Abielu registreerimine kahekesi
-
Külaline
Kas lapsed on siis sinu omand? Räägid võimsalt endale vastu, sest mis siis kui lapsed tahaks olla hoopis isanimega? Sa ei kuulaks oma lapsi. Lapsele isanime panemine on traditsioon ja kuna see sidus isa oma lapsega. Vanasti ei olnud võimalik isadust kindlaks teha, isanimi kindlustas isale teadmise oma lastest. Kui juba vanasti oleks naine lastele oma nime pannud, poleks lapsi isaga mitte miski seostanud. Ei olnud toona ka lastetoetuseid olemas, isa oli laste elatamises väga olulisel kohal. Tänapäeval on see perenimi muutunud mingi naiste võitluseks kus võitjad pole. Lapsed võivad ise oma perenimed ära muuta kui täiskasvanuks saavad.
-
Külaline
Siis läks ikka hästi, said mehele augu pähe räägitud.Sest ma olen kasvanud peres kus ema ja isa olid ühe nimega ja ka lapsed. Minu soov oligi olla ühe nimega. Ning ka mehele ütlesin, et lapsed saavad selle nime mida mina kannan. Kui me poleks abielus olnud siis oleksin pannud lapsed enda nimega.
-
Külaline
Kui sa nii ütled. Aga kui sa nüüd lugesid siis ma kirjutasin, et ka mehe arvates peab peres olema kõik ühe nimega.Külaline kirjutas: ↑23 Nov 2024 16:15Siis läks ikka hästi, said mehele augu pähe räägitud.Sest ma olen kasvanud peres kus ema ja isa olid ühe nimega ja ka lapsed. Minu soov oligi olla ühe nimega. Ning ka mehele ütlesin, et lapsed saavad selle nime mida mina kannan. Kui me poleks abielus olnud siis oleksin pannud lapsed enda nimega.
Kas nad on siis isa omand, et peavad tema nime kandma? Kui mees naisele oma perekonnanime anda ei taha kas siis naine peab oma sünnitanud lapsed paneme mehe nime? Lapsi kõlbab saada aga vot naiseks võtta ei kõlba kuna liiga suur vastutus? Laste saamine on palju suurem vastutus kui abielu. Keegi ei ütle, et ei tohi naine panna lastele oma nime. Kui mehel pole mune, et naine ära võtta siis olgugi lapsed naise nimega ja ta võib ju isa ikka edasi olla ka ilma selleta, et lapsed teist nime kannavad kui tema. Tänapäeval on neid pühapäeva issisi ka hunnikutes ja miks peab laps kandma selle issi nime keda isegi lapse elu ei huvita.Külaline kirjutas: ↑23 Nov 2024 15:54 Kas lapsed on siis sinu omand? Räägid võimsalt endale vastu, sest mis siis kui lapsed tahaks olla hoopis isanimega? Sa ei kuulaks oma lapsi. Lapsele isanime panemine on traditsioon ja kuna see sidus isa oma lapsega. Vanasti ei olnud võimalik isadust kindlaks teha, isanimi kindlustas isale teadmise oma lastest. Kui juba vanasti oleks naine lastele oma nime pannud, poleks lapsi isaga mitte miski seostanud. Ei olnud toona ka lastetoetuseid olemas, isa oli laste elatamises väga olulisel kohal. Tänapäeval on see perenimi muutunud mingi naiste võitluseks kus võitjad pole. Lapsed võivad ise oma perenimed ära muuta kui täiskasvanuks saavad.
Jah lapsed võivad muuta kui suured on aga nii kaua kui nad lasteaias ja koolis käivad kannavad nad ju seda nime mille sa ise valisid. Ning elu on ka lihtsam kui kõik on sama nimega.
Perekonnanime edasi kandmine oli vanasti ka oluline, et meesliin edasi läheks ja nimi välja ei sureks. Tänapäeval aga võtavad ka mehed naise nime kui nad tahavad.
-
Külaline
Passin, mõttetu vaidlus vaidlemise pärast. Sisu sinu jutus pole.Külaline kirjutas: ↑23 Nov 2024 16:43Kui sa nii ütled. Aga kui sa nüüd lugesid siis ma kirjutasin, et ka mehe arvates peab peres olema kõik ühe nimega.Külaline kirjutas: ↑23 Nov 2024 16:15Siis läks ikka hästi, said mehele augu pähe räägitud.Sest ma olen kasvanud peres kus ema ja isa olid ühe nimega ja ka lapsed. Minu soov oligi olla ühe nimega. Ning ka mehele ütlesin, et lapsed saavad selle nime mida mina kannan. Kui me poleks abielus olnud siis oleksin pannud lapsed enda nimega.
Kas nad on siis isa omand, et peavad tema nime kandma? Kui mees naisele oma perekonnanime anda ei taha kas siis naine peab oma sünnitanud lapsed paneme mehe nime? Lapsi kõlbab saada aga vot naiseks võtta ei kõlba kuna liiga suur vastutus? Laste saamine on palju suurem vastutus kui abielu. Keegi ei ütle, et ei tohi naine panna lastele oma nime. Kui mehel pole mune, et naine ära võtta siis olgugi lapsed naise nimega ja ta võib ju isa ikka edasi olla ka ilma selleta, et lapsed teist nime kannavad kui tema. Tänapäeval on neid pühapäeva issisi ka hunnikutes ja miks peab laps kandma selle issi nime keda isegi lapse elu ei huvita.Külaline kirjutas: ↑23 Nov 2024 15:54 Kas lapsed on siis sinu omand? Räägid võimsalt endale vastu, sest mis siis kui lapsed tahaks olla hoopis isanimega? Sa ei kuulaks oma lapsi. Lapsele isanime panemine on traditsioon ja kuna see sidus isa oma lapsega. Vanasti ei olnud võimalik isadust kindlaks teha, isanimi kindlustas isale teadmise oma lastest. Kui juba vanasti oleks naine lastele oma nime pannud, poleks lapsi isaga mitte miski seostanud. Ei olnud toona ka lastetoetuseid olemas, isa oli laste elatamises väga olulisel kohal. Tänapäeval on see perenimi muutunud mingi naiste võitluseks kus võitjad pole. Lapsed võivad ise oma perenimed ära muuta kui täiskasvanuks saavad.
Jah lapsed võivad muuta kui suured on aga nii kaua kui nad lasteaias ja koolis käivad kannavad nad ju seda nime mille sa ise valisid. Ning elu on ka lihtsam kui kõik on sama nimega.
Perekonnanime edasi kandmine oli vanasti ka oluline, et meesliin edasi läheks ja nimi välja ei sureks. Tänapäeval aga võtavad ka mehed naise nime kui nad tahavad.
-
Külaline
-
Külaline
Õnnetud hinged end siin välja elamas. Kahjuks sellise iseloomuga võibki üksikuks ja kibestunuks jääda.
-
Külaline
Mingi joodiku naise lohutus, et üksi elades ollakse kibestunud. Üksi on väga hea elada. Ei tunne kedagi kibestunut, kes elab üksi. Küll aga on neid palju abielunaiste seas.Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2024 19:24 Õnnetud hinged end siin välja elamas. Kahjuks sellise iseloomuga võibki üksikuks ja kibestunuks jääda.
-
Külaline
Ilmselgelt oled kibestunud, muidu sa siin sappi ei pritsiks. Ei tea, kust see joodikuteema veel sisse tuli, aga ju sul on kogemust sellega.Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 11:04Mingi joodiku naise lohutus, et üksi elades ollakse kibestunud. Üksi on väga hea elada. Ei tunne kedagi kibestunut, kes elab üksi. Küll aga on neid palju abielunaiste seas.Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2024 19:24 Õnnetud hinged end siin välja elamas. Kahjuks sellise iseloomuga võibki üksikuks ja kibestunuks jääda.
Mis arvate, äkki peaks kassi soetama? Või siis taimelambi ja talvel tilli kasvatama, hernekasvudele lisaks?Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 11:04Mingi joodiku naise lohutus, et üksi elades ollakse kibestunud. Üksi on väga hea elada. Ei tunne kedagi kibestunut, kes elab üksi. Küll aga on neid palju abielunaiste seas.Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2024 19:24 Õnnetud hinged end siin välja elamas. Kahjuks sellise iseloomuga võibki üksikuks ja kibestunuks jääda.
-
Külaline
Ei see till sul enam kasva, näita talle lampi või mitteAnts kirjutas: ↑30 Nov 2024 16:13Mis arvate, äkki peaks kassi soetama? Või siis taimelambi ja talvel tilli kasvatama, hernekasvudele lisaks?Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 11:04Mingi joodiku naise lohutus, et üksi elades ollakse kibestunud. Üksi on väga hea elada. Ei tunne kedagi kibestunut, kes elab üksi. Küll aga on neid palju abielunaiste seas.Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2024 19:24 Õnnetud hinged end siin välja elamas. Kahjuks sellise iseloomuga võibki üksikuks ja kibestunuks jääda.
TurvaSiil käsitleb seda muidugi halvustava kontekstina, aga kuidas te suhtute kassidesse?Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 16:18Ei see till sul enam kasva, näita talle lampi või mitteAnts kirjutas: ↑30 Nov 2024 16:13Mis arvate, äkki peaks kassi soetama? Või siis taimelambi ja talvel tilli kasvatama, hernekasvudele lisaks?Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 11:04
Mingi joodiku naise lohutus, et üksi elades ollakse kibestunud. Üksi on väga hea elada. Ei tunne kedagi kibestunut, kes elab üksi. Küll aga on neid palju abielunaiste seas.
-
Külaline
Mis teema nende tädidel on nende tillidega? Mida tädi teeb tilliga?
Egas unistamine keelatud ole, ma võitsin lotoga äsja 10.40!Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 16:34 Mis teema nende tädidel on nende tillidega? Mida tädi teeb tilliga?
Suppi teeme, mis tast niisama ikka lätsutada. Või salatit.Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 16:34 Mis teema nende tädidel on nende tillidega? Mida tädi teeb tilliga?
-
Külaline
Mina armastan kasse
Oleks rohkem raha ja ruumi, pakuks kassidele hoiukodu
Mulle vahel tundub, et ma olen kassilausuja.
Nad magavad ja pikutavad mu otsas igatepidi. Ka võõrad kassid, kui külas käin. Alati sätivad sülle ja tulevad nühkima käsi/jalgu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist