Maksuküüru kadumine
-
Külaline
Loomulikult poolt, mul tänu sellele tuleb edaspidi rohkem raha kätte.
-
Külaline
Mina selles mõttes olen poolt, et praegune olukord ei ole okei, see piir, et alates 2100 eurot teenides ei saa ühtki senti tulumaksuvabadust, on väga palju ajale jalgu jäänud. Kui see kehtestati, siis oli väga okei, sest 2100 oligi juba päris suur palk. Aga nüüd on see Tallinna keskmine palk juba ja selline inimene ei ole jõukas. Võiks küll olla, et näiteks alates 3000 teenides maksad suurema protsendi palgast ära kui väiksema palgaga. Aga praegu saaksin sellest maksuküüru kaotamisest vist 100 eurot kuu rohkem kätte, mis nööritakse minuet mitmekordselt tagasi küll käibemaksu tõusuga, tulumaksu tõusuga, automaksuga, maamaksu tõusuga, nüüd tahetakse veel mingi riigikaitse maks kehtestada. Ma olen selle vabanduse nime all, et aga varsti saate ju rohkem raha kätte tükk maad rohkem raha juba ära ju maksnud, kui see kasu saab olema. Selles mõttes üldse ei poolda.
-
Külaline
Maksuküür kaotatakse ära, tuleb riigikaitsemaks asemele, kõik jääb samaks. Vaesed jäävad veel vaesemaks ja kuritegevus hakkab tõusma.
-
Külaline
See küür on ajale väga jalgu jäänud, piisaks nihutamisest minimaalselt 3000 euroni. Ja igal aastal üle vaadata, kus see küür olema peaks. Praegusel kujul see kindlasti ei sobi.
-
Külaline
Maksuküür oli kogu oma olemuselt juba algusest peale täiesti ajuvaba. Tulumaksu puhul on mõistlikud variandid kas baasmäära tõstmine või siis astmeline tulumaks, mis kellele rohkem meeldib. Selle asemel aga leiutati meil too mõttetult keerukas maksuküür, mis kõige rohkem mõjutas negatiivselt keskklassi.
Kindlasti olen küüru kaotamise poolt. Ei huvitagi niivõrd, kes kui palju võidab või kaotab, aga see küür oli juba oma olemuselt demagoogia tipp: kuulutame ikka usinalt, kuidas Eestis on kõigile võrdse protsendiga tulumaksumäär, aga vaikselt koorime selle jutu varjus just eriti keskklassi.
Olgu siis juba (ajutine) riigikaitsemaks. Vähemalt on teada, kuhu läheb ja loodetavasti ka, millal läbi saab. Umbes nagu KÜ fassaadi renoveerimise laen.
Olgu siis juba (ajutine) riigikaitsemaks. Vähemalt on teada, kuhu läheb ja loodetavasti ka, millal läbi saab. Umbes nagu KÜ fassaadi renoveerimise laen.
-
Külaline
Riigikaitsemaks ei jää ajutiseks, kõik ajutised asjad on meil igaveseks muutunud. Tehakse riigikaitsemaks ja siis ka astmeline tulumaks.
-
Külaline
Kõik maksud on meil siin ajutised. Nagu käibemaks, mis masu ajal 18 protsendilt ajutiselt 20 peale tõusis. Seda pole vaja mainida, et praeguseks ta 18 asemel 22. Ju siis oli vaja.
-
Külaline
Olen kaotamise poolt, sest meie pere sellest võidab. Samas tõuseb ju tulumaks, tuleb automaks ja jumal teab mis veel. Ühe käega antakse, teisega võetakse. Ehk siis suht mõttetu.
See maksuküür, et tal mingit mõtet ja loogikat oleks, tulnuks algusest peale siduda keskmise palgaga, või mõne muu näitajaga, mis inimeste reaalset majanduslikku toimetulekut arvestab. Miks seda ei tehtud, on mulle täielik müstika.
Pakun huupi et see vahemik, kus tulumaks hakkab vaikselt peale kerima, võinuks olla keskmisest palgast kuni kahekordse keskmise palgani näiteks. Mitte mingi lamp 1200-2100 eurot. Reaalselt, mis loogika oli seda siduda konkreetse palganumbriga? Kas oli mingit kahtlust, et ühel päeval muutub fikseeritult 1200-2100 palga vahel kerkiva maksuküüru kandmine kõigi keskmise palga saajate (see aeg on nüüd sama hästi kui käes, keskmine brutopalk 2024 1. kvartalis 1894 eur) ja seejärel millalgi juba alates miinimumpalgast üldse kõigi kohustuseks? Muidugi, kui see viimane juhtub, siis ka see "kaotab" edukalt maksuküüru.
Pakun huupi et see vahemik, kus tulumaks hakkab vaikselt peale kerima, võinuks olla keskmisest palgast kuni kahekordse keskmise palgani näiteks. Mitte mingi lamp 1200-2100 eurot. Reaalselt, mis loogika oli seda siduda konkreetse palganumbriga? Kas oli mingit kahtlust, et ühel päeval muutub fikseeritult 1200-2100 palga vahel kerkiva maksuküüru kandmine kõigi keskmise palga saajate (see aeg on nüüd sama hästi kui käes, keskmine brutopalk 2024 1. kvartalis 1894 eur) ja seejärel millalgi juba alates miinimumpalgast üldse kõigi kohustuseks? Muidugi, kui see viimane juhtub, siis ka see "kaotab" edukalt maksuküüru.
-
Külaline
Ei tehtud kuna reformierakond oli vastu. Seepärast tehtigi selline kummaline asi, nüüd tahetakse seegi kaotada mille läbi maksukoormus tõuseb kõikidel. Kõikjal mujal maailmas on astmeline tulumaks, Eesti üritab alati vastuvoolu ujuda ja mingit õnne see meie ühiskonnale ei too. Kui läänes inimesed saavad vähiravimeid, siis Eesti riigil lihtsalt raha ei ole ega tulegi, sest need samad rikkad, kes mujal kõik maksavad rikkuse makse, saavad meil elada kui maksuparadiisis.
Ma ei saa üldse aru, miks tavakodanikud valisid/valivad reformierakonda?Külaline kirjutas: ↑19 Juun 2024 11:05 Ei tehtud kuna reformierakond oli vastu. Seepärast tehtigi selline kummaline asi, nüüd tahetakse seegi kaotada mille läbi maksukoormus tõuseb kõikidel. Kõikjal mujal maailmas on astmeline tulumaks, Eesti üritab alati vastuvoolu ujuda ja mingit õnne see meie ühiskonnale ei too. Kui läänes inimesed saavad vähiravimeid, siis Eesti riigil lihtsalt raha ei ole ega tulegi, sest need samad rikkad, kes mujal kõik maksavad rikkuse makse, saavad meil elada kui maksuparadiisis.
Nad esindavad ju ainult rikkureid, Suurema sissetulekuga inimesi suurema maksuga maksustada ei soovi, pankadele ka maksu kehtestada ei soovitud, ainult kooriks vaesemaid ja keskmikke.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Nad tahavad vähemalt valimiste ajal eliidi hulka kuuluda, vähemalt enda kujutluses.
-
Külaline
Ei vali keegi reformi, e-hääletamine on pettus. Läbi pettuse said nad võimule, sinna on segatud kapo, süvariik, reformierakond.Tõutäkk kirjutas: ↑19 Juun 2024 20:59Ma ei saa üldse aru, miks tavakodanikud valisid/valivad reformierakonda?Külaline kirjutas: ↑19 Juun 2024 11:05 Ei tehtud kuna reformierakond oli vastu. Seepärast tehtigi selline kummaline asi, nüüd tahetakse seegi kaotada mille läbi maksukoormus tõuseb kõikidel. Kõikjal mujal maailmas on astmeline tulumaks, Eesti üritab alati vastuvoolu ujuda ja mingit õnne see meie ühiskonnale ei too. Kui läänes inimesed saavad vähiravimeid, siis Eesti riigil lihtsalt raha ei ole ega tulegi, sest need samad rikkad, kes mujal kõik maksavad rikkuse makse, saavad meil elada kui maksuparadiisis.
Nad esindavad ju ainult rikkureid, Suurema sissetulekuga inimesi suurema maksuga maksustada ei soovi, pankadele ka maksu kehtestada ei soovitud, ainult kooriks vaesemaid ja keskmikke.
-
kassike
Jah, olen maksuküüru kadumise poolt. Suurema sissetulekuga inimesed maksavad niikuinii riigile rohkem tulumaksu.
-
Külaline
Kuidas nad siis maksavad? Vähegi ajudega inimene teeb OÜ ja teeb endale miinimumpalga ja ei maksa riigile midagi. Ainult vaene inimene mõtleb, kui maksab vähem tulumaksu, siis äkki kunagi rikkaks saades siis ka maksab vähe makse. Eestis pole isegi ettevõtetel mingit maksu, kõigis teistes riikides see on. Aga eestlased tahavadki elada vaeselt, halvasti, keegi ei saa seda takistada. Kui eestis oleks nii hea elu maksude näol, koliks kõik rikkad siia.kassike kirjutas: ↑19 Juun 2024 21:33 Jah, olen maksuküüru kadumise poolt. Suurema sissetulekuga inimesed maksavad niikuinii riigile rohkem tulumaksu.
-
Külaline
A vaene ei või endale OÜ-d teha, et sinu väite kohaselt mitte midagi maksta?
Mis jõukaid puudutab, siis esiteks eks neid ole siia kolinud nii Soomest kui Rootsist kui mujalt. Samas Eesti ei ole piisavalt atraktiivne nii kliima kui Venemaa naabruse kui poliitiliste otsuste ebastabiilsuse tõttu. Pidevalt tehakse reegleid ümber ja see ei ole atraktiivne.
Mis jõukaid puudutab, siis esiteks eks neid ole siia kolinud nii Soomest kui Rootsist kui mujalt. Samas Eesti ei ole piisavalt atraktiivne nii kliima kui Venemaa naabruse kui poliitiliste otsuste ebastabiilsuse tõttu. Pidevalt tehakse reegleid ümber ja see ei ole atraktiivne.
-
Külaline
Vaene? Enne peab ikka mingit raha olema millest seda palka maksta. On neid siia kolinud ka? 100x toredam on elada Rootsis kui Eestis.Külaline kirjutas: ↑20 Juun 2024 09:10 A vaene ei või endale OÜ-d teha, et sinu väite kohaselt mitte midagi maksta?
-
Külaline
Kas sa arvad, et paljalt oü omamine tagab sissetuleku? Igaüks võib paari minutiga endale OÜ teha, aga selleks et sellega teenida peavad tal ikka ka mingid oskused olema, mille eest keegi talle nõus maksma on.Külaline kirjutas: ↑19 Juun 2024 21:37Kuidas nad siis maksavad? Vähegi ajudega inimene teeb OÜ ja teeb endale miinimumpalga ja ei maksa riigile midagi. Ainult vaene inimene mõtleb, kui maksab vähem tulumaksu, siis äkki kunagi rikkaks saades siis ka maksab vähe makse. Eestis pole isegi ettevõtetel mingit maksu, kõigis teistes riikides see on. Aga eestlased tahavadki elada vaeselt, halvasti, keegi ei saa seda takistada. Kui eestis oleks nii hea elu maksude näol, koliks kõik rikkad siia.kassike kirjutas: ↑19 Juun 2024 21:33 Jah, olen maksuküüru kadumise poolt. Suurema sissetulekuga inimesed maksavad niikuinii riigile rohkem tulumaksu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist