Hispaaniasse kolimine

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Maja saate küll kergesti, tungite sisse ja oletegi elamas
https://eestinen.fi/2024/11/hea-teada-h ... lja-ajama/
Külaline

Seal ei ole nii turvaline kui Eestis. Erinevalt meist palju migrante, eriti marokolastega probleemid. Taskuvaraste jõugud. Teises riigis elades, aga töötades Eesti ettevõtte heaks, tekib sul siiski Hispaanias maksukohustus ja Eesti ei maksa enam lastetoetusi.
Külaline

Anonymous kirjutas: 19 Nov 2024 23:37Maja saate küll kergesti, tungite sisse ja oletegi elamas
https://eestinen.fi/2024/11/hea-teada-h ... lja-ajama/
Lähed korraks poodi ja juba järgmised elanikud sees.
Läinud!
Aga üks tuntud eestlane elas seal kunagi kuskil koopas.
Külaline

Selgitage eluvõõrale - miks on eestlaste hulgas populaarne just Hispaania, mitte näiteks Portugal, Itaalia või mõni teine soe EL riik?
Külaline

See Õu mai gaaad tegi ju reklaami.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2024 20:47 Selgitage eluvõõrale - miks on eestlaste hulgas populaarne just Hispaania, mitte näiteks Portugal, Itaalia või mõni teine soe EL riik?
Portugal on mingi 5 korda vaesem riik kui on Hispaania.
Külaline

Huvitav, et oma tutvusringkonnas Hispaaniasse kolinuid või kes kavatseks kolida, ei teagi. Küll aga tean nö. külmemates maades (Põhjamaad, Suurbritannia, Saksamaa) kanda kinnitanud inimesi.

Üks lapsepõlvest tuttav naine küll läks aastaid tagasi (kui Hispaanisse kolimisest üldse nii palju ei räägitud kui nüüd ehk see ei olnud veel "mood")
Hispaaniasse kõrgkooli. Tutvus noormehega, abiellusid. Esialgu oligi plaan pereelu Hispaaniasse asutada. Aga mingil ajal läks nende sõnul töökohtadega nii hapuks, et hakaksid uut elukohamaad otsima. Kolisid Suurbritanniasse (kuna inglise keel on samuti see keel, mida mõlemad oskavad), nende laps sündis ja kasvab seal, ilmselt jäävadki. Nii et suur mood, suur mood - aga nemad, näe (kuigi nad oskasid keelt, omandatud haridus) kolisid unistuste maalt Hispaaniast hoopis ära...

Ma arvan, et kui kuhugi kolida, siis peaks päriselt tundma selle maa ARGIPÄEVA. Jah, puhkajana võib nii mõneski paigas mõnus olla, sest puhkaja ju puhkab ja argiasjade pärast eriti muretsema ei pea, see on teine asi. Aga kas selle koha tavaline, argipäevane elu ka sobib?

Kui keegi on mingit teist maad hästi tundma õppinud ja veendunud, et sealne elu ja ühiskond talle väga-väga meeldib, sobib ja tal on mingi tõsiseltvõetav plaan, mida tegema hakkab jne. - selliste inimeste otsust kuhugi kanda kinnitada ma võtaksin tõsiselt.

Nö. moe pärast kolijate suhtes ma olen aga küll skeptiline. Ja avaldused, et ah, müün emotsioonide ajel kõik maha, ilmselt oleksin võõral maal ka nõudepesijana õnnelik, kõlavad minu jaoks küll naiivselt.
Külaline

Kolid Hispaaniasse, kui ei meeldi, saab edasi kolida. Need kes Eestist ära kolivad, kolivad soovist elada kusagil mujal kui Eestis.
Külaline

Rannikul uputab, sisemaal kõrvetab. Eestlased päris hästi veel ei saa aru, mida tähendab kliimakatastroof. See on suur lollus oma kinnisvara põhjas ära müüa ja osta kõrbestuvasse piirkonda. Mine, aga mitte mingil juhul ära müü oma Eesti kinnisvara selle nimel. Maailma rikkad inimesed soetavad kinnisvara just Skandinaaviasse, sest tulevik kliima osas paremaks ei lähe.
Külaline

Anonymous kirjutas: 21 Nov 2024 06:11l. Maailma rikkad inimesed soetavad kinnisvara just Skandinaaviasse, sest tulevik kliima osas paremaks ei lähe.
Kui praegust sügist vaadata, siis Eesti jaoks on kliima küll tegelikult paremaks läinud, mina küll naudin, küttearved on ka väiksemad. Ja polegi võimalik ju nii palju enam kütta, kui kõik energialiigid nii kallid on. See, et kuskil Hispaanias kuumalaine on vahel, no tõesti - cry me a river, tule ela siis siin pimedas ja külmas Eestis, kui seal päikseliste palmide all nii paha ja palav on. Vene gaas endal seal huugab, konditsioneerid undavad, sajad tuhanded basseinid on joogivett täis, kõrbetesse tehakse golfiväljakuid, aga meie siin kuseme duši all, lammutame ahjusid ja muretseme hirmsasti Euroopa kliima pärast.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Ma ei tahaks Eestist ära kolida, mu jaoks on oma kultuuriruumis oma inimeste ja keele keskel elamine väga suur väärtus, aga mida vanemaks ma saan, seda enam mõistan, kui tohutult ikkagi ilm, eriti valgus / valguse puudumine mind mõjutab nii füüsiliselt kui vaimselt. Ses suhtes täiesti mõistan kliimapagulasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2024 20:47 Selgitage eluvõõrale - miks on eestlaste hulgas populaarne just Hispaania, mitte näiteks Portugal, Itaalia või mõni teine soe EL riik?
Massipsühhoos - kõik lähevad, järelikult on hea koht, kuhu minna. Üldiselt ära koliseme osas on minu arvamus, et kui oled rikas (ei ela palgatööst), siis ela kus tahad, igal pool on hea. Palgatööst sõltuvana mõtleksin enne 10x, kas ja kuhu minna.
Külaline

Hispaanias on juriidiline asjaajamine nii keeruline, et ei ole nendest foorumites kõvatajatest mingit minejat.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Nov 2024 09:04
Anonymous kirjutas: 21 Nov 2024 06:11l. Maailma rikkad inimesed soetavad kinnisvara just Skandinaaviasse, sest tulevik kliima osas paremaks ei lähe.
Kui praegust sügist vaadata, siis Eesti jaoks on kliima küll tegelikult paremaks läinud, mina küll naudin, küttearved on ka väiksemad. Ja polegi võimalik ju nii palju enam kütta, kui kõik energialiigid nii kallid on. See, et kuskil Hispaanias kuumalaine on vahel, no tõesti - cry me a river, tule ela siis siin pimedas ja külmas Eestis, kui seal päikseliste palmide all nii paha ja palav on. Vene gaas endal seal huugab, konditsioneerid undavad, sajad tuhanded basseinid on joogivett täis, kõrbetesse tehakse golfiväljakuid, aga meie siin kuseme duši all, lammutame ahjusid ja muretseme hirmsasti Euroopa kliima pärast.
Huugavad, huugavad, aga need piirkonnad kannatavad ka kõige räigemalt looduskatastroofide all. Isegi seal kõrbes esinevad juba nabani vihmasajud. Väga halb idee müüa maha kinnisvara siin põhjas ja investeerida see raha uputuste, põlengute jne alale. Lõunamaade rikkad juba kindlustavad oma laste tulevikku sellega, et ostavad kinnisvara põhja.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Nov 2024 18:25
Huugavad, huugavad, aga need piirkonnad kannatavad ka kõige räigemalt looduskatastroofide all. Isegi seal kõrbes esinevad juba nabani vihmasajud. Väga halb idee müüa maha kinnisvara siin põhjas ja investeerida see raha uputuste, põlengute jne alale. Lõunamaade rikkad juba kindlustavad oma laste tulevikku sellega, et ostavad kinnisvara põhja.
Siis peaks Soome ja Rootsi majandus kõvasti kasvama, aga neil on samasugune masu nagu meil. ei tule see lõunamaalane siia elama. Juba selle sama siesta pärast, terve elu harjunud elama kui kella 12-16 on mingi vabaaeg ja siis tulevad nad siia põhja tööd rabama?
Hispaania tänane probleem on jube aafrika immigratsioon, tohult palju vargaid, taskuvargaid. Aga ära elab seal siiski kergemini kui meil.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Nov 2024 20:56
Külaline kirjutas: 19 Nov 2024 19:20 Mis hulle makse meil alampalgalised nõudepesijad maksavad?
Kas need nõudepesijad pääsevad kuidagi siis tulumaksust, sõidukimaksust, aktsiisimaksust ja kaitsemaksust?
Ma pole küll väga kursis, aga minu teada Hispaanias mitte polegi selliseid lollusi nagu automaks, kaitsemaks ja aktsiisid?
Külaline

Uue auto puhul 21% käibemaksu ja kasutatud auto puhul on neil mingi Patrimonial Transfer Tax mis on 4-8%. Muud automaksu neil ei ole nagu jah.
Tubaka ja alko aktsiis on neil olemas, elektriaktsiis, kütuseaktsiis ja siis mingi söeaktsiis.
Külaline

Valencias pidada kinnisvara odav olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Nov 2024 20:07 Uue auto puhul 21% käibemaksu ja kasutatud auto puhul on neil mingi Patrimonial Transfer Tax mis on 4-8%. Muud automaksu neil ei ole nagu jah.
Tubaka ja alko aktsiis on neil olemas, elektriaktsiis, kütuseaktsiis ja siis mingi söeaktsiis.
Pärandimaks...
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Nov 2024 19:01
Külaline kirjutas: 21 Nov 2024 18:25
Siis peaks Soome ja Rootsi majandus kõvasti kasvama, aga neil on samasugune masu nagu meil. ei tule see lõunamaalane siia elama. Juba selle sama siesta pärast, terve elu harjunud elama kui kella 12-16 on mingi vabaaeg ja siis tulevad nad siia põhja tööd rabama?
Hispaania tänane probleem on jube aafrika immigratsioon, tohult palju vargaid, taskuvargaid. Aga ära elab seal siiski kergemini kui meil.
Mitte et nad praegu põhjapoole massidena elama koliks, vaid seotavad kinnisvara. See üüritakse ikka välja. Egas keskmine inimene jõuagi Skandinaaviasse midagi osta, ikka rikkamad.
Ma ei tea kuidas praegu, aga enne sõda igatahes oli Hispaania IT sektori inimeste jaoks Eesti vägagi nõutud koht ja neid kolis Eestisse päris palju. Mäletan üht hispaaniakeelset artiklit, kus räägiti, kuidas Eesti on üks tahetumaid kohti. E-residentsus muidugi on üks populaarne teenus äri ajamiseks.
Välismaalaste foorumites on päris sageli just hispaanlasi, kes uurivad, et a la ma olen pagar ja tahaks kolida Eestisse ja siin oma äri püsti panna.
Ma olen ennegi soovitanud, et tehke kodude vahetust. Kes tahab Hispaaniasse minna leidku hispaanlane, kes tahab Eestisse tulla. Vahetage oma kodud mõneks ajaks, mitte ärge müüge oma kinnisvara.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kirile ja 6 külalist