Kas teid häirib, kui elus on mitu partnerit?

seks, suhted ja pereteemad
Tolmukübe
Kontakt:

Kas teid häirib, kui elus on mitu partnerit?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Teismelisena ma unistasin, et tuleb üks mees ja oleme temaga koos elu lõpuni. Nii pole läinud. Kas teid häirib, kui elus on mitmeid suhteid, või see meeldib, või eelistate ühte, või teil ei ole vahet? Miks? Kas tunnete, et olete kuidagi kehvem, kui on mitu partnerit elu jooksul? Või see ei oma tähtsust?
Santigold
Kontakt:

Postitus Postitas Santigold »

Ei oma tähtsust. Mis oli siis oli, kuni selles kinni pole. Kogemused tulevad kasuks ja annavad alati juurde.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 22 Nov 2024 08:02 Teismelisena ma unistasin, et tuleb üks mees ja oleme temaga koos elu lõpuni. Nii pole läinud. Kas teid häirib, kui elus on mitmeid suhteid, või see meeldib, või eelistate ühte, või teil ei ole vahet? Miks? Kas tunnete, et olete kuidagi kehvem, kui on mitu partnerit elu jooksul? Või see ei oma tähtsust?
Elus võib minna nii ja naa. Mõni kohtab 20 aastaselt oma elu armastust ja elab temaga surmani koos. Vahepeal üle aisa ka ei löö. Ehk siis elus ongi üks partner. Ka seksi mõttes. Enamus suhtleb nooruses erinevate inimestega ja ka magab erinevate inimestega ja ütleme et 30 aastaselt loob pere ja siis elatakse surmani koos. Elus siis näiteks 3-4 partnerit on kokku olnud. Kolmas äärmuslik variant võib olla nagu tsellomängijal, kes aeg ajalt kuulutab Kroonika veergudel oma suurt armastust (tihti mainib ära ka seksuaalset sobivust) ja mingi hetk jälle kordub kõik. Ma ei taha isegi arvata mitu partnerit koguneb tal pensionieaks "kontole".

Milline variant see õige on? Mina seda teile ütlema ei hakka, igaüks elagu nii nagu oskab ja saab. Ühele meeldib üks, teisele teine.
Külaline

Ei, miks peaks?
Elu ongi katsetamine ja kõik valikud ei saagi ju õiged olla.
Külaline

Savi. Medalit keegi selle eest nkn ei anna, et vaid ühe mehega olnud oled.
Külaline

Päris süütukest ei taha, eelistan kogenud inimest, kes on endas kindel, teab mida tahab ning mis talle meeldib.
Külaline

Huvitaks pigem mis põhjustel lahku mindi ja kuidas mindi, see näitab palju rohkem inimesest. Aga kellel neid suhteid on palju olnud, siis temaga ei jäägi ükski suhe pidama.
Külaline

Häirivad pigem need, kes peavad tihti vajalikuks kuulutada, et neil on ainult üks suhe olnud. Suhtumisega, et neid peaks juba ainult sellepärast kummardatama.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 22 Nov 2024 08:02 Teismelisena ma unistasin, et tuleb üks mees ja oleme temaga koos elu lõpuni. Nii pole läinud. Kas teid häirib, kui elus on mitmeid suhteid, või see meeldib, või eelistate ühte, või teil ei ole vahet? Miks? Kas tunnete, et olete kuidagi kehvem, kui on mitu partnerit elu jooksul? Või see ei oma tähtsust?
Mu ühel sõbral oli pruut Põltsamaalt ja kohalikud rääkisid, et teda on terve linn pannud.
Aga Põltsamaa on üsna väike linn ka muidugi...
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Nov 2024 13:32 Häirivad pigem need, kes peavad tihti vajalikuks kuulutada, et neil on ainult üks suhe olnud. Suhtumisega, et neid peaks juba ainult sellepärast kummardatama.
Kus sa selliseid inimesi küll kohtad? Esiteks on tänapäeval ikka üsna vähetõenäoline, et sääraseid inimesi väga palju oleks ja need vähesed siis ka komistavad kuidagi just sinu teele ja hakkavad veel südant puistama oma senise seksuaalelu teemal ja lõpuks nõuavad kummardamist? Uskumatu.
Külaline

Teimelisena me unistame paljustki, mis kunagi tõeks ei saa.
Kelle puhul peaks häirima, iseenda puhul või partneri puhul? Tegelikult ei häiri kummagi puhul. Mul on olnud 2 pikaajalist abielu, järelikult püsisuhteks ikka kõlban, mehed on ka normid. Ohumärk on see, kui keskealisel inimesel pole olnud pikaajalist suhet- et mis siis nagu viga on, et ükski kaas pajale ei sobi...
Külaline

