Kas ma olen lootusetult vananenud

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 14:00
Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 13:35Saad ise lapsevanemaks ja siis võitled ise oma haukuva teismelisega ja tuleta tänast arvamust meelde kus sa pead kõike austama.
No teismelistega on ikka hoopis teine suhtlemine kui täiskasvanud lapsega.
Teismelised ongi enamasti ühed turtsuvad vingatsid, aga täiskasvanud inimene peaks ikka suutma tavaliselt öeldud ütlusi rahulikult võtma.
Ükski inimene ei pea kannatama teise lõputut kritiseerimist. See ei sobi ka sõbra, täiskasvanust tuttava või ükskõik kelle puhul. Selline suhtlemisviis on taktitundetu ja jäme. Eriti nõme on hakata kritiseerima värske ema last. See, et tegemist on su enda lapsega, ei tee teda sinu omandiks ega tähenda seda, et ta peab sinu poolt elu lõpuni kõik ära kannatama.
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 12:49
Anonymous kirjutas:Noored teevad beebiga vastamisi kraaksuvaid hääli. Teen omaarust nalja: perekond Varesed.
Miks sa niii halvasti ütled, varesed on niiii vastikud linnud!
Olen TA
Mida oleksin võinud öelda? Oo, ööbikupere (kuigi tegid kraaksatusi)? Seda oleks ehk pilkamisena tajutud?
Või vaikima?
Äkki räägiks lihtsalt midagi muud,
Mis oleks ohutu midagi muud?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 14:35
Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 12:49
Anonymous kirjutas:Noored teevad beebiga vastamisi kraaksuvaid hääli. Teen omaarust nalja: perekond Varesed.
Olen TA
Mida oleksin võinud öelda? Oo, ööbikupere (kuigi tegid kraaksatusi)? Seda oleks ehk pilkamisena tajutud?
Või vaikima?
Miks sa üldse peab kõike kommenteerima?
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 14:39
Olen TA
Või vaikima?

Küsin vestlemise teemat. Mida pakud millest tohutut solvangut ei saaks välja imeda?
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 14:39Miks sa üldse peab kõike kommenteerima?
Oot, et külas olles ei räägi sõnagi või?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 14:41
Kas sa ei tee üldse vahet neutraalse vestluse ja negatiivselt kommenteerimise vahel? Kui mina läksin beebit vaatama, siis mina kiitsin beebit, kes oligi ülimalt armas, kui ilus kodu, hea toit, räägin niisama elust-olust. Kui keegi beebile mingeid hääli teeb, miks ma pean seda kommenteerima. Kas need sinu suhtlemisraskused on alles nüüd ilmnenud või kogu aeg olid selline? Väga imelik on, kui inimene küsib, et mis ma peaks rääkima. Tavalisel normaalselt suhtleval inimesel ei ole sellist küsimust, tabab seda ise sotsiaalsest kontekstist.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 14:47
Kas sa ei tee üldse vahet neutraalse vestluse ja negatiivselt kommenteerimise vahel? Kui mina läksin beebit vaatama, siis mina kiitsin beebit, kes oligi ülimalt armas, kui ilus kodu, hea toit, räägin niisama elust-olust. Kui keegi beebile mingeid hääli teeb, miks ma pean seda kommenteerima. Kas need sinu suhtlemisraskused on alles nüüd ilmnenud või kogu aeg olid selline? Väga imelik on, kui inimene küsib, et mis ma peaks rääkima. Tavalisel normaalselt suhtleval inimesel ei ole sellist küsimust, tabab seda ise sotsiaalsest kontekstist.
Miks sellised oletused mida sina teed? Minu meelest ei suhtle sa siin teemas kuidagi normaalselt, vaid surud teistele peale oma arvamust, kuigi see muuda kellegi kolmanda pereelulist suhtlemist. Mõttetu tegevus, keegi ei hakka elama sinu moodi.
Külaline

Elu-olu on küll ohtlik teema.
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 14:47Kas sa ei tee üldse vahet neutraalse vestluse ja negatiivselt kommenteerimise vahel? Kui mina läksin beebit vaatama, siis mina kiitsin beebit, kes oligi ülimalt armas, kui ilus kodu, hea toit, räägin niisama elust-olust. Kui keegi beebile mingeid hääli teeb, miks ma pean seda kommenteerima. Kas need sinu suhtlemisraskused on alles nüüd ilmnenud või kogu aeg olid selline? Väga imelik on, kui inimene küsib, et mis ma peaks rääkima. Tavalisel normaalselt suhtleval inimesel ei ole sellist küsimust, tabab seda ise sotsiaalsest kontekstist.
Oled sina alles päiksekiir :lol: . Isegi sellest ei saa sa aru, et siin suhtleb mitu inimest.
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 14:39
Olen TA
Või vaikima?

Küsin vestlemise teemat. Mida pakud millest tohutut solvangut ei saaks välja imeda?
Küsi, kuidas läheb. Ja lase inimestel rääkida. Kui küsitakse sinu arvamust, siis vasta positiivselt. Näiteks, küsitakse, kuidas sulle mu uus tapeet meeldib. Sulle ei meeldi, sest on sinu maitse jaoks liiga tume. Aga mõistlik on see endale hoida ja vastata, et uus tapeet sobib suurepäraselt selle heleda mööbliga. Kui küsitakse, kuidas kook maitseb, siis sa ei ütle, et see on liiga kuiv, vaid nt et nii nutikas valik on koogi peal pohli kasutada, esiteks näeb väga ilus välja ja annab ka kõvasti C-vitamiini.

Milleks kurvastada inimesi mingite mõttetute kritiseerivate kommentaaridega? Negatiivset on meie ümber niigi liiga palju, pole mingit vajadust ise veel seda juurde külvata. Selle asemel leia midagi positiivset ja jäta inimestele oma külaskäigust soojus hinge.
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 14:50Kas sa ei tee üldse vahet neutraalse vestluse ja negatiivselt kommenteerimise vahel? Kui mina läksin beebit vaatama, siis mina kiitsin beebit, kes oligi ülimalt armas, kui ilus kodu, hea toit, räägin niisama elust-olust. Kui keegi beebile mingeid hääli teeb, miks ma pean seda kommenteerima. Kas need sinu suhtlemisraskused on alles nüüd ilmnenud või kogu aeg olid selline? Väga imelik on, kui inimene küsib, et mis ma peaks rääkima. Tavalisel normaalselt suhtleval inimesel ei ole sellist küsimust, tabab seda ise sotsiaalsest kontekstist.
Teine peab hüppama ja kargama sinu meele järgi, aga sa ise? Ehk kasvataksid paksema naha?
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 14:57 Kui küsitakse sinu arvamust, siis vasta positiivselt. Näiteks, küsitakse, kuidas sulle mu uus tapeet meeldib. Sulle ei meeldi, sest on sinu maitse jaoks liiga tume. Aga mõistlik on see endale hoida ja vastata, et uus tapeet sobib suurepäraselt selle heleda mööbliga. Kui küsitakse, kuidas kook maitseb, siis sa ei ütle, et see on liiga kuiv, vaid nt et nii nutikas valik on koogi peal pohli kasutada, esiteks näeb väga ilus välja ja annab ka kõvasti C-vitamiini.
Noored teavad kõike ise, ei nemad teiste arvamusi küsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 14:57
Anonymous kirjutas: 23 Nov 2024 14:39 Miks sa üldse peab kõike kommenteerima?
Küsi, kuidas läheb. Ja lase inimestel rääkida. Kui küsitakse sinu arvamust, siis vasta positiivselt. Näiteks, küsitakse, kuidas sulle mu uus tapeet meeldib. Sulle ei meeldi, sest on sinu maitse jaoks liiga tume. Aga mõistlik on see endale hoida ja vastata, et uus tapeet sobib suurepäraselt selle heleda mööbliga. Kui küsitakse, kuidas kook maitseb, siis sa ei ütle, et see on liiga kuiv, vaid nt et nii nutikas valik on koogi peal pohli kasutada, esiteks näeb väga ilus välja ja annab ka kõvasti C-vitamiini.

Milleks kurvastada inimesi mingite mõttetute kritiseerivate kommentaaridega? Negatiivset on meie ümber niigi liiga palju, pole mingit vajadust ise veel seda juurde külvata. Selle asemel leia midagi positiivset ja jäta inimestele oma külaskäigust soojus hinge.
Jeerum, iga lapsevanem räägib oma lapsega nagu ta räägib. Nii on inimsuhted loodud ja nii nad jäävad. Kui nüüd ema hakkaks rääkima lapsega sinu välja pakutud stiilis, siis peaks laps ema tohlakaks. Lapsed suhtlevad oma vanematega nii nagu nad suhtlevad, nii see jääbki. Lapsevanem on lapse üles kasvatanud ja lapsel oleks mõistlik ise ema vastu viisakas olla. Muna ei hakka kana õpetama, nii on eks.
Külaline

Noored teavad kõike ise, ei nemad teiste arvamusi küsi.
Saan aru, et noored polegi küsinud arvamust, aga siinsete prouade meelest peab seda ikkagi ütlema.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 15:01

Jeerum, iga lapsevanem räägib oma lapsega nagu ta räägib. Nii on inimsuhted loodud ja nii nad jäävad. Kui nüüd ema hakkaks rääkima lapsega sinu välja pakutud stiilis, siis peaks laps ema tohlakaks. Lapsed suhtlevad oma vanematega nii nagu nad suhtlevad, nii see jääbki. Lapsevanem on lapse üles kasvatanud ja lapsel oleks mõistlik ise ema vastu viisakas olla. Muna ei hakka kana õpetama, nii on eks.
No siis ei jää muud üle, kui soovida jõudu edasisel imestamisel, miks teie omavahelised suhted ei suju.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 15:02
Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 15:01

No siis ei jää muud üle, kui soovida jõudu edasisel imestamisel, miks teie omavahelised suhted ei suju.
Millised suhted siis sujuvad? Suhted on sellised nagu nad on, inimesed ei ela filmides. Kas sinu suhted siin foorumis sujuvad või peaks imestama? Vist mitte. Inimesed ei ole Jeesus Kristused, inimesed on kõik oma vigadega.
Külaline

Olen TA. Kuskohas mina midagi kritiseerisin? Kui, siis ainult ennast. Vt teemaalgatust!
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 15:02

Kui laps õpib hästi ja on ise vanemate vastu viisakas. Ema palub toad ära koristada, laps jah ema, kohe aitan. Siis ongi ilusad suhted. Aga laps ütleb, vaata ma ei korista, ma ei taha. Korista ise. Siis lähevad lapse suhted vanematega halvaks. Kas nüüd vanem peaks last keelitama ja mingi trikke tegema??? Kui sul lapsi ei ole, siis sa pole seda elus kogenud. Siis tundubki ehk jah, kui ema põlvitab lapse ees, annab talle 50 eurot ja siis laps koristab oma toa ära. Ükski lapsevanem ei tea ette milliseks tema laps kasvab ja hilisem suhtlemine oma lapsega saabki alguse ikkagi lapsest endast.
Külaline

Siin kelkiva 50-aastase ema juba 70+, kas nii vana ema ka ei suuda aktsepteerida sellisena nagu ta on? Ikka lootus kõrges eas ema muuda?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 15:14 Siin kelkiva 50-aastase ema juba 70+, kas nii vana ema ka ei suuda aktsepteerida sellisena nagu ta on? Ikka lootus kõrges eas ema muuda?
Vanas eas hakkavad inimesed torisema ja vinguma veel rohkem.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Baidu [Spider], kaegu, Kõuts, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 9 külalist