Peale kella 18 ei söö, kas olete kõhnemaks läinud?
Peale kella 18 ei söö, kas olete kõhnemaks läinud?
Mina ei ole. Enne ka mingit kooki vms ei mugi, peale 18 ei söö, aga kaalule ei mõju. Olen kuulnud, et pidi mõjuma. Üks tuttav ütles, et kuu ajaga võttis 8 kg maha ja enne 18-t sõi normaalselt. Ta võis muidugi ka valetada. Kuidas teil kogemused on peale 18-t mitte söömisega? Kas mõjub või on niisama jutt?
See mõjub siis, kui sul enne oli kombeks just õhtuti väga palju süüa, teleka ees lakkamatult näksida jne. Kui nüüd tõstad õhtuse mugimise varajasemale kellaajale või juba varemgi sõid õhtul pigem mõõdukalt, siis on kasutegur väike.Tolmukübe kirjutas: ↑25 Nov 2024 07:55 Mina ei ole. Enne ka mingit kooki vms ei mugi, peale 18 ei söö, aga kaalule ei mõju. Olen kuulnud, et pidi mõjuma. Üks tuttav ütles, et kuu ajaga võttis 8 kg maha ja enne 18-t sõi normaalselt. Ta võis muidugi ka valetada. Kuidas teil kogemused on peale 18-t mitte söömisega? Kas mõjub või on niisama jutt?
Jah, ma juba varemgi sõin õhtul pigem mõõdukalt. Seda ma vaatan, et resultaati nagu pole. Hea teada, aitäh.
-
Külaline
Kui vana sa oled?
Teatud vanuses on osadel väga raske kaalu hoida, veel vähem alla saada. Kalorid sisse/kalorid välja arvestus on veel easy level. Menopausis on kaalu alandamine ikka suht hardcore. Mammikõht püsib ja lihased lihtsalt haihtuvad ka siis, kui 5x nädalas trennis käia. Söömine on mul alla päevase elementaarse kaloraaži (nutridata ei pea menüüd isegi analüüsi vääriliseks). Täiesti müstiline, mis toimub. Nüüd saan aru, miks keskealised paksud on ja "miks nad ometi endaga midagi ette ei võta".
Suhkur ja alkohol olid juba enne menüüst väljas, ei oskagi enam midagi muuta. Analüüsid olid korras, aga võtan ka peoga toidulisandeid.
Kurvaks teeb.
Teatud vanuses on osadel väga raske kaalu hoida, veel vähem alla saada. Kalorid sisse/kalorid välja arvestus on veel easy level. Menopausis on kaalu alandamine ikka suht hardcore. Mammikõht püsib ja lihased lihtsalt haihtuvad ka siis, kui 5x nädalas trennis käia. Söömine on mul alla päevase elementaarse kaloraaži (nutridata ei pea menüüd isegi analüüsi vääriliseks). Täiesti müstiline, mis toimub. Nüüd saan aru, miks keskealised paksud on ja "miks nad ometi endaga midagi ette ei võta".
Suhkur ja alkohol olid juba enne menüüst väljas, ei oskagi enam midagi muuta. Analüüsid olid korras, aga võtan ka peoga toidulisandeid.
Kurvaks teeb.
-
Külaline
Ma küll ei ole TA aga ma olen 36. Menopausist pole veel haisugi aga olen ka nüüd aasta tõsiselt kaaluga hädas.
Söömisharjumustes ei ole mingit drastilist muutust olnud. Ma isegi liigun rohkem eelnevast ja magan ka paremini.
Aga tundub, et isegi toidule mõtlemine lisab kaalu
.
Fitlapiga olen suutnud maha võtta 1,5 kuuga 1 kilo.
Kilpnääre on kontrollitud(sest aasta tagasi sain lapse. Ma hetkel kaalun isegi rohkem, kui raseduse lõpus
).
Mul nüüd uuel aastal on reumatoloogi aeg. Arutan temaga asju. Äkki on tõesti ravim süüdi. Vahepeal oli pikk paus, kus ma seda tarbima ei pidanud aga nüüd 2 olen jälle võtnud.
Nooremana ei mõjutanud see rohi kuidagi kaalu.
Söömisharjumustes ei ole mingit drastilist muutust olnud. Ma isegi liigun rohkem eelnevast ja magan ka paremini.
Aga tundub, et isegi toidule mõtlemine lisab kaalu
Fitlapiga olen suutnud maha võtta 1,5 kuuga 1 kilo.
Kilpnääre on kontrollitud(sest aasta tagasi sain lapse. Ma hetkel kaalun isegi rohkem, kui raseduse lõpus
Mul nüüd uuel aastal on reumatoloogi aeg. Arutan temaga asju. Äkki on tõesti ravim süüdi. Vahepeal oli pikk paus, kus ma seda tarbima ei pidanud aga nüüd 2 olen jälle võtnud.
Nooremana ei mõjutanud see rohi kuidagi kaalu.
Ketosis, ehk rasvapõletus, algab alles 12 tundi pärast söömist. Seega palju oleneb hoopis ajavahemikust söögikordade vahel. Ja muidugi toidu kogusest.
54 olen. Katsun rohkem vett juua, see täidab ka kõhtu. Aga õhtul pean midagi sööma, muidu maohape tõuseb kurku öösel. Mul on refluks. Nii et iseloomu on, mitte süüa, aga tervis ei lase. Ei need toidulisandid vist ei aita, need teevad ainult rahakoti kõhnemaks. Olen proovinud rohelise tee kapsleid, kasu ei midagi. Samas kunagi apteeker ütles, et üks naine käib mingeid tablette ostmas, et kui ta neid jälle uuesti ostab, ju siis on mingi mõju. Ainult et ma toote nime ei mäleta, olid päris kallid. Seda apteekri juttu ei tea uskuda, võib-olla tahab lihtsalt kaubast lahti saada.
-
Külaline
Arvan, et sellist universaalset tõde ei ole, mis kõigile sobiks. Mul on viimane söök ca 21-22 ning hommikul hommikusöök umbes 7 ajal. Läbi päeva on keskmiselt 6 toidukorda ning olen alati olnud sale. Mõni teine püsib saledana hoopiski vahelduvpaastuga, sööb suured eined väikeses ajaaknas ning ülejäänud aja nälga ei kurda. Kindlasti on ka selliseid inimtüüpe, kes nende mõlema puhul on ülekaalulised ehk siis nii väga ei olene sellest söömise ajast vaid söödavast toidust ja liikumisest, nii nagu ikka.
-
Külaline
Alusta ikka kalorite lugemisest. Kõike mida sööd, kirjuta üles kalorid. Kui sa ikka mingeid pelmeene ja juustu sööd, siis saledaks ei saagi, sest vaata kui palju rasva seal on. 54 aastaselt vii liha söömine mõneks korraks nädalale, asenda see vähe rasvaste kaladega (lõhe on väga rasvane), ülejäänud aja söö lihtsalt suppe ilma lihata või väga vähese lihaga, tee kala suppe. Salatid jne ära tee hapukoorega vaid tee kreeka jogurtiga kus on 5% jne. Kui ikka üldse ülevaadet pole kui energiarikast toitu süüakse, siis ei saagi kaalust alla võtta. Kui kardinaalselt elustiili ei muuda, siis tulemusi ei ole. Iga aastaga tuleb pekki juurde mida on veel raskem maha saada. Siis venib ka nahk välja ja jääb kole kui kaalulangetus on õnnestunud.Tolmukübe kirjutas: ↑25 Nov 2024 11:10 54 olen. Katsun rohkem vett juua, see täidab ka kõhtu. Aga õhtul pean midagi sööma, muidu maohape tõuseb kurku öösel. Mul on refluks. Nii et iseloomu on, mitte süüa, aga tervis ei lase. Ei need toidulisandid vist ei aita, need teevad ainult rahakoti kõhnemaks. Olen proovinud rohelise tee kapsleid, kasu ei midagi. Samas kunagi apteeker ütles, et üks naine käib mingeid tablette ostmas, et kui ta neid jälle uuesti ostab, ju siis on mingi mõju. Ainult et ma toote nime ei mäleta, olid päris kallid. Seda apteekri juttu ei tea uskuda, võib-olla tahab lihtsalt kaubast lahti saada.
-
Külaline
Mina lisaks siia juurde, et vaata ka, mida sa jood. Mul oli kunagik aeg, kus liiga palju tarbisin alkoholi ja kõik need siidrid ja õlled tõstsid päris palju kaalu. Sellest sain aru siis, kui joomise maha jätsin, kaal kukkus märgatavalt.Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2024 13:20
Alusta ikka kalorite lugemisest. Kõike mida sööd, kirjuta üles kalorid. Kui sa ikka mingeid pelmeene ja juustu sööd, siis saledaks ei saagi, sest vaata kui palju rasva seal on. 54 aastaselt vii liha söömine mõneks korraks nädalale, asenda see vähe rasvaste kaladega (lõhe on väga rasvane), ülejäänud aja söö lihtsalt suppe ilma lihata või väga vähese lihaga, tee kala suppe. Salatid jne ära tee hapukoorega vaid tee kreeka jogurtiga kus on 5% jne. Kui ikka üldse ülevaadet pole kui energiarikast toitu süüakse, siis ei saagi kaalust alla võtta. Kui kardinaalselt elustiili ei muuda, siis tulemusi ei ole. Iga aastaga tuleb pekki juurde mida on veel raskem maha saada. Siis venib ka nahk välja ja jääb kole kui kaalulangetus on õnnestunud.
Kas see rasvane ikka teeb nii paksuks? Lugesin ühte raamatut, Maailm ja Mõnda sarjast, Vabatahtlik merehädaline, toitus kalast, ka rasvasest, näljas nagu ei olnud, aga võttis palju alla, ja arvas, et sellest, et süsivesikuid ei saanud. Ühest FB grupist lugesin, kuidas naine jättis süsivesikud ära ja läks kõhnaks. Ja ise guuglist lugesin, et süsivesikud on põhilised energia allikad. Eks tuleb kaloreid lugema hakata küll, olin kunagi kaalujälgija, ja aitas, päris pikalt säilusin, aga ikkagi enma-vähem jägisin, aga siis vaatasin, et paksuks ei lähe ja lõin käega ja nüüd on tagajärg käes. Katsun vähem süsivesikuid tarbida, alles alustasin, pikema aja pärast annan siia teada, kas effekti oli.
-
Külaline
Sul on kindlasti õigus, aga see kõlab jube masendavalt, mul ei töötaks kindlalt. Ma pole 50+ küll veel ka. Aga just drastilised muutused on minu puhul juba ette läbi kukkunud üritus. Toidukoguseid mõõta ja kaloreid arvestada tunduks kohutavalt tüütu. Nipid, mis mul on toiminud, on:Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2024 13:20 Alusta ikka kalorite lugemisest. Kõike mida sööd, kirjuta üles kalorid. Kui sa ikka mingeid pelmeene ja juustu sööd, siis saledaks ei saagi, sest vaata kui palju rasva seal on. 54 aastaselt vii liha söömine mõneks korraks nädalale, asenda see vähe rasvaste kaladega (lõhe on väga rasvane), ülejäänud aja söö lihtsalt suppe ilma lihata või väga vähese lihaga, tee kala suppe. Salatid jne ära tee hapukoorega vaid tee kreeka jogurtiga kus on 5% jne. Kui ikka üldse ülevaadet pole kui energiarikast toitu süüakse, siis ei saagi kaalust alla võtta. Kui kardinaalselt elustiili ei muuda, siis tulemusi ei ole. Iga aastaga tuleb pekki juurde mida on veel raskem maha saada. Siis venib ka nahk välja ja jääb kole kui kaalulangetus on õnnestunud.
vahelduvpaast (sest lihtsam on üldse mitte süüa kui aina nuputada tervislikumaid alternatiivse või nirutada kogustega),
maiustustest loobumine,
võimalikult kõige ise valmistamine (ei ostnudki mingeid poepelmeene või üldse valmistoite).
Minu õnneks maitsevad mulle supid, juurikad ja salatid väga. Aga kõigel, mida kaalust alla võttes sööd, peab olema hea maitse, sest muidu küllastumistunnet ei teki ja jääb närima see "tahaks midagi head" tunne, millele varem või hiljem ikka järele antakse. Seega mingi lahja kalasupidieet mul üldse ei toimiks, füüsiliselt muidugi toimiks, aga psühholoogiliselt annaksin alla ja elaks siis juba pigem pontsuna.
-
Külaline
Sulle meeldib heietada, seda juba sinu loodud teemadest näha. Arukas sisu puudub.Tolmukübe kirjutas: ↑25 Nov 2024 15:37 Kas see rasvane ikka teeb nii paksuks? Lugesin ühte raamatut, Maailm ja Mõnda sarjast, Vabatahtlik merehädaline, toitus kalast, ka rasvasest, näljas nagu ei olnud, aga võttis palju alla, ja arvas, et sellest, et süsivesikuid ei saanud. Ühest FB grupist lugesin, kuidas naine jättis süsivesikud ära ja läks kõhnaks. Ja ise guuglist lugesin, et süsivesikud on põhilised energia allikad. Eks tuleb kaloreid lugema hakata küll, olin kunagi kaalujälgija, ja aitas, päris pikalt säilusin, aga ikkagi enma-vähem jägisin, aga siis vaatasin, et paksuks ei lähe ja lõin käega ja nüüd on tagajärg käes. Katsun vähem süsivesikuid tarbida, alles alustasin, pikema aja pärast annan siia teada, kas effekti oli.

Kadunud Mosley eksperimenteeris dieetidega teaduslikul tasandil. Seletas, et esimesena kasutab keha ära süsivesikute varu, seejärel rasvavarud. Rasvkoe vähenemine ongi kaalu alanemine.
Väga oluline on vahelduvpaastu pidamine, sest peale 12 tunnist söömata olemist algab rasvapõletus.
Kiirdieediga, kolmenädalane ilma kehalise koormusega, kaob ca neli kilo. Sama dieet ja kehaline aktiivsus, kaob ca kuus kilo.
Kaalu saab alla, kuid raske ja tähtis on kaalukaotust hoida.
Söögi kalorihulk jäi 1500 kanti
Väga oluline on vahelduvpaastu pidamine, sest peale 12 tunnist söömata olemist algab rasvapõletus.
Kiirdieediga, kolmenädalane ilma kehalise koormusega, kaob ca neli kilo. Sama dieet ja kehaline aktiivsus, kaob ca kuus kilo.
-
Külaline
Probleem pole dieedis, sest kaalu saab alla pea igaüks kes distsipliinist kinni peab. Probleem on kaalu hoidmises ja elukestev dieet pole mõistlik. Kui kaal on soovitud numbris, siis tuleb elada ikka normaalselt edasi, aga päevane kaloraaz peab jääma sinna kuhu see jäi soovitud kaalunumbri saavutamisel. Kui kaloraaz tõuseb, hakkab kehakaal uuesti kasvama. Seepärast ongi mõistlikum teha elus toitumismuutus ja jääda selle juurde terveks eluks kui on soov olla sale. Tuleb harjutada end elama saledalt ja vastavalt sööma. Rasvased toidud teevad inimese rumalaks ja loiuks.atelu kirjutas: ↑25 Nov 2024 15:55 Kadunud Mosley eksperimenteeris dieetidega teaduslikul tasandil. Seletas, et esimesena kasutab keha ära süsivesikute varu, seejärel rasvavarud. Rasvkoe vähenemine ongi kaalu alanemine.
No näed, Mosleyl oli õigus. Kõigepealt kasutab keha ära süsivesikute varu, siis asub rasvade kallale. Just. Aga kui toiduga süsivesikut juurde ei tule, mis varude täienemisest me räägime? St. kui süsivesikut pole, kohe rasva kallale. Siit loo moraal - loobu süsivesikust, ja keha asub rasvkude vitsutama, mis ongi kaalu alanemine. Olen hakanud verivorsti praadima nii, et kartulit sinna juurde ei keeda, kõlbab kah süüa. Mosleyst polnud ennem midagi kuulnud, hea, et sa mind harisid.atelu kirjutas: ↑25 Nov 2024 15:55 Kadunud Mosley eksperimenteeris dieetidega teaduslikul tasandil. Seletas, et esimesena kasutab keha ära süsivesikute varu, seejärel rasvavarud. Rasvkoe vähenemine ongi kaalu alanemine.
-
Külaline
No proovi siis järgi ja näita tulemusi. Milleks nii palju jutustada kui tee selge. Kõik need paleodieedid ja rasvast toitumised on teadlaste poolt maha tehtud, tohutu tervise rikkumine. Aga kui inimene tahab, no lasku käia. Aga miks tulemusi ei ole? Miks neid lõputuid kaaluteemasid vorpida kui loobu süsivesikutest ja kaal langeb saabub saledus. Mis siis edasi saab?Tolmukübe kirjutas: ↑25 Nov 2024 16:40No näed, Mosleyl oli õigus. Kõigepealt kasutab keha ära süsivesikute varu, siis asub rasvade kallale. Just. Aga kui toiduga süsivesikut juurde ei tule, mis varude täienemisest me räägime? St. kui süsivesikut pole, kohe rasva kallale. Siit loo moraal - loobu süsivesikust, ja keha asub rasvkude vitsutama, mis ongi kaalu alanemine. Olen hakanud verivorsti praadima nii, et kartulit sinna juurde ei keeda, kõlbab kah süüa. Mosleyst polnud ennem midagi kuulnud, hea, et sa mind harisid.atelu kirjutas: ↑25 Nov 2024 15:55 Kadunud Mosley eksperimenteeris dieetidega teaduslikul tasandil. Seletas, et esimesena kasutab keha ära süsivesikute varu, seejärel rasvavarud. Rasvkoe vähenemine ongi kaalu alanemine.
-
Külaline
Eks verivorstis ole endaski süsivesikuid rohkem kui rasva. 2 vorsti täidab kõhu edukalt, kuhu see kartul veel mahuks?
-
Külaline
Hullumeelne jutt. Ainus õige on hapukoore asemele kreeka jogurti kasutamine. Muu jutt on täielik jama!Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2024 13:20Alusta ikka kalorite lugemisest. Kõike mida sööd, kirjuta üles kalorid. Kui sa ikka mingeid pelmeene ja juustu sööd, siis saledaks ei saagi, sest vaata kui palju rasva seal on. 54 aastaselt vii liha söömine mõneks korraks nädalale, asenda see vähe rasvaste kaladega (lõhe on väga rasvane), ülejäänud aja söö lihtsalt suppe ilma lihata või väga vähese lihaga, tee kala suppe. Salatid jne ära tee hapukoorega vaid tee kreeka jogurtiga kus on 5% jne. Kui ikka üldse ülevaadet pole kui energiarikast toitu süüakse, siis ei saagi kaalust alla võtta. Kui kardinaalselt elustiili ei muuda, siis tulemusi ei ole. Iga aastaga tuleb pekki juurde mida on veel raskem maha saada. Siis venib ka nahk välja ja jääb kole kui kaalulangetus on õnnestunud.Tolmukübe kirjutas: ↑25 Nov 2024 11:10 54 olen. Katsun rohkem vett juua, see täidab ka kõhtu. Aga õhtul pean midagi sööma, muidu maohape tõuseb kurku öösel. Mul on refluks. Nii et iseloomu on, mitte süüa, aga tervis ei lase. Ei need toidulisandid vist ei aita, need teevad ainult rahakoti kõhnemaks. Olen proovinud rohelise tee kapsleid, kasu ei midagi. Samas kunagi apteeker ütles, et üks naine käib mingeid tablette ostmas, et kui ta neid jälle uuesti ostab, ju siis on mingi mõju. Ainult et ma toote nime ei mäleta, olid päris kallid. Seda apteekri juttu ei tea uskuda, võib-olla tahab lihtsalt kaubast lahti saada.
-
Külaline
Kaloraaz vaadata üle, 1500-1600 oleks mõistlik. Kord nädalas, nagu eestlastele kombeks, grillida liha ja kana. Ülejäänud päevadel 2 toidukorda päevas kana või kalaga. Punane kala on väga hea. Juurde aedviljad, juurviljad, mitte kartul, riis vms. 3 toidukorda päevas, õhtuse ja hommikuse vahe vähemalt 14h.Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2024 13:20Alusta ikka kalorite lugemisest. Kõike mida sööd, kirjuta üles kalorid. Kui sa ikka mingeid pelmeene ja juustu sööd, siis saledaks ei saagi, sest vaata kui palju rasva seal on. 54 aastaselt vii liha söömine mõneks korraks nädalale, asenda see vähe rasvaste kaladega (lõhe on väga rasvane), ülejäänud aja söö lihtsalt suppe ilma lihata või väga vähese lihaga, tee kala suppe. Salatid jne ära tee hapukoorega vaid tee kreeka jogurtiga kus on 5% jne. Kui ikka üldse ülevaadet pole kui energiarikast toitu süüakse, siis ei saagi kaalust alla võtta. Kui kardinaalselt elustiili ei muuda, siis tulemusi ei ole. Iga aastaga tuleb pekki juurde mida on veel raskem maha saada. Siis venib ka nahk välja ja jääb kole kui kaalulangetus on õnnestunud.Tolmukübe kirjutas: ↑25 Nov 2024 11:10 54 olen. Katsun rohkem vett juua, see täidab ka kõhtu. Aga õhtul pean midagi sööma, muidu maohape tõuseb kurku öösel. Mul on refluks. Nii et iseloomu on, mitte süüa, aga tervis ei lase. Ei need toidulisandid vist ei aita, need teevad ainult rahakoti kõhnemaks. Olen proovinud rohelise tee kapsleid, kasu ei midagi. Samas kunagi apteeker ütles, et üks naine käib mingeid tablette ostmas, et kui ta neid jälle uuesti ostab, ju siis on mingi mõju. Ainult et ma toote nime ei mäleta, olid päris kallid. Seda apteekri juttu ei tea uskuda, võib-olla tahab lihtsalt kaubast lahti saada.
Sellise toitumisega ei tõsta ka alkohol kaalu, nädalas kord-kaks pole probleemi-
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline