Ilulõikused

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Ilulõikused

Postitus Postitas Külaline »

Ma ei algata siinkohal diskussiooni, kas need on vajalikud. Aga kas tõepoolest on end lõigata laskjad pärast haiguslehel meie kõigi raviraha eest? Oludes, kus lapsed ootavad kuude kaupa arstiaegu?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Nov 2024 07:03 Ma ei algata siinkohal diskussiooni, kas need on vajalikud. Aga kas tõepoolest on end lõigata laskjad pärast haiguslehel meie kõigi raviraha eest? Oludes, kus lapsed ootavad kuude kaupa arstiaegu?
Mõistn küsimust, sest mul endal on tuttav, kes on end korduvalt ilukirurgi noa all kohendanud ja pärast seetõttu haiguslehe võtnud, et end korralikult "välja puhata". Me kumbki ei ela Eestis, aga ega siin ka selline asi seaduslikult lubatud pole. Ta lihtsalt luiskas mingi loo oma perearstile kokku.

Nii see loomulikult olla ei tohiks. Kuskohast see info pärineb?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Nov 2024 07:41
Külaline kirjutas: 25 Nov 2024 07:03 Ma ei algata siinkohal diskussiooni, kas need on vajalikud. Aga kas tõepoolest on end lõigata laskjad pärast haiguslehel meie kõigi raviraha eest? Oludes, kus lapsed ootavad kuude kaupa arstiaegu?
Mõistn küsimust, sest mul endal on tuttav, kes on end korduvalt ilukirurgi noa all kohendanud ja pärast seetõttu haiguslehe võtnud, et end korralikult "välja puhata". Me kumbki ei ela Eestis, aga ega siin ka selline asi seaduslikult lubatud pole. Ta lihtsalt luiskas mingi loo oma perearstile kokku.

Operatsioon on operatsioon. Kuidas oleks võimalik peale kõhuplastikat näiteks tööle minna?
Kuidas on omavahel seotud MINU ENDA maksude eest võetud haigusleht ja laste arstiajad?
Külaline

Mul tuttav on küll puhkuse selleks ajaks välja võtnud, et taastuda saaks. Kuigi muidks tal oli see tervisekassa poolt(ei ole siis ka tasuta, veidi soodsam) ja meditsiinilisel näidistusel tehtud.
meri2
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas meri2 »

Külaline kirjutas: 25 Nov 2024 08:11

Operatsioon on operatsioon. Kuidas oleks võimalik peale kõhuplastikat näiteks tööle minna?
Kuidas on omavahel seotud MINU ENDA maksude eest võetud haigusleht ja laste arstiajad?
Meil on solidaarne ravikindlustus. Ehk siis sinu maksudest ravitakse ka lapsi, pensionäre, puudega inimesi ja siia põgenenud ukrainlasi.
Külaline

meri2 kirjutas: 25 Nov 2024 17:03
Külaline kirjutas: 25 Nov 2024 08:11

Meil on solidaarne ravikindlustus. Ehk siis sinu maksudest ravitakse ka lapsi, pensionäre, puudega inimesi ja siia põgenenud ukrainlasi.
Väga õige. Seega ongi okei pärast ilulõikust solidaarselt kodus olla. Eriti, kui mul lapsi pole :D
Külaline

Tervisekassa kompenseerib ainult sellised ilulõikused mis on inimesele eluliselt vajalik. Ülejäänud saab teha eraarstil oma rahadega.
Külaline

Olen olnud küll ilulõikusega nädala haiguslehel. Ja ei tunne ennast süüdi, sest ma pole viimased 10 aastat kordagi haiguslehel olnud. Ja minu panus maksude näol on samuti väga paljudest suurem, Osad inimesed on haiguslehel iga kuu mitu nädalat, näiteks meie lasteaia söögitädi. Lisaks on suur hunnik naisi raseduse tekkides kohe kõpsti haiguslehel, sest küll see ja teine häda. Mina pole selliseid asju mitte kunagi teinud. Kes ikka tahab riiki lüpsta, see ka lüpsab. Mingid ilulõikuse haiguslehed on siin täielik köki-möki selle kõrval, palju tegelikult nende haiguslehtedega trikitatakse.
Külaline

Need ilulõikuste tegijad käivad peamiselt eraarsti juures ja teenivad hästi, seega nende pärast muretsemine on küll päris naljakas. Nende koormus ravirahale on teistega võrreldes väga väike, lisaks maksavad nad ise selle ka mitmekordselt kinni. Muretse tõesti nende ukrainlaste pärast või mingite susserdistest töötute pärast või pohkmakalehti võtvate ehitajate pärast.
Külaline

Aga joodikud, narkarid jne? Kulutavad meie raviraha enda süül. Ükskord vaatasin mingit meditsiinisaadet, kus kodutule tehti väga kallis operatsioon ja ta siis suundus paari päeva pärast jälle jooma ja õue pingile magama.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 5 külalist