Töökoht ja palk

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 18 Juun 2024 12:41
Külaline kirjutas: 18 Juun 2024 11:34
Külaline kirjutas: 18 Juun 2024 08:44 Ma ei hakkaks ühegi palga eest õpetajaks. Päev otsa võõraid tatte karjatada, ei aitäh. Imetlen inimesi, kes seda teha suudavad.
Selle töö võtab peagi üle AI.
Prooviks võib võtta, aga AI ei kestaks kaua, sest lapsed ei pruugi temas leida mingit autoriteeti. Laps võib kaamera ja arvuti katta jopega ja teeb edasi mis tahab, mida AI temaga ette võtaks? Helistaks politseisse? AI ei pruugi samuti suuta lapsi ohjeldada.
Kestab. AI saab juba eraõpetajaid asendada, häälega seletab ja vastab lapse küsimustele. Kaamerat pole vaja.
Mis viisil õpetaja lapsi ohjeldada suudab? AI kutsuks samuti häälega korrale nagu õpetaja, saaks tuvastada kes tegeleb tunniülesannetega. Alahindate AI arengut ja selle kiirust.
Külaline

Mis neil see palk on? Midagi 2000 ringi neto? Ja selle eest peavad nad iga päev karja teismelistega majandama ja siis veel nende vanemad ja aruanded ja hindamine jne jne.
2000 neto nad oleks ehk isegi väga rahul, aga neil on palk 1820 ehk natuke üle 1400 neto.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juun 2024 12:48
Külaline kirjutas: 18 Juun 2024 11:34

Selle töö võtab peagi üle AI.
Prooviks võib võtta, aga AI ei kestaks kaua, sest lapsed ei pruugi temas leida mingit autoriteeti. Laps võib kaamera ja arvuti katta jopega ja teeb edasi mis tahab, mida AI temaga ette võtaks? Helistaks politseisse? AI ei pruugi samuti suuta lapsi ohjeldada.
Kestab. AI saab juba eraõpetajaid asendada, häälega seletab ja vastab lapse küsimustele. Kaamerat pole vaja.
Mis viisil õpetaja lapsi ohjeldada suudab? AI kutsuks samuti häälega korrale nagu õpetaja, saaks tuvastada kes tegeleb tunniülesannetega. Alahindate AI arengut ja selle kiirust.
Yea right. Kõik istuvad nagu nukud ning muudkui õpivad innustunult ja motiveeritult. Sul puudub vist absoluutselt igasugune kogemus laste ja teismelistega.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 21:06 Täiskoormusega õpetaja, bruto 1820.
Kusjuures kõik õpetajad ei saa veel tänaseni 1820, vaid 1803 eurot.
Külaline

Kusjuures olen kindel, et enamus pedagooge valis kaja kallast ja tema bandet ning eesti 200. sest nemad on nii haritud ja teavad kuidas asjad peaksid käima. ja nüüd paras teile. tõenäoliselt mingit palka teile juurde selle bandega ei tule.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juun 2024 18:21
Külaline kirjutas: 18 Juun 2024 12:48

Yea right. Kõik istuvad nagu nukud ning muudkui õpivad innustunult ja motiveeritult. Sul puudub vist absoluutselt igasugune kogemus laste ja teismelistega.
Pmstt õpetaja peaks klassis olema turvamees ja kontroll, mitte aktiivselt õpetamisega tegelema tänu AI kiirele arengule.
Mida õpetaja rohkemat suudab kui AI? Füüsiliselt noomima ei lähe ju
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Haridus, 2600 eur (bruto).
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juun 2024 14:22
Mauno kirjutas: 20 Juun 2024 14:15 Haridus, 2600 eur (bruto).
Mõttetu Mauno. See teeb ju mingi 2200 kätte. Rott mis rott seline ei jõua nädalavahetustel välja teha. Kingitustest, õhtusöökidest, reisidest rääkimata. Kao ära siit
Niimoodi räägid naisega? Äkki tal mees toetab.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juun 2024 22:15 Kusjuures olen kindel, et enamus pedagooge valis kaja kallast ja tema bandet ning eesti 200. sest nemad on nii haritud ja teavad kuidas asjad peaksid käima. ja nüüd paras teile. tõenäoliselt mingit palka teile juurde selle bandega ei tule.
Eksid. Parempoolseid valisin.
PS! Ma ei alahindaks samuti võimalust kasutada õppetöös AI-d. Juba sel põhjusel, et varsti pole ka neid üheaastase lepinguga õpetajaid võtta.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juun 2024 22:15 Kusjuures olen kindel, et enamus pedagooge valis kaja kallast ja tema bandet ning eesti 200. sest nemad on nii haritud ja teavad kuidas asjad peaksid käima. ja nüüd paras teile. tõenäoliselt mingit palka teile juurde selle bandega ei tule.
Sotse tuleb valida, et õpetajate, päästjate ja politseinike palgad tõuseks.
Külaline

Jah-jah teistel parteidel on maa sees rahapajad, kust kamaluga võtta. Ütles, kus teised erakonnad selle raha oleks välja võlunud? Imetleme sinu imelist usku imemeestesse. Martin tuleb koos kullakangidega, unista edasi. Kui ei oska isegi erakonda juhtida, mis siin riigi juhtimisest rääkida.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juun 2024 10:35
Külaline kirjutas: 18 Juun 2024 10:22 Hariduseta inimesi? Pigem Eestis ei ole väga kusagil seda haridust kasutada.
Üleüldiselt on Eesti elanikud kõrgharidusega inimeste osatähtsuse poolest Euroopas 7. kohal. Vanusegrupis 25–64 on 53% naistest ja 35% meestest kõrgharidusega. Samas kolmandikul Eesti meestest on lisaks keskharidusele või koos sellega omandatud ka kutse. Mis omakorda tähendab seda, et mehed on praktiliemad ja teenivad ka seetõttu rohkem raha. Samal ametikohal ei ole palgalõhet. Õpetaja saab samapalju palka. Olenemata kas ta on mees või naine.

Võrreldes Eesti mehi ja naisi teiste Euroopa Liidu meeste ja naistega paistab silma, et Eesti naised on kõrgelt haritud ja neid on liiga palju toodetud. Mitte kellegil ei ole sellist karja kõrgelt haritud naisi kes tegelikult midagi teha ei oska vaja. See paistab hästi silma kui mõni kogemata kõrge palhga peale jõudnud naine kinga saab ja tööd hakkab otsima. Enesekindlus ja upsakus on laes aga näe tööandjad ei hinda neid nii kõrgelkt haritud ja vajalike spetisaliste. Ei tahagi 4000 neto ja ametiautot anda ning veel kodus töötamist võimaldada. Paraku tööandja saab ju aru, et kuskil lääne kontsernis vastavalt reeglitele tööd vihtuud proua ei oska väljaspool neid reegleid midagi teha.
Seega prouad minge õppige mingi päris töö selgeks. Ja ärga halvustage inimesi kes teenivad 1500 € neto ja teevad selle nimel palju tööd. Vaid kadestage neid, sest nemad leiavad alati endale töö.
Haridust pole kunagi ühel inimesel liiga palju. Mitte üks kõrgem haridus ei takista sul ka kutseharidust omandamast. Pealegi need naiste nn praktilised kutsetööd on enamus kõige väiksema palgaga töökohad üleüldse. Napi haridusega nn praktilist tööd tegevatel naistel puudub võimalus end ise üksi oma palgast ülal pidada. Meestel kutsetööd on enamasti seotud suure füüsilise koormusega ja tervist kahjustavates tingimustes. Naistele kui emadele see ei sobi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 10:33
Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 10:30
Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 10:00
mõnes riigis (loe USAs) on nende puhkusepäevadega veidi.. noh.. naeruväärne :).
Ma tõsiselt ei saa aru kuidas USAs saab üldse lapsi saada. Puhkust pole, lapsepuhkust pole, kõikide protseduuride eest maksad hingehinda (sh raseduse ajal). Õudne!
Ameeriklased on ettevõtlikud ja selleks on head võimalused. Ühe lapsega perekond, keda mina youtubes jälgin, reisivad iga kuu. Reisivad Ameerikas, reisivad kõikides teistes maailmajagudes. Nad on oma elu niimoodi organiseerinud, et ei pea kogu aeg tööl käima. Mehel on oma business, naine on meditsiinitöötaja, kes ise saab otsustada, palju ta kuus vahetusi teeb. Ametlikku puhkust võib sul vähe olla, aga sul on selline palk, et võtad lihtsalt vaba tasustamata nädala ja reisid. Sa saad seda omale lubada.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juun 2024 18:19
Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 10:33
Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 10:30
mõnes riigis (loe USAs) on nende puhkusepäevadega veidi.. noh.. naeruväärne :).
Ma tõsiselt ei saa aru kuidas USAs saab üldse lapsi saada. Puhkust pole, lapsepuhkust pole, kõikide protseduuride eest maksad hingehinda (sh raseduse ajal). Õudne!
Ameeriklased on ettevõtlikud ja selleks on head võimalused. Ühe lapsega perekond, keda mina youtubes jälgin, reisivad iga kuu. Reisivad Ameerikas, reisivad kõikides teistes maailmajagudes. Nad on oma elu niimoodi organiseerinud, et ei pea kogu aeg tööl käima. Mehel on oma business, naine on meditsiinitöötaja, kes ise saab otsustada, palju ta kuus vahetusi teeb. Ametlikku puhkust võib sul vähe olla, aga sul on selline palk, et võtad lihtsalt vaba tasustamata nädala ja reisid. Sa saad seda omale lubada.
Ah ära aja jama. See, et mőni üksik on suutnud oma elu nii korraldada, ei ole mingi näitaja. Enamus inimesi USAs ägab laenukoormate all ja üritab oma kahenädalase puhkuse ning igapäevase minimaalselt autoga tund tööle ja tund tagasi elustiili juures normaalseks jääda.

Olen pikalt USAs elanud, Eestis on ikka oluliselt parem.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Külaline kirjutas: 20 Juun 2024 15:13
Mauno kirjutas: 20 Juun 2024 14:15 Haridus, 2600 eur (bruto).
Mõttetu Mauno. See teeb ju mingi 2200 kätte. Rott mis rott seline ei jõua nädalavahetustel välja teha. Kingitustest, õhtusöökidest, reisidest rääkimata. Kao ära siit
Jep, ma olen tõepoolest naisterahvas :) kasutajanime valik on seotud kunagi isikliku naljaga.
Külaline

Mauno kirjutas: 21 Juun 2024 11:24
Külaline kirjutas: 20 Juun 2024 15:13
Jep, ma olen tõepoolest naisterahvas :) kasutajanime valik on seotud kunagi isikliku naljaga.
Seda mõtlesingi, pole kuulnud ühtegi meest kes sõimaks teisi mehi töllideks. See on selline naiste suupruuk ja ei eksinudki.
Külaline

JA SELLISED MAUNO NALJAD ON KA NAISTELE OMASED. kIPUVAD KÕIKI ON HEINODEKS KUTSUMA AGA KUULATES NENDE NALU :twisted:
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2024 12:42 JA SELLISED MAUNO NALJAD ON KA NAISTELE OMASED. kIPUVAD KÕIKI ON HEINODEKS KUTSUMA AGA KUULATES NENDE NALU :twisted:
Mida sa karjud siin, mine tee midagi kasulikku vahepeal.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2024 12:42 JA SELLISED MAUNO NALJAD ON KA NAISTELE OMASED. kIPUVAD KÕIKI ON HEINODEKS KUTSUMA AGA KUULATES NENDE NALU :twisted:
Naised teevadki paremaid nalju kui mehed.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juun 2024 01:53 Aga kas tõesti arvate, et õpetajad on oma 3 kuud aastas puhkust ja üle keskmise eesti palga välja teeninud?????
Sul oleks ka õpetajat vaja, 56 päeva ei ole kolm kuud. Väga paljud õpetajad teevad sel ajal mujal tööd, et talvel saadava palgaga ära elada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist