Ei ole naljakas. Viimast korda maist keha tahavad näha need, kes inimesega igapäevaselt kokku puutuvad. Teised pigem ei taha, kui nad julgevad ausalt tunnistada.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 11:06Kindlasti on muutunud, enne oli liikuv, nüüd kange.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 10:53TA pole teda u 10 aastat näinud - inimene on vanuse ja haiguse tõttu kindlasti väga palju muutunud, vb ei tunne äragi. Mis eriline huvi peaks olema "näha kadunukese maist keha", mis ei ole üldse selline, nagu teda mäletati.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2024 17:35
Hmmm, maist keha. Eri riikides on eri kombed. Mälesta inimest selliselt nagu ta elusana oli, mitte sellisena nagu ta jäi haiguse tõttu. Surnul pole enam sellest lugu, see on lähedaste teema. Küll aga sooviks surnu ilmselt, et tema haud oleks hooldatud, mitte rohtu kasvanud. Meil on matuseid olnud nii krematoorium kui kirikus kui surnuaia kabelis. Ükski pole parem. Lahkunuid austan ja nende viimaseid hetki pärast suremist ei kirjelda. Sõbrannal on eriti tore, tema näeb korrastatud ja ilusaks sätitud inimest kirstus.
Paadunud ateist kiriklikule matusele..appi!!!!!!
-
Külaline
-
Külaline
Miks ei taha? Tahavad ka need(tõesti vb mitte kõik), kes pole igapäevaselt kokku puutunud.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 11:20Ei ole naljakas. Viimast korda maist keha tahavad näha need, kes inimesega igapäevaselt kokku puutuvad. Teised pigem ei taha, kui nad julgevad ausalt tunnistada.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 11:06Kindlasti on muutunud, enne oli liikuv, nüüd kange.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 10:53
TA pole teda u 10 aastat näinud - inimene on vanuse ja haiguse tõttu kindlasti väga palju muutunud, vb ei tunne äragi. Mis eriline huvi peaks olema "näha kadunukese maist keha", mis ei ole üldse selline, nagu teda mäletati.
-
Külaline
Inimesed on erinevad. Mõni tahab viimast korda näha, mõni ei taha. Mulle meeldib viimast korda kadunukesega hüvasti jätta.
-
Külaline
Eks ta nii ole jah;)))WD40 kirjutas: ↑11 Nov 2024 18:35Uusrikas tuleb kirikusse papi jutule: kuule papp, tarvis oleks mu koer maha matta, kas pühapäevaks saaks?Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2024 18:25Ei, saab ka neile, kes pole ristitud ja kirikus ei käinud, kui sugulased soovivad. Lihtsalt talitus on tiba teine kui ristitud kadunukusele.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2024 13:16 Minu teada saab kiriklikke matuseid teha ainult nendele, kes on ristitud, seega mingi varasem kokkupuude usuga peab olema.
-Ei-ei-ei, mis te nüüd, loomi õnnistatud maale ei maeta.
-No kui nii, siis mis seal ikka, viin selle kümme tonni juudi rabi kätte, ehk leiab sealsel surnuaial koha, kuigi jah, juudid meie pole...
-Oota nüüd ikka, mis sa kohe ei öelnud et koer oli kristlane, too pühapäeval kohale!
-
Külaline
Teemaalgataja teeb kirikus olemisest nii suure asja nagu oleks ta enda matus kirikus...
võib-olla siis ka teeks lõustu.
Kedagi oma pereliikme matusel sügavalt ei huvita mingi vana tuttav, keda pole nähtudki aastakümneid.
Kedagi oma pereliikme matusel sügavalt ei huvita mingi vana tuttav, keda pole nähtudki aastakümneid.
-
Külaline
Aga see on ikka sügavalt naljakas kui täiskasvanud inimesed usuvad mingeid tonte ja vaime.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 16:48 Teemaalgataja teeb kirikus olemisest nii suure asja nagu oleks ta enda matus kirikus...võib-olla siis ka teeks lõustu.
-
Külaline
Mina olen käinud korra elus kiriklikel matustel ja mulle jättis see ilmalikust matusest külmema mulje. Eks kõik on konkreetses kirikuõpetjaas ja matuselistes kinni. Tegemist oli vanatädi matusega, kes viimased kümmekond aastat oli väga usklikuks muutunud, nii et kirklik matus oli loomulk. Aga matuselised ei olnud kirikuga väga palju kokku puutunud. Mind jäi näiteks häirima see, et keegi ei teadnud, millal matuselised seisma, millal istuma paevad ja keegi ei aidanud ses osas kaasa. Matusel oli palju vanu inimesi, kes seal siis värisedes seisid, see oli neile väga raske. Ma ei tea, mu meleest võiks kirikuõpetja sellisel juhul õigel hetkel öelda, et istugem vmt. Ei ole ju vaja, et otse sealt matuselt tuleb hakata järgmise inimese matuseid korraldama, sest mõni vanainimene sellest kokku kukub. Minul isiklikult läks selle taustal õpetaja jutt suures osas kaduma, sest püüdsin kuidagimoodi hoolitseda oma isa eest, kes seal kepi najal püsti püsida püüdis.
Aga see selleks, minu isiklik kehv kogemus on see, mida kindlasti ei saa laiendada kõikidele kiriklikele matustele. Igal juhul tuleb matustel austada lahkunu soovi ja matuste korraldajate otuseid. Kui on kirik, siis on kirik. Tuleb kirikus ennast vastavalt sealsetele kommetele ülal pidada ja igasugused eelarvamused ukse taha jätta. Kui seda ei suuda, siis lihtsalt ei lähe matusel ja kõik.
Aga see selleks, minu isiklik kehv kogemus on see, mida kindlasti ei saa laiendada kõikidele kiriklikele matustele. Igal juhul tuleb matustel austada lahkunu soovi ja matuste korraldajate otuseid. Kui on kirik, siis on kirik. Tuleb kirikus ennast vastavalt sealsetele kommetele ülal pidada ja igasugused eelarvamused ukse taha jätta. Kui seda ei suuda, siis lihtsalt ei lähe matusel ja kõik.
-
Külaline
Ei maksa seda religiooni plära tõsiselt võtta, meil pole enam keskaeg ja väga rumalaid inimesi on väheks jäänud.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 18:26 Mina olen käinud korra elus kiriklikel matustel ja mulle jättis see ilmalikust matusest külmema mulje. Eks kõik on konkreetses kirikuõpetjaas ja matuselistes kinni. Tegemist oli vanatädi matusega, kes viimased kümmekond aastat oli väga usklikuks muutunud, nii et kirklik matus oli loomulk. Aga matuselised ei olnud kirikuga väga palju kokku puutunud. Mind jäi näiteks häirima see, et keegi ei teadnud, millal matuselised seisma, millal istuma paevad ja keegi ei aidanud ses osas kaasa. Matusel oli palju vanu inimesi, kes seal siis värisedes seisid, see oli neile väga raske. Ma ei tea, mu meleest võiks kirikuõpetja sellisel juhul õigel hetkel öelda, et istugem vmt. Ei ole ju vaja, et otse sealt matuselt tuleb hakata järgmise inimese matuseid korraldama, sest mõni vanainimene sellest kokku kukub. Minul isiklikult läks selle taustal õpetaja jutt suures osas kaduma, sest püüdsin kuidagimoodi hoolitseda oma isa eest, kes seal kepi najal püsti püsida püüdis.
