Toiduabi
-
Külaline
Toiduabi
Kas on olemas mõni FB grupp, kus saaks küsida toiduabi? Sai pea terve kuu haiguse tõttu töölt eemal oldud ja nüüd vaja nädalavahetus lastega üle elada, aga nagu kiusu pärast juba päkapiku aeg ka tulemas.
-
Külaline
Sotsiaalamentikud on meil selleks, kelle poole pöörduda. Perekooli aegadest teame, et sellised postitused olid petturlus. Miskipärast saab neil toit otsa keset nädalavahetust ja siis hea põhjendada, et näe ei saa sotsiaalabisse pöörduda.
-
Külaline
Eks sinise lehe eest haigusrahasi saadud, sellest eladki. Vett tuleb kraanist, makaron ja kartul odav, saate hakkama küll. Sõja ajal polnud sedagi.
-
Külaline
Mina soovitan meiliaadress jätta, äkki leidub aitajaid, kes toidukoti sulle ukse taha toimetavad.
-
Külaline
Petturlus siis petturlus. Ega natuke toiduaineid kedagi vaesemaks ei tee.Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 16:39 Sotsiaalamentikud on meil selleks, kelle poole pöörduda. Perekooli aegadest teame, et sellised postitused olid petturlus. Miskipärast saab neil toit otsa keset nädalavahetust ja siis hea põhjendada, et näe ei saa sotsiaalabisse pöörduda.
-
Külaline
Kas sa saad need kuskilt tasuta, et vaesemaks ei tee?Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 17:07
Petturlus siis petturlus. Ega natuke toiduaineid kedagi vaesemaks ei tee.
Pärnu, aga jah, kartulid said täna otsa, makaronid on olemas, näljas ei istu. Lihtsalt advendikalendrid on lastele ostmata. Saab ilma küll hakkama, uue nädala keskel siis ostan, aga see ootusärevus laste silmis... Ei hakka ju neile ütlema, et isa jättis elatise maksmata ja seepärast olete nüüd ilma.Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 17:06Kus kandis sul vaja on?
-
Külaline
Toiduabi jõulukalendrite näol või?Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 16:34 Kas on olemas mõni FB grupp, kus saaks küsida toiduabi? Sai pea terve kuu haiguse tõttu töölt eemal oldud ja nüüd vaja nädalavahetus lastega üle elada, aga nagu kiusu pärast juba päkapiku aeg ka tulemas.
FBs on enamasti igal kogukonnal oma grupp, uuri sealt. Kartuleid ja kapsast ikka lihtsam lähedale viia kui posti panna.
-
Külaline
Issand, kui jube lugu. Appi. Vaesed lapsed ja nende ootusärevus silmis...issand, ma ei leia sõnu.rimar kirjutas: ↑30 Nov 2024 18:25Pärnu, aga jah, kartulid said täna otsa, makaronid on olemas, näljas ei istu. Lihtsalt advendikalendrid on lastele ostmata. Saab ilma küll hakkama, uue nädala keskel siis ostan, aga see ootusärevus laste silmis... Ei hakka ju neile ütlema, et isa jättis elatise maksmata ja seepärast olete nüüd ilma.Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 17:06Kus kandis sul vaja on?
-
Külaline
Appi. Mida me nüüd siis tegema peame? Ma arvan, et sa oled lihtsalt mingi õngitseja. Inimene on lapsevanem, aga pole võimeline kuu aega pärast haiguslehte lastega nädalavahetust üle elama? Vabandust, aga ei tundu usutav.Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 16:34 Kas on olemas mõni FB grupp, kus saaks küsida toiduabi? Sai pea terve kuu haiguse tõttu töölt eemal oldud ja nüüd vaja nädalavahetus lastega üle elada, aga nagu kiusu pärast juba päkapiku aeg ka tulemas.
-
Külaline
Kui inimene on ekstreemselt vaene ja peab foorumist toiduabi küsima, siis mingid advendikalendrid ei peaks küll teema olema. Ostad odavad kommid või paar mandariini ja ongi kõik. See on ikka päris masendav, kui lapsevanem pole suutnud viit eurotki kõrvale panna ja peab käima teistele kodanikele südametunnistusele koputamas, aga lapsed ju ootavad, isa ei maksnud elatist, issand kui jube.
