Puus valutab
-
Külaline
Puus valutab
Puus valutab, lonkan. Ülekoormust kindlasti ei ole, pigem põhjuseks istumine ja sundasend. Trennis käin, muidu aga on kõndimist suht vähe. Kulumist otse ei ole liigesel, pilt aasta eest tehtud. Mis ma tegema peaks?
Minul aitas Meloksikaami tabletid.Eriti efektiivne ravim. Juba 1 tableti võtmisel oli tunda valu vähenemist. Ja perearst tegi suunamise ka taastusravi arsti juurde.(järjekord 3 kuud) Sinna pole veel jõudnud.
-
Külaline
lonkamine tähendab, et miski on väga valesti.
ju on närvi või liigese häda juba suuremat sorti.
iseseisvalt tablettide või massaažiga katsetada ei soovita, eriarsti soovitus ennekõike.
ju on närvi või liigese häda juba suuremat sorti.
iseseisvalt tablettide või massaažiga katsetada ei soovita, eriarsti soovitus ennekõike.
-
Külaline
Mul on vasak sääremari valus. Tea kas (madalate) saabastega käimine on siis nii palju raskem kui kingadega või.
-
Külaline
-
Külaline
Podagra annab ennekõike ikkagi jalalabades ja varvastes tunda. Mul tädil on see. Kui kusihapet hakkab üleliigselt kogunema, lööb esialgu varbad kangeks ja valusaks.
Tsiteerisin klassikuid. Vastuse annab meditsiin.
-
Külaline
Lähen perearsti juurde, eks näis, kas tahab uue pildi teha või veel midagi. Püüan füsioteraapiasse saatekirja saada.
-
Külaline
Kas lonkasid ka siis, kui pilt sai tehtud?Külaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 16:38 Puus valutab, lonkan. Ülekoormust kindlasti ei ole, pigem põhjuseks istumine ja sundasend. Trennis käin, muidu aga on kõndimist suht vähe. Kulumist otse ei ole liigesel, pilt aasta eest tehtud. Mis ma tegema peaks?
-
Külaline
mul valutasid puusaliigesed hullult siis, kui borrelioosi sain. antibiootikumikuur aitas.
mine arstile, teemaalgataja, sest põhjuseid võib sellele valule olla hulgim.
mine arstile, teemaalgataja, sest põhjuseid võib sellele valule olla hulgim.
-
Külaline
vanuse ja soo ütlemaKülaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 16:38 Puus valutab, lonkan. Ülekoormust kindlasti ei ole, pigem põhjuseks istumine ja sundasend. Trennis käin, muidu aga on kõndimist suht vähe. Kulumist otse ei ole liigesel, pilt aasta eest tehtud. Mis ma tegema peaks?
-
Külaline
57, naine. Ja ülalpool keegi küsis, et kas lonkasin ka siis, kui pilt tehti - nii ei mäleta, vist ikka lonkasin jah, sest see valu oli ka siis päris häiriv. Tegelikult ma saan ju aru, et peamine põhjus ilmselt on vähene liikumine. Ega ma tõesti jala palju ei käi, bussile on mul 5 km, seega sõidan linna edasi sõiduks bussi peale autoga. Bussi pealt tööle nii kilomeeter vast. Õhtul sama rada tagasi, ongi kogu kõndimine. 2 korda nädalas käin trennis kah, aga ju siis seda on ikka vähe. Suvel, kui füüsilist tööd oli kõvast rohkem (elan maal), kadus see kuradi puusavalu iseenesest. Samas ma ei oska ka kuidagi välja mõelda, kust ma praegu pimedal ajal suvega analoogse füüsilise koormuse saaks...Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2024 15:20vanuse ja soo ütlemaKülaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 16:38 Puus valutab, lonkan. Ülekoormust kindlasti ei ole, pigem põhjuseks istumine ja sundasend. Trennis käin, muidu aga on kõndimist suht vähe. Kulumist otse ei ole liigesel, pilt aasta eest tehtud. Mis ma tegema peaks?
-
Külaline
Ära aja jama..Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2024 21:5357, naine. Ja ülalpool keegi küsis, et kas lonkasin ka siis, kui pilt tehti - nii ei mäleta, vist ikka lonkasin jah, sest see valu oli ka siis päris häiriv. Tegelikult ma saan ju aru, et peamine põhjus ilmselt on vähene liikumine. Ega ma tõesti jala palju ei käi, bussile on mul 5 km, seega sõidan linna edasi sõiduks bussi peale autoga. Bussi pealt tööle nii kilomeeter vast. Õhtul sama rada tagasi, ongi kogu kõndimine. 2 korda nädalas käin trennis kah, aga ju siis seda on ikka vähe. Suvel, kui füüsilist tööd oli kõvast rohkem (elan maal), kadus see kuradi puusavalu iseenesest. Samas ma ei oska ka kuidagi välja mõelda, kust ma praegu pimedal ajal suvega analoogse füüsilise koormuse saaks...Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2024 15:20vanuse ja soo ütlemaKülaline kirjutas: ↑09 Nov 2024 16:38 Puus valutab, lonkan. Ülekoormust kindlasti ei ole, pigem põhjuseks istumine ja sundasend. Trennis käin, muidu aga on kõndimist suht vähe. Kulumist otse ei ole liigesel, pilt aasta eest tehtud. Mis ma tegema peaks?
-
Külaline
Mina teen osasid nendest harjutustest. Oli ja on siiani probleem puusavaluga, aga pärast süsteemsemalt treenima hakkamist on valu vähenenud.

-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑20 Nov 2024 14:52 Mina teen osasid nendest harjutustest. Oli ja on siiani probleem puusavaluga, aga pärast süsteemsemalt treenima hakkamist on valu vähenenud.
![]()
Issand, kuidas ei viitsi, kuigi peaks. Ei ole TA, aga ka valuline.
Aitäh Sulle, kes sa harjutusi jagasid! Olen TA, mul varsti taastusravi arsti aeg, tahaksin saada saatekirja füsioteraapiasse. Vesivõimlemine on aidanud praegu... aga ma ei kujuta ette palju neid harjutusi peaks iga päev tegema, et päris valuvabalt saaks elada.
-
Külaline
Mina jagasin. Olen olnud puusahädaga kimpus pea pool elu. Algul lihtsalt "klõbises" käies, nüüd siis, nii paar aastat tagasi hakkas ka valu tegema. Ei midagi hullu, aga aeg-ajalt tekkis selline näriv valu, eriti öösiti ja küljel magades.
Olen aastaid joogaga tegelenud ja harjunud võimlema, seega võtsin kätte ja keskendusin enamuse harjutustega puusadele. Olen nüüd neid puusaharjutusi teinud aastajagu ja nii valu kui see "klõpsuv" heli puusas on vähenenud. Siiski on nii, et kohe, kui ma mõnda aega oma harjutusi ei tee on valu ja ebamugavustunne tagasi. Ongi nii nagu keegi siin ütles, et võimelda tuleb kogu aeg. Midagi pole teha, aga nii on, aga pigem nii, kui operatsioon ja kanged ravimid.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: rucola ja 3 külalist