-
Külaline
No olgu inimesed nagu nad on. Kui lahkunule ikka oli kirik oluline, siis on kena siiajäänutel ta usku austada ja matus kirikus korraldada. Selleks ei pea matuselised ise uskilkud olema. antud juhul nad ei olnudki.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 18:32Ei maksa seda religiooni plära tõsiselt võtta, meil pole enam keskaeg ja väga rumalaid inimesi on väheks jäänud.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 18:26 Mina olen käinud korra elus kiriklikel matustel ja mulle jättis see ilmalikust matusest külmema mulje. Eks kõik on konkreetses kirikuõpetjaas ja matuselistes kinni. Tegemist oli vanatädi matusega, kes viimased kümmekond aastat oli väga usklikuks muutunud, nii et kirklik matus oli loomulk. Aga matuselised ei olnud kirikuga väga palju kokku puutunud. Mind jäi näiteks häirima see, et keegi ei teadnud, millal matuselised seisma, millal istuma paevad ja keegi ei aidanud ses osas kaasa. Matusel oli palju vanu inimesi, kes seal siis värisedes seisid, see oli neile väga raske. Ma ei tea, mu meleest võiks kirikuõpetja sellisel juhul õigel hetkel öelda, et istugem vmt. Ei ole ju vaja, et otse sealt matuselt tuleb hakata järgmise inimese matuseid korraldama, sest mõni vanainimene sellest kokku kukub. Minul isiklikult läks selle taustal õpetaja jutt suures osas kaduma, sest püüdsin kuidagimoodi hoolitseda oma isa eest, kes seal kepi najal püsti püsida püüdis.
-
Külaline
Kadunuke oli ju ateist.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 18:40No olgu inimesed nagu nad on. Kui lahkunule ikka oli kirik oluline, siis on kena siiajäänutel ta usku austada ja matus kirikus korraldada. Selleks ei pea matuselised ise uskilkud olema. antud juhul nad ei olnudki.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 18:32Ei maksa seda religiooni plära tõsiselt võtta, meil pole enam keskaeg ja väga rumalaid inimesi on väheks jäänud.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 18:26 Mina olen käinud korra elus kiriklikel matustel ja mulle jättis see ilmalikust matusest külmema mulje. Eks kõik on konkreetses kirikuõpetjaas ja matuselistes kinni. Tegemist oli vanatädi matusega, kes viimased kümmekond aastat oli väga usklikuks muutunud, nii et kirklik matus oli loomulk. Aga matuselised ei olnud kirikuga väga palju kokku puutunud. Mind jäi näiteks häirima see, et keegi ei teadnud, millal matuselised seisma, millal istuma paevad ja keegi ei aidanud ses osas kaasa. Matusel oli palju vanu inimesi, kes seal siis värisedes seisid, see oli neile väga raske. Ma ei tea, mu meleest võiks kirikuõpetja sellisel juhul õigel hetkel öelda, et istugem vmt. Ei ole ju vaja, et otse sealt matuselt tuleb hakata järgmise inimese matuseid korraldama, sest mõni vanainimene sellest kokku kukub. Minul isiklikult läks selle taustal õpetaja jutt suures osas kaduma, sest püüdsin kuidagimoodi hoolitseda oma isa eest, kes seal kepi najal püsti püsida püüdis.
-
Külaline
Aga ümber lükata ka ei oska;))))Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 18:56Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑11 Nov 2024 15:04Äkki see kiriku jant ei ole ikkagi jumalale nii meelepärane asi, kui usklikud paistavad arvavat? Jumal on juba küllalt märke andnud, et lõpetage ära see piinlik jant;))) jumalale oleks kerge asi teha nii, et papil on iga hommik pajatäis kulda voodi all, pissipoti kõrval, kas arvad et see oleks jumalale keeruline? Äkki ta ikka ei taha neid kirikuid ja seda imalat mangumist iga pühapäev? Kas see pole ühelgi isiklikul peast läbi käinud?Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2024 14:05
No ma ei tea, miks kõik arvavad, et kui on kiriklik matus, siis peaks olema soe ja kaunistatud ruum + hulk inimesi tööl (muusik, läbiviija, mingi haldusinimene, kes kõik ära korraldab) tasuta. Kui ilmalik matus on, siis ju samamoodi tuleks selle kõige eest maksta. Kirikus keegi ei käi, maksu ei maksa, iga kord ollakse pahased, kui riik kirikuid toetab - kuidas see kirik siis ennast ära peaks majandama?
Kui argumente pole, siis võtame taskust vana hea ad hominem;)))
Proovi nüüd vähemalt, sa suudad paremini!
-
Külaline
Sa tsiteerisid minu postitust ja see kadunuke küll ateist ei olnud. Kui teemaalgatust mõtled, siis minu arusaamas teemaalgataja ei tea, kas oli ateist või ei. Ja samuti ei tea, kas lähedased on ateistid või ei. Ilmselt kellegi seal ikka on see kiriklik matus oluline. Ja sel juhul tuleb austada kadunukese enda ja ta lähedaste soovi. Teemaalgataja ilmselt ei ole kursis kadunukese viimaste soovidega. Võimalik, et seal oli kiriliku matuse soov.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 18:47Kadunuke oli ju ateist.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 18:40No olgu inimesed nagu nad on. Kui lahkunule ikka oli kirik oluline, siis on kena siiajäänutel ta usku austada ja matus kirikus korraldada. Selleks ei pea matuselised ise uskilkud olema. antud juhul nad ei olnudki.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 18:32
Ei maksa seda religiooni plära tõsiselt võtta, meil pole enam keskaeg ja väga rumalaid inimesi on väheks jäänud.
-
Külaline
Ma järeldaksin täpselt vastupidi - kuna suhtumine oli põlglik, juhtus järgmisel päeval see halb asi. Aga ebausk pole kasulik. Ja väga põlgliku suhtumisega ei soovita matustele minna, parem oleks end mingi haiguse või ootamatu jamaga välja vabandada. Teistele jääb muidu kogu eluks halb mälestus nõmedast lõustu tegevast matuselisest ja endal oleks kindlasti ka piinlik.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2024 00:13 /.../Mul on lapsest peale olnud ka ebausklik? haiglane? hirm, et kõik kirikuga seonduv toob mulle halba õnne ja kahjuks on ka paar kogemust sellist, kus nooremana kord sai sõbrannadega jõulu ajal kirikus käidud vaatamas ja kuigi minu suhtumine oli tavapäraselt põlglik, järgmisel päeval lagunes mu elus üks väga oluline sõprussuhe. Ja teinekord, või pigem see oli varemgi, käisin naabrimehe ristimesel-tollal oli moes täiskasvanute ristimine, 90-ndate algul ja paari päeva pärast visati mind esimest korda kodust välja. /.../
-
Külaline
Mis vahe on usul ja ebausul?Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 20:25Ma järeldaksin täpselt vastupidi - kuna suhtumine oli põlglik, juhtus järgmisel päeval see halb asi. Aga ebausk pole kasulik. Ja väga põlgliku suhtumisega ei soovita matustele minna, parem oleks end mingi haiguse või ootamatu jamaga välja vabandada. Teistele jääb muidu kogu eluks halb mälestus nõmedast lõustu tegevast matuselisest ja endal oleks kindlasti ka piinlik.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2024 00:13 /.../Mul on lapsest peale olnud ka ebausklik? haiglane? hirm, et kõik kirikuga seonduv toob mulle halba õnne ja kahjuks on ka paar kogemust sellist, kus nooremana kord sai sõbrannadega jõulu ajal kirikus käidud vaatamas ja kuigi minu suhtumine oli tavapäraselt põlglik, järgmisel päeval lagunes mu elus üks väga oluline sõprussuhe. Ja teinekord, või pigem see oli varemgi, käisin naabrimehe ristimesel-tollal oli moes täiskasvanute ristimine, 90-ndate algul ja paari päeva pärast visati mind esimest korda kodust välja. /.../
-
Külaline
No kui sinu võrdlust kasutada, siis sina ei tea kas kadunuke oli karsklane või ei. Ära sina lihtsalt mine, siis ei saa keegi sulle ka viina pakkuda. Hoia ennast oma vihas eemale. Küll tuleb see aeg ka, kus sina kadunuke oled ja matusel kõige tähtsam oled. Hetkel ei ole see sinu matus, nii et hoia lihtsalt eemale.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 19:48Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 19:44Sa tsiteerisid minu postitust ja see kadunuke küll ateist ei olnud. Kui teemaalgatust mõtled, siis minu arusaamas teemaalgataja ei tea, kas oli ateist või ei. Ja samuti ei tea, kas lähedased on ateistid või ei. Ilmselt kellegi seal ikka on see kiriklik matus oluline. Ja sel juhul tuleb austada kadunukese enda ja ta lähedaste soovi. Teemaalgataja ilmselt ei ole kursis kadunukese viimaste soovidega. Võimalik, et seal oli kiriliku matuse soov.
-
Külaline
Ei pea karsklased ennast joodikute jauramise eest ära peitma, veel vähem neid "austama". Ei pea mõistlikud inimesed joobnute reegleid täitma. Ikka vastupidi. Lollakas ja ülbe joodik viiakse plate peale seniks kuni aru uuesti pähe tuleb.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 21:19No kui sinu võrdlust kasutada, siis sina ei tea kas kadunuke oli karsklane või ei. Ära sina lihtsalt mine, siis ei saa keegi sulle ka viina pakkuda. Hoia ennast oma vihas eemale. Küll tuleb see aeg ka, kus sina kadunuke oled ja matusel kõige tähtsam oled. Hetkel ei ole see sinu matus, nii et hoia lihtsalt eemale.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 19:48Kõiksugu lollusi ei pea austama.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 19:44
Sa tsiteerisid minu postitust ja see kadunuke küll ateist ei olnud. Kui teemaalgatust mõtled, siis minu arusaamas teemaalgataja ei tea, kas oli ateist või ei. Ja samuti ei tea, kas lähedased on ateistid või ei. Ilmselt kellegi seal ikka on see kiriklik matus oluline. Ja sel juhul tuleb austada kadunukese enda ja ta lähedaste soovi. Teemaalgataja ilmselt ei ole kursis kadunukese viimaste soovidega. Võimalik, et seal oli kiriliku matuse soov.
Sa jaurad nagu juuatäis tibla, kes karsklasele viina pakub: nje uvazhajesh shtoli?
-
Külaline
Käisin ja õnneks oli see jutlus nii tavandisaalis kui haual vaid pool tundi umbes. Noh salli tõmbasin mitmel korral suu ette, et irvitust varjata, ja kuna mul on parajasti köha ka juba ammu, siis ei saadud kindlasti aru, kas ma vaikselt hoidsin köha tagasi või naeru. Õpetajale paar korda sai ikka põlglikult otsa vaadatud küll, siis kui ta soovitas kõigil pöörduda jumala poole ja kui lõpus palvet luges ja pani ka teisi seda tegema (haahaa, seda tegid vaid mõned inimesed, mitte kõik) , aga ta ei saanud ju midagi öelda.
Aga ebaõnn juba kohal- ootamatult peaksin homme tööle minema, endal häält praktiliselt üldse pole ja töö nõuab suhtlemist. Niigi veel pikast Valga-Rakvere sõidust väsinud.
Aga ebaõnn juba kohal- ootamatult peaksin homme tööle minema, endal häält praktiliselt üldse pole ja töö nõuab suhtlemist. Niigi veel pikast Valga-Rakvere sõidust väsinud.
