Kas ma olen lootusetult vananenud

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 12:49Äkki räägiks lihtsalt midagi muud, mitte ei kommenteeriks kogu aeg. Minu ema oli samasugune nagu sina. Tuli külla, suurem osa aega oli vait, midagi ei rääkinud ja siis hakkas kommenteerima küll lapse riideid, et näe, püksid vist natuke väiksed, miks sa teed midagi nii, miks naa, kook ka natuke kuivavõitu jne, jne. Ei ole selline meeldiv vestlus, tema ise seda muidugi ei tabanud.
Oma emake ei võinud sind õpetada? Püksid väiksed-järelikult laps kasvanud, kiitus ju emale. Küsinud siis kuidas mahlasemat kooki teha. Ega seda viga sa salata saa, kõik tunnevad su koogi kuivust.
Ju ta ei julgenud rohkem rääkida.
Külaline

Pead harjuma, et tänapäeval on Issanda maailm palju kirevam. Selle üle ei kurdeta ainult meil, et noored solvuvad kõigi ja kõige peale. Läänes algas naljasoone välja suremine varem ja rida koomikuid suretati välja, a la Benny Hill. Tekkisid naised, kes on solvunud, kui neid viisakalt koheldakse ja tõlgendab kõike pahupidi. Aupaklik ukse avamine on hoopis tema mõnitamine jne.

Mulle teeb muret, miks nad varest halvaks linnuks peavad? Lapsest tuleb järjekordne loomapiinaja, kes vareseid kividega pillub ja poegadele peale astub - sest vanemad õpetasid vareseid pahadeks pidama. Minu majas elas hull, kes kevadel õhupüssi kärtsutas, sest vastikud linnud karjuvad väljas.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 13:00
Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 12:49Äkki räägiks lihtsalt midagi muud, mitte ei kommenteeriks kogu aeg. Minu ema oli samasugune nagu sina. Tuli külla, suurem osa aega oli vait, midagi ei rääkinud ja siis hakkas kommenteerima küll lapse riideid, et näe, püksid vist natuke väiksed, miks sa teed midagi nii, miks naa, kook ka natuke kuivavõitu jne, jne. Ei ole selline meeldiv vestlus, tema ise seda muidugi ei tabanud.
Oma emake ei võinud sind õpetada? Püksid väiksed-järelikult laps kasvanud, kiitus ju emale. Küsinud siis kuidas mahlasemat kooki teha. Ega seda viga sa salata saa, kõik tunnevad su koogi kuivust.
Kes need "kõik" on? Ja kritiseerija ise teeb kindlasti ainult supermahlaseid kooke ja kõik muugi on tal ilmselgelt täiuslik ja veatu. Kui mina oma emale või ämmale külla lähen, siis ma küll ei kritiseeri, kamanda ega õpeta neid kogu aeg, miks siis 70-aastane peab oma pühaks kohuseks 50-aastast pidevalt õpetada?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 13:00 Oma emake ei võinud sind õpetada?
Kas sa oma sõbrannasid ka niimoodi õpetad kogu aeg? Äkki õpiks esmalt ise ühe asja ära, nt selle, et kõike, mida näed, ei pea kommenteerima.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 13:06 Pead harjuma, et tänapäeval on Issanda maailm palju kirevam. Selle üle ei kurdeta ainult meil, et noored solvuvad kõigi ja kõige peale. Läänes algas naljasoone välja suremine varem ja rida koomikuid suretati välja, a la Benny Hill. Tekkisid naised, kes on solvunud, kui neid viisakalt koheldakse ja tõlgendab kõike pahupidi. Aupaklik ukse avamine on hoopis tema mõnitamine jne.

Mulle teeb muret, miks nad varest halvaks linnuks peavad? Lapsest tuleb järjekordne loomapiinaja, kes vareseid kividega pillub ja poegadele peale astub - sest vanemad õpetasid vareseid pahadeks pidama. Minu majas elas hull, kes kevadel õhupüssi kärtsutas, sest vastikud linnud karjuvad väljas.
Varese mittesallijaid on olnud ajast aega alati. Alati on leidunud inimesi, kes vareseid õhupüssi või muu relvaga lasevad, poegi kividega loobivad - ka praeguste vanavanemate seas. Siiani mäletan kunagi Perekoolist loetud arutelu, kus pealtnäha tavalised inimesed kirjeldasid, kuidas nad oma paneelmaja rõdu räästast pääsukesepesasid hävitavad, et äh, milleks need kisavad mõttetud linnud, parem tapan ära ja viskan laibad prügikasti. Seda oli küll õõvastav lugeda, ja ei olnud tegemist esimeses nooruses inimestega.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 13:06
Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 13:00
Kes need "kõik" on? Ja kritiseerija ise teeb kindlasti ainult supermahlaseid kooke ja kõik muugi on tal ilmselgelt täiuslik ja veatu. Kui mina oma emale või ämmale külla lähen, siis ma küll ei kritiseeri, kamanda ega õpeta neid kogu aeg, miks siis 70-aastane peab oma pühaks kohuseks 50-aastast pidevalt õpetada?
Sellised kritiseerijad ei saagi aru, et teeks midagi valesti ja et see on lihtsalt taktitu. Minu enda ema tuli külla ja hakkas rääkima, et beebil on kuidagi lopergune pea, äkki on vesipea. Imelikku hääält teeb, äkki on midagi viga. Ei tea, kas need kõrvad jäävadki nii või, on suurest peast liiga suurte kõrvadega. See jutt ei ole normaalne. Ja kui siis ei taha sellist inimest enda lähedale väga tihti, sest ta rikub su tuju ära, siis on värske ema süüdi, et küll on pirtsakas, meie omal ajal kannatasime kõik välja.
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 13:06Pead harjuma, et tänapäeval on Issanda maailm palju kirevam. Selle üle ei kurdeta ainult meil, et noored solvuvad kõigi ja kõige peale. Läänes algas naljasoone välja suremine varem ja rida koomikuid suretati välja, a la Benny Hill. Tekkisid naised, kes on solvunud, kui neid viisakalt koheldakse ja tõlgendab kõike pahupidi. Aupaklik ukse avamine on hoopis tema mõnitamine jne.
Just! Ja selle tulemusel ei jätku psühholooge/psühhiaatreid nende ahistatud õnnetukeste ravimiseks.
Külaline

Emade kohus on lapsi õpetada ja see töö ei saa kunagi otsa. Minu arvates ei ole mõtet ärrituda ja end üle kütta, vaid võtta ema õpetusi nagu normaalselt elu osa ja kui need sulle ei meeldi, siis lihtsalt lased ühest kõrvast sisse ja teisest välja. Näe selles positiivset poolt - siin maailmas on keegi, kes hoolib sinust päriselt. Õpi vahet tegema. Siin maailmas on inimesed, kes kritiseerivad sind sellepärast, et nad ei salli sind ja nad soovivad sind maha teha. Ja on inimesed, kes kritiseerivad sind sellepärast, et sa lähed neile nii väga korda ja nad soovivad, et sa saaksid paremaks.
Külaline

Vestlusi tütrele uude korterisse külla tulnud emaga.

Ema: Sul ei olegi kardinaid?? (akende ees on bambusrulood.)
Tütar: Mul on rulood.
Ema: Ma ostsin just eile ilusat mummulist riiet, ma pean sulle tooma, saad kardinad ette.
Tütar: Mulle meeldivad rulood.
Ema: Kardinad teevad ikka kodu hubaseks.
Tütar: Ma ei taha kardinaid, mul on rulood.
Ema: Nojah, ega mina ei või ju midagi öelda.

Ema: Sul ei olegi põrandavaipa??
Tütar: Meil on ilusad laudpõrandad.
Ema: Niimoodi palja põranda jätategi?
Tütar: Need on ilusad ja mõnusalt soojad.
Ema: Kas teil ei ole raha vaiba jaoks? Kas sa tahad ma toon meie vana suure toa vaiba sulle? See on meil veel alles.
Tütar: Meile meeldivad need laudpõrandad, ma ei taha mingit vaipa siia.
Ema: Nojah, ega mina ei või ju midagi öelda.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 13:10
Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 13:06 Pead harjuma, et tänapäeval on Issanda maailm palju kirevam. Selle üle ei kurdeta ainult meil, et noored solvuvad kõigi ja kõige peale. Läänes algas naljasoone välja suremine varem ja rida koomikuid suretati välja, a la Benny Hill. Tekkisid naised, kes on solvunud, kui neid viisakalt koheldakse ja tõlgendab kõike pahupidi. Aupaklik ukse avamine on hoopis tema mõnitamine jne.

Varese mittesallijaid on olnud ajast aega alati. Alati on leidunud inimesi, kes vareseid õhupüssi või muu relvaga lasevad, poegi kividega loobivad - ka praeguste vanavanemate seas. Siiani mäletan kunagi Perekoolist loetud arutelu, kus pealtnäha tavalised inimesed kirjeldasid, kuidas nad oma paneelmaja rõdu räästast pääsukesepesasid hävitavad, et äh, milleks need kisavad mõttetud linnud, parem tapan ära ja viskan laibad prügikasti. Seda oli küll õõvastav lugeda, ja ei olnud tegemist esimeses nooruses inimestega.
Linnavurle arusaam elust. Kui need varesed sul magada ei lase oma metsikute kolooniatega või maal sul kõik ära nokivad, siis haarad sinagi millegi järele.
Külaline

Olen TA
Ei, nendele noortele ei ole midagi vaja õpetada. Ega ole mina ka õpetanud. Seepärast nii omaarust neutraalseid lauseid ütlesingi.
Või tegelikult üks tehniline viga on nende elamises, mille parandamise nad võiksid ette võtta parem varem kui hiljem (pääsu sellest ei ole). See on ka noortele endile ka teada. Teine vanaema rääkis minule, et peaksime ütlema. Aga ei me kumbki ei ole julgenud öelda.
Külaline

Ma siiski eelistaks, et ema ütleb ausalt oma arvamuse ja kriitika välja, kui et hoiab kogu aeg kõik enda teada nagu mingi võõras inimene.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 13:31 Ma siiski eelistaks, et ema ütleb ausalt oma arvamuse ja kriitika välja, kui et hoiab kogu aeg kõik enda teada nagu mingi võõras inimene.
Sina võid eelistada, aga mõni teine ei eelista. Kui keeruline on aru saada, et teiste inimeste valikuid ja soove võiks austada?
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 13:33Sina võid eelistada, aga mõni teine ei eelista. Kui keeruline on aru saada, et teiste inimeste valikuid ja soove võiks austada?
On ikka saatus ülekohtune. Sina oleks üliõnnelik lastekodulaps.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 13:33
Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 13:31 Ma siiski eelistaks, et ema ütleb ausalt oma arvamuse ja kriitika välja, kui et hoiab kogu aeg kõik enda teada nagu mingi võõras inimene.
Sina võid eelistada, aga mõni teine ei eelista. Kui keeruline on aru saada, et teiste inimeste valikuid ja soove võiks austada?
Saad ise lapsevanemaks ja siis võitled ise oma haukuva teismelisega ja tuleta tänast arvamust meelde kus sa pead kõike austama.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 13:35
Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 13:33
Saad ise lapsevanemaks ja siis võitled ise oma haukuva teismelisega ja tuleta tänast arvamust meelde kus sa pead kõike austama.
Mul on kaks last: üks on ligi 30 ja teine on teismeline. Kumbki ei haugu, saame suurepäraselt läbi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 13:44
Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 13:40Mul on kaks last: üks on ligi 30 ja teine on teismeline. Kumbki ei haugu, saame suurepäraselt läbi.
Postitus on kustutatud
Mul suva, mida sina arvad. Mina ei kobise oma laste kallal ja ei kritiseeri nende valikuid. Minu roll on neid toetada, kui nad seda vajavad. Anda neile ruumi, kui nad seda vajavad ja olla olemas, kui nad seda vajavad. Seni on igatahes toiminud suurepäraselt.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 13:44
Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 13:40Mul on kaks last: üks on ligi 30 ja teine on teismeline. Kumbki ei haugu, saame suurepäraselt läbi.
Postitus on kustutatud
Kas niimoodi suhtleb teismelise vanem või oled ise see haukuv teismeline? Sinu suhtlemisprobleemide üle, su siinse näite järgi isegi ei imesta.
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 13:35Saad ise lapsevanemaks ja siis võitled ise oma haukuva teismelisega ja tuleta tänast arvamust meelde kus sa pead kõike austama.
No teismelistega on ikka hoopis teine suhtlemine kui täiskasvanud lapsega.
Teismelised ongi enamasti ühed turtsuvad vingatsid, aga täiskasvanud inimene peaks ikka suutma tavaliselt öeldud ütlusi rahulikult võtma.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 14:00
Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 13:35Saad ise lapsevanemaks ja siis võitled ise oma haukuva teismelisega ja tuleta tänast arvamust meelde kus sa pead kõike austama.
No teismelistega on ikka hoopis teine suhtlemine kui täiskasvanud lapsega.
Teismelised ongi enamasti ühed turtsuvad vingatsid, aga täiskasvanud inimene peaks ikka suutma tavaliselt öeldud ütlusi rahulikult võtma.
Kuidas võtta. Põlvkondadel on erinevad kasvatused ja need jäävad inimest mõjutama terveks eluks. Äkki võiks lapsed ise mõista oma vanemate vanust ja mõelda, kui kunagi ollakse ise sama vanad, kas mitte samasugused? Ega lapsed oma vanematest kuigi kaugele kuku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kiisu, Kirile ja 9 külalist