Me peame rääkima

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Me peame rääkima

Postitus Postitas Külaline »

Mis tundeid teis selline lause tekitab? Minu arvates üks jubedamaid lauseid, mida öelda. Tõmbab sekundiga seest õõnsaks ja kogu elu kerib silme eest läbi, samal ajal püüan meenutada, mida ma jälle valesti tegin, et kaitsekõne valmis panna. Ma saan mõistusega aru, et see ei tähenda alati negatiivseid vestlusi, aga ma miskipärast alati eeldan kõige halvemat. Kas mul on viga midagi?
Külaline

Mina ka kardan seda lauset :)
Õnneks olen seda elus vähe kuulnud, aga jah.. tõmbab küll seest õõnsaks.
See lause tähendab, et tulemas on mingi jama..
Puh

Postitus Postitas Puh »

Tekitab samasuguseid tundeid, kui mulle on nii öeldud. On juba ette teada, kogetud, et see jutt pole olnud mingi tore jutt. Ja nüüd ma ei teagi, kuidas öelda, kui on vaja rääkida mingist probleemist, et teist ka nii õõnsaks ei tõmbaks. Aega oleks ju vaja anda, et mitte teisele ebasobival ajal hakata rääkima. Vanasti hakati kohe rääkima. Ilma mingi viisaka -me peame rääkima lauseta. Aga tänapäeval soovitatakse varuda aega, planeerida. Ma ei tea, aga see mõjub nii ähvardavalt ja et midagi head sellest oodata pole, sest hea uudise ju ütleks kergelt välja, ilma nn hoiatuseta.
Mööduja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mööduja »

Kuidas see kõlaks: Ma tahaksin sinuga nõu pidada ...

Muidugi tuleks kohe viidata, mis teemal jutt tuleb.
Külaline

Mina alustan tavaliselt niimoodi nii mehe, töötajate kui lastega: "Kuule, mul on sulle üks hea uudis ja üks halb uudis. Kumba sa esimesena tahad kuulda?" Ja siis vastavalt sellele kas alustan probleemist või olen enne mõelnud millegi positiivse peale, mida öelda. Ei ole keegi veel minestanud ja teemad saavad kiirelt ja konkreetselt läbi arutatud. Aga nõustun, see "peame rääkima" on ähvardava loomuga väljend. Endale ka ju ei meeldi, kui niimoodi selgest taevast mingi uus probleem kaela sajab. Teise võimalusena kasutan: "Kuule, mul on üks mure ja ma tahaksin selle sinuga läbi arutada". Siis on inimene juba vastuvõtlikult meelestatud ja nõus aitama.
Täiendaksin

Postitus Postitas Täiendaksin »

Mööduja kirjutas: 03 Juun 2024 13:38 Kuidas see kõlaks: Ma tahaksin sinuga nõu pidada ...

Muidugi tuleks kohe viidata, mis teemal jutt tuleb.
kuule mis sina sellest arvad…
Mrs X

Postitus Postitas Mrs X »

Ise kasutan "kuule, mul on üks mure, tahaksin sinuga nõu pidada".
Külaline

Revolver kirjutas: 04 Juun 2024 11:42 Kõige hullem on võtta vastu kõne, mis algab: Tere, ma helistan Teile Maksuametist...
Kas tegeled millegi valgustkartvaga?
Külaline

Revolver kirjutas: 04 Juun 2024 11:42 Kõige hullem on võtta vastu kõne, mis algab: Tere, ma helistan Teile Maksuametist...
see on õudne jah, isegi kui pole midagi teinud, siis tekib ikka selline õõnes tunne.
bobi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas bobi »

Aga asjadest ongi vaja ju rääkida omavahel. Ka negatiivsetest asjadest.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

No päris ära ei minesta, aga ette on teada et tuleb mingi negatiivne jutt.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 08:35 Mina ka kardan seda lauset :)
Õnneks olen seda elus vähe kuulnud, aga jah.. tõmbab küll seest õõnsaks.
See lause tähendab, et tulemas on mingi jama..
Mu pagana mees teatas ühel hommikul, et me peame
rääkima, kui tahtis, et ma väga põhjalikult järele mõtleks, kuidas me oma aeda sel suvel kujundama hakkame. Et tal oleks kergem niita. No algul peaaegu sain südari.
Külaline

TA olen. Mul juht on mind selle lause saatel enda juurde kutsunud. Kui siis nutt kurgus ja vallandamiseks vaimselt valmis olles kohale ilmusin, selgus, et saan hoopis korraliku palgatõusu. Uudis oli kena, aga selle serveerimise meetod ajas mu tõesti südari äärele.
Külaline

https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/12 ... me-raakima
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 08:56 TA olen. Mul juht on mind selle lause saatel enda juurde kutsunud. Kui siis nutt kurgus ja vallandamiseks vaimselt valmis olles kohale ilmusin, selgus, et saan hoopis korraliku palgatõusu. Uudis oli kena, aga selle serveerimise meetod ajas mu tõesti südari äärele.
Tegelt siis vastik juht, et nii käitus. See pidi tal omaarust nali olema.
Külaline

Kahju, et iseenesest täiesti normaalne ja neutraalne lause on ära lörtsitud. Jätab mulje, et rääkida tuleb alati vaid negatiivsest, head asja seevastu peab kuidagi ninaga õhust ära tabama, seda välja öelda pole vaja.
Külaline

Üldjuhul kui naine tuleb ja ütleb, et me peame rääkima tähendab see seda, et ta ütleb. Tunded otsas lahku minek. Küsimusele, et kas sulle juba on ka vaikselt ära sätitud siis sellele ei vastata või öeldakse msi see sinu asi on. Sest naine ei peta kunagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juun 2024 19:32
Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 08:56 TA olen. Mul juht on mind selle lause saatel enda juurde kutsunud. Kui siis nutt kurgus ja vallandamiseks vaimselt valmis olles kohale ilmusin, selgus, et saan hoopis korraliku palgatõusu. Uudis oli kena, aga selle serveerimise meetod ajas mu tõesti südari äärele.
Tegelt siis vastik juht, et nii käitus. See pidi tal omaarust nali olema.
Päris huvitav nali.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kiisu ja 2 külalist