-
Külaline
Nii pärnakad võtke end kokku ja aidake hädalist kalendriga.rimar kirjutas: ↑30 Nov 2024 18:25Pärnu, aga jah, kartulid said täna otsa, makaronid on olemas, näljas ei istu. Lihtsalt advendikalendrid on lastele ostmata. Saab ilma küll hakkama, uue nädala keskel siis ostan, aga see ootusärevus laste silmis... Ei hakka ju neile ütlema, et isa jättis elatise maksmata ja seepärast olete nüüd ilma.Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 17:06Kus kandis sul vaja on?
-
Külaline
Alguses küsid "toiduabi", aga siis koorub välja, et keegi teine peab teile ostma portsu kalleid advendikalendreid hoopis.rimar kirjutas: ↑30 Nov 2024 18:25Pärnu, aga jah, kartulid said täna otsa, makaronid on olemas, näljas ei istu. Lihtsalt advendikalendrid on lastele ostmata. Saab ilma küll hakkama, uue nädala keskel siis ostan, aga see ootusärevus laste silmis... Ei hakka ju neile ütlema, et isa jättis elatise maksmata ja seepärast olete nüüd ilma.Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 17:06Kus kandis sul vaja on?
Muide, mina olen oma lastele advendikalendreid ostnud vaid paaril aastal ja nad ei tunne neist mitte mingit puudust. Osta parem paari euro eest kommipakk ja pista igal hommikul üks komm sussi sisse. Või teine variant - ostsin paari euro eest kleepsulehe ja lõikasin sealt kääridega igaks hommikuks sussi sisse ühe pildi. Lastel oli rõõmu palju.
Elada tuleb osata oma võimaluste järgi. Kui advendikalendriks endal raha ei jätku, siis seda kalendrit ka osta ei saa, ja tulebki leida soodsamaid viise - lihtne.
-
Külaline
Aga see tavaline, väikeste šokolaadidega advendikalender maksabki ju paar eurot? Või tean ma valesti? Ei ole ju vaja osta mingit kallist, mänguasjadega või sellist? Või TA ikkagi peab silmas mingeid kalleid kalendreid?
Aga üks, mida mina aru ei saa. Miks inimesed ometi ei oma sääste? Miks? Eriti veel sellises olukorras inimene, kel on kohustused ja kes peab üksi hakkama saama. Juba perekooli aegadest mäletan, kuidas säästmise soovitust materdati. See ei pidavat üldse mõistlik tegevus olema. Palju lihtsam on võtta kiirlaenu, kui näha vaeva kogumise ja säästmisega.
Aga üks, mida mina aru ei saa. Miks inimesed ometi ei oma sääste? Miks? Eriti veel sellises olukorras inimene, kel on kohustused ja kes peab üksi hakkama saama. Juba perekooli aegadest mäletan, kuidas säästmise soovitust materdati. See ei pidavat üldse mõistlik tegevus olema. Palju lihtsam on võtta kiirlaenu, kui näha vaeva kogumise ja säästmisega.
-
Külaline
Sest tegelikkus on see, et paljudel ei olegi võimalik üldse säästa. Siin on jah näiliselt koos kõik rikkurid ja miljonärid(investeerimise teemas eriti). Aga reaalsus on see, et paljud saavad alaväärset palkka.Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 11:47 Aga see tavaline, väikeste šokolaadidega advendikalender maksabki ju paar eurot? Või tean ma valesti? Ei ole ju vaja osta mingit kallist, mänguasjadega või sellist? Või TA ikkagi peab silmas mingeid kalleid kalendreid?
Mingi ootamatu asi nullib vb poole aasta kogumise, või üldse tõmbab miinusesse. Murphy seadus üldjuhul on, et korraga või järjest läheb näiteks mitu suurema väärtusega kodumasinat katki või tekivad järjest ootamatud kulutused. Laps(ed) kadvavad kõik korraga äkki väliriietest ja jalanõudest välja jne...
Ma ise ka vaene otseselt ei ole olnud aga on olnud küll järjest mitu suurt väljaminekut(tuhandetes), mis on mu suure vaevaga säätud paari kuuga lihtsalt nulli tõmmanud.
Aga ma sellesmõttes olen realist, et kui ikka advendikalenderit võimalik osta ei ole, siis jääb see ostmata.
Seda ju ometi päkapikud ei too. Või tänapäeval toovad?
Mu lapsed küll teavad, et advendikalender on ikka vanemate poolne lisaboonus päkapikkudele. Oleme alati koos selle valinud.
-
Külaline
Tegelikult saab igasuguse sissetuleku kõrvalt säästa. See on lihtsalt mõtteviisi küsimus. Paljud mõtlevad sinu moodi - ah, mul on nii väike sissetulek ja selle kõrvalt ei saa midagi säästa. Aga saab! Igakuised kulutused on ju erinevad. Näiteks, suvel ei ole vaja kütte eest maksta. Seega, kommunaalid on oluliselt madalamad kui talvel. Nii et pane kõik see raha kõrvale nendel kuudel, mil kommunaalkulud on väiksemad.Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 12:15Sest tegelikkus on see, et paljudel ei olegi võimalik üldse säästa. Siin on jah näiliselt koos kõik rikkurid ja miljonärid(investeerimise teemas eriti). Aga reaalsus on see, et paljud saavad alaväärset palkka.Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 11:47 Aga see tavaline, väikeste šokolaadidega advendikalender maksabki ju paar eurot? Või tean ma valesti? Ei ole ju vaja osta mingit kallist, mänguasjadega või sellist? Või TA ikkagi peab silmas mingeid kalleid kalendreid?
Mingi ootamatu asi nullib vb poole aasta kogumise, või üldse tõmbab miinusesse. Murphy seadus üldjuhul on, et korraga või järjest läheb näiteks mitu suurema väärtusega kodumasinat katki või tekivad järjest ootamatud kulutused. Laps(ed) kadvavad kõik korraga äkki väliriietest ja jalanõudest välja jne...
Ma ise ka vaene otseselt ei ole olnud aga on olnud küll järjest mitu suurt väljaminekut(tuhandetes), mis on mu suure vaevaga säätud paari kuuga lihtsalt nulli tõmmanud.
Aga ma sellesmõttes olen realist, et kui ikka advendikalenderit võimalik osta ei ole, siis jääb see ostmata.
Mu lapsed küll teavad, et advendikalender on ikka vanemate poolne lisaboonus päkapikkudele. Oleme alati koos selle valinud.
Kui saad tulumaksu tagastust - pane kõrvale. Kui saad mingeid toetusi a la jõulutoetus kuskilt omavalitsusest (lastega ju tihtipeale saab) - pane kõrvale.
Täielik lollus on võtta kiirlaene/väikelaene ja samal ajal väita, et koguda ja säästa ei ole võimalik. Kuidas sa siis laenu saad tagasi maksta, aga seda sama summat, mille maksad laenu tasumiseks, näiteks eelnevalt koguda ei saa?
Säästud ju ongi ootamatute kulutuste või olukordade jaoks. Jah - nullib ära. Ja siis hakkad jälle koguma. See peakski olema eluviis, mis toimub läbi kogu elu, mitte kestma mingil lühikesel konkreetsel perioodil.
Mingit rikkurite ja miljonäride jura ei tasu siinkohal rääkida. Säästmisega (NB! ma ei räägi investeerimisest) saavad tegeleda ka madalapalgalised ja keskmisel elujärjel inimesed. See on tahtmise küsimus.
Ma ise ei kujutaks eluseeski ette, et olen mitme lapsega üksikema ja elan koguaeg palgast palgani. Ma sureks hirmu kätte ära vist sellist eluviisi viljeledes. Mis siis saab, kui homme annab külmik otsad või pesumasin laguneb laiali? Või veel hullem - nagu teemaalgatajal - konkreetselt on nälg majas. Jube!
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 12:28Tegelikult saab igasuguse sissetuleku kõrvalt säästa. See on lihtsalt mõtteviisi küsimus. Paljud mõtlevad sinu moodi - ah, mul on nii väike sissetulek ja selle kõrvalt ei saa midagi säästa. Aga saab! Igakuised kulutused on ju erinevad. Näiteks, suvel ei ole vaja kütte eest maksta. Seega, kommunaalid on oluliselt madalamad kui talvel. Nii et pane kõik see raha kõrvale nendel kuudel, mil kommunaalkulud on väiksemad.Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 12:15Sest tegelikkus on see, et paljudel ei olegi võimalik üldse säästa. Siin on jah näiliselt koos kõik rikkurid ja miljonärid(investeerimise teemas eriti). Aga reaalsus on see, et paljud saavad alaväärset palkka.Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 11:47 Aga see tavaline, väikeste šokolaadidega advendikalender maksabki ju paar eurot? Või tean ma valesti? Ei ole ju vaja osta mingit kallist, mänguasjadega või sellist? Või TA ikkagi peab silmas mingeid kalleid kalendreid?
Kui saad tulumaksu tagastust - pane kõrvale. Kui saad mingeid toetusi a la jõulutoetus kuskilt omavalitsusest (lastega ju tihtipeale saab) - pane kõrvale.
Täielik lollus on võtta kiirlaene/väikelaene ja samal ajal väita, et koguda ja säästa ei ole võimalik. Kuidas sa siis laenu saad tagasi maksta, aga seda sama summat, mille maksad laenu tasumiseks, näiteks eelnevalt koguda ei saa?
Säästud ju ongi ootamatute kulutuste või olukordade jaoks. Jah - nullib ära. Ja siis hakkad jälle koguma. See peakski olema eluviis, mis toimub läbi kogu elu, mitte kestma mingil lühikesel konkreetsel perioodil.
Mingit rikkurite ja miljonäride jura ei tasu siinkohal rääkida. Säästmisega (NB! ma ei räägi investeerimisest) saavad tegeleda ka madalapalgalised ja keskmisel elujärjel inimesed. See on tahtmise küsimus.
Ma ise ei kujutaks eluseeski ette, et olen mitme lapsega üksikema ja elan koguaeg palgast palgani. Ma sureks hirmu kätte ära vist sellist eluviisi viljeledes. Mis siis saab, kui homme annab külmik otsad või pesumasin laguneb laiali? Või veel hullem - nagu teemaalgatajal - konkreetselt on nälg majas. Jube!
-
Külaline
Na see eelmise vastuse kirjutaja.Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 12:30Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 12:28Tegelikult saab igasuguse sissetuleku kõrvalt säästa. See on lihtsalt mõtteviisi küsimus. Paljud mõtlevad sinu moodi - ah, mul on nii väike sissetulek ja selle kõrvalt ei saa midagi säästa. Aga saab! Igakuised kulutused on ju erinevad. Näiteks, suvel ei ole vaja kütte eest maksta. Seega, kommunaalid on oluliselt madalamad kui talvel. Nii et pane kõik see raha kõrvale nendel kuudel, mil kommunaalkulud on väiksemad.Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 12:15
Sest tegelikkus on see, et paljudel ei olegi võimalik üldse säästa. Siin on jah näiliselt koos kõik rikkurid ja miljonärid(investeerimise teemas eriti). Aga reaalsus on see, et paljud saavad alaväärset palkka.
No mina säästsingi pikalt ka oma väikese sissetuleku juures.
Aga elu läks nii, et pidin need ära kasutama matusteks, pluss nüüd kohtukuludeks(pärand). Ja see juhtus kõik 3 kuuga, kui pidin üle 5000 ära maksma säästude arvelt+ lisaks. Kohtukulud ei ole veel lõppenud, vaikselt tiksuvad juurde. Ülejäänud osa tuleb maksta igapäevasest sissetulekust, sest säästa ma enam pole suutnud sellepärast.
Mis need mõistlikud säästud siis sinu arvates on? Mul oli säästetud 6 kuu palk. Ja muideks ma ei ela üldse Eestis.
-
Külaline
Miks päkapikud ei võiks advendikalendrit tuua? See siis oli ilmselt teie pere komme või harjumus, et see on vanematepoolne lisaboonus päkapikkudele. Minu lastele tõid just päkapikud advendikalendri.Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 12:15Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 11:47
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Bing [Bot], taivopalm, YaCy [Bot] ja 4 külalist