Miks siis ei või inimene üksi elada? Oli kooseludes, siis puhkab ja elab endale ja hiljem näiteks kellegi toredaga tutvuses areneb suhe kooseluks. Osad inimesed ei oskagi suhteta elada, ühega lahutab, teisega kohe abiellub. Igale oma.
Külaline

Paljudel on elus suhe ja seks ainult 1 inimesega tänapäeval, 0,5% populatsioonist ja needki 90+, kes eda tõesti väita saavad (sest kunagi ei tea, mis homme saab :) )?? Milleks ennast nii jaburate piirangutega piinata.
Külaline

Mind häirib ja ei häiri ka. Mul endal on kolmas suhe (nüüd siis abielu 25 aastat), enne seda oli kaks umbes aasta kestnud suhet. Kõik justkui OK. Samas mu täisealine laps just lahutas teise abielu, mis kestis 7 aastat ja tunneb end sellest väga häirituna, et juba teine suhe purunes. Paistab muretsevat, et mis tal viga on, et kooselud tema elus püsima ei jää. Ehk siis minuga vist on nii, et kuni 3 suhet on OK, aga sellest üle juba oman eelarvamust.
Külaline

Iga kogemus õpetab ja kasvatab inimesena, iga armastus on erinev. Olen saanud tunda ka sellist armastust, mida on võimalik kogeda tõenäoliselt ainult korra elus. Tundelise ja romantilise inimesena on sellised mälestused minu jaoks väga väärtuslikud. Need oleks jäänud olemata, kui oleksin endale mingeid kunstlikke piiranguid seadnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Nov 2024 23:08 Iga kogemus õpetab ja kasvatab inimesena, iga armastus on erinev. Olen saanud tunda ka sellist armastust, mida on võimalik kogeda tõenäoliselt ainult korra elus. Tundelise ja romantilise inimesena on sellised mälestused minu jaoks väga väärtuslikud. Need oleks jäänud olemata, kui oleksin endale mingeid kunstlikke piiranguid seadnud.
Mul on hea meel, et on enne pikka abielu olnud mõni suht kirglik suhe. Ei olnud kummalgi mõtet koos elama hakata. No ja mõni ka mitte nii kirglik suhe inimestega, keda küll pikemalt tundsin, aga seksuaalselt lävisime vaid ühe korra. Ei saa päris üheöösuhteks ka nimetada, kuigi oligi vaid üks öö.
Hea võrdlus oma praeguse mehe kasuks, üldse ei kahetse. Miks peaks? Lõbus noorpõlv oli.
Külaline

Häirib mitu suhet korraga.
Külaline

Anonymous kirjutas: 22 Nov 2024 22:19Samas mu täisealine laps just lahutas teise abielu, mis kestis 7 aastat ja tunneb end sellest väga häirituna, et juba teine suhe purunes. Paistab muretsevat, et mis tal viga on, et kooselud tema elus püsima ei jää.
Aga miks siis tal suhted purunesid ikkagi?
Külaline

Kui mu partneril oleks enne mind mingi enneolematult unustamatud ja kirglikud suhted olnud, siis mina oleks vist häiritud küll. Veel hullem oleks variant, kui ta oleks mingite juhuslike naistega sebinud, halvad kogemused ja eelarvamused naiste osa saanud.

Enamus inimestel pole ju väga valikut ka, kas võtad selle “kirgliku pagasiga” partneri või oled üldse ilma. Milleks see kõik tema suhtele kasulik on, fantaseerib igaüks ise juurde.

Isiklikult ei fänna selliseid minevikutaakasid ja tuttavate ning sugulaste põhjal võiksin väita, et paljud oma ekse mingiks positiivseks kogemuseks ja toredaks mälestuseks üldiselt ei pea. Tunnen, et selline elu pole minu jaoks ja olengi seetõttu teisiti elanud. Aga teised muidugi elagu edasi nii nagu neile sobib.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 19:40 Kui mu partneril oleks enne mind mingi enneolematult unustamatud ja kirglikud suhted olnud, siis mina oleks vist häiritud küll.
Aga sa ei pea ju neist teadma.
Lisaks oleks ta ju siis kogemustega.
Või kui sulle tundub, et ongi kogemustega, siis on tal kindlasti suurem suhete arv enne olnud sel juhul.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], KollaneBanaan ja 1 külaline