-
Külaline
Mu sõbra matused oli kirikus. Mingit probleemi polnud - kõik istusid, keegi ei pidanud vahepeal tõusma. See polnud ju tavapärane jumalateenistus.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 18:26 Mina olen käinud korra elus kiriklikel matustel ja mulle jättis see ilmalikust matusest külmema mulje. Eks kõik on konkreetses kirikuõpetjaas ja matuselistes kinni. Tegemist oli vanatädi matusega, kes viimased kümmekond aastat oli väga usklikuks muutunud, nii et kirklik matus oli loomulk. Aga matuselised ei olnud kirikuga väga palju kokku puutunud. Mind jäi näiteks häirima see, et keegi ei teadnud, millal matuselised seisma, millal istuma paevad ja keegi ei aidanud ses osas kaasa. Matusel oli palju vanu inimesi, kes seal siis värisedes seisid, see oli neile väga raske. Ma ei tea, mu meleest võiks kirikuõpetja sellisel juhul õigel hetkel öelda, et istugem vmt. Ei ole ju vaja, et otse sealt matuselt tuleb hakata järgmise inimese matuseid korraldama, sest mõni vanainimene sellest kokku kukub. Minul isiklikult läks selle taustal õpetaja jutt suures osas kaduma, sest püüdsin kuidagimoodi hoolitseda oma isa eest, kes seal kepi najal püsti püsida püüdis.
Tuttavat maeti kevadel ka kiriklikult, aga ärasaatmine toimus kodust. Õpetaja pidas kõnet ja organiseeris ruumis kõndimist ja sealt lahkumist, aga mingit istumise-tõusmise jama küll polnud. Oli piisavalt toole vanadele ja kõigile, kes soovisid istuda. Paljud jäid tühjaks, rahvas seisis, probleeme polnud.
-
Külaline
Millest selline totaalne viha kiriku ja usu vastu (eriti kui ise oled ka nii naeruväärselt ebausklik). Ma nii 10-aastaselt vaatasin ka usklike peale otsekui lollikeste peale, aga viha ei olnud. Pigem tahtsin uudishimust rohkem teada saada, mida nad seal jauravad. Miks sind usuteema juba lapsena nii vihale ajas? Kas keegi surus sulle väga peale seda värki?Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 22:53 Käisin ja õnneks oli see jutlus nii tavandisaalis kui haual vaid pool tundi umbes. Noh salli tõmbasin mitmel korral suu ette, et irvitust varjata, ja kuna mul on parajasti köha ka juba ammu, siis ei saadud kindlasti aru, kas ma vaikselt hoidsin köha tagasi või naeru. Õpetajale paar korda sai ikka põlglikult otsa vaadatud küll, siis kui ta soovitas kõigil pöörduda jumala poole ja kui lõpus palvet luges ja pani ka teisi seda tegema (haahaa, seda tegid vaid mõned inimesed, mitte kõik) , aga ta ei saanud ju midagi öelda.
-
Külaline
Aga miks õigeusu pappi ajab pahaseks juudi rabi või moslemi mulla? Katoliku papist ma ei räägi. Jumal on ju üks? Või ei? Üksteise kirikus küll käidud ei saa.Külaline kirjutas: ↑13 Nov 2024 12:55Millest selline totaalne viha kiriku ja usu vastu (eriti kui ise oled ka nii naeruväärselt ebausklik). Ma nii 10-aastaselt vaatasin ka usklike peale otsekui lollikeste peale, aga viha ei olnud. Pigem tahtsin uudishimust rohkem teada saada, mida nad seal jauravad. Miks sind usuteema juba lapsena nii vihale ajas? Kas keegi surus sulle väga peale seda värki?Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 22:53 Käisin ja õnneks oli see jutlus nii tavandisaalis kui haual vaid pool tundi umbes. Noh salli tõmbasin mitmel korral suu ette, et irvitust varjata, ja kuna mul on parajasti köha ka juba ammu, siis ei saadud kindlasti aru, kas ma vaikselt hoidsin köha tagasi või naeru. Õpetajale paar korda sai ikka põlglikult otsa vaadatud küll, siis kui ta soovitas kõigil pöörduda jumala poole ja kui lõpus palvet luges ja pani ka teisi seda tegema (haahaa, seda tegid vaid mõned inimesed, mitte kõik) , aga ta ei saanud ju midagi öelda.
Maailmas on 5000 erinevat religiooni ja iga usklik on raudselt veendunud, et just tema oma on see ainuke õige;))))))) kõik teised usud on võõrad, vastikud ja parem kui otsekohe maha tappa.
Ateistide ei tapa inimesi eelarvamuste pärast, usklikud tapavad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist