Kas eelistate kodus istuda ja pensioni saada, või tööl käia?
-
Külaline
Hea meelega ei käiks, reisiks ja puhkaks ning tegeleks hobidega. Kuid ei ela ära ju sellest pensioni laadsest tootest.
-
Külaline
Kas teine ja kolmas sammas on?Külaline kirjutas: ↑28 Nov 2024 21:35 Hea meelega ei käiks, reisiks ja puhkaks ning tegeleks hobidega. Kuid ei ela ära ju sellest pensioni laadsest tootest.
-
Külaline
2300 kätte kuus pensionäri jaoks on kena summa. Miks mitte veidi tööd teha.Külaline kirjutas: ↑28 Nov 2024 20:28Kui on meeldiv töö, saab palju nalja, äge kollektiiv, 6h päevas, su eest makstakse ära sotsmaks ning saad veel 2300 kätte, siis ei näe põhjust mitte käia. Töö ei sega eraelu, vaid hoopis rikastab.
-
Külaline
Mul on pensionini veel 17 aastat aega.Külaline kirjutas: ↑28 Nov 2024 21:592300 kätte kuus pensionäri jaoks on kena summa. Miks mitte veidi tööd teha.Külaline kirjutas: ↑28 Nov 2024 20:28Kui on meeldiv töö, saab palju nalja, äge kollektiiv, 6h päevas, su eest makstakse ära sotsmaks ning saad veel 2300 kätte, siis ei näe põhjust mitte käia. Töö ei sega eraelu, vaid hoopis rikastab.
-
Külaline
Pole paha niimoodi ka. Aga tõesti mind ka päris hakkas huvitama, mis töövaödkond see on, kus nii hea palk ja lisaks hea kollektiivKülaline kirjutas: ↑28 Nov 2024 22:29Mul on pensionini veel 17 aastat aega.Külaline kirjutas: ↑28 Nov 2024 21:592300 kätte kuus pensionäri jaoks on kena summa. Miks mitte veidi tööd teha.Külaline kirjutas: ↑28 Nov 2024 20:28
Kui on meeldiv töö, saab palju nalja, äge kollektiiv, 6h päevas, su eest makstakse ära sotsmaks ning saad veel 2300 kätte, siis ei näe põhjust mitte käia. Töö ei sega eraelu, vaid hoopis rikastab.
Mitte üldse paha pärast ei küsi?
-
Külaline
Kui mulle töö pensioniea saabudes veel väljakutseid pakub ja huvitav tundub (praegu veel tundub), siiis töökoormust kavatsen kindlasti vähendada, plaanis on edasi töötada kas 3/4 või isegi 1/2 koormusega. Mingis vanuses ilmselt eelistan täiesti kodus istuda. Ma sellesse väga ei usu, et lükka pensionile minel näiteks 10a edasi ja hakkad suuremat pensioni saama, võib-olla olen ma selle 10a pärast juba surnud? Kui ma kunagi ülikooli lõpetasin ja tööle läksin, siis oli naiste pensionile mineku vanus 55 aastat. Praegu tundub see ikka väga noor, samas alates 60st võiks olla inimestel võimalus soovi korral pensionile jääda (praegu vist on ka eelpension) ja see peaks elementaarset äraelamist võimaldama (toit, vajadusel ravimid, kommunaalkulud). Ma küll ei tea praegu, kuidas ma ennast 65+ vanuses tunnen ja kuidas mu tervis siis on, ehk olen liiga optimistlik selle 3/4 kohaga töötamise või üldse töölkäimise suhtes.
-
Külaline
Kui tahad normaalset pensioni, siis pead panustama II ja III sambasse.Külaline kirjutas: ↑29 Nov 2024 00:22 Kui mulle töö pensioniea saabudes veel väljakutseid pakub ja huvitav tundub (praegu veel tundub), siiis töökoormust kavatsen kindlasti vähendada, plaanis on edasi töötada kas 3/4 või isegi 1/2 koormusega. Mingis vanuses ilmselt eelistan täiesti kodus istuda. Ma sellesse väga ei usu, et lükka pensionile minel näiteks 10a edasi ja hakkad suuremat pensioni saama, võib-olla olen ma selle 10a pärast juba surnud? Kui ma kunagi ülikooli lõpetasin ja tööle läksin, siis oli naiste pensionile mineku vanus 55 aastat. Praegu tundub see ikka väga noor, samas alates 60st võiks olla inimestel võimalus soovi korral pensionile jääda (praegu vist on ka eelpension) ja see peaks elementaarset äraelamist võimaldama (toit, vajadusel ravimid, kommunaalkulud). Ma küll ei tea praegu, kuidas ma ennast 65+ vanuses tunnen ja kuidas mu tervis siis on, ehk olen liiga optimistlik selle 3/4 kohaga töötamise või üldse töölkäimise suhtes.
Kui jätkad töötamist, siis pensioni saad ikka. Töötasu veel lisaks.
Eks sisuliselt kõik ettevõtted (extra heategevus või mitte) on lõpuks inimeste või loomade heaks tehtud ja kõik tooted mida toodetakse ka. Ja eks samal ajal on igas ettevõttes mingid probleemid ja mingid asjad, töökorraldus vms on alles lihtsalt katsetamisel, kui et neist kohe mingit kasu on. Ma arvan et ei pea ootama kusagilt töökohalt mingit täiuslikkust, ega selles ju midagi halba ei ole kui mingeid asju alles üritatakse ja on palju probleeme koguaeg.Külaline kirjutas: ↑28 Nov 2024 20:45 Kui oleks unistuste kollektiiv, heas asukohas, parimat tööd tehes, korraliku palgaga, siis võibolla töötaks elu lõpuni küll, aga mina pole tõesti sellist üksarvikut veel oma elu jooksul näinud. Isegi teiste ameteid ja töökollektiive vaadates pole vähimatki kadedust tekkinud. Müstika lihtsalt, mis erialad need on. Ei saa olla väga palju inimestega seotud, sest keskmised inimesed on teadagi millised, ei saa olla üksinduses, sest inimene vajab mingit laadi suhtlust, ei saa olla ainult kontoris, mis on lihtsalt nüri ja üksluine keskkond, ei saa olla ainult rahale ja kasumile orienteeritud, sest see sööb hinge seest. Mingi missiooniga loomalausuja kuskil maalilise looduse keskel, kus parimad sõbrad ainult ümbritsevad teda ja tööandja ei ole korporatsioon vms efektiivsusele suunatud firma, vaid heategev organisatsioon või mtü, mille suured sissetulekud tulevad suurtelt ja heldetelt toetajatelt.
-
Külaline
Miks arvate, et mittetöötav penskar kodus istub? Minu tuttav 69-aastane käib igasugustes trennides, tantsurühmades, spaas, reisidel, näitustel jne.
-
Külaline
Kui pension on 1500-2000, siis tõesti. Alla selle pole reaalne.Külaline kirjutas: ↑29 Nov 2024 13:09 Miks arvate, et mittetöötav penskar kodus istub? Minu tuttav 69-aastane käib igasugustes trennides, tantsurühmades, spaas, reisidel, näitustel jne.
-
Külaline
Pensionäridele on kõiges soodushind. Bussipiletid, kino- ja teatripiletid, spaa pääsmed jne. Miks nad siis ei võiks käia kui viitsimist on?
-
Külaline
No sellest 700-st eurost ei jää peale eluasemekulude ja toidu ostmist suurt midagi järgi isegi soodushinnaga ostmiseks. Ja on pensionärilgi vaja uusi riideid ja jalanõusid, hambaarstil käia või lemmiklooma ravida, mõni kodumasingi välja vahetada ehk. Proovige ise 700 euroga pikemalt hakkama saada, siis vast saate aru, palju sealt üle jääb, et mööda teatreid ja spaasid uhada.Külaline kirjutas: ↑29 Nov 2024 13:22 Pensionäridele on kõiges soodushind. Bussipiletid, kino- ja teatripiletid, spaa pääsmed jne. Miks nad siis ei võiks käia kui viitsimist on?
-
Külaline
Kommud suvel 50, talvel 150. Toit 200, riideid/jalanõusid küll iga kuu vaja ei ole, puhastusvahendid vast 30 kuu kohta. Hambaravi, proteese osal. hüvitatakse. Kui suitsu, viina ei osta, siis jääb üle küll.
-
Külaline
Paljudel veel sellel ajal kodulaen, 400-700 eurot kuus.Külaline kirjutas: ↑29 Nov 2024 16:51 Kommud suvel 50, talvel 150. Toit 200, riideid/jalanõusid küll iga kuu vaja ei ole, puhastusvahendid vast 30 kuu kohta. Hambaravi, proteese osal. hüvitatakse. Kui suitsu, viina ei osta, siis jääb üle küll.
-
Külaline
Ega jah, pensionärile piisab 10 m2 kööktoast küll, kus kommud on 50 eurot, elektrit ta ju ei kasuta ja internetti ja televisiooni pole tal ka vaja.Külaline kirjutas: ↑29 Nov 2024 16:51 Kommud suvel 50, talvel 150. Toit 200, riideid/jalanõusid küll iga kuu vaja ei ole, puhastusvahendid vast 30 kuu kohta. Hambaravi, proteese osal. hüvitatakse. Kui suitsu, viina ei osta, siis jääb üle küll.
-
Külaline
Pensionäril kodulaen? Pensionäril on pigem investeerimiskorter lisaks.
-
Külaline
See on ikka päris haige suhtumine tõesti. Et kui enne pensionile jäämist tuli 1000-1500-ga toime, siis pensionärina saab hoobilt 700-ga hakkama.Külaline kirjutas: ↑29 Nov 2024 17:15Ega jah, pensionärile piisab 10 m2 kööktoast küll, kus kommud on 50 eurot, elektrit ta ju ei kasuta ja internetti ja televisiooni pole tal ka vaja.Külaline kirjutas: ↑29 Nov 2024 16:51 Kommud suvel 50, talvel 150. Toit 200, riideid/jalanõusid küll iga kuu vaja ei ole, puhastusvahendid vast 30 kuu kohta. Hambaravi, proteese osal. hüvitatakse. Kui suitsu, viina ei osta, siis jääb üle küll.
-
Külaline
Jälle see uhhuu, kelle järgi on enamikel inimestel netovara 800 000 eest-oma korter ja maamaja pluss 2 investeerimiskorterit.Külaline kirjutas: ↑29 Nov 2024 17:19Pensionäril kodulaen? Pensionäril on pigem investeerimiskorter lisaks.
-
Külaline
Minu 3-toalise juuli 2024 KÜ arve oli 71,51.
-
Külaline
Mul oli majas vesi, elekter ja küte 200.-
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist