Ettepanekud foorumile

Vasta
sipsik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas sipsik »

Homme (13.11.2024) alates kell 17:00 saavad siin foorumis postitada ainult registreeritud kasutajad.

Kasutajatel jääb endiselt võimalus postitada anonüümselt. Lisaks on võimalus blokeerida enda jaoks teisi kasutajaid.

Kõike head soovides
Arutle.ee
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kuidas pilte lisada?
Külaline

Anonymous kirjutas: 14 Nov 2024 20:30Kuidas pilte lisada?
See on siin kahjuks jube sekeldamine.
Kas ma saan pilte postitada?
Pilte saab postitusse kuvada, aga selleks peavad nad olema avalikus serveris, näiteks http://www.sinudomeen.ee/minu-pilt.gif. või sa pead need üles laadima siia lehele. Neid ei saa kuvada oma arvutist (kui see pole server) ja samuti parooliga kaitstud kohtadest. Piltide lisamiseks kasuta BBkood'i.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Nov 2024 22:46
Anonymous kirjutas: 14 Nov 2024 20:30Kuidas pilte lisada?
See on siin kahjuks jube sekeldamine.
Kas ma saan pilte postitada?
Pilte saab postitusse kuvada, aga selleks peavad nad olema avalikus serveris, näiteks http://www.sinudomeen.ee/minu-pilt.gif. või sa pead need üles laadima siia lehele. Neid ei saa kuvada oma arvutist (kui see pole server) ja samuti parooliga kaitstud kohtadest. Piltide lisamiseks kasuta BBkood'i.
Vaata teemat "Tsiteerimine on ikka nõme". Seal on kirjas, kuidas pilte lisada. Ka oma seadmest.
Külaline

Võimalik, et keegi on juba ettepaneku teinud (ei jõua kõiki kommentaare läbi lugeda), aga kas saaks teha nii, et teemat tehes või lihtsalt kommenteerides, postitad automaatselt külalisena? Ja ainult siis oled kasutajanimega, kui ise teed vastava valiku?

Näiteks, mingis väga isiklikus teemas, kus tahad igal juhul olla anonüümne, on paar korda juhtunud, et linnuke on kogemata jäänud "Postita külalisena" panemata ja kohe on sellest foorumi troll kinni hakanud.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Külaline kirjutas: 16 Nov 2024 11:45 Võimalik, et keegi on juba ettepaneku teinud (ei jõua kõiki kommentaare läbi lugeda), aga kas saaks teha nii, et teemat tehes või lihtsalt kommenteerides, postitad automaatselt külalisena? Ja ainult siis oled kasutajanimega, kui ise teed vastava valiku?

Näiteks, mingis väga isiklikus teemas, kus tahad igal juhul olla anonüümne, on paar korda juhtunud, et linnuke on kogemata jäänud "Postita külalisena" panemata ja kohe on sellest foorumi troll kinni hakanud.
Kui, siis selline võimalus peaks olema kasutaja seadistustes. Mitte nii, et need, kel pole probleemi oma kasutajanime alt postitada, peaksid hakkama selleks iga kord kuskile linnukesi tegema.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
sipsik
Teerajaja
Kontakt:

1. "Postita külalisena" + pildifaili lisamine oma seadmest on läinud pärast külaliste keelamise muudatust katki. Püüan järgmine nädal korda teha. Seni on ainus võimalus pilte lisada tõesti vaid pildi internetiaadressi (URL-i) lisamisega oma postitusse.

2. Postitamise konteksti ("vaikimisi kasutaja" või "vaikimisi külaline") seadete muutmise võtan töösse!
Külaline

Mul on täna hommikust saadik tekkinud siin selline mure, et foorum viskab mind väga kiiresti välja.
Nt, login ennast sisse, kirjutan postituse milleks kulub u 2-3 minutit, ja vajutan "Sisesta". Selle peale ilmub ette aken, kust selgub, et ma olen vahepeal välja logitud. Kirjutatud kiri on kaotsi läinud ja seda taastada ei õnnestu. Ja nii on juhtunud täna korduvalt, enne seda ei olnud.
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas TurvaSiil »

Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 09:00 Mul on täna hommikust saadik tekkinud siin selline mure, et foorum viskab mind väga kiiresti välja.
Nt, login ennast sisse, kirjutan postituse milleks kulub u 2-3 minutit, ja vajutan "Sisesta". Selle peale ilmub ette aken, kust selgub, et ma olen vahepeal välja logitud. Kirjutatud kiri on kaotsi läinud ja seda taastada ei õnnestu. Ja nii on juhtunud täna korduvalt, enne seda ei olnud.
Tere
sipsik saab selle probleemiga esmaspäeval tegeleda.Üks võimalus, mis seni võib-olla aitab, on see, et enne postitus Wordis või Notepadis valmis kirjutada ja siis kopeerida ja postitada. Kui postitada ei saa, siis ei lähe vähemalt tekst kaduma. Kui enne postituse tegemis olete jälle välja logitud, siis vahetult peale uuesti sisselogimist proovida postitada.
Ma pole päris kindel, kes see viis töötab aga proovida võib.

TurvaSiil
Külaline

TurvaSiil kirjutas: 14 Dets 2024 11:51
Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 09:00 Mul on täna hommikust saadik tekkinud siin selline mure, et foorum viskab mind väga kiiresti välja.
Tere
sipsik saab selle probleemiga esmaspäeval tegeleda.Üks võimalus, mis seni võib-olla aitab, on see, et enne postitus Wordis või Notepadis valmis kirjutada ja siis kopeerida ja postitada. Kui postitada ei saa, siis ei lähe vähemalt tekst kaduma. Kui enne postituse tegemis olete jälle välja logitud, siis vahetult peale uuesti sisselogimist proovida postitada.
Ma pole päris kindel, kes see viis töötab aga proovida võib.

TurvaSiil
Perekoolis oli ka mingi hetk sama jama. Kas see on siis üldine foorumite värk?

Aga mina, kui midagi pikemat, kui kaks lauset, postitada tahtsin, siis tegin siin samas(telefonis) enne igaksjuhuks kogu tekstile copy.
Külaline

Kas on mingeid uudiseid külalise blokkimise võimaluste kohta? Läbu on nii palju, et hädasti oleks seda tarvis.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Mind on välja valinud üks "armunud" külaline-troll, jälitab mööda teemasid, norib ja kiusab. Norib erinevatel teemadel, aga sõnakasutuse ja "naiselikuks" tembeldamise järgi paistab, et enamjaolt üks ja sama isik. Tõesti, kuidagi tahaks blokeerida. Üritan ignoreerida kui taipan, et sama troll jälle närib kandu, aga postitused seisavad üleval nädalapäevi, sest modedel arusaadavalt pole aega.

PS: Ma ei näe põhjust miks peaks üleüldse külalisena postitamist võimaldama, enamus foorumeid saavad hakkama kasutajanimega.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 24 Dets 2024 09:56 Mind on välja valinud üks "armunud" külaline-troll, jälitab mööda teemasid, norib ja kiusab. Norib erinevatel teemadel, aga sõnakasutuse ja "naiselikuks" tembeldamise järgi paistab, et enamjaolt üks ja sama isik. Tõesti, kuidagi tahaks blokeerida. Üritan ignoreerida kui taipan, et sama troll jälle närib kandu, aga postitused seisavad üleval nädalapäevi, sest modedel arusaadavalt pole aega.

PS: Ma ei näe põhjust miks peaks üleüldse külalisena postitamist võimaldama, enamus foorumeid saavad hakkama kasutajanimega.

Sellepärast ma enam nimeliselt ei kirjutagi.
Külaline

Mida väiksem on suhlus kollektiiv, seda rohkem hakatakse ühtesid ja samu inimesi nägema. Seda rohkem tuleb arvestada teiste eripäradega või siis hakatakse tülitsema ehk siis ennast kehtestama. Kes tülitsemises alla jäävad, need lahkuvad kuni koht lõpuks välja sureb. Need inimesed kes teisi üldse ära ajavad, kustutage ja blokkige, need inimesed ei toodagi muud sisu kui seda sama tülitsemist. Kogu point on inimeste ära ajamine, aga ei ole ka suhelda kui kõik on läinud, miks osad inimesed sedasi käituvad, nad võiks seda analüüsida.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 14:35 Mida väiksem on suhlus kollektiiv, seda rohkem hakatakse ühtesid ja samu inimesi nägema. Seda rohkem tuleb arvestada teiste eripäradega või siis hakatakse tülitsema ehk siis ennast kehtestama. Kes tülitsemises alla jäävad, need lahkuvad kuni koht lõpuks välja sureb. Need inimesed kes teisi üldse ära ajavad, kustutage ja blokkige, need inimesed ei toodagi muud sisu kui seda sama tülitsemist. Kogu point on inimeste ära ajamine, aga ei ole ka suhelda kui kõik on läinud, miks osad inimesed sedasi käituvad, nad võiks seda analüüsida.
Praegu keegi ei paku välja üldist kustutamist või blokkimist. Vaid palutakse võimalust enda jaoks blokkida anonüümseid kasutajaid. Sina saad neid edasi lugeda kui tahad. Lihtsalt ei viitsi seda pläma lugeda, mida paar incelit on suutelised tootma.
Blokkimise puhul saaks need lugeda, keda huvitab, aga mina - ja selgelt ka paljud teised - pääseks sellest. Olgem ausad, praegu ei ole foorum eriti kasutatav. Vahel on, aga siis tuleb jälle mingi okselaviin ja no lihtsalt pole mõtet.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 24 Dets 2024 09:56 Mind on välja valinud üks "armunud" külaline-troll, jälitab mööda teemasid, norib ja kiusab. Norib erinevatel teemadel, aga sõnakasutuse ja "naiselikuks" tembeldamise järgi paistab, et enamjaolt üks ja sama isik. Tõesti, kuidagi tahaks blokeerida. Üritan ignoreerida kui taipan, et sama troll jälle närib kandu, aga postitused seisavad üleval nädalapäevi, sest modedel arusaadavalt pole aega.

Kui tahta vähegi isiklikumat juttu ajada, siis ei saa nimeliselt postitada. Siin küll iga natukenegi erilisem postitus saab kohe: “sa valetad” templi. Aga sellest pole hullu. Kasutajanimega oleks paari nädalaga äratuntav ja siis läheb foorum ikka palju igavamaks.
Samas, millest muust sa ikka näiteid tood kui oma elust..
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Külaline kirjutas: 26 Dets 2024 09:52

Kui tahta vähegi isiklikumat juttu ajada, siis ei saa nimeliselt postitada. Siin küll iga natukenegi erilisem postitus saab kohe: “sa valetad” templi. Aga sellest pole hullu. Kasutajanimega oleks paari nädalaga äratuntav ja siis läheb foorum ikka palju igavamaks.
Samas, millest muust sa ikka näiteid tood kui oma elust..
Väga ebatõenäoline, et kasutajanimega oleks rohkem äratuntav kui külalisena. Ja kui keegi jagab enda kohta väga spetsiifilist tausta, isikuid keda tunneb jne, siis võib ära tunda ka külalise isiku. Praegu aitab blokeerimatu "külalise" staatus peamiselt trolle.

Täna jälle, alles pärast mitmendat postitust sain aru, et vana tuttav troll kiusab. Kui oleks kasutajanimega siis lihtsalt blokeeriksin või üldse ei vastaks.
sipsik
Teerajaja
Kontakt:

Ma olen vahepeal uurinud kindlate „külaliste“ blokeerimise võimaluse loomise kohta, ja pean tunnistama, et seda on tehniliselt päris keeruline teostada. Probleem on selles, et kasutajad saavad väga lihtsasti tuvastada, et milline kasutaja on mingite “külalise” postituste taga. See aga kaotaks “külalisena” postitamise mõtte. Ma ei hakka siin detailidesse laskuma, aga üldjoontes tuleks selles foorumitarkvaras mõned osad suuresti ümber kirjutada.

Praegu on kõige parem lahendus postituste raporteerimine... ja kui see ei aita (näiteks kui keegi lakkamatult ahistab/trollib), siis kirjutage palun kas mulle või TurvaSiilile ning viidake kindlatele postitustele, mille taga te kahtlustate ühe ja sama isiku järjepidevat tegevust Teie vastu. Me siis vaatame üle ning vajadusel tegeleme selle konkreetse kasutajaga.
Külaline

sipsik kirjutas: 26 Dets 2024 17:38 Ma olen vahepeal uurinud kindlate „külaliste“ blokeerimise võimaluse loomise kohta, ja pean tunnistama, et seda on tehniliselt päris keeruline teostada. Probleem on selles, et kasutajad saavad väga lihtsasti tuvastada, et milline kasutaja on mingite “külalise” postituste taga. See aga kaotaks “külalisena” postitamise mõtte. Ma ei hakka siin detailidesse laskuma, aga üldjoontes tuleks selles foorumitarkvaras mõned osad suuresti ümber kirjutada.

Praegu on kõige parem lahendus postituste raporteerimine... ja kui see ei aita (näiteks kui keegi lakkamatult ahistab/trollib), siis kirjutage palun kas mulle või TurvaSiilile ning viidake kindlatele postitustele, mille taga te kahtlustate ühe ja sama isiku järjepidevat tegevust Teie vastu. Me siis vaatame üle ning vajadusel tegeleme selle konkreetse kasutajaga.
Mis probleem sellest siis on, et kasutajad saavad külalisena postitanud trolli kasutajamine teada? Reaalset isikut kasutajanime taga, see see ju ikka mitte kuidagi ei tuvasta. Või mis mõte sel juhul oli üldse anonüümse postitamise võimaluse kaotamisel? Praegusel kujul ei ole jälle "blokeerimise" funktsioonil mingit mõtet, kuna enamus kirjutab ikka külalise alt. Raporteerida sellepärast, et keegi minu jaoks vastuvõetamatult rumalat juttu ajab, ei ole ju päris see, milleks see võimalus loodud on ja seda kasutatakse ära.
Külaline

Siin ei ole anonüümsuse hoidmisel mõtet, sest siin näiteks meditsiini teemadele nagunii adekvaatseid vastuseid ei saa (vanas perekoolis enamasti sai).
Sodijatest teavitamisel ei ole mõtet. Teavitasin tüütust miinustajast ja sain vastuse stiilis: aga tee ise ka :cry:
Tere,

Kõigil kasutajatel on õigus postitustele plusse/miinuseid jagada. Seda me kontrollida ei saa, kas keegi teeb seda valimatult või mitte.
Plusse/miinuseid saavad panna ainult registreeritud kasutajad ja kuna postitusi saavad alates eelmisest nädalast ka ainult registreeritud kasutajad teha, siis on registreerinud kasutajate hulk tõusnud. Samuti on varem konto teinud kasutajad rohkem foorumisse sisselogitud.
Tõusnud ei ole ainult miinuste hulgad postituste all vaid ka plussid.
Postitustele plusside/miinuste panemise võimalus jääb, sest osad foorumlased siiski kasutavad seda funktsiooni.

Lugupidamisega
TurvaSiil
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline