Kas eelistate kodus istuda ja pensioni saada, või tööl käia?
-
Külaline
Kas eelistate kodus istuda ja pensioni saada, või tööl käia?
Mina eelistan esimest. On küll vähe, aga nälga ei jää ja hing jääb ka sisse. See eest ei pea iga ilmaga ja kehva enesetundega välja minema. Ei pea kehvi kolleege taluma, jne. Suvel ka aeg vaba, uju, jaluta, jne.
-
Külaline
Mul tädi veel käib tööl(pensioni iga tegelt juba 3 aastat). Tema teeb seda liikumise pärast. Muidu oleks ta invakäruga vaevaliselt liikuv. Nii ta ise ütles. See hoiab tal jalad ja selja toimivana. Ta nooremana pikalt rasket, jalgadel füüsilist tööd teinud ja sellega oma liigeste tervise rikkunud. Rahaliseöt muidu saaks hakkama ka. Nüüd ta siis saab pensioni eest vaikselt maja renoveerida või kõrvalr panna ja elab palgast ilusti ära.
Mul vanaema vajus jube ruttu füüsiiliselt ära, kui vanaisa kõrvalt ära kadus ja aias toimetada ja väljas käia vanaema enam ei tahtnud. Füüsis vajust ära paari aastaga. Viimased 6 aastat oli ta hooldatav voodihaige.
Mul vanaema vajus jube ruttu füüsiiliselt ära, kui vanaisa kõrvalt ära kadus ja aias toimetada ja väljas käia vanaema enam ei tahtnud. Füüsis vajust ära paari aastaga. Viimased 6 aastat oli ta hooldatav voodihaige.
-
Külaline
Ma pole küll veel pensionär, aga kui tööd on, siis ilmselt käiks tööl. See hoiab inimese liikumises ja vitaalsena.
-
Külaline
-
Külaline
Eks see ikka oleneb, milline su tervislik seisund selles vanuses on. Isegi istuv arvutitöö võib vanana üle jõu käia, kui selja- või nägemishädade käes vaevled.Külaline kirjutas: ↑28 Nov 2024 09:58 Ma pole küll veel pensionär, aga kui tööd on, siis ilmselt käiks tööl. See hoiab inimese liikumises ja vitaalsena.
-
Külaline
Mul pensionini veel palju aega aga olen sama meelt, et võimalusel töötan edasi, võibolla vähendatud koormusega. Enda perekonnast ja tutvusringkonnast on kahjuks väga kurvad näited nendest inimestest, kes täiesti koduseks jäävad, kuigi tervis lubaks veel vabalt tööd teha. Paraku olen näinud, kuidas kodused pensionärid kipuvad väga ära manduma nii vaimselt kui ka füüsiliselt (ülekaal jm), loobuvad hobidest, varem rõõmustanud tegevustest, tihti ka suhtlemisest ning ekraaniaega on kordades rohkem kui lastel või teismelistel, neid ju keegi ei keela ka. Mulle tundub, et kes teeb, see jõuab ja see püsib ka kauem vitaalsena.
No see oleneb ikka väga terisest ja vitaalsusest, mõnel käib selles vanuses vähemalt täiskoormusega töötamine ikka väga üle jõu, mõni aga teeb tööd, mis talle eel igati jõukohane. Eks ise peab ka siis vaatama, kui see aeg kätte jõuab, kas vunki veel jagub või ei. Kui meie põlvkond muidugi üldse kunagi pensionile saab minna...
-
Külaline
Eesti inimese keskmine pension on 34% viimasest töötasust. See on EL kekmisest 2 korda vähem.
-
Külaline
Siin vastus ju täiesti oleneb. Kui töö meeldib, käiks edasi. Kui töö ei meeldi, istuks kodus. Oleneb, kas pension võimaldab äraelamist või ei. Kui ikka enne said reisimas käia ja lubada endale väljas söömist, ent nüüd hädavaevu jaksad pärast eluasemekulude tasumist endale pätsi leiba osta, siis pole ju midagi mõtelda.
-
Külaline
Iseasi on muidugi see, kes soovib palgata 66-aastast. Sest sealt algab pensioni-iga. Arvata on, et see palk saaks olema miinimum, kui üldse võetaks.
-
Külaline
Jah, 66 on selline vanus, et kuskile uude kohta kandideerida pole mõtet, ei võeta nagunii. Mingi koristaja või kojamehekoha vast saaks, aga seal makstakse ülivähe ja töö nõuab head füüsilist tervist, mida ilmselt selles vanuses enam väga ei ole.Külaline kirjutas: ↑28 Nov 2024 17:34 Iseasi on muidugi see, kes soovib palgata 66-aastast. Sest sealt algab pensioni-iga. Arvata on, et see palk saaks olema miinimum, kui üldse võetaks.
-
Külaline
Minu ema on 76 ja töötab täiskohaga. Viimasel ajal on ta hakanud rääkima, et ei viitsi enam.
Loodan ka ise töötada nii kaua kui võimalik.
Loodan ka ise töötada nii kaua kui võimalik.
-
Külaline
Kes seal kodus viitsiks passida? Ma ei peaks juba viimased 20 aastat raha pärast tööl käima, käin rõõmuga.Külaline kirjutas: ↑28 Nov 2024 19:55Milleks?
-
Külaline
Siin on ju juba päris hästi põhjendatud, milleks. Kõigil ei ole teist inimest kõrval, kelle pensionist ka abiks oleks või siis soovitakse ikka mobiilne/sotsiaalne edasi olla. Pensionärina tehakse ikkagi eelkõige tööd edasi, kui tervis lubab ja mitte üldjuhul täiskoormusega.Külaline kirjutas: ↑28 Nov 2024 19:55Milleks?
-
Külaline
Mis kuradi äge töö see selline on, mida nii teha tahetakse
-
Külaline
Unististe töö? Hobiga seotud?
On tõesti nii raske mõista, et kõik raha pärast tööl ei käi?
Oleks ma ka rikas, siis ma ka valiks sellise töö, mis mulle tõesti meeldib ja teeks hea meelega, ilma et ma mõtleks, et see lihtsalt "töö" on.
-
Külaline
Kui on meeldiv töö, saab palju nalja, äge kollektiiv, 6h päevas, su eest makstakse ära sotsmaks ning saad veel 2300 kätte, siis ei näe põhjust mitte käia. Töö ei sega eraelu, vaid hoopis rikastab.
-
Külaline
Täiega kadestan sind.
-
Külaline
Kui oleks unistuste kollektiiv, heas asukohas, parimat tööd tehes, korraliku palgaga, siis võibolla töötaks elu lõpuni küll, aga mina pole tõesti sellist üksarvikut veel oma elu jooksul näinud. Isegi teiste ameteid ja töökollektiive vaadates pole vähimatki kadedust tekkinud. Müstika lihtsalt, mis erialad need on. Ei saa olla väga palju inimestega seotud, sest keskmised inimesed on teadagi millised, ei saa olla üksinduses, sest inimene vajab mingit laadi suhtlust, ei saa olla ainult kontoris, mis on lihtsalt nüri ja üksluine keskkond, ei saa olla ainult rahale ja kasumile orienteeritud, sest see sööb hinge seest. Mingi missiooniga loomalausuja kuskil maalilise looduse keskel, kus parimad sõbrad ainult ümbritsevad teda ja tööandja ei ole korporatsioon vms efektiivsusele suunatud firma, vaid heategev organisatsioon või mtü, mille suured sissetulekud tulevad suurtelt ja heldetelt toetajatelt.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist