Kas usute, et mujal on rohi rohelisem?

seks, suhted ja pereteemad
Tolmukübe
Kontakt:

Kas usute, et mujal on rohi rohelisem?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Küsimus siis puudutab suhtes argipäeva. Kas on rohelisemaks osutunud ja kui, siis mis aspektides? Minu arust ikka on rohelisem, kui on vägivaldne vms partner. Aga kui on nö partner keskeltläbi, mida siis võiksite arvata? On sellise partneri mahajätt teid haljamale aasale aidanud? Või on ikka ja jälle (tavaline) argipäev omadega sisse sadanud?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mina arvan seda tolmukübe, et kui oled noor, siis tuleb koolis käia ja õppida. Soovitavalt neljadele viitele. Siis on hilisemas elus muru alati roheline. Kuidas sul kooliharidusega lood on?
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Enda kohta kindlalt ei usu, õigem oleks isegi öelda, et ma olen üpris veendunud, et ei leiaks endale nii sobivat paarilist kuskilt enam - koos oleme ju teineteise kõrval kasvanud, arenenud, üksteise nurgad maha lihvinud ja no ühised lapsed, teineteise suguvõsa on kõik ju täiesti oma kui oma, see ei tunduks isegi mõeldav, et sihukest asja saaks kuidagi lõhkuma hakata. Või no mõelda, et peaks mingi uue mehega harjuma ja tema kiikse avastama ja taluma õppima, tundub ülitüütu.

Aga teiste kohta ma ei usu, et saaks üldistust teha, no kindlalt sajab argipäev kaela ju kõigiga, aga vahel ongi uus paariline ka argipäevaks sobivam kui vana, mingid sobivamad huvid või elurütm ja eelistused, mis aitavad mingi inimesi paremini sobida kui mõne teisega.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Kunagi ei tea.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 16 Nov 2024 14:52 Küsimus siis puudutab suhtes argipäeva. Kas on rohelisemaks osutunud ja kui, siis mis aspektides? Minu arust ikka on rohelisem, kui on vägivaldne vms partner. Aga kui on nö partner keskeltläbi, mida siis võiksite arvata? On sellise partneri mahajätt teid haljamale aasale aidanud? Või on ikka ja jälle (tavaline) argipäev omadega sisse sadanud?
On väga tore abikaasa juba üle 30 aasta. Eks oli perioode, mil tundus, et asi on hapu. Aga iial ei arvanud, et kellegi teisega oleks elu parem. Elasime mõlemad oma jamad üle ja käime siiani mõnusalt käsikäes, loodetavasti elu lõpuni.
Eks argipäev tule ju ikka, kuidas ilma selleta saakski? Kirg ja ülim armumine ei kesta ju kellelgi igavesti.
Ei, kuskil ei tundu rohi rohelisem.
Iial ei tahaks kedagi teist oma koju. Pean oma abikaasast väga lugu, isegi siis, kui vahel tülitseme.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 16 Nov 2024 14:52 Küsimus siis puudutab suhtes argipäeva. Kas on rohelisemaks osutunud ja kui, siis mis aspektides? Minu arust ikka on rohelisem, kui on vägivaldne vms partner. Aga kui on nö partner keskeltläbi, mida siis võiksite arvata? On sellise partneri mahajätt teid haljamale aasale aidanud? Või on ikka ja jälle (tavaline) argipäev omadega sisse sadanud?
Kuna me ise oleme ka nö "keskeltläbi", inimesed oma vigade ja headega, siis arvan, et kui on enam-vähem ok kaaslane, siis kuhugi joosta pole mõtet. Neid Jumala kingitusi vastassoole ja ideaalseid inimesi on pagana vähe ja a) ei jagu ja b) vist ei oleks ise ka ideaalset väärt. Mid aega deasi, seda vähem on mõtet lihtsalt sellepärast, et igav on, oma elu pea peale pöörata (ja eriti laste elu, kui lapsed on, ja muude elu, kellea oled pika suhte jooksul kokku kasvanud- mitte et vana ja haige ämma rõõmuks nüüd ainukese stiimulina koos elama peaks, aga...). Kui suhe teeb õnnetuks, siis jah, mine lahku ja otsi parem (isegi üksi on siis parem). Kui suhe on ok, siis on ok ja ei ole kindel, kas paremat leiakski. Pärast tulevad meelde nagunii kõik head asjad (mälu juba töötab niimoodi) ja võib väga kahetsema hakata, parem varblane peos kui tuvi katusel :)
Külaline

Mul on varasemalt selliseid keskeltläbi kaaslasi olnud kaks tükki. Ühe puhul ei olnud lahkuminek minu poolne otsus, olime üle 5 aasta täitsa mõistlikult koos, tülisid oli, aga arvasin, et see on normaalne. Teise puhul leidsin aga, et asi minu jaoks ikkagi ei toimi - lõpuks tekitasin lolli peaga põhjuse lahku minekuks, sest see, et asi minu jaoks päris õige ei tundu, ei tundunud päris põhjus olevat.
Tänane suhe on selline, et mul läks omajagu aega, et kohaneda sellega, et suhe võib olla ka harmooniline ja ilma tülideta. Me ei vihasta üksteise peale, kui üldse, siis keerulise olukorra peale. Me toetame teineteist ja töötame ühiste eesmärkide nimel. Teeme üksteise elu lihtsamaks ja paremaks. Päriselt kohe on tunne, et siin pool on rohi rohelisem. Võib-olla kunagi tuleb aeg, kus enam nii ei tundu, aga hetkel pärast 5 aastat, kahte last ja kolme linna vahel kolimisi olen jätkuvalt rahul.
roosaroos
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas roosaroos »

Külaline kirjutas: 16 Nov 2024 15:41 Mina arvan seda tolmukübe, et kui oled noor, siis tuleb koolis käia ja õppida. Soovitavalt neljadele viitele. Siis on hilisemas elus muru alati roheline. Kuidas sul kooliharidusega lood on?
Kui silmaklappidega peab elama, et niimoodi arvata?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2024 15:41 Mina arvan seda tolmukübe, et kui oled noor, siis tuleb koolis käia ja õppida. Soovitavalt neljadele viitele. Siis on hilisemas elus muru alati roheline. Kuidas sul kooliharidusega lood on?
Kooliharidus ei taga suhteõnne, seda esiteks. Mõttetu mutilik targutus on tsitaadis. Samahästi võib Tolmukübe olla keskealine oma pikas vanas igavas suhtes ammu mandunud ja kergelt rahulolematu naine, kes mõtleb, kas jääbki nii või võib elul olla midagi veel pakkuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Nov 2024 11:18
Kooliharidus ei taga suhteõnne, seda esiteks. Mõttetu mutilik targutus on tsitaadis. Samahästi võib Tolmukübe olla keskealine oma pikas vanas igavas suhtes ammu mandunud ja kergelt rahulolematu naine, kes mõtleb, kas jääbki nii või võib elul olla midagi veel pakkuda.
Koolis tasub alati käia. Seletan. Kui käid koolis, saad parema hariduse, parema töökoha, rohkem raha, ilusam elu. Leiad samasuguse kaaslase, kes on ka koolis käinud. Koos ehitate üles ilusa elu, kasvatate koos üles lapsed, annate neilegi edasi samad väärtused. Teine äärmus on esindatud Taavi Libeda saadetes. Kolhoosimaja räämas korter, üksikema mitme lapsega kurtmas raske elu üle.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Nov 2024 11:18
Või ka doktorikraadiga tegelane, kes lihtsalt huvi pärast uurib. Ilma, et tal endal mingit konkreetset teemat oleks sellega.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Nov 2024 13:07 Koolis tasub alati käia. Seletan. Kui käid koolis, saad parema hariduse, parema töökoha, rohkem raha, ilusam elu. Leiad samasuguse kaaslase, kes on ka koolis käinud. Koos ehitate üles ilusa elu, kasvatate koos üles lapsed, annate neilegi edasi samad väärtused. Teine äärmus on esindatud Taavi Libeda saadetes. Kolhoosimaja räämas korter, üksikema mitme lapsega kurtmas raske elu üle.
Nii naiivne mustvalge maailmavaade küll kõrgkoolis käimisest rikutud pole :lol: :lol: Et harimatud on alati vaesed ja õnnetud ja haritud on rikkad ja ilusad ja õnnelikus suhtes?? Päriselt? Kui vana sa oled?
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Nov 2024 14:16
Külaline kirjutas: 17 Nov 2024 13:07 Koolis tasub alati käia. Seletan. Kui käid koolis, saad parema hariduse, parema töökoha, rohkem raha, ilusam elu. Leiad samasuguse kaaslase, kes on ka koolis käinud. Koos ehitate üles ilusa elu, kasvatate koos üles lapsed, annate neilegi edasi samad väärtused. Teine äärmus on esindatud Taavi Libeda saadetes. Kolhoosimaja räämas korter, üksikema mitme lapsega kurtmas raske elu üle.
Nii naiivne mustvalge maailmavaade küll kõrgkoolis käimisest rikutud pole :lol: :lol: Et harimatud on alati vaesed ja õnnetud ja haritud on rikkad ja ilusad ja õnnelikus suhtes?? Päriselt? Kui vana sa oled?
Mõned maailma rikkaimad inimesed ei ole kõrgkoolis aega raisanud.
Külaline

Anonymous kirjutas: 17 Nov 2024 13:07Koolis tasub alati käia. Seletan. Kui käid koolis, saad parema hariduse, parema töökoha, rohkem raha, ilusam elu. Leiad samasuguse kaaslase, kes on ka koolis käinud. Koos ehitate üles ilusa elu, kasvatate koos üles lapsed, annate neilegi edasi samad väärtused. Teine äärmus on esindatud Taavi Libeda saadetes. Kolhoosimaja räämas korter, üksikema mitme lapsega kurtmas raske elu üle.
Kus neid samasuguseid kaaslasi jagatakse? Neiuke nohiseb ülikoolis raamatukogundust või lasteaiandust õppida kui teised vähegi kobedamad mehed ära jagavad. Pärast tööl ka ainult naised.
Külaline

Anonymous kirjutas: 17 Nov 2024 14:16Nii naiivne mustvalge maailmavaade küll kõrgkoolis käimisest rikutud pole :lol: :lol: Et harimatud on alati vaesed ja õnnetud ja haritud on rikkad ja ilusad ja õnnelikus suhtes?? Päriselt? Kui vana sa oled?
Vaatan seda Taavi Libeda saadet suht järjepidevalt ja mulle tundub, et need "tema kliendid" üle kaheksa talve ei ole koolis käinud enamasti. Sellest tegin järelduse.
Külaline

Anonymous kirjutas: 17 Nov 2024 16:24Kus neid samasuguseid kaaslasi jagatakse?
Eks ise peab ka aktiivne olema, magavale kassile hiir suhu ei jookse. Vanasti elasid tudengid vilgast seltsielu, grupipeod (naistegrupp meestegrupiga), EÜE, pulmad sünnipäevad. Täna on vist igasugu muid kanaleid tutvumiseks lisandunud.
Külaline

Anonymous kirjutas: 17 Nov 2024 19:32Täna on vist igasugu muid kanaleid tutvumiseks lisandunud.
Nendes tänapäevastes kanalites ei loe haridus küll suurt midagi.
Tegelik väärtus on loomulik intelligents. Ole nii haritud kui tahes, ikka võid puhta loll olla. Loeb see, mida ja kuidas sa elust omandad, mille vastu huvi tunned, milliseid raamatuid loed, kui avatud oled uutele teadmistele, kui palju üldse oma aju kasutad.
40 aastat tagasi omandatud kõrgheridus ja 30 aastat tagasi saavutatud doktorikraad ei näita mitte midagi suhete tasandil.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Absoluutselt. See hariduse ülimuslikuks 'iseloomuomaduseks' pidamine on naeruväärne ja eluvõõras- igas ühiskonnakihis on suhteks kõlbmatuid ja vahel täiesti jobusid. Loeb erudeeritus, huvi maailma vastu, avatus, sotsiaalsus jnejne. Haridus ei anna seda kõike, kellel neid omadusi loomuldasa pole.

Aga ei, ei pruugi olla mujal rohi rohelisem. Eks see oleneb ka, kui koltunud see "rohi" oma aias on, ehk kui vilets on objektiivselt võttes olemasolev suhe- ehk polegi nii raske paremat väljast leida.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 18 Nov 2024 00:48
Anonymous kirjutas: 17 Nov 2024 19:32Täna on vist igasugu muid kanaleid tutvumiseks lisandunud.
Nendes tänapäevastes kanalites ei loe haridus küll suurt midagi.
Tegelik väärtus on loomulik intelligents. Ole nii haritud kui tahes, ikka võid puhta loll olla. Loeb see, mida ja kuidas sa elust omandad, mille vastu huvi tunned, milliseid raamatuid loed, kui avatud oled uutele teadmistele, kui palju üldse oma aju kasutad.
40 aastat tagasi omandatud kõrgheridus ja 30 aastat tagasi saavutatud doktorikraad ei näita mitte midagi suhete tasandil.
Sisuliselt nõustun, aga samas väga sageli need loomult intelligentsed inimesed siiski kipuvad varem või hiljem oma loomuliku intelligentsuse ikkagi mingiks hariduseks vormistama - ehk siis muidugi pole kõik haritud inimesed automaatselt meeldivad ja suhteks sobivad, aga seesmist intelligentsust on neis siiski suurema tõenäosusega kui põhikooliharidusega jäänutes. Mis ei välista, et ka viimaste hulgas ei v õ i k s olla imelisi, tarku, suhteks igati sobivaid tüüpe. Haridus ei garanteeri loomulikult midagi, aga natuke suurendab tõenäosust, et tegu on mõtlemis- ja vastutusvõimelise inimesega.
Külaline

Barbara kirjutas: 18 Nov 2024 09:44Absoluutselt. See hariduse ülimuslikuks 'iseloomuomaduseks' pidamine on naeruväärne ja eluvõõras- igas ühiskonnakihis on suhteks kõlbmatuid ja vahel täiesti jobusid. Loeb erudeeritus, huvi maailma vastu, avatus, sotsiaalsus jnejne.
Ega need Taavi Libeda "kliendid" erudeeritusega just ei hiilga. Selline lihtne maailmapilt. Kui ikka koolis pole käinud, siis ega sa väga erudeeritud pole. Maailmapilt neil ka väga avar pole ja üks põhjus on see, et inimene pole oma kodukülast välja (reisima) saanudki. Põhjuseks on raha puudus. ja raha on puudu sellepärast, et ei ole korralikku töökohta. Korralikku töökohta pole, sest pole haridust. Ring on jälle täis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist