Aga võib-olla teeb su tütar samamoodi? Kusjuures, võib-olla on tema teinud seda terve eluaeg?Õis kirjutas: ↑25 Nov 2024 07:53 Üldiselt olen mina sama probleemiga. Mu tütar on nii tundlik igasuguse ütlemise suhtes. Tegelikult ei ütle ma juba aastaid midagi, mida ma päriselt arvan ja mõtlen. Mitte tema suhtes, tema kuuldes, vaid elust üldse ja endast ka. Tänapäevases mõistes vist saab seda nimetada positiivsuseks või pigem toksiliseks positiivsuseks. Toksiline on see seepärast, et ma tegelikult ju nii ei arva, vaid ma varjan oma mõtteid, et olla positiivne. Sellisena, kes ma olen, ma oma tütrele ei meeldi ja ma pean olema nagu keegi teine. Kuhu see viib, ma mõtlen.
Ma ise ei jõua ära imestada, kust küll võtab 70-aastane raudkindla usu, et 50-aastane on mingi tobuke, keda tema püha kohus on lakkamatult õpetada ja kamandada, ning kes peab eluaeg tegema täpselt tema tahtmist. Kellele peab aru andma, et kus sa käid ja mis nimelise sõbrannaga ja kui otsustad minna oma perega (abikaasa ja lastega) näiteks nädalasele soojamaareisile, siis pead ennem kuulama tema halvustamist ja sõimu, et ah mis sa sinna lähed ja kas ei oska mujale raha loopida, mingi mõttetu lillelaps oled, kes ei saa üldse aru, kuidas "tegelikult" peab elama. Ja kui oled aastakümneid püüdnud oma emale viisakalt öelda, et ärgu sekkugu oma kamandamisega, kui keegi pole kamandamist palunud, siis lõpuks väsid ja jäädki lihtsalt vait, surud hambad kokku ja lased pingetel koguneda. Ning kui ema viskab mingi omast arust "nalja", siis plahvatad. Kusjuures ema ise ei paista arugi saavat, et teisi inimesi nõnda ei kohelda.