Parim kino ja teatrielamus?

vana hea klassika
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Oh, minu parim - ja parim vist seepärast, et oli esimene tõeline - teatrielamus oli samuti "Romeo ja Julia" 90ndate teises pooles (96? 97?) nüüdses Linnateatris, ja peale seda veel tohutult häid lavastusi, mis seal Nüganeni õitsenguajastul tehti!

Parimat kinoelamust ei oskagi välja tuua, kinos on juba siis üllatavalt tore, kui üldse mingi elamuse saab. Näiteks kunagi oma lastega, kui nad veel väiksed olid, "Vaprakese" ja "Frozeni" multikatest sain küll positiivse elamuse kinos. No et läksin sellise suvalise meeleoluga lihtsalt laste rõõmuks, aga tegelikult olid need multikad nii hästi tehtud ja ilusad, et sain kunstilise elamuse. Pärisfilmidest meenuvad "Magdaleena õed" ja "Amelie" kunagi PÖFFilt, nüüd paar aastat tagasi nähtud "Prussakad", no ja tiinekana nähtud "Titanic" ka muidugi, kui terve saal nagu üks mees nutta löristas!
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Külaline kirjutas: 13 Nov 2024 14:30
Külaline kirjutas: 13 Nov 2024 14:02
Egalitaar vastas teda ründavatele kommentaaridele. Sinu kommentaar on lihtsalt tänitamine.
Kas peab alati vaidlema ja oma õigust taga ajama? Ja nagu välja tuli, polnudki tal õigus. Mina igal juhul usun internetist leitavaid andmeid rohkem kui kellegi lapsepõlvemälestusi 50 aasta tagant. Aga eks eakad ongi põikpäised.
Mõne aja pärast antakse mulle ja sulle võimalus teineteist blokeerida. ;) Kasutan seda võimalust meeleldi.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Egalitaar kirjutas: 13 Nov 2024 16:34
Mõne aja pärast antakse mulle ja sulle võimalus teineteist blokeerida. ;) Kasutan seda võimalust meeleldi.
Drama queen egalitaar jätkab teema solkimist.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Külaline kirjutas: 13 Nov 2024 14:30
Külaline kirjutas: 13 Nov 2024 14:02
Egalitaar vastas teda ründavatele kommentaaridele. Sinu kommentaar on lihtsalt tänitamine.
Kas peab alati vaidlema ja oma õigust taga ajama? Ja nagu välja tuli, polnudki tal õigus. Mina igal juhul usun internetist leitavaid andmeid rohkem kui kellegi lapsepõlvemälestusi 50 aasta tagant. Aga eks eakad ongi põikpäised.
Enne kui blokeerimisvõimalus antakse tuletan sulle meelde midagi, mida sa väga hästi tead: minuga hakati vaidlema, mitte mina ei hakanud. Seda tehti teadlikult sooviga seda foorumit lõhkuda ja mind seejuures diskrediteerida. Väga osav. Ehk tuleb foorumi uuendusega sellele jamale lõpp.
Külaline

Kõige ägedam elamus oli “Porgy and Bess” Bregenzis. Olin siis teismeline ja kogu see lavastus oli wow, kuigi ooper muidu eriti ei meeldinud.
Külaline

Bregenzi on teatri asukoht juba super, järve ääres. Porgy ja Bess pole aga ooper vaid muusikal.
Minu parim teatrielamus oli ühel vihmasel õhtul Kadrioru pargis vabaõhulaval "7 samuraid". NO96
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2024 17:08 Bregenzi on teatri asukoht juba super, järve ääres. Porgy ja Bess pole aga ooper vaid muusikal.
Minu parim teatrielamus oli ühel vihmasel õhtul Kadrioru pargis vabaõhulaval "7 samuraid". NO96
Ikka ooper
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Porgy_and_Bess
Külaline

Egalitaar kirjutas: 13 Nov 2024 16:54
Enne kui blokeerimisvõimalus antakse.....
Ehk tuleb foorumi uuendusega sellele jamale lõpp.
Oĥoo, millised uudised. Ma satun siia üliharva just nende nõmedate teemade treijate ja toksiliste postitajate pärast. Lähen nüüd otsima kus sellest uuendusest kirjutatakse. Võib-olla saabki toredama foorumi 😀
Külaline

iiR kirjutas: 13 Nov 2024 16:20 Oh, minu parim - ja parim vist seepärast, et oli esimene tõeline - teatrielamus oli samuti "Romeo ja Julia" 90ndate teises pooles (96? 97?) nüüdses Linnateatris, ja peale seda veel tohutult häid lavastusi, mis seal Nüganeni õitsenguajastul tehti!
See esietendus 1992 Noorsooteatris.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 13 Nov 2024 20:04
iiR kirjutas: 13 Nov 2024 16:20 Oh, minu parim - ja parim vist seepärast, et oli esimene tõeline - teatrielamus oli samuti "Romeo ja Julia" 90ndate teises pooles (96? 97?) nüüdses Linnateatris, ja peale seda veel tohutult häid lavastusi, mis seal Nüganeni õitsenguajastul tehti!
Jep, aga mängiti päris kaua mu meelest, see ei saanud kindlalt 90ndate esimeses pooles olla, ma ikka olin teismeline, kui seda vaatamas käisin.
Vaatasin, mängitigi 97. a hilissügiseni.
Külaline

Film esimesest mustanahalisest jooksjast olümpiavõitjast Jesse Owensist. Kahjuks ei mäleta filmi nime, aga see oli ammu. Kui ta filmi lõpus võitis, siis terve kinosaali rahvas plaksutas. Sellist asja pole ma enne ega pärast kinodes näinud.
Teatrist meenub kõige elavamalt "Lend üle käopesa". No küll sai nutetud lõpus.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2024 21:10 Film esimesest mustanahalisest jooksjast olümpiavõitjast Jesse Owensist. Kahjuks ei mäleta filmi nime, aga see oli ammu. Kui ta filmi lõpus võitis, siis terve kinosaali rahvas plaksutas. Sellist asja pole ma enne ega pärast kinodes näinud.
Esimene neegerjooksja, kes olümpial kulla sai, oli John Taylor 1908 ehk 28 aastat enne Jesse Owensit.
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Parim filmielamus viimastest aastatest on dokk "Free solo". Nägin esmalt Nat Geos, hiljem olen paaris lennukis üle vaadanud. Aeg-ajalt ikka guugeldan, kas see mees on ikka veel elus. Õnneks on.
Aga päris lapsepõlvest muidugi Zorro Alain Deloniga 😃
Teatrist on palju nii häid kui halbu muljeid ja nii mõnigi etendus on väga hea olnud, aga samas palju halbu emotsioone tekitanud, pikaks meelde jäänud. Nt Ibseni "Nora" erinevad lavastused.
Kui peaks head ja ka toredad valima, siis kindlalt "Armastus kolme apelsini vastu" ja "Meeste kodu".
Külaline

iiR kirjutas: 13 Nov 2024 20:10
Jep, aga mängiti päris kaua mu meelest, see ei saanud kindlalt 90ndate esimeses pooles olla, ma ikka olin teismeline, kui seda vaatamas käisin.
Esietendus 18. oktoobril 1992. Viimane etendus oli 18. oktoobril 1997. Lavastuse andmed tuuakse siiski välja esietenduse järgi, mitte selle järgi, millal keegi seda nägi. Mina isiklikult nägin teist esietendust ja ka viimast etendust.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Nov 2024 10:44
Esietendus 18. oktoobril 1992. Viimane etendus oli 18. oktoobril 1997. Lavastuse andmed tuuakse siiski välja esietenduse järgi, mitte selle järgi, millal keegi seda nägi. Mina isiklikult nägin teist esietendust ja ka viimast etendust.
Väga tubli, võid küpsist võtta tee kõrvale;)
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 14 Nov 2024 10:44
Sul on kahtlemata õigus, aga küsimuse rõhuasetus oli minu jaoks, et mis on konkreetse vastaja jaoks konkreetselt parim teatri- või filmielamus olnud, mingi kindel kord, mitte et milline lavastus kui selline on olnud parim. Pealegi kui lavastust mängitakse aastaid ja aastaid, siis see üsna kindlasti ju küpseb ja muutub. See "Romeo ja Julia", mida vaatasid 92. aastal, polnud kindlasti enam täpselt seesama, mis sadu ja sadu mängukordi hiljem 97. aastal, mida mina juhtusin nägema.
Liblikas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Liblikas »

Mul väga tugevat filmielamust pole, aga teatris meeldis mulle ka Romeo ja Julia ja käisin seda vist 2 korda vaatamas.
Hiljem vaatasin televiisorist ka, aga telelavastusena ei olnud minu jaoks nii mõjus, kui see teatris oli.
Mulle väga meeldisid ka Kolm musketäri ja Ainus ja igavene elu - need mõlemad olid minu jaoks uskumatult head lavastused.

Hiljem on mulle meeldinud Tõestus ja NO-teatris Nafta.
Lisaks tuli mulle nüüd meelde, et mulle väga meeldis ka Väike õuduste pood Draamateatris. Seda käisin ka väga mitu korda vaatamas.
Viimati muutis Liblikas, 19 Nov 2024 17:53, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Käisin "Mõrva katedraalis" vist 10x vaatamas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 8 külalist