Rooside muldamiseks on veel vist vara, tundub, katmiseks kindlasti vara... Lillesibulad tublidel maas, tulpe-hüatsinte võib veel pea külmadeni panna (nartsisside jaoks on juba külmavõitu vast).
Mis töid teil veel aias teha?
Mis töid teil veel aias teha?
Aiaomanikud, mis teil veel sügistöödest tegemata, mis tehtud? 
Rooside muldamiseks on veel vist vara, tundub, katmiseks kindlasti vara... Lillesibulad tublidel maas, tulpe-hüatsinte võib veel pea külmadeni panna (nartsisside jaoks on juba külmavõitu vast).
Ja seonduv küsimus- ülejärgmisel pühapäeval on esimene advent, kas kaunistate aeda, on ehk häid ideid, kuidas panna tuled, kuuseoksad aknakasti jms?
-
Külaline
Kurat Ants, sinus on ikka väike pervert peidus
No jutt käis ju ka aia kaunistamisest: pangu tihasele kasvõi pekki, kui muud tegevust ei leia.
-
Külaline
Minul on üles võtmata daaliad ja kaeralilled, ootavad esimest külma. Lõikamata on veel veidi lillevarsi, flokse näiteks, mis veel natuke aega tagasi õitsesid. Puude all on veel veidi mahakukkunud sügis- ja talveõunu, ilmselt külm võtab ära ja rändavad komposti. Lehed on linnakodus riisutud, maal pole veeel alsutanudki, läinud nädalavahetusel oli liiga tuuline. Kuusehekist on 3/4 pügatud, ehk jõuab viimase veerandiku ka. Hiljuti lugesin, et õigeim pügamise aeg pidavat juuli olema (ei googeldanud küll miks), ma olen alati hilissügisel püganud. Millalgi pügan ka arooniahekki, siis kui linnud on sealt marjad ära söönud, ilmselt kevad-talvel. Roosid on mul omajuursed ja saavad hakkama, no kui ei saa siis looduslik valik. Üldse olen läinud seda teed, et ma ei kata, mulda ega varjuta, kasvatan seda mis vähe hoolt vajab ja ise hakkama saab. Riisumata võiks ka ideaalis jätta, aga see tähendaks ka sügisel muruniitjaga tegustemist, muidu jääb kuidagi hooldamata ja porine mulje vähemalt linnas.
-
Külaline
Ma lepin veel niitmata "lillemuruga"- ehk kevadeti võilillemuru ja edasi kirikakramuru, aga mulle pole suudetud veel maha müüa seda sügisest mitteriisumist. Miinimum võiks siis lehed muruniitjaga peeneks lasta ja jätta, aga minu meelest täiesti riisumata muru on lägane, libe, inetu ja kevadel on poole raskem seda kenaks saada.
Oi oi oi sipsik ja või TurvaSiil, huumorisool umbes?
Muideks, sellise pika sooja sügise puhul oli paras aeg pisut hiljem vakku panna ka taliküüslauk.
Agronoomilise uuringu ja enda kogemuste põhjal: kui soov saada varakult kurkide marineerimiseks tilli õisikuid siis just november on selleks õige aeg.
Muideks, sellise pika sooja sügise puhul oli paras aeg pisut hiljem vakku panna ka taliküüslauk.
Agronoomilise uuringu ja enda kogemuste põhjal: kui soov saada varakult kurkide marineerimiseks tilli õisikuid siis just november on selleks õige aeg.
-
Külaline
Miks seda teemaalgatust on nii palju miinustatud. Norm küsimus ju. Täiesti arusaamatu. Ja ma ei ole TA
-
Külaline
V-o seepärast, et TA on oma põhiküsimustele ju ise ära vastanud?Külaline kirjutas: ↑19 Nov 2024 20:40 Miks seda teemaalgatust on nii palju miinustatud. Norm küsimus ju. Täiesti arusaamatu. Ja ma ei ole TA
No aga kui midagi küsida, siis alati vingutakse, et "vasta ise ka"! Vastasin, siis jälle häda.
Pigem liigub mõte juba järgmise kevade poole, mida veel aeda tahaks jne...
-
Külaline
Võid need savist päkapikud aeda panna, Saksamaal mingi kultuuriosa.
-
Külaline
Kõige ilgemad Saksamaal on need poodud päkapikud, juba ilmuvad vaikselt:

-
Külaline
No nüüd läks hästi, mul oli plaan sel nädalavahetusel lehti riisuda, aga nüüd tuli lumi maha ja see jääb vist ära. Kasvuhoonet pole ka ära koristanud, selle siis teen ikka ära.
Mul sama vedamine! Muidugi võib juhtuda, et sulab veel ära ja saab siiski riisuda. Lillevarteni ma ilmselt küll ei jõua, isegi kui lumi sulab, pole isu nende vettinud peenardega tegelda. Jääb kevadeks. Kasvuhoone tegin õnneks tühjaks.Külaline kirjutas: ↑22 Nov 2024 21:22 No nüüd läks hästi, mul oli plaan sel nädalavahetusel lehti riisuda, aga nüüd tuli lumi maha ja see jääb vist ära. Kasvuhoonet pole ka ära koristanud, selle siis teen ikka ära.
-
Külaline
Ma tugevamad lillevarred olen ära lõiganud, nt floksid, aga nende lödidega ongi parem tegeleda kevadel - siis tõmbad paar korda rehaga ja ongi läinud, mitte ei pea lõikuma ja lõikuma ja vaeva nägema. Nt päevaliiliad. Sõnajalad jätan ka alati kevadeks, neid on mul palju. Sügiseks on täiesti siiber aia hooldamisest, aga kevadel hakkan jälle rõõmsa meelega. Ja koristan vana risu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 2 külalist