Elulaegas psühholoogia baaskursus

seks, suhted ja pereteemad
Sinilill123
Kontakt:

Elulaegas psühholoogia baaskursus

Postitus Postitas Sinilill123 »

Facebookis on reklaam, kus nad lubavad, et 1220 maksva kursuse saab 100 euro eest. See tundub mulle ulmelisena. Kas keegi on kunagi sellel https://elulaegas.teachable.com/p/prakt ... holoogia43 koolitusel käinud või ostnud selle nende praeguse kampaania raames? On see päris või mingi jura?

Ma olen hetkel oma elus nii raskes seisus, et mul on vaja mingit paühholoogilist abi või muutust oma ellu. Aga kuna lahkuminek värske ja jäin oma kolme lapsega sisuliselt maa ja taeva vahele, siis pole raha, et mingeid psühholooge maksta. Vaatasin selle kursuse programmi ja mõtlesin, et see äkki aitaks mind kuidagi. Tahan tulevikus ka kogemusnõustajaks minna ja see tundub asjalik programm. Kui see on päris pakkumine, siis ostaksin, niisama ei julge riskida. Mulle on hetkel ka kümme eurot vasakule liiga palju kaotada. Samas tahaks end kuidagi aidata…

Ehk et kas kellelgi on kogemust nendega või selle kampaaniaga?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

9 kuud kestev baaskursus sulle sinu olukorras kiiret nõu vist ei anna? Vaata ka, kellele see tegelikult mõeldud on - valdkonnas töötavatele inimestele.
Värske ja kole lahkuminek - tore, et mõtled juba nii kiirelt tuleviku ja kogemusnõustamise peale, aga see teemaalgatus tundub pigem reklaamina.
1220.- maksev kursus müüa maha vaid 100 euroga - no milline erafirma midagi sellist teeks?
Ehk on hoopis alghind ikka väga tugevalt ülereklaamitud, et ikka tunneksid suurt võitu ja kokkuhoidu?
Vaatasin kommentaare - suva laused ju. Ei ühtki konkreetset nimelist isikut, keda võiks teada.
Nõme ju.
Firma kontaktides ka ühtki nime pole.
Omanik on muidugi avalik.
Samuti ei näe ühegi inimese nime, kellega "lisatasu eest" saab kontakteeruda kohe, kui vaja on - nagu nad lubavad. Mõni tuntud psühholoog või arstipaberitega inimene vastamas kriisis oleva kliendi kiiretele küsimustele.
Külaline

Mingi kahtlane baaskursus väga isiklike probleemide korral ei aita. Ei usu ka, et 100 euro eest mingit pikka kursust müüakse.
Külaline

https://siseminerahu.ee/kuidas-leida-ja ... Unp4zCVNMw
Ma kaalun juba mitmes päev sellega liitumist, sama hind. Seni pole veel otsustanud.
Sinilill123
Kontakt:

Postitus Postitas Sinilill123 »

Firma ise ja koolitus kui selline ole ei kahtlane ega ülehinnatud. Selline kursus on päriselt olemas ja ma olen selle reklaami ka varem näinud, enne kampaaniat ja see maksabki neil nii palju. Nad teevad seda aastaid juba. Lihtsalt minu küsinus on see, et kas on võimalik, et keegi pettuse eesmärgil jäljendab või ma olen end lihtsalt peast soojaks mõelnud? Seal on telefoninumber küll, aga veider sellise küsimusega helistada ka…
Külaline

Ma olen käinud niisugustel kursustel. Pärast läbimist oli mulje selline, et "mehh?" Põhiline neil kursustel on kirjeldamine ja lahterdamine. Inimeste mingeid jooni lihtsalt kirjeldatakse ja lahterdatakse lõpmatuseni. Aga niikui jõutakse sinnamaale, kus tekib küsimus, et mida siis öelda leinajale või omadega puntras olijale, et teda ka päriselt aidata, nii on koolitajal suu vett täis ja polegi nagu õieti miskit öelda, lõpuks tuleb vaid ähmane ümmargune jutt.

Teiseks, vaatasin seda konkreetset kodulehte, ja ei äratanud usaldust. Usaldusväärse ettevõtte kontaktides peaks ikka olema selgelt kirjas juhatuse liikmete nimed ja koolituse all koolituse läbiviija(te) nimed ja erialane pädevus. Muidu võib põhimõtteliselt iga suvaline koristajana töötav naabri-Maali täpselt niisuguse koduka oma koduarvutis kokku klopsida ja n-ö teenust pakkuma hakata, teenib väikest lisaraha.

Üldse on liiga palju tekkinud selliseid vaimse tervise teenuse pakkujaid, kellel ei ole psühholoogikoolitustki. Aga teenust pakuvad sama hinnaga mis psühholoogidki, isegi kallimalt kohati. Mõned on suutnud ennast ise päris palju koolitada ja nende järele on nõudlus (nt Ants Rootslane), aga palju on neidki, kes lihtsalt puhuvad kalli raha eest ümmargust psühholoogilist juttu, no umbes samamoodi nagu naised saunas. Reeglina nende kodulehtedel puudub teave, et tegelikult neil ei ole psühholoogiharidust. P.S. Ega ma alati arvagi, et paber see kõikse tähtsam on, mõni psühholoog ei oska õpitut üldse kasutada - kuid aus oleks see info siiski ettevõtte kodulehel välja tuua, et kas psühholoogiteenust või psühholoogia-alast koolitust pakkuval töötajal endal üldse ongi psühholoogia-alane haridus või mitte.
Külaline

Vastupidiselt eelmisele tundub mulle see koolitus siiski usaldusväärne võrreldes paljude teistega. Koolitajate tutvustused ja nende erialane pädevus on ka ju kodulehel olemas (Meist sektsioonis). Ja tundub just olevat pigem reaalselt praktiline koolitus, mitte lihtsalt teoreetiline jutt.

Teemaalgataja olukorras võiks võibolla ka psühholoogi juurde mineku pelae mõelda. Aga see läheb kindlasti kallimaks (käia tuleb ju ikka koruvlt ja iga kord maksab), kui see koolitus ja ei pruugi abi saada. Ega ses koolituses ka saa 100% kindel olla, et just teemaalgatja sealt abi saab. Aga koolituse kirjeldust vaadates tundub see mulle üsna lootusrikas ja rahaline risk ei ole ka nii suur, kui oleks psühholoogide juures käies.
Maarika201261
Kontakt:

Postitus Postitas Maarika201261 »

Tere, Sinilill123!

Mul on olnud kogemus Elulaeka psühholoogia baaskursusega, nii et jagan hea meelega oma mõtteid. Esiteks, jah, see 100-eurone pakkumine on päris - see on musta reede ja juubeli aasta eri pakkumine. Kursus on e-õppes, nii et saad õppida endale sobival ajal ja tempos, mis toimib hästi kui sul on väiksed lapsed.

Mina ostsin selle kursuse 2023. aasta alguses täishinnaga ja olen selle kulutuse üle siiani tänulik. Kuigi see oli suur väljaminek, sain ma sealt praktilisi tööriistu, mis aitasid mind keerulisel ajal oma elu mõtestada ja stabiilsust leida. See ei ole muidugi otseselt psühhoteraapia ega professionaalne nõustamine, kuid isiklikust kogemusest võin öelda, et kursusel saadud teadmised ja harjutused olid minu jaoks tõesti väärtuslikud.

Arvan, et see võiks Sindki toetada, eriti kuna Sul on soov ka kogemusnõustajana tegutseda – kursuse sisu annab selleks head baasteadmised. Soovitan Sul kampaaniast osa võtta, kui tunned, et see võiks Sind aidata. Kui midagi jääb selgusetuks, saad Elulaeka meeskonnaga ühendust võtta – nende klienditeenindus on olnud sõbralik ja vastutulelik.

Kui Sa tunned, et see ei ole päris see, mida vajad, siis on alati võimalus leida ka tasuta nõustamisteenuseid, mida paljud omavalitsused ja organisatsioonid pakuvad.

Soovin Sulle palju jõudu ja vastupidavust sellel keerulisel teekonnal.
Maarika
Külaline

Maarika201261 kirjutas: 22 Nov 2024 14:42 Tere, Sinilill123!

Mul on olnud kogemus Elulaeka psühholoogia baaskursusega, nii et jagan hea meelega oma mõtteid. Esiteks, jah, see 100-eurone pakkumine on päris - see on musta reede ja juubeli aasta eri pakkumine. Kursus on e-õppes, nii et saad õppida endale sobival ajal ja tempos, mis toimib hästi kui sul on väiksed lapsed.

Mina ostsin selle kursuse 2023. aasta alguses täishinnaga ja olen selle kulutuse üle siiani tänulik. Kuigi see oli suur väljaminek, sain ma sealt praktilisi tööriistu, mis aitasid mind keerulisel ajal oma elu mõtestada ja stabiilsust leida. See ei ole muidugi otseselt psühhoteraapia ega professionaalne nõustamine, kuid isiklikust kogemusest võin öelda, et kursusel saadud teadmised ja harjutused olid minu jaoks tõesti väärtuslikud.

Arvan, et see võiks Sindki toetada, eriti kuna Sul on soov ka kogemusnõustajana tegutseda – kursuse sisu annab selleks head baasteadmised. Soovitan Sul kampaaniast osa võtta, kui tunned, et see võiks Sind aidata. Kui midagi jääb selgusetuks, saad Elulaeka meeskonnaga ühendust võtta – nende klienditeenindus on olnud sõbralik ja vastutulelik.

Kui Sa tunned, et see ei ole päris see, mida vajad, siis on alati võimalus leida ka tasuta nõustamisteenuseid, mida paljud omavalitsused ja organisatsioonid pakuvad.

Maarika
Tundub, nagu oleks Elulaegas ise siin reklaami tegemas, täpselt selline jutt. Minul on magistrikraad psühholoogias ja ausalt öeldes isegi seal ei räägita väga, mida siis teha. Pead veel teraapiaid juurde õppima. Minul pole mingit usku, et suvalised inimesed on kõvad psühholoogid kõik. Kogemusnõustaja koolitus pole psühholoogi väljaõpe, seda kursust viib ka läbi kogemusnõustaja. Rootslane ajab täielikku jama, mingid suvalised teooriad on kokku pandud nagu puder ja kapsad. Nüüd lugesin, et Villido on ka võtnud positiivse psühholoogia ühe mõiste ja seda siis promob ja müüb nüüd, nagu tema oleks selle välja mõelnud. Et kvalifitseeritud psühholoogiks saada, pead umbes 7 aastat õppima, sellepärast neid isehakanud tegelasi nii palju on.
Külaline

Psühholoogia ongi see mida inimesed kuulda tahavad. Kui sul on lausa magistrikraad, siis oled erialas väga läbikukkunud.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Nov 2024 16:47 Psühholoogia ongi see mida inimesed kuulda tahavad. Kui sul on lausa magistrikraad, siis oled erialas väga läbikukkunud.
Ma ei tööta psühholoogina, aga mul on lihtsalt kahju vaadata, kuidas mingid isehakanud psühholoogid inimesi lollitavad. Aga noh, ega vahet pole tõesti, lollidelt tulebki raha ära võtta, tundub nii.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Nov 2024 17:58
Külaline kirjutas: 22 Nov 2024 16:47 Psühholoogia ongi see mida inimesed kuulda tahavad. Kui sul on lausa magistrikraad, siis oled erialas väga läbikukkunud.
Ma ei tööta psühholoogina, aga mul on lihtsalt kahju vaadata, kuidas mingid isehakanud psühholoogid inimesi lollitavad. Aga noh, ega vahet pole tõesti, lollidelt tulebki raha ära võtta, tundub nii.
Pole sa mingi psühholoog. Oled ise mingi veiderdaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Nov 2024 18:31
Ütlen teist korda, ma ei ole psühholoog, ei tööta psühholoogina, aga olen psühholoogiat õppinud ja mul on psühholoogia magistrikraad. Ma ei loe ennast psühholoogiks, nagu mõni suva inimene teeb, kellel igasugune väljaõpe puudub.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Nov 2024 18:40
Külaline kirjutas: 22 Nov 2024 18:31

Ütlen teist korda, ma ei ole psühholoog, ei tööta psühholoogina, aga olen psühholoogiat õppinud ja mul on psühholoogia magistrikraad. Ma ei loe ennast psühholoogiks, nagu mõni suva inimene teeb, kellel igasugune väljaõpe puudub.
Miks sa siis teisi maha teed kui sa pole psühholoog? Õppida võib kõike, aga töötada ametikohal on hoopis midagi muud.
Külaline

Miks sa siis teisi maha teed kui sa pole psühholoog? Õppida võib kõike, aga töötada ametikohal on hoopis midagi muud.
Mõlemad on vajalikud, nii haridus kui kogemus. Iga suvaline inimene ei saa psühholoogina töötada. See pole selline amet, et õppida pole üldse vaja.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Nõustun. See on ikka hämmastav, millise uhuu eest eestlane on nõus maksma. Aga eks see näitabki üsna madalat IQ taset.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Nov 2024 16:38
Maarika201261 kirjutas: 22 Nov 2024 14:42 Tere, Sinilill123!

Maarika
Tundub, nagu oleks Elulaegas ise siin reklaami tegemas, täpselt selline jutt. Minul on magistrikraad psühholoogias ja ausalt öeldes isegi seal ei räägita väga, mida siis teha. Pead veel teraapiaid juurde õppima. Minul pole mingit usku, et suvalised inimesed on kõvad psühholoogid kõik. Kogemusnõustaja koolitus pole psühholoogi väljaõpe, seda kursust viib ka läbi kogemusnõustaja. Rootslane ajab täielikku jama, mingid suvalised teooriad on kokku pandud nagu puder ja kapsad. Nüüd lugesin, et Villido on ka võtnud positiivse psühholoogia ühe mõiste ja seda siis promob ja müüb nüüd, nagu tema oleks selle välja mõelnud. Et kvalifitseeritud psühholoogiks saada, pead umbes 7 aastat õppima, sellepärast neid isehakanud tegelasi nii palju on.
Oot, kas see, kui sul on magistrikraad, tähendab automaatselt, et kõik teised teevad uhhuud? Kui sul on magister, siis ilmselt on sind õpetatud ka allikatest infot otsima? Kui jah, siis mille alusel sa väidad, et see konkreetne koolitus on uhhuu? Või et koolitajal pole haridust? Kuna ettevõte on avalik ja registrite järgi mõnda aega ka juba tegutsenud, siis väike googeldamine annab kiirelt kätte kõik vajaliku info: nii koolitaja kui tema cv. Näha on, et inimene on Tallinna Ülikoolis õppinud ja mitmeid aineid läbinud ja on lisaks ka kogemusnõustaja. Ma ei näe küll mingit põhjust, miks ei peaks inimene, kes on mingid kursused või ained läbinud, tohtima edasi anda oma saadud teadmisi. Miks peaks selleks kraad olema? Kuna ma ise olen ka psühholoogiat õppinud, siis ma tean, mida nendes ainetes õpetatakse ja selle koolituse programmi vaadates on ju näha, et ta ei õpeta midagi, mida pole ise kuskil õppinud. Kuna ta on kogemusnõustaja, siis võib eeldada, et küllap tal on siis ka inimestega töötamise kogemus. Seega selle koolituse mõistes on tal olemas nii haridus kui kogemus.

Lisaks annab googel välja ka artikli: https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/12 ... nuud-mitte

Väga mõistlik ja selge jutt ja näha on, et inimene teab millest räägib ning on lisaks ka uuringuid lugenud.

Mul on autistide vastu väga suur respekt, sest nad näevad maailma teistmoodi ja neil on asjadele uudsed lähenemised, nad suudavad leida üles ka need seosed, mida meie, tavainimesed ei näegi, seega ma usun, et see kursus võib tõesti väga hea olla ja inimesi ka aidata. Allahindluse teemal ma sõna ei võta, kuna ise ei ole kursust läbinud, aga ma ei usu, et keegi viitsiks pettuse nimel nii palju vaeva näha, et teeks mitu lehte järele ja möllaks veel facebookis ka. Seega - Sinilill, mine proovi ära ja anna meile ka teada, kuidas siis lugu on.
Külaline

Ahjaa, kuskil lehtedel ei väidagi keegi, või vähemalt mina ei leidnud, et ta psühholoog on. Ta on koolitaja ja ei tööta psühholoogina. Seega on igaühe vaba valik tema CV-d vaadates, kas ta usaldab Eesti ülikoolides antud teadmisi või mitte.
Külaline

Näha on, et inimene on Tallinna Ülikoolis õppinud ja mitmeid aineid läbinud ja on lisaks ka kogemusnõustaja.
Inimene on mõned ained läbinud ja kogemusnõustaja, siis on tõesti väga kvalfitseeritud isik. Lisaks ka autist, mida ma enne ei teadnud. Selge see, et iga inimese enda otsustada on, kas ta sellisele kursusele läheb või mitte. Kui see sobib, miks mitte. Mina ei läheks. Minu jaoks jäävad selle inimese teadmised lahjaks, et ma hakkaks nende teadmiste eest raha välja käima. Ja no üsna jabur on loota, et see kursus lahkumineku puhul midagi aitab.
Külaline

Seega on igaühe vaba valik tema CV-d vaadates, kas ta usaldab Eesti ülikoolides antud teadmisi või mitte.
Mis teadmisi, neid ju pole. Paar kursust ei tee sind mitte kellekski.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 5 külalist