iga kuu pediküüris ja maniküüris. Kuna toimetan palju, siis tavaline lakk kulub kiirelt maha, küüned murduvad ja geellakk püsib palju paremini ja on ilus.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 10:56Sa ise ei oska lõigata ja lakkida?Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 10:42Loomulikult käiakse iga kuu maniküüris ja pediküüris, lakk kasvab ju välja.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 09:57
Mina siis see nn "vaene" inimene. Tõttöelda, arukas inimene mõtleb oma kulutused hoolega läbi. Ja täpselt nii ongi, et hoiad mõne euro parkimise pealt kokku, mõne euro selle pealt, et taksot ei kasuta, lisaks veel jäta ära kulutused maniküüri ja pediküüri peale (mida asja on IGA KUU! käia pediküüris - uskumatu! Kas keegi tõesti käib kord kuus pediküüris?) ja lõpuks oled kokku hoidnud arvestatava summa. Jah, minul on küll nii aktsiaportfell, III sammas kui ka hoiused. Välisreisidel käin kaks korda aastas...
Ma näiteks varbaküüsi lõikan kord kolme kuu tagant. Lihtsalt ei kasva kiiremini.
Ja kujutad sa ette, ka juuksuris käin iga kuu! Iga jumala kuu!! Ei oska ise värvida ja lõigata, uskumatu eks.
Minul on samuti aktsiaportfell, kinnisvara, sambad, hoiused ja võlakirjad, summad mis kuluvad iluteenustele ei tee mind ei rikkamaks ega vaesemaks. Samuti käib koristaja, koristada oskan muide ise kah, aga parem mängin lastega või teeme muud toredat, muidu kulutaks pool päeva koristamisele nädalavahetusel.
-
Külaline
Ma ei tea, kas sa oled rikas või vaene, kõik see on ka suhteline ju. Ütlesin, et selline sendisaagimine ja seeläbi oma elu keerulisemaks elamine (pean oma käimised planeerima parklatasude järgi?) ja mingi lisateema tekitamine oma ellu üksikute eurode kokkuhoidmiseks on vaese inimese mentaliteet. Mentaliteet, mitte vaesus ise.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 09:57Mina siis see nn "vaene" inimene. Tõttöelda, arukas inimene mõtleb oma kulutused hoolega läbi. Ja täpselt nii ongi, et hoiad mõne euro parkimise pealt kokku, mõne euro selle pealt, et taksot ei kasuta, lisaks veel jäta ära kulutused maniküüri ja pediküüri peale (mida asja on IGA KUU! käia pediküüris - uskumatu! Kas keegi tõesti käib kord kuus pediküüris?) ja lõpuks oled kokku hoidnud arvestatava summa. Jah, minul on küll nii aktsiaportfell, III sammas kui ka hoiused. Välisreisidel käin kaks korda aastas...Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 09:50Mina pole see, kellega väitled, võtan üldse esimest korda siin teemas sõna. Minu arvates on tal õigus - see on vaese inimese mentaliteet, kui paaniliselt tasulist parkimist vältida ja sellest enadale mingi eraldi elufilosoofia kujundada. Ma küll tõesti ei usu, et parkimistasu põhimõtteliselt vältiv inimene midagi kuhugi investeerib.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 07:04
Ole hea ja kirjuta kuidas parkimise eest maksmine, kui seda on võimalus vältida, muudab kedagi rikkaks. Oled parkla omanik? Tead ma säästan oma vaese mõtteviisiga aastas üsnagi kopsaka summa mida investeerimisse suunata
.
Rikas ei larista muidugi, kuid suunab oma ajukapatsiteedi ja oskused mitte parkimisraha kokkuhoidmisele, vaid selle võrra enam teenimisele. Rikka inimese ellu ei kuulu sellised teemad nagu parkimisaja ja -koha otsimine, tema aju ei pea sellise asjaga üldse tegelema, ja ta ei ole selle võrra vaesem ju ometi, lihtsalt tema elu on lihtsam ja pea selle rämpsu võrra puhanum.
-
Külaline
Kuuga kasvab mul millimeetri. Maniküür ja pediküür kokku võtab profi juures 2,5h. Ise ma nii hästi kindlasti ei teeks, ammugi ei geellakiks. Mis põhjus on ise teha, kui saad profilt kaunid küüned ning samal ajal ise puhkad?Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 10:56Sa ise ei oska lõigata ja lakkida?Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 10:42Loomulikult käiakse iga kuu maniküüris ja pediküüris, lakk kasvab ju välja.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 09:57
Mina siis see nn "vaene" inimene. Tõttöelda, arukas inimene mõtleb oma kulutused hoolega läbi. Ja täpselt nii ongi, et hoiad mõne euro parkimise pealt kokku, mõne euro selle pealt, et taksot ei kasuta, lisaks veel jäta ära kulutused maniküüri ja pediküüri peale (mida asja on IGA KUU! käia pediküüris - uskumatu! Kas keegi tõesti käib kord kuus pediküüris?) ja lõpuks oled kokku hoidnud arvestatava summa. Jah, minul on küll nii aktsiaportfell, III sammas kui ka hoiused. Välisreisidel käin kaks korda aastas...
-
Külaline
Ma teen kodus kord nädalas maniküüri-pediküüri. Ma ei kujuta ette, kui vaid kord kuus küünte eest hoolitseks. Rõve.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 17:05Kuuga kasvab mul millimeetri. Maniküür ja pediküür kokku võtab profi juures 2,5h. Ise ma nii hästi kindlasti ei teeks, ammugi ei geellakiks. Mis põhjus on ise teha, kui saad profilt kaunid küüned ning samal ajal ise puhkad?
-
Külaline
See peast vaene olemine on tegelikult päris tüütu. Mina kasvasin vaesuses, nooruse ja noore täiskasvanuea olin ka puruvaene ja alles nüüd, paar aastat tagasi hakkas raha tulema. Aga peast ma olen ikka vaene. Planeerin ka käimisi parklatasude järgi. Ja parema meelega sõidan üldse bussiga.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 13:48Ma ei tea, kas sa oled rikas või vaene, kõik see on ka suhteline ju. Ütlesin, et selline sendisaagimine ja seeläbi oma elu keerulisemaks elamine (pean oma käimised planeerima parklatasude järgi?) ja mingi lisateema tekitamine oma ellu üksikute eurode kokkuhoidmiseks on vaese inimese mentaliteet. Mentaliteet, mitte vaesus ise.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 09:57Mina siis see nn "vaene" inimene. Tõttöelda, arukas inimene mõtleb oma kulutused hoolega läbi. Ja täpselt nii ongi, et hoiad mõne euro parkimise pealt kokku, mõne euro selle pealt, et taksot ei kasuta, lisaks veel jäta ära kulutused maniküüri ja pediküüri peale (mida asja on IGA KUU! käia pediküüris - uskumatu! Kas keegi tõesti käib kord kuus pediküüris?) ja lõpuks oled kokku hoidnud arvestatava summa. Jah, minul on küll nii aktsiaportfell, III sammas kui ka hoiused. Välisreisidel käin kaks korda aastas...Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 09:50
Mina pole see, kellega väitled, võtan üldse esimest korda siin teemas sõna. Minu arvates on tal õigus - see on vaese inimese mentaliteet, kui paaniliselt tasulist parkimist vältida ja sellest enadale mingi eraldi elufilosoofia kujundada. Ma küll tõesti ei usu, et parkimistasu põhimõtteliselt vältiv inimene midagi kuhugi investeerib.
Rikas ei larista muidugi, kuid suunab oma ajukapatsiteedi ja oskused mitte parkimisraha kokkuhoidmisele, vaid selle võrra enam teenimisele. Rikka inimese ellu ei kuulu sellised teemad nagu parkimisaja ja -koha otsimine, tema aju ei pea sellise asjaga üldse tegelema, ja ta ei ole selle võrra vaesem ju ometi, lihtsalt tema elu on lihtsam ja pea selle rämpsu võrra puhanum.
Riided on mul vanad ja lihtsalt ei viitsi uute ostmisega tegeleda. Tundub nii kohutavalt mõttetu.
Üldse ma elan nagu kirikurott. Ainult kaht asja ma teen: lapsed saavad praktiliselt kõik, mis nad vähegi tahavad. Ja mina ise ostan kinnisvara. Seda ostan küll nii tihti kui võimalik. Aga kõike muud, praktiliselt mitte.
Ja ma ei arva, et see on kuidagi õige elamine. Aga mul on selgelt mingid lapsepõlvemurstrid, mis lihtsalt teevad seda, et mulle tundub laristamine (ja ma mõtlen laristamise all ka lihtsaid asju, mis elu mugavamaks teevad - a la kesklinnas parkimine või äriklassis lendamine) lihtsalt nii kohutavalt mõttetu. Alati on selline tunne, et "tõesti, osta elu endale".
Ja miks mu oma lapsed saavad kõik, mida tahavad, on ka ilmselt sama lapsepõlvekogemuse kompenseerimine. Ega see õige ei ole, aga no ei oska kah paremini.
-
Külaline
Mismoodi? Et lausa kinnisvara saab pidevalt osta?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist