Soodsaid lennukipileteid, kurdan
-
Külaline
Soodsaid lennukipileteid, kurdan
Tahaks reisida, aga ei leia soodsaid lennukipileteid. Nende reklaame tuleb küll sisse uksest ja aknast, mu Facebooki risustab juba kuude kaupa mingi lennufirma reklaam, mis karjub, et sõida nii paarikümne euro eest Saksamaale! Kui aga konkreetselt selle lingi avan, siis selgub, et tegelikult tuleb maksta üle kümne korra rohkem. Levinud nipp on neil näiteks see, et klikates väljalennu üliodavale hinnale, muutub tagasilennu hind metsikult kalliks, mis nullib igasuguse soodsuse ära. Ja vastupidi. Näiteks: väljalend on 89 eurot, kuid tagasitulek 485 eurot. Aga sellist reisi, kus nii minek kui tulek oleksid alla 100 euro, ei leia.
Teiseks lollitatakse inimesi pagasiga. Leides pika otsimise järel enam-vähem hinna, näiteks kesk-Euroopa reisi edasi-tagasi 335 euro eest, selgub, et sinna ei tohi kaasa võtta normaalset käsipagasi seljakottigi. Vaid peab olema maksimaalselt pisikene käekott. See oli mulle üllatuseks, sest veel mõni aeg tagasi oli valikuid kaks: kas äraantav pagas või käsipagas kuni 8 kilo (ehk seljakott). Nüüd aga on valikusse tekkinud veel ka kolmas variant, ehk käekott. Kuna aga ilmselgelt ei saa keegi reisida kõigest pisikese käekotiga, muutub niisugune "soodus" taas inimeste petmiseks vaid.
Kas kusagil on olemas ka tõeliselt soodsaid lennukipileteid ilma mingite "konksudeta"? Selliseid, kus saaks reisida tavalise tööseljakotiga?
Teiseks lollitatakse inimesi pagasiga. Leides pika otsimise järel enam-vähem hinna, näiteks kesk-Euroopa reisi edasi-tagasi 335 euro eest, selgub, et sinna ei tohi kaasa võtta normaalset käsipagasi seljakottigi. Vaid peab olema maksimaalselt pisikene käekott. See oli mulle üllatuseks, sest veel mõni aeg tagasi oli valikuid kaks: kas äraantav pagas või käsipagas kuni 8 kilo (ehk seljakott). Nüüd aga on valikusse tekkinud veel ka kolmas variant, ehk käekott. Kuna aga ilmselgelt ei saa keegi reisida kõigest pisikese käekotiga, muutub niisugune "soodus" taas inimeste petmiseks vaid.
Kas kusagil on olemas ka tõeliselt soodsaid lennukipileteid ilma mingite "konksudeta"? Selliseid, kus saaks reisida tavalise tööseljakotiga?
-
Külaline
Sa ise vastasid oma küsimustele juba ära. Pole olemas tasuta asju. Tahad lennata, siis maksa. Ei saa enam suvalisse Euroopa linna lennata edasi-tagasi 100 eurot nägu. Need ajad on möödas.
Soodsaid pileteid ongi keeruline leida, kui ei ole nõus tegema kompromisse sihtkohas, ajas, hinnas ega pagasi suuruses. Olles teismelise lapse vanemana seotud vaid koolivaheaegadel reisimisega, on heade pakkumiste leidmine eriti keeruline.
Soovitan jälgida trip.ee uudiseid sooduspakkumiste kohta Facebookis ning valikust välistada koheselt need vedajad, kes pagasiga trikitavad (sh vana hea Finnair, SAS, aga pikamaa lendudel ka Lufthansa, kui 8 kg kohvriga nt Lõuna-Ameerikasse lendamise soovi ei ole), kui just ülihead diili ei pakuta. Trip.ee pakub oma sooduspakkumiste uudistes näidiskuupäevi koos hindadega ja kui kiirelt reageerida, võibki selle hinnaga pileti saada - mul on niimoodi mitmel korral õnnestunud head piletid saada ja olen südamest tänulik inimesele, kes selle otsingutöö on viitsinud ära teha.
Soovitan jälgida trip.ee uudiseid sooduspakkumiste kohta Facebookis ning valikust välistada koheselt need vedajad, kes pagasiga trikitavad (sh vana hea Finnair, SAS, aga pikamaa lendudel ka Lufthansa, kui 8 kg kohvriga nt Lõuna-Ameerikasse lendamise soovi ei ole), kui just ülihead diili ei pakuta. Trip.ee pakub oma sooduspakkumiste uudistes näidiskuupäevi koos hindadega ja kui kiirelt reageerida, võibki selle hinnaga pileti saada - mul on niimoodi mitmel korral õnnestunud head piletid saada ja olen südamest tänulik inimesele, kes selle otsingutöö on viitsinud ära teha.
Soodsalt saad siis, kui sa pole reisi kuupäevade ega kestuse osas valiv. Aga kui hakkad "dikteerima", et mulle sobiks 10.07-17.07, siis need need head hinnad on kadunud.
-
Külaline
Ongi lendamine läinud kalliks ja odavlennufirmad ei ole ka enam odavad /võib-olla siis, kui võtad aasta ette ja ei ole üldse valiv kuupäevade ja siuhtkohtade osas.Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2024 10:52 Tahaks reisida, aga ei leia soodsaid lennukipileteid. Nende reklaame tuleb küll sisse uksest ja aknast, mu Facebooki risustab juba kuude kaupa mingi lennufirma reklaam, mis karjub, et sõida nii paarikümne euro eest Saksamaale! Kui aga konkreetselt selle lingi avan, siis selgub, et tegelikult tuleb maksta üle kümne korra rohkem. Levinud nipp on neil näiteks see, et klikates väljalennu üliodavale hinnale, muutub tagasilennu hind metsikult kalliks, mis nullib igasuguse soodsuse ära. Ja vastupidi. Näiteks: väljalend on 89 eurot, kuid tagasitulek 485 eurot. Aga sellist reisi, kus nii minek kui tulek oleksid alla 100 euro, ei leia.
Ja selliseid alla 100 otsi enam nii naljalt tõesti ei leia, kuigi varem oli see tavaline hind.
-
Külaline
Mulle tundub, et see on ka nende veebisaitide mingi nipp.
Ma reisin laevaga Soome-Eesti vahet.
Mida rohkem ma neid pileteid vaatan ja võrdlen, seda enam need iga korraga ka kallimaks lähevad.
Mõnikord on nii olnud, et vaatan sobivad ajad välja aga on siis ostmine poolikus jäänud ja sama päeva õhtuks on äkitselt hind "müstiliselt" tõusnud.
Ka paari tunni pärast on hind hoopis teine.
Ilmselt salvestatkse mingeid metaandmeid ja siis kuna teatud reis võib rohkem huvitada, krutitakse siis automaatselt hind ülespoole.
Tallink vähemalt külk teeb niimoodi. Nii äpis kui ka netilehel.
Mida rohkem ma neid pileteid vaatan ja võrdlen, seda enam need iga korraga ka kallimaks lähevad.
Mõnikord on nii olnud, et vaatan sobivad ajad välja aga on siis ostmine poolikus jäänud ja sama päeva õhtuks on äkitselt hind "müstiliselt" tõusnud.
Ilmselt salvestatkse mingeid metaandmeid ja siis kuna teatud reis võib rohkem huvitada, krutitakse siis automaatselt hind ülespoole.
-
Külaline
JAh, need vahenduslehed töötavad tõepoolest nii, et tõstavad hindu enam vaadatud otsadel. Enamasti on parem osta otse lennufirmade kodulehelt (kuigi veidi töötab see nipp seal ka.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 13:27 Mulle tundub, et see on ka nende veebisaitide mingi nipp.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2024 10:52 Tahaks reisida, aga ei leia soodsaid lennukipileteid. Nende reklaame tuleb küll sisse uksest ja aknast, mu Facebooki risustab juba kuude kaupa mingi lennufirma reklaam, mis karjub, et sõida nii paarikümne euro eest Saksamaale! Kui aga konkreetselt selle lingi avan, siis selgub, et tegelikult tuleb maksta üle kümne korra rohkem. Levinud nipp on neil näiteks see, et klikates väljalennu üliodavale hinnale, muutub tagasilennu hind metsikult kalliks, mis nullib igasuguse soodsuse ära. Ja vastupidi. Näiteks: väljalend on 89 eurot, kuid tagasitulek 485 eurot. Aga sellist reisi, kus nii minek kui tulek oleksid alla 100 euro, ei leia.
RyanAiriga saab küll soodsalt. Ja hinna sees harilik seljakott.
-
Külaline
Suht väike seljakott kui reegleid järgida. Enamasti keegi ei järgi ega kontrolli. Mul kodus ühtegi nii väikest seljakotti polnud, käekott oleks vabalt mõõtudesse mahtunud. Kui ostad selle veid suurema väikeses mõõdus kohvri 8kg lisaks, siis saad ka priority ja lennukusse esimeste seas ja tõenäoliselt mahub see väike kohver ka pagasiriiulisse, hiljem ei pruugi enam mahtuda sest enamus inimesi mingitest pagasipiirangutest kinni ei tundu pidavat.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 10:50Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2024 10:52 Tahaks reisida, aga ei leia soodsaid lennukipileteid. Nende reklaame tuleb küll sisse uksest ja aknast, mu Facebooki risustab juba kuude kaupa mingi lennufirma reklaam, mis karjub, et sõida nii paarikümne euro eest Saksamaale! Kui aga konkreetselt selle lingi avan, siis selgub, et tegelikult tuleb maksta üle kümne korra rohkem. Levinud nipp on neil näiteks see, et klikates väljalennu üliodavale hinnale, muutub tagasilennu hind metsikult kalliks, mis nullib igasuguse soodsuse ära. Ja vastupidi. Näiteks: väljalend on 89 eurot, kuid tagasitulek 485 eurot. Aga sellist reisi, kus nii minek kui tulek oleksid alla 100 euro, ei leia.
Hinna sees on kott mõõtudega 20 korda 25 korda 45 senti, mul on seljakott ikka natuke suurem.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 10:50Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2024 10:52 Tahaks reisida, aga ei leia soodsaid lennukipileteid. Nende reklaame tuleb küll sisse uksest ja aknast, mu Facebooki risustab juba kuude kaupa mingi lennufirma reklaam, mis karjub, et sõida nii paarikümne euro eest Saksamaale! Kui aga konkreetselt selle lingi avan, siis selgub, et tegelikult tuleb maksta üle kümne korra rohkem. Levinud nipp on neil näiteks see, et klikates väljalennu üliodavale hinnale, muutub tagasilennu hind metsikult kalliks, mis nullib igasuguse soodsuse ära. Ja vastupidi. Näiteks: väljalend on 89 eurot, kuid tagasitulek 485 eurot. Aga sellist reisi, kus nii minek kui tulek oleksid alla 100 euro, ei leia.
-
Külaline
Selle pärast ma enam Tallinkiga ei sõidagi.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 13:27 Mulle tundub, et see on ka nende veebisaitide mingi nipp.
-
Külaline
Käsipagas 8kg ei ole seljakott, vaid käsipagasikohver (pea kohale riiulile) + seljakott/käekott/läpakakott (eesistuja tooli alla). Aga jah, nüüd on lisandunud ka selline pilet, kus valikus on ainult see viimane.Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2024 10:52 Veel mõni aeg tagasi oli valikuid kaks: kas äraantav pagas või käsipagas kuni 8 kilo (ehk seljakott).
-
Külaline
Lennupiletitega on see samuti nii. Ostmisel tasub kasutada inkognito-akent, seal on kõik alguspäraselt.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 13:27 Mulle tundub, et see on ka nende veebisaitide mingi nipp.
-
Külaline
Käisime reisil, ilma käsipagasita. Olime kolmekesi. Lennukis oligi täpselt kolm istekohta ühes reas, tore. Ent kui jõudsime oma istekohtadeni, siis selgus meie imestuseks, et meie istekohtade kohal olev pagasiluuk oli juba kolme suure kohvriga hõivatud. Niisiis ei olnud meil panna oma kolme pagasiühikut mitte kuskile. Ei jäänud üle muud, kui toppida oma pagas endale jalgade juurde ja jalad kuidagi krõnksu tõmmata. Niimoodi veetsime 4 tundi, jalad surnud. Kusjuures piletid ei olnud odavad, vaid täitsa tavalised. Aga vihale ajas küll, et ostad tavahinnaga piletid ja selle eest ei saa isegi normaalselt istuda, vaid kottide otsas.
Ei tea, kas need pagasikohad seal lae all on seotud konkreetselt all olevate reisijatega? St, kui kolmel reisijal on piletid nt 10ABC, kas siis peaks neil olema õigus paigutada oma pagas tolle rea ülaossa, või ei ole pagasikohad reisijatega seotud ja võid oma kotid vabalt pista ka kuskile mujale?
Ei tea, kas need pagasikohad seal lae all on seotud konkreetselt all olevate reisijatega? St, kui kolmel reisijal on piletid nt 10ABC, kas siis peaks neil olema õigus paigutada oma pagas tolle rea ülaossa, või ei ole pagasikohad reisijatega seotud ja võid oma kotid vabalt pista ka kuskile mujale?
-
Külaline
Pannakse sinna, kus ruumi on. Aga sina oleks pidanud personalilt abi küsima, et nad leiaks sinu kohvritele normaalse koha.Ei tea, kas need pagasikohad seal lae all on seotud konkreetselt all olevate reisijatega? St, kui kolmel reisijal on piletid nt 10ABC, kas siis peaks neil olema õigus paigutada oma pagas tolle rea ülaossa, või ei ole pagasikohad reisijatega seotud ja võid oma kotid vabalt pista ka kuskile mujale?
-
Külaline
pole sellist reeglit, et su pagas on täpselt su pea kohal. Paned kuhu saad ja kui ei leia, küsid personalilt abi. Oma pagas on olnud ka teises lennuki otsas, tüütu küll aga vahel kukub nii välja.
-
Külaline
Lõpetage see roti kombel ainult käsipagasiga reisimine, kolme inimese peale jõuab ühe äraantava kohvri ikka ju osta?
Minu käsipagasiks on ainult käekott, väiksem või suurem olenevalt vajadusest. Mahub pea kohale teiste kohvrite peale kui ka eesoleva istme alla. Ei pea esimeste seas lennukisse pressima ega teiste reisijatega pagasiruumi pärast võitlema.
Minu käsipagasiks on ainult käekott, väiksem või suurem olenevalt vajadusest. Mahub pea kohale teiste kohvrite peale kui ka eesoleva istme alla. Ei pea esimeste seas lennukisse pressima ega teiste reisijatega pagasiruumi pärast võitlema.
-
Külaline
Kui te olite ilma käsipagastita, siis mida teil oli vaja sinna üles paigutada üldse?Anonymous kirjutas: ↑28 Nov 2024 17:27Käisime reisil, ilma käsipagasita. Olime kolmekesi. Lennukis oligi täpselt kolm istekohta ühes reas, tore. Ent kui jõudsime oma istekohtadeni, siis selgus meie imestuseks, et meie istekohtade kohal olev pagasiluuk oli juba kolme suure kohvriga hõivatud. Niisiis ei olnud meil panna oma kolme pagasiühikut mitte kuskile. Ei jäänud üle muud, kui toppida oma pagas endale jalgade juurde ja jalad kuidagi krõnksu tõmmata. Niimoodi veetsime 4 tundi, jalad surnud. Kusjuures piletid ei olnud odavad, vaid täitsa tavalised. Aga vihale ajas küll, et ostad tavahinnaga piletid ja selle eest ei saa isegi normaalselt istuda, vaid kottide otsas.
-
Külaline
Aga mul polegi nii palju midagi kaasa võtta, et vajaksin äraantavat pagasit.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2024 17:30 Lõpetage see roti kombel ainult käsipagasiga reisimine, kolme inimese peale jõuab ühe äraantava kohvri ikka ju osta?
Odavlennufirmadest on ju hetkel jutt. Sihtriigid sel juhul enamasti sellised, kus saab vajaliku kohapealt osta.
Viimane kogemus oli selline, et äraantav pagas 60€. Vaatasime oma kraami üle ja no polnud midagi sellist, mida 60€ eest peaks kaasa vedama, sest sihtriigis ei saa osta. Minu spetsiaalne šampoon ja palsam mahub pisikeste pudelitega ka kaasa.
Kahes EL sihtriigis on meil oma elamine, kus kõik vajalik nagunii soetatud juba.
Ehk oled ise rott ja tahad Eestis kõike säästukraami kaasa vedada?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist